aneta s 01.07.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Ewuś to ja zacznę od Kogos kto mnie od razu urzekł - Wasza piękna Córeczka...noż taka słodka jest, że tylko wyprzytulać :hug:a oczy...matko można w nich utonać...Domek ma super Wasza Gwiazdka:yes: ściana fantastyczna! Dla mnie im mniej doskonała tym lepiej:yes: podciągi - mam podobne zdanie do Twojego, te które pokazałaś bedą wyglądały lepiej zrównane:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 02.07.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Ewuniu-sciana wyszla pieknie...ale co tam sciana!!!!CORCIE MASZ PRZEPIEKNA!!!Te oczy i usta-oj mama od adoratorow pod tym domkiem to sie nieopedzicie:yes: Pozdrawiam WAS serdecznie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 02.07.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Ależ ta córeczka ma Oczęta. Piękne , coś mi przypominają Oc zy mojego synka. I jak tu nie kochac takich małych bestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.07.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Ależ piękna panna Ci rośnie!Tata już przygotował dubeltówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.07.2012 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Ale Slodziaki w tym Julisiowie gospodarza :D dziękuję Aniu Cegła prezentuje się pięknie Podciągi chyba też bym zrównała. Z obniżonym sufitem nie było by fajnie. A gospodyni małego domku ma śliczne oczęta http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/characters/smileys-characters-280108.gif Dziękuję Two Ewuś to ja zacznę od Kogos kto mnie od razu urzekł - Wasza piękna Córeczka...noż taka słodka jest, że tylko wyprzytulać :hug:a oczy...matko można w nich utonać...Domek ma super Wasza Gwiazdka:yes: ściana fantastyczna! Dla mnie im mniej doskonała tym lepiej:yes: podciągi - mam podobne zdanie do Twojego, te które pokazałaś bedą wyglądały lepiej zrównane:yes: Dziękuję Anetko . Gdy widzę czasami zdjęcia Twojej Iskierki, to niesamowicie się rozczulam, bo jest niewiele młodsza od Julianny. Póki co najbardziej lubi spędzać czas z nami, ale ani się obejrzymy, a zacznie mieć swoje ważniejsze sprawy . Cieszę się tymi chwilami i chłonę by mieć ich jak najwięcej . Ewuniu-sciana wyszla pieknie...ale co tam sciana!!!!CORCIE MASZ PRZEPIEKNA!!!Te oczy i usta-oj mama od adoratorow pod tym domkiem to sie nieopedzicie:yes: Pozdrawiam WAS serdecznie:yes: Dziękuję Gumisiu . Musimy chyba pomyśleć o wysokim ogrodzeniu . Ależ ta córeczka ma Oczęta. Piękne , coś mi przypominają Oc zy mojego synka. I jak tu nie kochac takich małych bestii Malkul - witam ślicznie w moich progach i dziękuję za miłe słowa . To prawda, nie można się oprzeć - tylko kochać i dawać radość . Ależ piękna panna Ci rośnie! Tata już przygotował dubeltówkę? Dziękuję Aniu Hi, hi, na razie wykombinowaliśmy szklany sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 02.07.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Śliczna ta Wasza Julisia, prawdziwa panienka z okienka Teraz macie do wykańczania dwa domki (ciekawe, który daje więcej radości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 02.07.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Ja jestem Julisią oczarowana od pierwszego spotkania Ściana piękna, coraz piękniejsza, a podciągi... wiesz, że mnie ta różnica nie razi? Jeśli po obu stronach tego grubszego prostopadłego podciągu są tej samej grubości cieńsze, to chyba bym nawet nie ruszała powiem Ci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.07.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 a ja bym te podciągi wyrównała, i tylko pomalowała na taki sam kolor jak sufity i broń boże nie podkreślała ich żadnymi światełkami. hough Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 02.07.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Jaka mała Pani jest śliczna... Domek wyszedł pierwsza klasa. Ścianka jest piękna, te nierówności dodają jej uroku. Co do podciagów już pisałam, ale się u Was dzieje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.07.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Już się bałam, że znów przegapiłam jakieś ciekawe zdjęcia, ale na szczęście jeszcze nie zniknęły Córa śliczna, z przepięknymi oczkami - pewnie trudno jej czegokolwiek odmówić gdy patrzy takim słodkim wzrokiem, co? Na widok ściany aż oczy mi się zaświeciły. Już Ci jej zazdroszczę. I tych garbów ceglanych też - dobrze, że zostaną na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.07.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 (edytowane) Śliczna ta Wasza Julisia, prawdziwa panienka z okienka Teraz macie do wykańczania dwa domki (ciekawe, który daje więcej radości) Dziękuję Rociu . Masz rację, oba nas cieszą, choć każdy inaczej . Lubię wyobrażać sobie jak to będzie i niesamowite jest to, że cały czas przychodzą do głowy nowe, "lepsze" pomysły (o zgrozo dla mojego M. ). Nie mogę się doczekać tynków i wylewek, wtedy stanie się bardziej gładko i jasno . Mam nadzieję, że do jesieni wyrobimy się z tym etapem. Ja jestem Julisią oczarowana od pierwszego spotkania Ściana piękna, coraz piękniejsza, a podciągi... wiesz, że mnie ta różnica nie razi? Jeśli po obu stronach tego grubszego prostopadłego podciągu są tej samej grubości cieńsze, to chyba bym nawet nie ruszała powiem Ci... Aniu ten podciąg jest tylko jeden taki "niedorobiony" . Reszta jest niżej (na 25 cm od sufitu). a ja bym te podciągi wyrównała, i tylko pomalowała na taki sam kolor jak sufity i broń boże nie podkreślała ich żadnymi światełkami. hough I tak się stanie . Piszesz, że światełka nie? hmm... no nie planowałam, choć kiedyś trafiłam na takie zdjęcie i zaintrygowało mnie . http://static.e-mieszkanie.pl/articles/7476f_mieszkanie-zdjecia_1_jpg_oswietlenie-led-podswietlen_main.jpg Źródło Jaka mała Pani jest śliczna... Domek wyszedł pierwsza klasa. Ścianka jest piękna, te nierówności dodają jej uroku. Co do podciagów już pisałam, ale się u Was dzieje !!! Dziękuję Aniu Piszesz, że się dzieje, a mnie się zdaje, że wieje u mnie nudą, ale mam nadzieję, że już niebawem ruszą instalacje. W czwartek/piątek spodziewamy się wizyty fachowca od CO . Już się bałam, że znów przegapiłam jakieś ciekawe zdjęcia, ale na szczęście jeszcze nie zniknęły Córa śliczna, z przepięknymi oczkami - pewnie trudno jej czegokolwiek odmówić gdy patrzy takim słodkim wzrokiem, co? Na widok ściany aż oczy mi się zaświeciły. Już Ci jej zazdroszczę. I tych garbów ceglanych też - dobrze, że zostaną na miejscu Dziękuję Dropinko Oj trudno, trudno odmawiać, ale to mały grzeczny, przytulaśny Aniołek, któremu marzeniom wychodzi się z radością naprzeciw . Tymczasem dzisiaj mam w końcu zdjęcie całej ściany w salonie . NARESZCIE skończona . Teraz muszę ją nieco wyczyścić (są miejsca ze starym tynkiem), zaimpregnować i zabezpieczyć przed kolejnymi pracami, bo mi jeszcze tynkarze ją obrzucą . Tak wygląda od strony salonu: http://desmond.imageshack.us/Himg13/scaled.php?server=13&filename=p7020008.jpg&res=landing A tak od strony schodów: http://desmond.imageshack.us/Himg201/scaled.php?server=201&filename=p7020011.jpg&res=landing A tu przypomnienie mojej drugiej ścianki we wiatrołapie http://desmond.imageshack.us/Himg232/scaled.php?server=232&filename=p7020014t.jpg&res=landing Cegieł na szczęście wystarczyło . Zostało nawet trochę, więc myślę jeszcze nad pocięciem ich na płytki do kuchni na jedną ścianę. I jeszcze mały dodatek do domku: http://desmond.imageshack.us/Himg515/scaled.php?server=515&filename=p7020005u.jpg&res=landing Tu zbliżenie : http://desmond.imageshack.us/Himg849/scaled.php?server=849&filename=p7020002.jpg&res=landing Edytowane 2 Lipca 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.07.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 CEglane ściany przepiękne,zazdroszczę Ci Ewo,że będziesz miała prawdziwą starą cegłę. A co do właścicelki małego domku to ja wiem dlaczego ona taka słodka,bo jej mama też jest taka.!!!! Julisia to mała Rusałka Ewo wpadnij do mnie ,bo u mnie Pestka za pomocą swojej magicznej róźdzki zrobiła różne wersje schodów, ciekawa jestem co Ty o tym myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 02.07.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Ewuniu ale Julisia jest cudna. I te oczęta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.07.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Eh, dopiero z bliska tak naprawdę widać jaki ten domek jest piękny. Aż przez chwilę zapragnęłam cofnąć się do dzieciństwa i zaszyć w czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.07.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 (edytowane) Julianna, ścianę jeśli chcesz mieć czyste cegiełki powinnaś wypiaskować i potem wykończyć fugi. O impregnowaniu pewnie wiesz wszystko, bez mojego dagadywania Wyszła świetnie:yes: A pomysł na kuchnie z cegiełką super. Jest na forum wątek z odrestaurowywanym i dobudowywanym górniczym bliźniakiem Tam są podobne ściany jak u Ciebie. Warto pooglądać i poczytać też http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181873-Rozbudowa-zabytkowego-domku-Katowice-Giszowiec/page5 Edytowane 2 Lipca 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.07.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Tak się zastanawiam odnośnie Ciebie Pestko. Dlaczego nie masz swojego wątku? (Chyba, że coś przeoczyłam?) Co krok trafiam na jakieś ciekawe podpowiedzi z Twojej strony, że nawet moja wyobraźnia nie sięga tak daleko, żeby ujrzeć jakie piękne muszą być wnętrza u Ciebie. Ps. Projekty robisz tylko bliskim znajomym czy ja również mogłabym się do Ciebie uśmiechnąć w pomocy przeróbki mojej kuchni. Coś tam mam wymyślone jaką ją widzę, ale tak bardzo nie profesjonalnie (a do wątku o kuchniach chyba nie odważę się wkleić moich wizualek ze zrozumiałych względów: nie będzie białych mebli, frontów na wysoki połysk i innych elementów "na topie"). Sorry Julisiu, że pytam o to u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.07.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ewuniu ale Julisia jest cudna. I te oczęta... Dziękuję Madziu Eh, dopiero z bliska tak naprawdę widać jaki ten domek jest piękny. Aż przez chwilę zapragnęłam cofnąć się do dzieciństwa i zaszyć w czymś takim Ja z przyjemnością przysiadam z boku zamykam oczy i... czuję się młodsza . Julianna, ścianę jeśli chcesz mieć czyste cegiełki powinnaś wypiaskować i potem wykończyć fugi. O impregnowaniu pewnie wiesz wszystko, bez mojego dagadywania Wyszła świetnie:yes: A pomysł na kuchnie z cegiełką super. Jest na forum wątek z odrestaurowywanym i dobudowywanym górniczym bliźniakiem Tam są podobne ściany jak u Ciebie. Warto pooglądać i poczytać też http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181873-Rozbudowa-zabytkowego-domku-Katowice-Giszowiec/page5 Pesteczko, nigdy nie trafiłam jeszcze na ten wątek. Zaraz pooglądam - dziękuję . Dla mnie zarówno piaskowanie, jak i impregnacja to obszary jeszcze nieodkryte. Muszę się dokształcić Takie piaskowanie to raczej samemu trudno wykonać, bo chyba trzeba odpowiedniego sprzętu . Tak się zastanawiam odnośnie Ciebie Pestko. Dlaczego nie masz swojego wątku? (Chyba, że coś przeoczyłam?) Co krok trafiam na jakieś ciekawe podpowiedzi z Twojej strony, że nawet moja wyobraźnia nie sięga tak daleko, żeby ujrzeć jakie piękne muszą być wnętrza u Ciebie. Ps. Projekty robisz tylko bliskim znajomym czy ja również mogłabym się do Ciebie uśmiechnąć w pomocy przeróbki mojej kuchni. Coś tam mam wymyślone jaką ją widzę, ale tak bardzo nie profesjonalnie (a do wątku o kuchniach chyba nie odważę się wkleić moich wizualek ze zrozumiałych względów: nie będzie białych mebli, frontów na wysoki połysk i innych elementów "na topie"). Sorry Julisiu, że pytam o to u Ciebie Nie ma problemu Rociu . Pesteczka ma w planach wątek, ale pomagając nam wszystkim nie ma czasu dla siebie . To zdecydowanie jedna z najbardziej pomocnych osób na FM . Prawdziwa skarbnica wiedzy, talentu, świetnych pomysłów, a przede wszystkim dobrego serca . Jestem bardzo szczęśliwa, że zagląda do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.07.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 CEglane ściany przepiękne,zazdroszczę Ci Ewo,że będziesz miała prawdziwą starą cegłę. A co do właścicelki małego domku to ja wiem dlaczego ona taka słodka,bo jej mama też jest taka.!!!! Julisia to mała Rusałka Ewo wpadnij do mnie ,bo u mnie Pestka za pomocą swojej magicznej róźdzki zrobiła różne wersje schodów, ciekawa jestem co Ty o tym myślisz Basieńko dziękuję do miłe słowa . A wiesz, że wczoraj odwiedzałyśmy się równocześnie? Najpierw u Ciebie napisałam, a potem zobaczyłam, że byłaś u mnie . Co do moich ceglanych ścian, to już je kocham . Zajrzałam do wątku polecanego przez Pestkę i tam widziałam efekt przed i po piaskowaniu cegieł. Kurcze... chyba bardziej podoba mi się przed piaskowaniem niż po. Czy takie piaskowanie jest potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Oczywiście, że nie jest konieczne. To tylko jeśli chcesz coś bardziej oczyścić. Jeśli zostało za dużo starego tynku. Natomiast zaimpregnowanie bym poleciła. To wzmocni cegły. Poza tym zależnie od tego jakiego typu impregnat wybierzesz cegiełki mogą pozostać naturalne, albo uzyskasz efekt mokrej cegły i nie wiem co jeszcze. Julianna motywujesz mnie. Naprawdę Na forum jest dużo bardzo życzliwych osób. Zaczęłam tu zaglądać właśnie z tego powodu. Znakomite miejsce, znakomici ludzie :hug:DLA WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.07.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wiesz Pestko msz ogromną wiedzę działaj pisz u siebie bo Cię zamęczymy.Ja cały czas wchodząc na czyjeś wątki natrafiam na cenne uwagi od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts