Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

Kochana, oczywiście że rozbierać! A dokładnie rozebrać się wieczorem seksownie przed mężem!:lol2:

I przestać myśleć o głupotach :p

Ja juz wiele razy pisałam,ze mnie takie ściany nie kręcą. Ale kurcze zobaczyłam tą Twoją i naprawdę pomyslałam,że jest super! Naprawdę slicznie to wygląda :)

:rotfl:

Dziękuję Madziu :D. No chyba w ramach zadośćuczynienia za marudzenie muszę wymyślić coś ekstra ;) (dzięki takim poradom mój M. przestanie narzekać, że tak często zaglądam na FM - sam będzie mnie zachęcał ;))

julianka rozumiem Twoje rozterki, niestety w praktyce wychodzą, różne niespodzianki, jak nie masz w koło nic, to zwracasz uwagę tylko na te szczegóły,

superowa ścianka Wam wyszła, szkoda czasu na przeróbki, będzie świetnie:wiggle:

Wiolu Kochana dziękuję, że też napisałaś :hug:

Zadnych przerobek!!!!!:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

JEST SUPER:wiggle:;)

:hug:

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

julianko, nic już nie będę pisać od siebie, bo wszystko już zostało na temat tej ściany napisane i ja się z tym zgadzam.:) Masz piękną, prawdziwą ścianę z cegły.:)

A to serduszko też zwróciło moja uwagę;)

Mówisz i masz :D

Brzozy są namalowane na ścianie pędzelkiem, co zresztą widać na powiększeniu, bo kreska nie ma idealnego krycia. Motylki wycięte z czarnego cienkiego kartonu są przyklejone :)

Brzozy+motyle_mojej_Kaski-03.jpg Brzozy+motyle_mojej_Kaski-02.jpg Brzozy+motyle_mojej_Kaski-01.jpg

Moja Kaśka jest manualnie uzdolniona. Pięknie rysuje i pewnie gdyby miłość do koni nie zwyciężyła, to poszłaby na Akademię Sztuk Pięknych. A tak mam speca od koni i instruktorkę jazdy konnej i dresażu.

kilka lat temu namalowała w prezencie dla mnie takiego siwka :) Kon-siwy.jpg

Pochwalę ją jeszcze. Jako, że wyprztykali się z narzeczonym do granic finansowo na zakup prawie 15 tys.m „posiadłości” z domkiem 100m2, to moje dziecko wykorzystując różne istniejące w rodzinie stare meble – robi dizajnerskie wnętrze. Kuchnię wprawdzie robi stolarz, ale już stół, krzesła „obdarła ze skóry”, maluje i tapiceruje. To samo z oświetleniem - widziałam pomysły :D Sama jestem ciekawa efektu.

Super te Twoje cegłówki, Tatarak :)

Nooooo... Tak trochę loftowo u Ciebie Tataraczku;)

Ceglane ściany świetnie nadają się do wyeksponowania dziel sztuki. Wie o tym synek Moniki:)

Edytowane przez Magda 34

Madziu 34

Dziękuję :hug:

Mówisz i masz :D

http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gif

Dziękuję Kasiu, że podzieliłaś się i u mnie tymi pięknymi pracami :).

Naprawdę pięknie to wyszło - i nigdy bym nie pomyślała, że to po prostu motylki z kartonu. Kiedyś Aricia wrzuciła swoje motylki z aluminium w wątku o szarościach. Wyglądały niemal identycznie.

Muszę przyznać, że ja mam słabość motylkową ;). Jeśli mogę skorzystać z inspiracji (?), to poszukam im przytulnego miejsca w moim domku. Może w moim gabinecie?

Zdolną masz Córkę Pesteczko, ale nie dziwi mnie to - ma to po Mamie :D. Twój opis jej poczynań narobił apetytu by to zobaczyć. Jest szansa, że pokażesz efekty?

Julianka, zrobiłam fotki swoich cegieł, żeby nie być gołosłowną :)

Wow! Aż mi mowę odjęło. To dopiero kawał historii.

Dziękuję Moniko ogromnie :). Bardzo doceniam, że specjalnie dla mnie zrobiłaś zdjęcia. Nawet nie wiesz jak zmieniłam nastawienie do mojej ścianki. Pojadę dzisiaj ją przeprosić za wszystkie wątpliwości i niepochlebne myśli ;).

Jak dobrze, że odważyłam się napisać o mojej ściance. Od razu postawiłyście mnie do pionu :D.

Julianna, możesz korzystać z pomysłu oczywiście.

Czy ja Ci pokazywałam (skleroza :( ) stronę Anny Wand? Tam jest sporo tapet z fajnymi wzorkami. Motylki też są. http://www.annawand.de

Jeśli chcesz poszukam w swoich zasobach foto motyli i wyślę Ci, zrobisz sobie własnego motyla na ścianę. Dostałam kiedyś płytę CD od entomologa - same piękności.

Dziewczyny, raz na zawsze mówię, że jak coś pokazuję, a Wam się podoba pomysł, to możecie czerpać. Oczywiście jeśli to mój. W innym wypadku zaznaczę, że grozi kradzieżą :)

Julianna, możesz korzystać z pomysłu oczywiście.

Czy ja Ci pokazywałam (skleroza :( ) stronę Anny Wand? Tam jest sporo tapet z fajnymi wzorkami. Motylki też są. http://www.annawand.de

Jeśli chcesz poszukam w swoich zasobach foto motyli i wyślę Ci, zrobisz sobie własnego motyla na ścianę. Dostałam kiedyś płytę CD od entomologa - same piękności.

Wielkie dziękuję :). Stronkę już chyba kiedyś odwiedzałam dzięki Tobie - bardzo fajne, lekkie pomysły :).

A motylkowe fotki chętnie przygarnę Kasiu, ale pod warunkiem, że nie sprawię Ci tym kłopotu :).

Julianko - piekna sciana - ciesz się z niej i nie marudz! :p

Tak jest! :)

Julianno - cała przyjemność po mojej stronie :)

:hug:

Julianko, gdybyś nadal miała wątpliwości czy ściana wygląda dobrze, muszę Ci powiedzieć, że dziś w pewnym czasopiśmie natknęłam się na bardzo przyjemny loft pewnej zagranicznej modelki i u niej cegły były właśnie tak cudnie sfatygowane jak u Ciebie.

Na dowód załączam fotkę - nie widać tu co prawda za wiele, ale wierz mi, że ubytków jest tam całe mnóstwo (widziałam w większym formacie) :D

http://2.bp.blogspot.com/_vwYx32lZlgQ/TTW-aAHCTAI/AAAAAAAAB24/GY2_pfPnCnw/s1600/Helena-Christensen-4-500x338.jpg

Źródło: http://2.bp.blogspot.com/_vwYx32lZlgQ/TTW-aAHCTAI/AAAAAAAAB24/GY2_pfPnCnw/s1600/Helena-Christensen-4-500x338.jpg

Patrz, jaka ze mnie marna matka. Czytam Ci ja drugi raz bloga mojego dziecka i odkrywam, że nie przeczytałam całości ;) a może tak to te motyle - drżenie skrzydełek :)

Julianna, chyba pytałaś jak te malunki z motylkami robi. No więc kopiuję córkowy opis działań:

Króciutko .... jak to zrobiłam :)

- powiesiłam na taśmie sznureczek pod sufitem żeby pnie brzózek wyszły pionowe.

- ołóweczkiem naszkicowałam cały rysunek. Łatwizna. Pieńki mają być sękate i nierówne

- poprawiłam kontur farbą akrylową. (Uprzedzając pytanie: za pomocą pędzla bo marker nie chce pisać po ścianie. Pędzlem było nawet łatwiej)

- jakiś czas napawałam się widokiem pijąc Martini :]

- wygrzebałam z zapasów czarny karton- jednak opłaca się gromadzić rożne śmieci. Wszystko się kiedyś przyda.

- wycięłam motylki.

- przykleiłam do ściany taśmą obustronnie przylepną.

Julianko, gdybyś nadal miała wątpliwości czy ściana wygląda dobrze, muszę Ci powiedzieć, że ...

Dropinko dziękuję najpiękniej :). Naprawdę nie wiem jak ja się Wam odwdzięczę?

Julianna pięęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęękna sciana! Nie rozumiem w ogóle Twoich rozterek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już sobie wyobrażam efekt końcowy...:-)

Hej Aguś :). Miło Cię gościć :D. Dziękuję, dziękuję, dziękuję :)))

Witam się u ciebie Julianko ( po raz pierwszy?)

Co tu dużo mówić, ściana wyszła super. powiem ci tak-dla mnie cegła w nowoczesnych wnętrzach jest mistrzostwem świata :)

Witam z uśmiechem Natalio - jak miło, że do mnie zajrzałaś :). I oczywiście dziękuję za kolejne słowa pocieszenia :). Moje wątpliwości stopniały do zera :)

Czytam Ci ja drugi raz bloga mojego dziecka i odkrywam, że nie przeczytałam całości ;) a może tak to te motyle - drżenie skrzydełek :)

Julianna, chyba pytałaś jak te malunki z motylkami robi. No więc kopiuję córkowy opis działań: [/i]

:hug: Dziękuję Pesteczko :D Super!

Zaraz, zaraz ... jak to bloga? I dlaczego my nic o tym nie wiemy (tzn. ja nie wiem?) To jakiś ukryty blog, czy można podglądać? :)

Edytowane przez julianna16

Jak dobrze, że odważyłam się napisać o mojej ściance. Od razu postawiłyście mnie do pionu :D.

Wiesz, kochana, nie ma to jak solidna grupa wsparcia :hug:

Tataraczku, ależ masz piękne cegły! Dech zapierają :)

pestko, zdolniacha z Twojej córki! Gdyby blog był upubliczniony, też bym chętnie odwiedziła!