julianna16 29.08.2012 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Julianna, jakie Ty masz długie włosy! Faktycznie na tym zdjęciu wyglądasz jakaś taka malutka, Alicja w Krainie Czarów A ja myślałam, że to jakaś dziewczynka z warkoczem stoi pod tym oknem a tu taka niespodzianka śliczne i dłuuugie masz włosy nooo... "zapuściłam się" trochę , ale tak naprawdę nigdy nie miałam krótkich włosów i często mnie korci by coś zmienić w tym kierunku. Dziękuję za miłe słowa i usuwam zdjęcie coby nie zbaczać z tematu budowlanego Ewciu, jaką będziesz miała piękną pralnię!!! Też uważam, że pod takim skosem nie będzie problemów z użytkowaniem pralki:no: No i okno - zdecydowanie do obniżenia - to to, o które mnie kiedyś pytałaś?? Straaasznie wysoko jest No i śliczna z Ciebie kobitka:D Dziękuję Maduś Jak miło, że i Tobie moje plany co do pralni się podobają . Dzisiaj specjalnie stanęłam pod samym skosem. Stojąc wyprostowana, na koturnach idealnie mieszczę się pod skosem. Na gotowo będzie nieco niżej (ocieplenie dachu + wylewka), ale w domu nie chadzam na koturnach, więc powinno być ok i na dostęp do pralki wystarczy . Tak - to właśnie to okno, z którym "przyszłam do Ciebie" Dzisiaj właśnie je obniżono. Niestety nie tak dużo jak się spodziewałam, ale jest lepiej . Przynajmniej coś widzę . Niżej fachowiec nie polecał za względu na ocieplenie. Niech już tak będzie . Zatem obecna wysokość okna z krasnoludkiem http://desmond.imageshack.us/Himg109/scaled.php?server=109&filename=20120829125557.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.08.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 I teraz jest http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/k020.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.08.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Teraz zdecydowanie lepiej to i się wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.08.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 teraz okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 29.08.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Julianna ale ty masz długie wlosy:jawdrop: i jakie piękne. Obniżenie okna to była bardzo dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.08.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Alez bedziesz miec piekną pralnie!!! Super! Zazdroszczę normalnie Moja bedzie malutka, ale tez z niej się cieszę. Okno teraz jest na odpowiedniej wysokości, a ty wcale nie wygladasz jak krasnoludek, raczej jak .... Złotowłosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 29.08.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Ewuś, to teraz z tą kawką zamiast wstawiać pranie będziesz przez okno wyglądać Bo była dobra decyzja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.08.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Ewo, do Ciebie sporo forumowiczek zagląda, więc wstawię co nieco na pobudzenie matczynych uczuć i wyobraźni http://otodom.pl/wiadomosci/architektura-i-ogrod/miniarchitektura-id2001.html?utm_source=newsletter_otodom&utm_medium=email&utm_content=artykul_miniarchitektura&utm_campaign=kampania_23_08_2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 29.08.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 [ATTACH=CONFIG]133907[/ATTACH] ciekawe jak daleko "do ziemii" ma ta makowa panienka:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.08.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Mamik, to jest wnętrze tego domku najbardziej z prawej – nie jest źle. Poza tym pewnie posadzili takie małe do fotki tylko i pilnowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 29.08.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Mamik, to jest wnętrze tego domku najbardziej z prawej – nie jest źle. Poza tym pewnie posadzili takie małe do fotki tylko i pilnowali też tak myślę , raczej robiąc zdjęcie widzieli co sie dzieje, ale jako matka "nie widzę" nic innego tylko dziecko na krawędzi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.08.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Takiego maciupka, byś przecież nie puściła, żeby się bawił sam. A te większe i tak robią co chcą jak nie widzisz. Sama do dziś mam parę niezłych szram niczym pamiętnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.08.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 moje szatany uwielbiają wszelkie domki ,drabiny itp. tzw.bazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 30.08.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 jeśli mogę to okno dachowe montuje się 120-130 cm od podłogi tak przynajmniej pisza ich producenci w instrukcji u mnie podobnie jak u Ciebie jest tak wysoko (montował je facet 1,85) i jest to bardzo nie wygodne no i bardzo zaintrygowałaś mnie odkurzaczem czy mogę prosić o szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 30.08.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 też tak myślę , raczej robiąc zdjęcie widzieli co sie dzieje, ale jako matka "nie widzę" nic innego tylko dziecko na krawędzi :D Mam dokładnie takie same odczucia. No ale w końcu Pestce chodziło o "pobudzanie matczynych uczuć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.08.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 jeśli mogę to okno dachowe montuje się 120-130 cm od podłogi tak przynajmniej pisza ich producenci w instrukcji u mnie podobnie jak u Ciebie jest tak wysoko (montował je facet 1,85) i jest to bardzo nie wygodne no i bardzo zaintrygowałaś mnie odkurzaczem czy mogę prosić o szczegóły? A jak nie masz ścianki. Skos dachowy zaczyna się od podłogi TO CO ? I jeszcze chcesz mieć rząd okien w pionie od dołu do góry na skosie dachowym. Też zaczynasz na 120 cm. BZDURA To jak u mnie. Wyperswadowali mi okna kolankowe, bo będą przeciekać, a teraz jestem zła, bo nic nie widzę poza gwiazdami. Te na szczeście rekompensują nieco brak widoku w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.08.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) I teraz jest http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/k020.gif Teraz zdecydowanie lepiej to i się wygląda teraz okno Okno teraz wygląda dużo lepiej ,to była dobra decyzja .A tak z innej bajki ,to ło matko ,jakie Ty masz długaśne włosy Julianna ale ty masz długie wlosy:jawdrop: i jakie piękne. Obniżenie okna to była bardzo dobra decyzja. Alez bedziesz miec piekną pralnie!!! Super! Zazdroszczę normalnie Moja bedzie malutka, ale tez z niej się cieszę. Okno teraz jest na odpowiedniej wysokości, a ty wcale nie wygladasz jak krasnoludek, raczej jak .... Złotowłosa Ewuś, to teraz z tą kawką zamiast wstawiać pranie będziesz przez okno wyglądać Bo była dobra decyzja! Kochane, najpiękniej Wam dziękuję, że zaglądacie i kibicujecie moim powolnym staraniom by z tego domu w końcu coś powstało . Jestem zadowolona z obniżenia i choć chciałabym jeszcze niżej, to cieszę się, że ścianka kolankowa jest na tyle wysoko, że mogę sobie pod skosem w miarę komfortowo funkcjonować i np obsługiwać pralkę. Zatem coś za coś. Dom powstaje bardzo powoli i z jednej strony cieszę się, bo mam duuużo czasu na szukanie i myślenie nad tym jak ma wyglądać, a FM jest dla mnie objawieniem na skalę lądowania na Księżycu dla ludzkości. Z drugiej strony trochę mnie wkurza, bo fachowcy traktują nas jak "mniej pilnego klienta". Nie gonią nas transze, ale jak już dociułaliśmy po dwóch latach w końcu tyle, że stać nas na CO, to facet robi nam takie numery . Oczywiście nie przyjdzie już w tym tygodniu . Rano umówiliśmy się z facetem od kominka... Zwlekałam się z łóżka, ciągnęliśmy Małą na pół przytomną, a on NIE PRZYJECHAŁ i nawet nie raczył zadzwonić. Wczoraj był inny... jeszcze nigdy nie wysłuchałam tyle westchnięć z płuc ludzkich (no może w innej sytuacji , ale to była rozmowa o kominku, a nie tete a tete ). Nawet jeszcze nie wszedł do salonu, a już 3 razy wzdychał dając do zrozumienia jakie ciężkie zadanie przed nim. Mnie oczywiście ignorował, bo to Pan z kategorii kowbojów, co to z babą nie pogada (nawet wyglądał jak kowboj - miał skórzane stukające buty i wytarte jeansy ). W końcu z wrodzoną łagodnością spytałam czy widzi jakiś problem Powiedziałam to w taki beztroski sposób, że chyba wybiłam go z taktyki, bo spodziewał się mojego przejęcia powagą sytuacji . Zaczął marudzić o belce, a ja na to, że to chyba nie jest problem, który uniemożliwi zainstalowanie kominka. Belkę się po prostu wytnie i przesunie (nie jest elementem konstrukcyjnym - miała służyć dla montażu obudowy kominka. Fakt, że wylana na beznadziejnej wysokości, ale nie takie rzeczy przesuwa się w domach). Tu zdjęcie tej belki coby było jaśniejsze o czym piszu http://desmond.imageshack.us/Himg823/scaled.php?server=823&filename=p7050036o.jpg&res=landing To drugi człowiek, który był u nas w sprawie kominka i zachowywał się zupełnie odwrotnie niż poprzedni. Pierwszy z niczym problemu nie widział (co też mnie niepokoiło ). Sam chciał wycinać belkę, a na to, co sobie życzyliśmy (rozprowadzenie ciepła w górnych pokojach przy tym kominie) - mówił, że nie ma problemu. Ten, na każde pytanie mnożył po dwa lub trzy problemy i ogólnie rozmowa była dziwna. Nie lubię fachowców źle mówiących o swojej konkurencji, bo to źle świadczy o nich samych. A ten skrytykował cały sztab osób zajmujących się tematem - począwszy od lokalnych zdunów, na producentach w świecie kończąc. Zmęczyłam się tą rozmową... mimo, iż jak wspomniałam byłam ignorowana . Zobaczymy co nam wyśle i czy w ogóle wyśle. Aaa... i dziękuję Wam za miłe słowa o włosach . Największe wrażenie robią na dzieciach , więc mam fory wśród innych cioć na imprezach . Ewo, do Ciebie sporo forumowiczek zagląda, więc wstawię co nieco na pobudzenie matczynych uczuć i wyobraźni Dziękuję Pesteczko . Wrzucaj u mnie wszystkie cuda, którymi chcesz inspirować i cieszyć innych Ten ostatni domek widziałam w jakimś piśmie i bardzo zmotywował nas do zrobienia naszego . jeśli mogę to okno dachowe montuje się 120-130 cm od podłogi tak przynajmniej pisza ich producenci w instrukcji u mnie podobnie jak u Ciebie jest tak wysoko (montował je facet 1,85) i jest to bardzo nie wygodne no i bardzo zaintrygowałaś mnie odkurzaczem czy mogę prosić o szczegóły? Kasiu, to chyba faktycznie zależy od ścianki kolankowej. Jak wysoka jest Twoja? Moja ma około 115 cm. Oczywiście wyślę Ci zestawienie, ale tam jest kilka załączników, więc potrzebowałabym Twojego adresu @. Wiem, że kiedyś mailowałyśmy w sprawie kuchni, ale mam dziesiątki maili z wątków projektowych i nie odnajdę się Wyślij mi adres Ściskam wszystkie Mamusie (obecne i przyszłe) Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez julianna16 dodanie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.08.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Czuję się uściskana wyjątkowo Ewunia ja bym omijała tego gościa od kominka... Trafiłam na podobnego szklarza. Popędziłam gdzie pieprz rośnie, bo to nie ma sensu. Jeśli on JUŻ widzi problemy, to pomyśl co będzie na etapie wykonywania prac? Potem miałabyś ryzyko, że gość zwieje w połowie rozgrzebanej roboty, albo przy źle wykonanej będzie twierdził, że przecież ostrzegał... Nie znoszę tego typu ludzi. Niech powie wprost, że mu się nie chce/nie umie, a nie piętrzy problemy... Wrrr... Już za samo lekceważenie kobiety należy mu się odprawa. Miałam takiego elektryka. Ja - jako inwestor - nie istniałam kompletnie, a źle człowiek trafił, bo nie znoszę być ignorowana i nie pozwalam na to. A, że zwykle pani inwestor ma dar przekonywania do swoich racji i jej słowo ma władzę sprawczą.... dobrze się to dla pana elektryka nie skończyło Mogę Ci podesłać jeszcze swojego "pana kominkowego", ale on z Chrzanowa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 30.08.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja trafiłam na hydraulika w podobnym stylu co Wasi panowie. Jednego dnia przyszedł do łazienki, pooglądał, powiedział cenę za robotę, za materiał, miał przyjść na następny dzień. A jakże przyszedł, tyle, że cena przez noc podskoczyła pięciokrotnie!!! A on sam (widzę go dokładnie nawet dziś w tej pozycji) kucnął na środku łazienki, podparł głowę rękami i zaczął narzekać jak to będzie trudno zrobić, jaka to będzie ciężka praca, a w ogóle to się chyba nie da zrobić...!!! Nie mógł powiedzieć od razu pierwszego dnia, że nie ogarnia tematu Ps. Czuję się wyściskana potrójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.08.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgadzam się z tym,ze piękne masz włosy!!!!! I fajnie,ze jednak obnizyłaś okno. Zgadzam się z Anią- za ignorowanie niech spada na drzewo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts