Alija 04.09.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ewus dziekuje za przywitanie. To prawda, watpliwosci u mnie co nie miara ale i brak zdecydowania. Zaluje, ze wczesniej nie zaangazowalam sie w to forum, bo z pewnoscia uniklabym niedociagniec, jakie popelnilam. Wracajac do Twoich wizek. Ja jestem za 1 lub 2 opcja. Ale to tylko MSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 04.09.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Hej kochana białe belki do twoich wnętrz faktycznie bardziej pasują-są piękneeeee .Jestem za opcja nr 1 i nr 2. Sama robisz te wizualki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 04.09.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 wersja tylko w czesci kominkowej opcja nr3 czyli w poprzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 04.09.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ja już sama nie wiem za którą wersją jestem Poważnie. Zawsze mi cegła i drewno (ale naturalne - nie w bieli) i nawet szkło do kupy pasowało w zestawieniach. Prawda, że w wysokich pomieszczeniach, ale Twoje nie jest skrajnie niskie (Ivy u mnie może mieć wrażenie, że sufit Ją przygniata ). Nie pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.09.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Mnie się nadal pierwszy układ najbardziej podoba Ewentualnie trójka mogła by być ale jakoś nie podobają mi się te puste nawy na boczkach Jednak opcja z belkami po całości prezentują się lepiej. Może te boczne części są po prostu za wąskie na takie rozwiązanie Gdyby były na tyle szerokie żeby dało się centralnie ustawić np stół czy kanapę chyba miało by to więcej sensu a tak wydają się niepotrzebne i bez koncepcji. No takie moje odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.09.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 ja chyba bym dała belki po całości ,jak się do Ciebie wchodzi z holu to najpierw do jadalni ,a potem dopiero do części kominkowej i chyba byłoby lepiej aby od razu mieć deski nad głową ,poza tym na biało deski zawsze można przemalować ja też nie wiem na jaki kolor zrobić dechy.Ewcia jak będziemy chciały zmian to się umówimy i opędzlujemy nasze dechy:)A jakie oświetlenie byś dała z dechami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 04.09.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Belki po całości fajnie łączą wszystkie części jakby nie było jednego pomieszczenia. A tylko nad częścią kominkową chyba niepotrzebnie je rozgranicza, robi sztuczne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.09.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 a ja bym wybrała wersję nr 2. w ten sposób część kominkowa zostanie podkreślona, wyróżniona. natomiast belki na całości - przynajmniej na wizualce - wprowadzają bardzo dużą ilość optycznych podziałów. wolałabym ten sufit uspokoić, żeby aż tyle się na nim nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.09.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 A ja przeciwko belkom, ale ja nie lubie takich udziwnień, więc nie jestem obiektywna. A wogóle to witam sie ponownie (po przymusowym odwyku). Wracam do świata zywych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.09.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ewciu, i to jest najważniejsze Nie czuję tych belek, więc nie będę zbyt pomocna Wysokość sufitu jest w porządku, więc nie powinnaś mieć wrażenia spadania na głowę. Aniu dziękuję, że zajrzałaś, bo wiem, że teraz DZIAŁASZ jak tu się domowo zrobiło,kurczę podobają mi się te belki a gdzie są wizki bez belek ,żeby wyrazić swoją opinię.Ewa dajesz czadu,przegonisz mnie,nie mogę się doczekać czym Pestka oczaruje. no nie, aż tak szybko to nie pójdzie Basiu , ale takie belki mają wpływ na umiejscowienie oświetlenia, więc mam ostatnie dni by przesunąć jeszcze kable przed tynkami. Potem będzie trudniej. Mówisz, że mało masz obrazków? Mnie się już wszystkie mieszają . I naprawdę jestem Wam ogromnie wdzięczna, że staracie się jakoś wczuć w te wizualizacje, bo nie jest łatwo . Pomyślałam, że zrobię coś innego - wrzucę linki do tych wariantów i będzie można samemu poobracać w 3D. Może to pozwoli sobie lepiej wyobrazić . Ja na samą myśl, że Pestka "otynkowała i pomalowała" już moje ściany cieszę się jak wariat , a co dopiero jak to umebluje i zapali w kominku? Szczęściary z nas naprawdę mi chyba bardziej się podobała wcześniejsza wizualizacja, ale może ją by w białym zrobić? Nie wiem... i chyba jak belki to już wszędzie Ale jakoś nie mogę się temu dobrze przyjrzeć na wizualkach Domi te beleczki są białe , tylko w programie wyglądają jak szare . Rozumiem problem - może 3D pomoże . Ewus dziekuje za przywitanie. To prawda, watpliwosci u mnie co nie miara ale i brak zdecydowania. Zaluje, ze wczesniej nie zaangazowalam sie w to forum, bo z pewnoscia uniklabym niedociagniec, jakie popelnilam. Wracajac do Twoich wizek. Ja jestem za 1 lub 2 opcja. Ale to tylko MSZ Aluś niedociągnięcia, pomyłki i nieprzemyślane decyzje znajdzie u siebie każda z nas Fajnie, że można je "przegadać", wymyślić inne rozwiązania, a czasami z problemu zrobić atut wnętrza . Jesteś w dobrym miejscu Dziękuję za Twój głos Hej kochana białe belki do twoich wnętrz faktycznie bardziej pasują-są piękneeeee .Jestem za opcja nr 1 i nr 2. Sama robisz te wizualki? Dziękuję Lea . Sama je męczę Niestety nie potrafię obsługiwać lepszych programów . wersja tylko w czesci kominkowej opcja nr3 czyli w poprzek Dziękuję Pepejeans za głos i za to, że zaglądasz Ja już sama nie wiem za którą wersją jestem Poważnie. ... Masz Aniu tak samo jak ja - ja też nie wiem która i czy w ogóle... Może zrobię sobie belki - atrapy ze styropianu i zobaczę jak się prezentują? Mnie się nadal pierwszy układ najbardziej podoba Ewentualnie trójka mogła by być ale jakoś nie podobają mi się te puste nawy na boczkach Jednak opcja z belkami po całości prezentują się lepiej. Może te boczne części są po prostu za wąskie na takie rozwiązanie Gdyby były na tyle szerokie żeby dało się centralnie ustawić np stół czy kanapę chyba miało by to więcej sensu a tak wydają się niepotrzebne i bez koncepcji. No takie moje odczucia Gdyby były większe te nawy, to salon by z pewnością zyskał. Byłoby więcej oddechu. Teraz całość wraz z jadalnią ma jakieś 31 m. Dziękuję Two za podtrzymanie głosu ja chyba bym dała belki po całości ,jak się do Ciebie wchodzi z holu to najpierw do jadalni ,a potem dopiero do części kominkowej i chyba byłoby lepiej aby od razu mieć deski nad głową ,poza tym na biało deski zawsze można przemalować ja też nie wiem na jaki kolor zrobić dechy.Ewcia jak będziemy chciały zmian to się umówimy i opędzlujemy nasze dechy:)A jakie oświetlenie byś dała z dechami? Dzięki Basiu za głos (już się gubię ile za którą wersją ). Kolorek zawsze można rzucić . A co do oświetlenia, to tu mnie masz, bo teraz już zupełnie zdurniałam ... najpierw chciałam 3 zwisy nad stołem, 4 tubki w części kominkowej i coś tam (jeszcze nie wymyśliłam) w części TV. Ale z czasem podryfowałam w kierunku lekko loftowym i tu jakby tubki słabo pasują . Chyba nie potrzebuję aż 4 punktów w tej środkowej części kominkowej. Zupełnie nie mam pomysłu jak poradzić sobie z tym oświetleniem . Nad stołem raczej zostawię te 3 lampy - tam będzie najłatwiej coś znaleźć w tym klimacie, ale na środek i do TV totalna tabula rasa . Belki po całości fajnie łączą wszystkie części jakby nie było jednego pomieszczenia. A tylko nad częścią kominkową chyba niepotrzebnie je rozgranicza, robi sztuczne wrażenie Dziękuję Rociu za opinię . a ja bym wybrała wersję nr 2. w ten sposób część kominkowa zostanie podkreślona, wyróżniona. natomiast belki na całości - przynajmniej na wizualce - wprowadzają bardzo dużą ilość optycznych podziałów. wolałabym ten sufit uspokoić, żeby aż tyle się na nim nie działo. Twój głos Moniko potwierdza, że nie jest łatwo z moim sufitem. Już miałam wrażenie, że przeważają belki po całości, a tu proszę jakie argumenty. A ja przeciwko belkom, ale ja nie lubie takich udziwnień, więc nie jestem obiektywna. A wogóle to witam sie ponownie (po przymusowym odwyku). Wracam do świata zywych No witam, witam Madziu - widzę, że od razu odżyłaś . Dziękuję za Twój głos, to chyba trzeci, a nawet czwarty "na nie". Bardzo, bardzo Wam dziękuję http://emoty.blox.pl/resource/flower.gif Dla cierpliwych będą jeszcze wersje 3 D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.09.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Szybciutko, bo miałam 2 ciężkie dni i padam na nos. Najpierw szewski poniedziałek– 440 stron ostatecznego przeglądu w 7 godzin i dziś –naprawianie uszkodzeń zostawionych w łazience u mamy po zrobieniu przez ekipę pionów ciepłej wody. Nie myślałam, że zdejmowanie płytek ze ściany to taka harówa. Ewo do Twojego salonu wchodzę więc jutro. Belki na suficie na wizualkach są chyba ciut za gęsto. Standardowo robi się je nie ciaśniej niż 90 cm jedna d\od drugiej. Dobry pomysł Two, żeby zrobić bardziej płaskie. No, i oczywiście będę obstawać przy białych, albo jasno szarych, ale z białym sufitem pomiędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.09.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 (edytowane) Zapraszam na spacer (linki działają tylko 5 dni) 1. Belki wszędzie 2. Belki tylko w części kominkowej 3. Belki w części kominkowej w poprzek W programie steruje się strzałkami. Można też przybliżać i oddalać widok Edytowane 4 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.09.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Rzeczywiście chyba za gęsto umieściłaś belki, ja jakoś odruchowo założyłam, że są mniej więcej co 1m bo na wizkach Twój salon wygląda na dużo większy niż 31m Wydaje się, że jest tam naprawdę dużo miejsca Przy 31m wysokość 2,80 jest bardzo ok przy 80 jak u mnie teraz, wydaje się już nisko i sufit lekko ciąży nad głową ale po postawieniu ścianki ceglanej będę miała salon 30m jak i Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.09.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Pesteczko - pracuj sobie spokojnie A co to za "cudowna" ekipa ? No właśnie tak jakoś czułam, że może za gęsto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.09.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ok - to zaraz poprawię w linkach powyżej i zrobię większe odstępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 04.09.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ewuś no ja widzę , że te belki to wielka miłość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.09.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ech, ekipa u mamy obsługuje jednym rzutem 86 mieszkań w 2 klatkach schodowych. Latają jak wściekli usiłując się wyrobić ze wszystkim, bo lokatorzy są różni. Najpierw wojnę z zarządem wspólnoty toczyli o szybsze podłączenie ciepłej wody, a teraz potrafią nie wpuścić do mieszkania. No i rozbili w łazience 6 płytek na panelu osłaniającym wod-kan. Wolałam dziś sama zdjąć resztę, bo już i tak w zapasowych mamy za mało granatowych i trzeba będzie układ kolorów zmienić. Naprawdę straszna robota, plecy i dłonie mam jak po przerzuceniu tony węgla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.09.2012 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Yyy... no sama nie wiem już z tymi belkami Anetko . to współczuję Kasiu tej pracy. Ale może można znaleźć plus sytuacji - będziesz mogła zaaranżować dla Mamy coś nowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.09.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 przypomniałam sobie jutro się odezwę przepraszam bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.09.2012 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Kasiu73, chodzi o @ w sprawie odkurzacza? Nie ma problemu . Napisz na priva, a wyślę ekspresem . A na dobranoc wrzucę sobie jeszcze troszkę inspiracji z belkami Wszystkie dzięki Two http://4.bp.blogspot.com/-PM9RuP7_w0Y/T7VpDFNJFrI/AAAAAAAAB38/YNFhxiTJ5Bc/s1600/Vanessa+bruno+ap+%25285%2529.jpg http://4.bp.blogspot.com/-acILizj_x_g/T7VpTXx4PvI/AAAAAAAAB4o/ZAEMlXXimIo/s1600/Vanessa+bruno+ap+%25282%2529.jpg http://www.infloral.pl/murator/inspiracja32.jpg Źródło Na pewno tam wrócę, bo cudów na pęczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts