Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

Goobo, Madziu Dziękuję Wam najmocniej :D.

To chyba przesadziłam z deszczownicą, bo zaznaczyłam na 215 - już koryguję notatki na jutro dla fachowca ;). Ja wzrostem nie grzeszę, a M. ma 1,82, więc wystarczy te 210 :).

Umywalkowa wyszła mi na oko 108, więc blisko ideału ;). Też mierzyłam jak mi pasuje :).

Goobo, chętnie zobaczę Twoje zdjęcia jeśli zechcesz się podzielić :). Możesz wrzucić do wątku, lub wysłać jeśli wolisz :). Nie zakładasz galerii? :D

Szocik oglądałam dużo płytek, ale te Saloni zrobiły na mnie najlepsze wrażenie. Są rektyfikowane i to nadaje im takiego charrrakteru :)

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Goobo, Madziu Dziękuję Wam najmocniej :D.

Goobo, chętnie zobaczę Twoje zdjęcia jeśli zechcesz się podzielić :). Możesz wrzucić do wątku, lub wysłać jeśli wolisz :). Nie zakładasz galerii? :D

Ok, to jutro coś wrzucę i najwyżej potem usunę, żeby nie bałaganić. Galerii nie zakładam, lenistwo nie pozwala, poza tym powoli nam idzie wykończeniówka, więc nie za bardzo jest się czym chwalić:)

Madziu,

Wizualizacje są tak sugestywne, że planowałam je w górnej łazience :) - na obudowie geberitów, w natrysku i na całej ścianie z wanną. Może coś w okolicy umywalki, ale jeszcze nie wiem na 100%.

Goobo, w takim razie czekamy na fotki :wiggle: i wcale nie musisz ich usuwać :). Chyba, że sama będziesz chciała :).

Ewo, Dziewczyny chcę jeszcze uściślić temat w deszczownicy. 210 cm dotyczy wysokości do dolnej krawędzi deszczowni, czyli ramię będzie troszkę wyżej. Także Ewo możesz te 215 cm zostawić:yes:

Ewo stelaże do kibelków stojących są te same ,ale wysokości inne,więc jak nie wiesz teraz co dasz, to zamontuj je tak abyś mogła podwyższyć lub obniżyć, ja chyba też mam pod prysznicem kludi bozz,gdzieś czytałam ,że wysokość do najwyższego wzrostu + 40 cm.

Ale Ty szybko działasz ,niedługo mnie przegonisz, bo u mnie w środku nic się nie dzieje.Tylko muszę szybko zaplanować

Ewa, nie po raz ostatni jeśli chodzi o Twoje wybory przemawia do mnie najbardziej ten sam, co do Ciebie. Z prezentowanych przez Ciebie misek ustępowych te opcje stojące są najładniejsze w kompozycji z wamm.ą

A swoją drogą - ile u Ciebie się dzieje :D Nic dziwnego, że nie masz czasu na inne wątki, skoro dzielnie kupujesz i planujesz :D Tak trzymać!!!

Goobo, dla mnie bomba! Zdradz proszę co to za szare płytki ;)

Dzięki, jeszcze nie skończone te łazienki, drzwi nie ma, zamiast szyby wisi zasłonka, ale przynajmniej można się kąpać:) A szare płytki to Cevica Artico Antracita. W drugiej łazience mam Glaciar, czyli białe. Okazały się zdradliwe, ale wyglądają ładnie.

A brodzik to Kaldewei Conoflat. Od razu uprzedzam kolejne pytanie - nic nie wycieka na podłogę, bo on jest niby płaski, ale lekko wklęsły ku środkowi.

Mam jeszcze fotkę z zapalonym światłem, ale chyba nic lepiej nie widać...

P1060874.jpg

Edytowane przez goobo

Hihi Ivy, Ty chyba chcesz, żebym się tu bardzo wstydziła, pokazując moje produkty pośrednie przy tych wszystkich wygłaskanych i wypucowanych wnętrzach;) Spróbuję coś pstryknąć, choć czekam na blat, więc szafka pod umywalką jest jeszcze oklejona niebieską folią i nie wygląda zbyt reprezentacyjnie:)

A poza tym zaraz mnie stąd gospodyni przepędzi!:D

Goobo :yes: świetne. I... nie masz się czego wstydzić. Cykaj te foty i pokazuj, bo wszystkie nas ciekawość zeźre do cna.

A brodzik mnie po prostu przygwoździł :jawdrop: Czemu ja takiego nie mam :confused:

Dlaczego białe płytki zdradliwe się okazały?

Dzięki dziewczyny za dobre słowo:) Czasem wymiękam na tym forum jak patrzę na te wszystkie domy dokończone w każdym szczególe...

Co do brodzika - jest naprawdę wspaniały! Bałam się o wyciekanie wody na podłogę, ale uległam walorom estetycznym, a po drugie miałam nadzieję, że Niemcy bubla by nie wypuścili:D Dodatkowy plus to bardzo duża gama rozmiarów, w szarym prysznicu mam duży prostokąt, a w małej łazience zgrabny kwadracik.

Natomiast jeśli chodzi o płytki, to one z bliska nie są gładkie tylko "craquele", czyli mają spękane szkliwo. Początkowy zamiar był taki, że do białych płytek fuga będzie szara, żeby wyglądało to tak, jak na fotce poniżej, tej przed podłogą i fugowaniem. Niestety, po położeniu fugi okazało się, że powłaziła w te spękania i płytki wyglądały na brudne i niechlujne:( Nawet ja, miłośniczka odrapańców i loftowych klimatów, po prostu wymiękłam i kazałam skuć. Całe szczęście fachowiec zaczął fugowanie od kwadratu płytek nad umywalką, a nie od prysznica, bo chyba bym się zapłakała! Tak więc stanęło na fudze białej, efekt nieco inny, bardziej "czysty", ale też ładnie.

P1060695.jpgP1060879.jpg

Drop, dzięki :) Pewnie pochwalę się postępami tu i tam :) Na razie ślimaczy się tak, że szkoda gadać.

Edytowane przez goobo