AniaS79 27.08.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Szalone Kobity Ja do Pestki ze schodami i podłogą nie zdążyłam, ale gdyby tak kiedyś udało się tylko zwizualizować moje nieszczęsne okna i spróbować jakoś je "ubrać".. byłabym dziko szczęśliwa -> przepraszam Ewcia, że u Ciebie Czy Ty mogłabyś Kochana zdradzić gdzie i w jakiej cenie widziałaś ten odkurzacz centralny? Bo muszę kupić, ale nie wiem czy obecnie mnie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 27.08.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Ja też nie wzgardziła bym namiarem na odkurzacz I jak to miło, ze nie jestem jedyną szaloną, która kolekcjonuje butelki Ja aktualnie mam pokaźną kolekcję takich po przecierze pomidorowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.08.2012 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Aneczko, Odkurzacz o którym pisałam to Beam SC 385 AIR SPEED LCD http://www.beam.shop.pl/product/image/638/C-fakepath-red-385-m.png Bardzo polecam firmę z K-c (w TTW). Dostałam od nich takie zestawienie, że szczęka mi opadła z wrażenia, że tak ktoś dzisiaj pracuje. Widać można . Propozycja 4 wariantów z różnymi jednostkami do wyboru. Szczegółowy opis wad i zalet każdego zestawu wraz z indywidualną rekomendacją - bosko . Prześlę Ci to maila, to sama zobaczysz . Two jak też chcesz dla orientacji, to wyślij mi swój adres @ . Edit: Poszły @ Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.08.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 No dobra, wracam do pralni . Od razu uprzedzam, że robiłam w programie, który ogarniam (a tylko dwa ogarniam ), więc nie spodziewajcie się fajerwerków . Dla ogólnego poglądu mam nadzieję wystarczy . Najpierw chciałam dwa zlewy (do prania i płukania), ale to chyba zbyteczne. Potem chciałam zlew zaraz od ściany, ale program krzyczał na mnie, że ten zlew potrzebuje dwóch szafek po bokach, zatem jest tak. Na skosie jest okno, które pokazywałam (niestety nadal na swoim miejscu...), ale w programie zostaje na ścianie prostej. http://desmond.imageshack.us/Himg201/scaled.php?server=201&filename=rfdlmpm.jpg&res=landing Z tej strony widać okno. http://desmond.imageshack.us/Himg571/scaled.php?server=571&filename=puhicpb.jpg&res=landing Rzut z góry http://desmond.imageshack.us/Himg9/scaled.php?server=9&filename=gcndygv.jpg&res=landing A tu moje wyklejanki . http://desmond.imageshack.us/Himg28/scaled.php?server=28&filename=nuvkgtm.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg838/scaled.php?server=838&filename=icagydx.jpg&res=landing Co myślicie o takim ustawieniu? Głównie chodzi o zlew. Po drugiej stronie tej ściany ze zlewem jest łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.08.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Koniecznie zrób drzwiczki do łazienki na przerzucanie brudnych rzeczy. Tatarak ma Pod skosem dachowym można zrobić suszarnię i uchylne wieszaki na wieszanie do suszenia np koszul i delikatnych rzeczy na wieszakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 27.08.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 http://desmond.imageshack.us/Himg28/scaled.php?server=28&filename=nuvkgtm.jpg&res=landing Co myślicie o takim ustawieniu? Głównie chodzi o zlew. Po drugiej stronie tej ściany ze zlewem jest łazienka. julianna - generalnie bardzo ładnie to wygląda, wydaje mi się, że wygodniej byłoby odsunąć pralkę-suszarkę od skosu, nie wiem co planujesz trzymać w tych szafkach, ale chyba i tak nie będziesz do nich sięgać tak często jak do pralki zastanawiam się też nad tym, czy nie przydałoby się więcej miejsca w workach na brudy, a mniej szafek, moze coś pomijam, ale w tych szafkach bedziesz miała proszki, płyny i tego typu chemię, a masz na to sześć szafek + półki pomysł pestki jest super - pod skosem, a więc też pod oknem można rozwieszać pranie "specjalne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.08.2012 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Aneczko, Odkurzacz o którym pisałam to Beam SC 385 AIR SPEED LCD http://www.beam.shop.pl/product/image/638/C-fakepath-red-385-m.png Bardzo polecam firmę z K-c (w TTW). Dostałam od nich takie zestawienie, że szczęka mi opadła z wrażenia, że tak ktoś dzisiaj pracuje. Widać można . Propozycja 4 wariantów z różnymi jednostkami do wyboru. Szczegółowy opis wad i zalet każdego zestawu wraz z indywidualną rekomendacją - bosko . Prześlę Ci to maila, to sama zobaczysz . Two jak też chcesz dla orientacji, to wyślij mi swój adres @ . Edit: Poszły @ Ja mam takie czerwone cudo zamontowane,nie wiem jaki model ,ale ta czerwień jest piękna to był wybó® Pana od odkurzacza,a to dobry człowiek i mam zaufanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.08.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ewa Ty robisz profesjonalną pralnię podobają mi się te worki z segregacją kolorystyczną. Jeden zlew wystarczy ,pieniążki przeznacz na coś innego. Zazdroszczę Ci okna w pralni-to te które obniżasz?Już sobie wyobraziłam jak w białym szlafroku ,rano z kawą w kubku przed planowanym praniem ,wyglądasz przez swoje okno, patrząc na pola,w pralni jasno poprzez okna wpada dużo słoneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.08.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Basiu, ale piękne podsumowanie pralny Ewci zrobiłaś Już sobie wyobraziłam jak w białym szlafroku ,rano z kawą w kubku przed planowanym praniem ,wyglądasz przez swoje okno, patrząc na pola,w pralni jasno poprzez okna wpada dużo słoneczka Rozkład sprzętów wydaje mi się optymalny. A pomysł Pestki jest dobry i wart zastanowienia, tylko czy wykonalny? To byłaby rewolucja w ustawieniu, jeśli dobrze zrozumiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 28.08.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ewa Ty nawet pralnię będziesz miała piękną... Mnie się szalenie podoba to, co wymyśliłaś i jedyna wątpliwość to ta, że będziesz ryzykowała guzem podchodząc do pralki (suszarki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 28.08.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Julianko śliczna pralnia Czytając wpis Basi wyobraziłam sobie te leniwe poranki Szkoda że nie pomyślałam o oknie u siebie. Co do układu w pomieszczeniu to sprawdź czy wygodnie będzie ci ładować i wyjmować pranie, czy nie będziesz uderzała głową o skos (nie wiem jakiej wysokości masz ściankę kolankową). Zsyp na pranie to bardzo fajna rzecz, ale u Ciebie łazienka jest chyba za ścianą z umywalką? Edit: Zapomniałam podziękować za maila z informacjami o odkurzaczu Bardzo, bardzo dziękuję. Na pewno bardzo nam to pomoże w wyborze. Pan z którym rozmawialiśmy u nas w miasteczku mówił tylko o końcówkach do sprzątania a tutaj tyle wiedzy. Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.08.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ewuś wyczyść skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.08.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 uffff nadrobiłam:D Ewuś , Dziewczynki spisałyście się super z tytułem dla naszej Pesteczki:hug:Kasiu gratuluję zasłużonego tytułu Ewa okno faktycznie ciut za wysoko....ale fajnie, że da się naprawić Ewuś a czy ja mogę na priwka szczególy o odkurzaczu? ja wciąz używam tradycyjnego i nadchodzi czas na zakup centralnego ale wciąż się cykam między Beamem a Vacum Made... Pralnia...Kochana ale ona wielka:yes:ile metrów ma? piękne te wizualizacje...ależ Będziesz miała cudną pralnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.08.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Julianno, a czy i ja mogłabym dostać takie zestawienie??? Od roku się nosimy z zakupem odkurzacza i nie wiemy co wybrać Jeżeli byłaby taka możliwość, prześlę maila na priva. Aneczko, Odkurzacz o którym pisałam to Beam SC 385 AIR SPEED LCD http://www.beam.shop.pl/product/image/638/C-fakepath-red-385-m.png Bardzo polecam firmę z K-c (w TTW). Dostałam od nich takie zestawienie, że szczęka mi opadła z wrażenia, że tak ktoś dzisiaj pracuje. Widać można . Propozycja 4 wariantów z różnymi jednostkami do wyboru. Szczegółowy opis wad i zalet każdego zestawu wraz z indywidualną rekomendacją - bosko . Prześlę Ci to maila, to sama zobaczysz . Two jak też chcesz dla orientacji, to wyślij mi swój adres @ . Edit: Poszły @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.08.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Zazdroszczę Ci okna w pralni-to te które obniżasz?Już sobie wyobraziłam jak w białym szlafroku ,rano z kawą w kubku przed planowanym praniem ,wyglądasz przez swoje okno, patrząc na pola,w pralni jasno poprzez okna wpada dużo słoneczka Basia aleś to opisała:lol2: ale fakt pralnia zajefajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 28.08.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 No i co ja mam powiedzieć? Wszystko powiedziały poprzedniczki Zazdraszczam Ci takiej pralni A słowa Basi ułożyły się w mojej głowie w piękny obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.08.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Koniecznie zrób drzwiczki do łazienki na przerzucanie brudnych rzeczy. Tatarak ma Pod skosem dachowym można zrobić suszarnię i uchylne wieszaki na wieszanie do suszenia np koszul i delikatnych rzeczy na wieszakach. To bardzo fajny pomysł Pesteczko . Brałam onegdaj pod uwagę taki "zsyp". Zrobiliśmy domową burzę mózgów na ten temat już jakiś czas temu nie mając jeszcze wizualizacji łazienki i nie mając pojęcia o przyszłym układzie. Chyba jednak dobrze, że nie wykuliśmy jej tam na "oko", bo pomijając fakt, że ściana ma ponad 25 cm grubości, to w wybranym układzie łazienki ta "dziura" byłaby kłopotem. Na tej ścianie mamy bowiem komin wentylacyjny i prysznic. Tam gdzie dziura ewentualnie mogłaby być (np. nad zabudową geberitu chowany w szafce) właśnie zaplanowałam w pralni zlew - no chyba, że wpadałoby właśnie do zlewu . Pomysł z suszarką pod skosem suuuuper . julianna - generalnie bardzo ładnie to wygląda, wydaje mi się, że wygodniej byłoby odsunąć pralkę-suszarkę od skosu, nie wiem co planujesz trzymać w tych szafkach, ale chyba i tak nie będziesz do nich sięgać tak często jak do pralki zastanawiam się też nad tym, czy nie przydałoby się więcej miejsca w workach na brudy, a mniej szafek, moze coś pomijam, ale w tych szafkach bedziesz miała proszki, płyny i tego typu chemię, a masz na to sześć szafek + półki pomysł pestki jest super - pod skosem, a więc też pod oknem można rozwieszać pranie "specjalne" Dziękuję Mamik za uwagi W szafkach w okolicy zlewu planuję trzymać jakieś miski, wiaderko, zapasy proszku, płynów, itp. Po drugiej stronie jeszcze nie wiem , ale na pewno nie będą puste (znając moją naturę ). Chciałabym tam zachować blat (pod oknem), bo ten kącik jest bardzo jasny i przyda się do jakiejś ręcznej pracy . Na bieliznę do prania mam teraz 1,50 metra - każdy kosz zatem ma ok 50 cm. Może dodam w takim razie jeszcze na czarne rzeczy , bo zorientowałam się, że nie mam, a kolor to nie czarny . O skosie napiszę za chwilkę . Ja mam takie czerwone cudo zamontowane,nie wiem jaki model ,ale ta czerwień jest piękna to był wybó® Pana od odkurzacza,a to dobry człowiek i mam zaufanie To Basiu ten Twój, bo chyba tylko ten model jest w przepięknej czerwieni . Ewa Ty robisz profesjonalną pralnię podobają mi się te worki z segregacją kolorystyczną. Jeden zlew wystarczy ,pieniążki przeznacz na coś innego. Zazdroszczę Ci okna w pralni-to te które obniżasz?Już sobie wyobraziłam jak w białym szlafroku ,rano z kawą w kubku przed planowanym praniem ,wyglądasz przez swoje okno, patrząc na pola,w pralni jasno poprzez okna wpada dużo słoneczka Basiu jak pięknie to napisałaś . Nie wiem jak ostatecznie wyjdzie pralnia, ale będę chciała zostać w tym klimacie . Tak, to właśnie to okno . Jedyny problem, że słoneczka z tej strony niet (północ), ale widoki piękne . Basiu, ale piękne podsumowanie pralny Ewci zrobiłaś Rozkład sprzętów wydaje mi się optymalny. A pomysł Pestki jest dobry i wart zastanowienia, tylko czy wykonalny? To byłaby rewolucja w ustawieniu, jeśli dobrze zrozumiałam To racja Aniu - raczej trzeba by wówczas zamienić strony, a wtedy układ dla mnie mniej wygodny i dalej do wody. Ewa Ty nawet pralnię będziesz miała piękną... Mnie się szalenie podoba to, co wymyśliłaś i jedyna wątpliwość to ta, że będziesz ryzykowała guzem podchodząc do pralki (suszarki?) Julianko śliczna pralnia Czytając wpis Basi wyobraziłam sobie te leniwe poranki Szkoda że nie pomyślałam o oknie u siebie. Co do układu w pomieszczeniu to sprawdź czy wygodnie będzie ci ładować i wyjmować pranie, czy nie będziesz uderzała głową o skos (nie wiem jakiej wysokości masz ściankę kolankową). Zsyp na pranie to bardzo fajna rzecz, ale u Ciebie łazienka jest chyba za ścianą z umywalką? Edit: Zapomniałam podziękować za maila z informacjami o odkurzaczu Bardzo, bardzo dziękuję. Na pewno bardzo nam to pomoże w wyborze. Pan z którym rozmawialiśmy u nas w miasteczku mówił tylko o końcówkach do sprzątania a tutaj tyle wiedzy. Dziękuję Aniu i Two Mam dość wysoko ściankę kolankową. Przypominam zdjęcie z krasnoludkiem http://desmond.imageshack.us/Himg18/scaled.php?server=18&filename=p8210007.jpg&res=landing Zatem guzów nie będzie . Może na tej wizce to tak wygląda, ale ten skos nie jest "prawdziwy". Prawdziwy widzicie na zdjęciu powyżej . Tak - za ścianą z umywalką jest łazienka i to nieco komplikuje "zsyp". A jeśłi chodzi o info o odkurzaczu - to cała przyjemność po mojej stronie . Ewuś wyczyść skrzynkę Wyczyściłam Anetko i pozdrawiam Alicję :lol2: uffff nadrobiłam:D Ewuś , Dziewczynki spisałyście się super z tytułem dla naszej Pesteczki:hug:Kasiu gratuluję zasłużonego tytułu Ewa okno faktycznie ciut za wysoko....ale fajnie, że da się naprawić Ewuś a czy ja mogę na priwka szczególy o odkurzaczu? ja wciąz używam tradycyjnego i nadchodzi czas na zakup centralnego ale wciąż się cykam między Beamem a Vacum Made... Pralnia...Kochana ale ona wielka:yes:ile metrów ma? piękne te wizualizacje...ależ Będziesz miała cudną pralnię Anetko wróciliście - czekam na wieści Dziękuję za opinię. No działo się tutaj troszkę . Wyślij mi też od razu priva to wyślę o odkurzaczu . Pralnia ma 3x3m czyli 9 metrów Julianno, a czy i ja mogłabym dostać takie zestawienie??? Od roku się nosimy z zakupem odkurzacza i nie wiemy co wybrać Jeżeli byłaby taka możliwość, prześlę maila na priva. Oczywiście Naberio Prześlij adres @ . Basia aleś to opisała:lol2: ale fakt pralnia zajefajna Dziękuję Reni Mam nadzieję, że podołam Pralnia świetna i ogromna .Ja przespałam temat i teraz będę mieć tylko kącik pralniany zaaranżowany w garażu ;)Ale dobre i to A ja zaczynam się zastanawiać czy nie za duża, bo będę miała pokusę by ją zagracać Kącik pralniany brzmi bardzo sympatycznie Będzie foto ? No i co ja mam powiedzieć? Wszystko powiedziały poprzedniczki Zazdraszczam Ci takiej pralni A słowa Basi ułożyły się w mojej głowie w piękny obrazek O tak Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.08.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Julianna, jakie Ty masz długie włosy! Faktycznie na tym zdjęciu wyglądasz jakaś taka malutka, Alicja w Krainie Czarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 28.08.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ewciu, jaką będziesz miała piękną pralnię!!! Też uważam, że pod takim skosem nie będzie problemów z użytkowaniem pralki:no: No i okno - zdecydowanie do obniżenia - to to, o które mnie kiedyś pytałaś?? Straaasznie wysoko jest No i śliczna z Ciebie kobitka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 28.08.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 A ja myślałam, że to jakaś dziewczynka z warkoczem stoi pod tym oknem a tu taka niespodzianka śliczne i dłuuugie masz włosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts