Magda 34 12.04.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Ewuś, nie wiedziałam o tych siedziskach i nie wzięłam tego pod uwagę. Bazowałam na wersji C dlatego, że mi najbardziej przypadła do gustu. Poza tym bardzo niekomfortowo czuję się korzystając z toalety stojącej tyłem do drzwi - wersja A i B- (ale to tylko moje subiektywne odczucie). W wersji C niepokoi mnie jeszcze, że lustro jest na wprost okna, zeby nie odbijało się w nim światło, bo to przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.04.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Obejrzałam sobie dokładnie plany łazienki i do mnie najbardziej przemawia wersja C:yes: Dziękuję Madziu Muszę się Wam przyznać, że wersja ta powstała kilka dni temu i bez wiary w sens, ale... Zrobiłam reset myślenia. Starałam się ustawić wszystko od nowa, bo za bardzo byłam przywiązana do poprzedniego układu. Uwzględniałam nasze preferencje i starałam się by wyszło mniej dziwnie niż poprzednio. Mnie też się podoba, ale jeśli ktoś widzi ewidentne wady, to warto je uwzględnić właśnie teraz, bo potem będzie jakby za późno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.04.2012 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 W wersji C niepokoi mnie jeszcze, że lustro jest na wprost okna, zeby nie odbijało się w nim światło, bo to przeszkadza. Hi, hi - no to się do czegoś przyznam. Ja lubię światło z tyłu, bo... lepiej wygląda się w lustrze (mniej szczegółów widać) - od rana mam szansę na lepszy humor . Okno jest na północ. Niestety niewiele światła przez nie wpada, więc i tak nie wystarczy mi do makijażu bez dodatkowego światła. No i mam jeszcze jeden argument za - mamy w letniskowym domu maleńkie okienko na wprost lustra. Widać przez nie pola, a na nich żurawie, bociany i krówki - przepięknie odbija się w lustrze i naprawdę bardzo lubię ten widoczek po dwóch stronach łazienki (choć wiem, że niektórym to właśnie może przeszkadzać). W nowym domu szans na krówki i żurawie raczej nie mam, ale są ogromne hektary pola, w oddali las, bociany przylatują, biegają sarenki, zajączki - cudnie naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 12.04.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) No to skoro Tobie to nie przeszkadza to jestem za wersją C:yes: A inspiracje bardzo ładne, ale białej podłogi nie polecam, zupełnie ciemne kafle są koszmarne pod prysznicem bezbrodzikowym (chyba, że jakiś zmiękczacz wody będziesz miała)? W sumie nie ma idealnych kafli do łazienki, trzeba sprzątać i tyle;) Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 13.04.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Ewuś ja tak chciałam nadmienić, że jeśli podoba Ci się wersja Magdy, to też nie musi być zdyskwalifikowana. Masz na tyle dużą łazienkę, że obok wanny możesz wstawić fotel Zrobi się elegancko, salonowo i będziesz mogła "przysiąść". Chyba, że Ci to nie odpowiada - wtedy faktycznie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.04.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Hej, podeślij mi adres mejlowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 13.04.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Ewa, oglądałam Twoje projekty na dwóch komputerach (monitorach) nawet, ale nic nie pomogło Nie mam jednoznacznego faworyta W sumie jakoś przywiązałam się do wersji A, czyli pierwotnej, ale teraz zwuażam "wyzwania" komunikacyjne - miejsce przy wannie i jednak miejsce przy umywalce, które mogłoby być większe. W tej wersji za to naprawdę podoba mi się aranżacja prysznica. Taki walk in będzie naprawdę komfortowy i dyskretny. Ścianka urozmaica łazienkę, zmniejsa część z wanną, któa staje się przytulniejsza (a u Ciebie w porównaniu przytulność vs. przestrzeń wygrywa przytulność, jesli dobrze pamiętam) I jakoś ta łazienka jest taka.... sympatyczna... Natomiast wersja C ma tę zaletę, że są jednoznacznie wydzielone dwie strefy, w tym strefa szybkich potrzeb blisko drzwi i oddaloną strefę spokojnej kąpieli. Podobnie jest zresztą z wersją Magdy, która też ma jednoznaczny podział strefowy, a w dodatku gwarantuje bardzo kameralną atmosferę kąpielową. Jedno z tych ustawień może się okazać jednak praktyczniejszym rozwiązaniem dla łazienki rodzinnej. Ostatecznie, gdybym z pistoletem przy głowie miała podejmować decyję już dziś, to chyba C.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.04.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Ewa w takim układzie wersja C lub Madzi plus fotel:p;). Ile właściwie metrów ma ta łazienka?Kolorystyka wybrana przez Ciebie super! Jak dla mnie biel i drewno jest zestawieniem ponadczasowym. Co do jasnych płytek na podłodze to szczerze odradzam - miałam jasne płytki i jasną fugę w poprzednim mieszkaniu i diabli mnie brali bo doczyścić się to był cud...:sick:ja u siebie mam grafitowy skifer - taki łupany kamień w całym prysznicu, również na podłodze, przez to że ma właśnie łupana strukturę kamienia nie widać i jest idealny. W górnej łazience mam hiszpanski kamień szlifowany, jest całkiem gładziutki, kamienia nie widać ale brudzi się dość mocno...tzn zostaja ślady po kroplach wody, natomiast na skiferze nic a nic nie widać...Anuli wnętrza znam! Pięknie im domek wyszedł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 13.04.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Aaa... zapomniałam dodać jedną piękną inspirację, o której (zmodyfikowanej) myślałam nad wannę (stąd zrodziła się wersja C). http://desmond.imageshack.us/Himg59/scaled.php?server=59&filename=azienkarozwietlona600x0.jpg&res=landing Cudna ta łazienka. Połączenie kolorów, cegła, lustro, wszystko Podumałam trochę nad wersjami Twojej łazienki i naprawdę ciężko się zdecydować, każda ma coś w sobie. Ostatecznie chyba wybrała bym C ale zastanowiła się nad zamianą miejscami umywalki i wc. Podobał mi się pomysł na wc z pierwszej wersji i ustawione tak z boku drzwi nie rzucało się w oczy, poza tym przy wejściu widok na umywalkę byłby ciekawszy niż na ścianę i wc może nawet dała bym umywalkę na ściankę od prysznica zamiast na tą na której teraz jest kibelek... no taka mała sugestia ale tak jak jest też jest fajnie Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 13.04.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Julianno, wreszcie znalazłam Twój wątek!!!! Przez Wielki Post znacznie ograniczyłam obecność na FM ale już po świętach i wracam. Cieszę się że mogę pooglądać Twoje inspiracje - bardzo mi się podobają i są baaardzo w moim guście Kuchnia - wersja 1 czyli G - bardzo ładna i wygodna. Łazienka wersja C - podoba mi się inspiracja Magdy34. No i "zabiłaś mnie" tą inspiracją łazienkową powyżej!!!! Zabiłaś mi klina. Jest to prawie mój układ łazienki (o ile nie wstawię tam pralki i suszarki). Normalnie się zakochałam. O ile pozwolisz pozostanę u Ciebie na dłużej i pokibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 13.04.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam Ja na układach się nie znam Za to mogę napisać, ze wklejasz piękne inspiracje łazienkowe. Masz na oku jakieś konkretne płytki, które chcesz dac na podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.04.2012 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) No to skoro Tobie to nie przeszkadza to jestem za wersją C:yes: A inspiracje bardzo ładne, ale białej podłogi nie polecam, zupełnie ciemne kafle są koszmarne pod prysznicem bezbrodzikowym (chyba, że jakiś zmiękczacz wody będziesz miała)? W sumie nie ma idealnych kafli do łazienki, trzeba sprzątać i tyle;) Madziu masz na myśli stację uzdatniania wody? Chodzi nam to po głowie. Masz w tym względzie jakieś doświadczenia? Koszt założenia takiej stacji, to około 3 tys. Cena nie jest zaporowa, ale czy naprawdę są efekty? To dla mnie bardzo cenna informacja, że na ciemnych kaflach widać kamień. Opcja bezbordzikowa podoba mi się, ale coraz częściej zastanawiam się czy jednak nie zrobić po prostu płytkiego brodzika? Też muszę to zdecydować, bo wówczas nie będzie pod nim podłogówki. Białe kafle piękne, oj piękne, ale wolę robić ciekawsze rzeczy niż ciągle je czyścić . Ewuś ja tak chciałam nadmienić, że jeśli podoba Ci się wersja Magdy, to też nie musi być zdyskwalifikowana. Masz na tyle dużą łazienkę, że obok wanny możesz wstawić fotel Zrobi się elegancko, salonowo i będziesz mogła "przysiąść". Chyba, że Ci to nie odpowiada - wtedy faktycznie odpada. Aneczko - potwierdza się powiedzenie, że proste pomysły są najlepsze . Ale jakoś nie wiem gdzie postawić to krzesło? Spróbowałam zwizualizować wersję Magdy. Walczyłam z programem, bo cały czas się wiesza, a gdy już się udało, to zupełnie zniknęła w nim podłoga i wszystko od początku . Ostatecznie uporałam się . Chciałam jakoś wyrównać zabudowy, ale nie wiem czy to dobrze wygląda? Wersja taka na szybko, wymaga dopracowania (chyba za dużo szafek nad wc). Okno na wizu jest większe niż w rzeczywistości, a wanna oczywiście ma stać odwrotnie - tzn. osoba z niej korzystająca twarzą do okna. EDIT: no i zapomniałam dołączyć obrazków - już nadrabiam Wersja nosi miano - wersja Magdy . http://desmond.imageshack.us/Himg839/scaled.php?server=839&filename=magdam.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg811/scaled.php?server=811&filename=magda2kr.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg703/scaled.php?server=703&filename=magda3.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg513/scaled.php?server=513&filename=magda1.jpg&res=landing Hej, podeślij mi adres mejlowy. Wysłałam . Dziękuję i już doczekać się nie mogę Ewa, oglądałam Twoje projekty na dwóch komputerach (monitorach) nawet, ale nic nie pomogło Nie mam jednoznacznego faworyta (...) u Ciebie w porównaniu przytulność vs. przestrzeń wygrywa przytulność, jesli dobrze pamiętam) Ostatecznie, gdybym z pistoletem przy głowie miała podejmować decyję już dziś, to chyba C.... Doskonale pamiętasz Aniu . Dziękuję za opinię . Jak zwykle dokonujesz świetnej analizy, to bardzo pomaga! Ewa w takim układzie wersja C lub Madzi plus fotel:p;). Ile właściwie metrów ma ta łazienka? Kolorystyka wybrana przez Ciebie super! Jak dla mnie biel i drewno jest zestawieniem ponadczasowym. Co do jasnych płytek na podłodze to szczerze odradzam - miałam jasne płytki i jasną fugę w poprzednim mieszkaniu i diabli mnie brali bo doczyścić się to był cud...:sick:ja u siebie mam grafitowy skifer - taki łupany kamień w całym prysznicu, również na podłodze, przez to że ma właśnie łupana strukturę kamienia nie widać i jest idealny. W górnej łazience mam hiszpanski kamień szlifowany, jest całkiem gładziutki, kamienia nie widać ale brudzi się dość mocno...tzn zostaja ślady po kroplach wody, natomiast na skiferze nic a nic nie widać... Anuli wnętrza znam! Pięknie im domek wyszedł! Obawiałam się białej podłogi, a widzę, że ciemna wcale nie jest gwarancją satysfakcji . Bardzo dziękuję, że podzieliłaś się swoimi doświadczeniami. Na pewno będę miała je na względzie Cudna ta łazienka. Połączenie kolorów, cegła, lustro, wszystko Podumałam trochę nad wersjami Twojej łazienki i naprawdę ciężko się zdecydować, każda ma coś w sobie. Ostatecznie chyba wybrała bym C ale zastanowiła się nad zamianą miejscami umywalki i wc. Podobał mi się pomysł na wc z pierwszej wersji i ustawione tak z boku drzwi nie rzucało się w oczy, poza tym przy wejściu widok na umywalkę byłby ciekawszy niż na ścianę i wc może nawet dała bym umywalkę na ściankę od prysznica zamiast na tą na której teraz jest kibelek... no taka mała sugestia ale tak jak jest też jest fajnie Ooo kolejna wersja - dziękuję. Muszę ją ustawić, ale dzisiaj mam już dosyć tego programu (albo on ma już dosyć mnie ). Julianno, wreszcie znalazłam Twój wątek!!!! Przez Wielki Post znacznie ograniczyłam obecność na FM ale już po świętach i wracam. Cieszę się że mogę pooglądać Twoje inspiracje - bardzo mi się podobają i są baaardzo w moim guście Kuchnia - wersja 1 czyli G - bardzo ładna i wygodna. Łazienka wersja C - podoba mi się inspiracja Magdy34. No i "zabiłaś mnie" tą inspiracją łazienkową powyżej!!!! Zabiłaś mi klina. Jest to prawie mój układ łazienki (o ile nie wstawię tam pralki i suszarki). Normalnie się zakochałam. O ile pozwolisz pozostanę u Ciebie na dłużej i pokibicuję. Chanelko - ślicznie witam i dziękuję za opinię również w sprawie kuchni . Czuj się proszę jak u siebie . Wiem, żeś siostrą ceglaną http://emoty.blox.pl/resource/friends.gif A inspiracja też ogromnie mi się podoba. Boję się już wspominać Mężowi o cegle w łazience, bo nie wiem jak wiele jeszcze zniesie (w dolnej planuję białą i ciężkooo to przyjął), ale mam jeszcze trochę czasu na działania . Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez julianna16 wizualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.04.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam Ja na układach się nie znam Za to mogę napisać, ze wklejasz piękne inspiracje łazienkowe. Masz na oku jakieś konkretne płytki, które chcesz dac na podłogę? Hej Żonko Rutina , cieszę się, że zajrzałaś. Nie mam jeszcze konkretnych płytek. Na razie szukam optymalnego ustawienia sprzętów by tak ustawić instalacje . A skoro do mnie zaglądasz, to odwiedź łazienkę AnetyS (jeśli jeszcze nie byłaś) - znajdziesz tam łazienkę z ciemną podłogą, jasnymi kaflami i szarymi fugami . W drugiej łazience są ściany bez kafli. Aneta z pewnością odpowie na Twoje pytania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 13.04.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 No własnie przed chwilą zajrzałam do dziennika Anety i zobaczyłam tą łazienkę z ciemna podłogą i białymi kafelkami na ścianach Dziękuję za namiary na drugą łazienkę, bo jej nie widziałam wcześniej. Eh żeby człowiek miał tyle odwagi:) A co do Twoich inspiracji to mnie się bardzo podobaja takie jasne łazienki. Tylko tak jak napisałaś, jest pewnie wiele ciekawszych rzeczy niż czyszczenie białych kafelek. Gdyby nie bylo z nimi problemu, to bym się nie wahała ani chwili, tylko robiła białą z jakimś drewnianym dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.04.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Dziewczyny połechtałyscie moja prózność...bardzo miło się czyta takie posty... Rutinowa Żona ja to nalężę do tych umiarkowanie odwaznych...z wielu rzeczy w swoim domu zrezygnowałam i niektórych do dziś żałuję... Ewa ja na górze mam taki płytki brodzik ale tylko dlatego że za pózno się określiłam czego chcę no i nie dało sie juz tam zrobić bez brodzika...na dzień dzisiejszy obie łazienki zrobiłabym w płytkach, no i w górnej dałabym ich zdecydowanie mniej na ścianach...no ale budowa na odległość łatwa nie jest i wiele rzeczy nam umkneło... Wizualizacja super ! ja mam tylko jedno ale - murek przy wannie! wiem Pisałaś do czego ma służyć i co za nim przemawia ale on mi spokoju nie daje:no:. Ja bym zastąpiła go fotelem albo krzesłem...ale to Ty tu rządzisz Kochana:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.04.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Rutinko - Do odważnych świat należy ! Sama jednak musisz być przekonana, bo moje preferencje to mogę sobie realizować u siebie . Nie chciałabym byś niezadowolona z efektu wspominała mnie ze zmarszczonym czołem . A dlaczego w ogóle pojawił się u Ciebie taki pomysł, by "odkafelkować" łazienkę? Ktoś zasugerował, sama gdzieś zobaczyłaś? Jeśli zastanawiasz się tylko pod względem sugestii, a sama nie masz przekonania, to nie ma sensu robić tej rewolucji. Wykafelkuj łazienkę po kokardy i będzie ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.04.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Anetko, a ja się ciągle powstrzymuję, bo nic innego bym u Ciebie nie pisała - tylko zachwyty . Nawet w poście powyżej wykasowałam kilka zdań na Twoją cześć - w obawie by Cię nie wystraszyć słodkościami . Bardzo, bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz, bo to właśnie u Ciebie poczułam się tak "domowo" i nie mam tu na myśli tylko pięknych wnętrz, ale przede wszystkim Twój niesamowity sposób bycia . Dziękuję za info o brodziku . Łatwiej podejmować decyzję, gdy są konkretne opinie. Kurcze wiem, że wydziwiam z tym siedziskiem . Chciałam też zniwelować ten uskok, który powstaje między prysznicem a wanną - nie razi? Nie wiem czy we właściwym miejscu stoi krzesło? Jakoś nie czuję go - obce mi są pokoje kąpielowe . http://desmond.imageshack.us/Himg853/scaled.php?server=853&filename=krzeso.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg688/scaled.php?server=688&filename=krzes.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg62/scaled.php?server=62&filename=krzesooo.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.04.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Ewa dla mnie ten uskok jest ok. Jutro cyknę dla Ciebie fotkę mojej ceglanej łazienki z krzesłem. Wyladowało tam przez przypadek i miało być na chwilę ale zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.04.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Mnie się bardzo podoba wersja Madzi udoskonalona przez krzesełko (fotel to pewnie byłaby rozpusta, ale krzesło jakies zbajerzone dla mnie jest ok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.04.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Madziu masz na myśli stację uzdatniania wody? Chodzi nam to po głowie. Masz w tym względzie jakieś doświadczenia? Koszt założenia takiej stacji, to około 3 tys. Cena nie jest zaporowa, ale czy naprawdę są efekty? To dla mnie bardzo cenna informacja, że na ciemnych kaflach widać kamień. Opcja bezbordzikowa podoba mi się, ale coraz częściej zastanawiam się czy jednak nie zrobić po prostu płytkiego brodzika? Też muszę to zdecydować, bo wówczas nie będzie pod nim podłogówki. Białe kafle piękne, oj piękne, ale wolę robić ciekawsze rzeczy niż ciągle je czyścić . Ewo, nie mam w tym zakresie doświadczenia, ale na 100% taki zmiękczacz wody ma Efilo. Ona ma czarną łazienkę przy sypialni i u niej właśnie czytałam jakiś czas temu o tym, ze nie ma żadnych zacieków na kafelkach od wody. Napisz do Niej i zapytaj:yes: Widzę, że moja wersja nawet się tu Dziewczynom podoba i dostała nawet swoją nazwę)) Krzesełko to bardzo fajny pomysł, np. Panton? Super by wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts