Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

Goobo :)

WOW! Naprawdę pięknie, tak romantycznie, delikatnie, tajemniczo i PRZEPIĘKNIE za oknem :). Czy Ty mieszkasz w lesie?

Pierwsze co mi się nasunęło to właśnie to samo "Rety, ona mieszka w lesie...:) "

Drugie- piękna podłoga (co to?)

Początkowy zamiar był taki, że do białych płytek fuga będzie szara, żeby wyglądało to tak, jak na fotce poniżej, tej przed podłogą i fugowaniem. Niestety, po położeniu fugi okazało się, że powłaziła w te spękania i płytki wyglądały na brudne i niechlujne:( Nawet ja, miłośniczka odrapańców i loftowych klimatów, po prostu wymiękłam i kazałam skuć. Całe szczęście fachowiec zaczął fugowanie od kwadratu płytek nad umywalką, a nie od prysznica, bo chyba bym się zapłakała! Tak więc stanęło na fudze białej, efekt nieco inny, bardziej "czysty", ale też ładnie.

Z szarą fugą byłby świetny efekt :yes: Z białą tak jak mówisz delikatnie, czysto... ładnie :) Ale i tak bardziej podoba mi się szara cegiełka :)

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Faktycznie drzew trochę mam:) Działka była leśna, niestety pod dom trzeba było część drzew wyrąbać - serce mnie bolało przy każdym! Całe szczęście sporo zostało - brzozy, dęby, sosny, klony, żyć nie umierać:) Myślę, że dzięki nim mam w domu tak cudne, rozproszone światło.

Podłoga to olejowany dąb bielony. Taką samą ma Iskanna, tylko ona brała z innej firmy. Piękna, ale trochę wysiłku wymaga, przynajmniej na razie - wokół domu nie mam jeszcze kostki i wnosi się strasznie dużo piachu (szczególnie na psich łapach).

A szara cegiełka fajna, szkoda mi trochę, że na białej wyszedł fakap fugowy...no ale trudno. Znalazłam fotkę tych spękań, żeby pokazać jak to wygląda.

szara.jpg

Goobo! Piękne te Twoje łazienki!!!!! Zakładaj kobieto galerię i daj pooglądać - no i się poinspirować ;-) Prysznic jest wspaniały!!!! Że też ja go nie znalazłam ....

Ewciu, kibelek - ten stojący jest superaśny!! Bardzo mi się podoba i myślę że z tych wszystkich najfajniej by pasował. Ależ u Ciebie piękna łazienka się robi!

Ewcia, jeśli można do Twoich stelaży, to bierz stojące GAP - dużo nawet ładniejsze niż wiszące!

Baterie bardzo ładne. Jeśli zależy Ci na oszczędności, to przyjrzyj się też Omniresowi. Wielu ludzi zachwalało (w tym 2 ekipy monterskie), cena niższa zapewne.

http://www.omnires.pl/oferta/baterie/baterie_lazienkowe/omnires/y/

Ewo stelaże do kibelków stojących są te same ,ale wysokości inne,więc jak nie wiesz teraz co dasz, to zamontuj je tak abyś mogła podwyższyć lub obniżyć, ja chyba też mam pod prysznicem kludi bozz,gdzieś czytałam ,że wysokość do najwyższego wzrostu + 40 cm.

Ale Ty szybko działasz ,niedługo mnie przegonisz, bo u mnie w środku nic się nie dzieje.Tylko muszę szybko zaplanować

Dziękuję Basiu :hug: jeśli z tymi stelażami to prawda, to byłoby super :D. Podwieszane są ładne i łatwiej wokół nich utrzymać czystość, ale ten stojący nie ma zakamarków, więc też nie powinno być problemu :). Z tym tempem, to tylko wrażenie :(. Właśnie dzisiaj fachowiec CO zakończył pracę, bo musiał wyjechać do Francji (uprzedzał nas). Wróci na początku sierpnia, ale wtedy to nas nie będzie, więc zobaczymy się jakoś w połowie sierpnia i dopiero będą rury.

Ewa, nie po raz ostatni jeśli chodzi o Twoje wybory przemawia do mnie najbardziej ten sam, co do Ciebie. Z prezentowanych przez Ciebie misek ustępowych te opcje stojące są najładniejsze w kompozycji z wamm.ą

A swoją drogą - ile u Ciebie się dzieje :D Nic dziwnego, że nie masz czasu na inne wątki, skoro dzielnie kupujesz i planujesz :D Tak trzymać!!!

Dziękuję Aniu za poparcie mojej mglistej jeszcze wizji misek :D. A czasu faktycznie mniej, bo nie wiem w co ręce włożyć :(. Marzę o odpoczynku... już niedługo :).

Dupa ze mnie nie fotograf, ale zrobiłam co się da:)

:D Kochana, Ty się ukrywasz z takimi perełkami??? To grzech! Proszę lenia wyprosić za drzwi i dzielić się tymi cudami :D.

Julianno, a znasz miske i bidet Laufen Ilbagnoallesi dOt?

Aż wygoogla-łam Moorelko i... chyba nawet widziałam na żywo, ale cena na mnie warczała, więc nie podchodziłam bliżej :lol2:

Hihi Ivy, Ty chyba chcesz, żebym się tu bardzo wstydziła, pokazując moje produkty pośrednie przy tych wszystkich wygłaskanych i wypucowanych wnętrzach;) Spróbuję coś pstryknąć, choć czekam na blat, więc szafka pod umywalką jest jeszcze oklejona niebieską folią i nie wygląda zbyt reprezentacyjnie:)

A poza tym zaraz mnie stąd gospodyni przepędzi!:D

NIGDY! Wprost przeciwnie :). Zapraszam częściej :D

Skromność to piękna cecha, ale uczyń przyjemność innym i chwal się chwal :D.

Goobuś napisz proszę czy Ty masz drewno w tej "szarej" i zdradź proszę nazwę grzejnika z "białej" :D

Goobo! Piękne te Twoje łazienki!!!!! Zakładaj kobieto galerię i daj pooglądać - no i się poinspirować ;-) Prysznic jest wspaniały!!!! Że też ja go nie znalazłam ....

Ewciu, kibelek - ten stojący jest superaśny!! Bardzo mi się podoba i myślę że z tych wszystkich najfajniej by pasował. Ależ u Ciebie piękna łazienka się robi!

Popieram Anię :yes:- zakładaj galerię Goobo :D.

Ewcia, jeśli można do Twoich stelaży, to bierz stojące GAP - dużo nawet ładniejsze niż wiszące!

Baterie bardzo ładne. Jeśli zależy Ci na oszczędności, to przyjrzyj się też Omniresowi. Wielu ludzi zachwalało (w tym 2 ekipy monterskie), cena niższa zapewne.

http://www.omnires.pl/oferta/baterie/baterie_lazienkowe/omnires/y/

Cieszę się, że ten Gap stojący też Wam się podoba. Wcześniej w ogóle nie zwróciłam na niego uwagi :).

Dziękuję Aniu za namiary na baterię :hug:

Edytowane przez julianna16

Julianna, w obu łazienkach mam to samo drewno - teak z elastomerem. Wspaniała sprawa! Czarny grzejnik w białej to Instal Projekt Drada, w szarej będzie też Instal Projekt, ale Zebra. Po odbiorze okazało się, że jednak Drada podoba nam się bardziej, no ale już za późno na wybrzydzanie:)

Nie, podłogówkę mam tylko w wiatrołapie, ale jeszcze nie wystartowana, więc nawet nie wiem czy działa. Przegrała w starciu z drewnianą podłogą i żeberkowymi grzejnikami, po zakupie których będę pewnie tynk ze ściany jadła, ale co tam:D

Obiecuję, że jak tylko dostanę blaty do łazienek (mają być w ciągu max 2 tygodni), to zrobię fotki poglądowe;)

Dzięki, jeszcze nie skończone te łazienki, drzwi nie ma, zamiast szyby wisi zasłonka, ale przynajmniej można się kąpać:) A szare płytki to Cevica Artico Antracita. W drugiej łazience mam Glaciar, czyli białe. Okazały się zdradliwe, ale wyglądają ładnie.

A brodzik to Kaldewei Conoflat. Od razu uprzedzam kolejne pytanie - nic nie wycieka na podłogę, bo on jest niby płaski, ale lekko wklęsły ku środkowi.

Mam jeszcze fotkę z zapalonym światłem, ale chyba nic lepiej nie widać...

[ATTACH=CONFIG]125467[/ATTACH]

conoflat to była miłość od pierwszego wejrzenia,niestety musiałam zrezygnować ,ostatnio często rezygnuje z tego co mi się podoba.

Zawsze chciałam mieć cegiełkową łazienkę,i drewnianą podłogę.Mój M.zdecydowanie odmówił,i żałuję,że nie postawiłam na swoim,jak ja kocham białe,cegiełkowe łazienki.Gobo cierpię patrząc na Twoje łazienki ,proszę załóż galerię ,nasza Julianna Ci w tym pomoże z pewnością:)Dobrze ,że do dzieci dałam cegiełki i w dodatku białe.

W moim następnym domu będę mieć cegły na bank !!!

Edytowane przez Barbara74

Obiecuję, że jak tylko dostanę blaty do łazienek (mają być w ciągu max 2 tygodni), to zrobię fotki poglądowe;)

Trzymam za słowo i doczekać się nie mogę :D

Gobo cierpię patrząc na Twoje łazienki ,proszę załóż galerię ,nasza Julianna Ci w tym pomoże z pewnością:)Dobrze ,że do dzieci dałam cegiełki i w dodatku białe.

W moim następnym domu będę mieć cegły na bank !!!

Pewnie, że z przyjemnością pomogę, ale tu chyba nie o umiejętności chodzi (?) :). Basiu naprawdę myślisz o kolejnym domu? Podziwiam :). Mnie brakuje już sił przy tym jednym ;).

Ja też podziwiam, bo końca prac nie widać i też już wymiękam... Z drugiej strony pewnie wielu ludzi chciałoby mieć takie problemy, więc to grzech tak psioczyć.

Ja już jakiś czas temu przestałam zamartwiać się, że czegoś tam mieć nie będę choć bardzo bym chciała (pompa ciepła albo przynajmniej ogrzewanie na gaz, rekuperator, ogromne okna, drewniana elewacja, itd.). Jeśli coś jesteśmy w stanie (technicznie / finansowo) zmienić / usprawnić na tym etapie, na którym jesteśmy to to czynimy, ale nie umartwiam się tym czego nie jesteśmy w stanie przeskoczyć :). Szkoda czasu i energii :). Cieszę się z tego co się tworzy i raduje mnie każdy mały postęp. Czasem tylko niebezpiecznie odpływam marzeniami, ale szybko wracam :D.

Muszę też przyznać, że niesamowitą przyjemność sprawia mi oglądanie tego, jak inni spełniają swoje marzenia. To motywuje i uruchamia wewnętrzny głos "to naprawdę możliwe - musi się udać" :).

Julianna ale masz fajne płytki betonowe już nie moge doczekac sie ich realizacji:yes:

Ślicznie dziękuję :). Ja też :D

Cóż tu za szaleństwo!:lol2:

PIęęęęęęęęękna łazienka będzie!

Co do kibelków, to mnie się ogólnie te stojące nie podobają, ale roca gap jest fajna:yes: W koncu sama będę mieć gap wiszący, to i stojący musi mi się podobać ;)

Wanna swietna :)

Dziękuję Madziu :hug: