TwoOfUs 07.09.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 I jak tam? rozmyślania nad belkami trwają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 07.09.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 I jak tam? rozmyślania nad belkami trwają? Ja myślę, ze Ewa nad nimi juz nie rozmysla. One się juz robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 07.09.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ewuniu Ps. Chyba za cienki mój kompiuter bo nie mogę wejść na Twoje linki Ikeowe O!!! Przydarzyła nam się eksplozja jogurtowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 07.09.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) Nadrobiłam I powiem tylko tyle: rób belki! :yes: No dobra, powiem trochę więcej: jak dla mnie zdecydowanie wersja pierwsza, czyli belki po całości - bez rozdzielania na część kominkową, czy inną. Mam wrażenie, że taki układ optycznie powiększa pomieszczenie, podczas gdy ich wyśrodkowanie daje dokładnie odwrotny efekt. No i patrząc na pozostałe wersje czuję lekki niedosyt - jakoś tak mało tych beleczek Edytowane 7 Września 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2012 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 I jak tam? rozmyślania nad belkami trwają? Ja myślę, ze Ewa nad nimi juz nie rozmysla. One się juz robią Ewuniu Ps. Chyba za cienki mój kompiuter bo nie mogę wejść na Twoje linki Ikeowe O!!! Przydarzyła nam się eksplozja jogurtowa Nie przejmuj się Dorotko . Ja mam te podciągi codziennie na żywo nad głową i zdecydować nie mogę . A co dopiero na takich pseudo-wizualizacjach. I tak jestem Wam wdzięczna za burzę mózgów i wszystkie opinie . Mój Kochany Mąż widząc jak się męczę powiedział, że zrobi mi takie na próbę (mamy trochę swojego drewna), wtedy zobaczę, czy będą czy nie, ale to już po tynkach. Tymczasem zanim pojawią się tynki (a został tylko tydzień) muszę zdecydować co z tym nieszczęsnym oświetleniem w salonie i naprawdę nie wiem co w części kominkowej i TV. Wiadomo, że belki zobowiązują, więc muszę pomyśleć o czymś takim, co będzie pasowało i do belek, i do "gołego" sufitu, jeśli jednak ich nie będzie. "Tubki" niestety odpadają, choć same w sobie szalenie mi się podobają. Muszę więc chyba zmienić taktykę i teraz przeglądać inspiracje koncentrując się głownie na lampach. Na stronach, które ostatnio znalazłam u Two jest dużo pięknych inspiracji. Te lampy wpadły mi w oko, ale każda inna, więc widać, że się gubię w poszukiwaniach . Szukam dalej http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=shabbychic.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg145/scaled.php?server=145&filename=deckoffice0601re01wv.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg21/scaled.php?server=21&filename=ddd2z.jpg&res=landing Ta jest BOSSKA - czy ktoś, gdzieś taką spotkał? http://desmond.imageshack.us/Himg844/scaled.php?server=844&filename=homeofficen.jpg&res=landing Źródło Wrzucam raz jeszcze rzut salonu jak teraz mam wyciągnięte kabelki - nad stołem 3 zwisy, w części kominkowej 4 punkty (kombinuję by zamienić na jedną większą lampę/ żyrandol), w części TV miał być zwis na podciągu (też kombinuję, by go przesunąć w "nawę" za podciąg, ale już sama nie wiem). To dla mnie najgorszy do tej pory zgryz . Ciągle stoję w miejscu i miałam nadzieję, że te belki mnie jakoś "poprzestawiają" . Aaa... i jeszcze ścianka z cegły będzie miała osobne oświetlenie. http://desmond.imageshack.us/Himg228/scaled.php?server=228&filename=owietlenie.jpg&res=landing A co oznacza eksplozja jogurtowa? Żywioł opanowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2012 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Nadrobiłam I powiem tylko tyle: rób belki! :yes: Dziękuję Dropinko Cieszę się, że zajrzałaś i świeżym okiem spojrzałaś na moje beleczki . Twój nowy avatarek sprawia, że uśmiecham się do monitora. Każdego, kto na Ciebie spojrzy obdarowujesz słodyczami i pięknym uśmiechem . To jest dopiero majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 07.09.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Twój nowy avatarek sprawia, że uśmiecham się do monitora. Każdego, kto na Ciebie spojrzy obdarowujesz słodyczami i pięknym uśmiechem . To jest dopiero majstersztyk http://emoty.blox.pl/resource/buziak.gif *oblewa się rumieńcem* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.09.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) Ufff... dobrze, że jeszcze nie "zachorowałam" na tę lampę - bo cena uczyniłaby tę chorobę śmiertelną . http://indivi.sklep.pl/img/gallery/5843/kind/0 Źródło Chociaż... Wtedy coś takiego mogłoby być nad stołem jadalnianym.... http://indivi.sklep.pl/img/product/584/kind/2 A kysz.... Edytowane 7 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.09.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Hej Julianko:). Nadrobiłam odrobinkę i widzę, że nad sufitem i oświetleniem dumasz:rolleyes:. Chcesz nad stołem(nie wiem jak duży stół planujesz) trzy zwisy, zostaw trzy kabelki, ale jak spodoba Ci się jedna wielka lampa, będzie problem, jak dwa ukryć... niestety ilość źródeł światła musisz mieć przemyślaną na etapie "przed tynkami". Jeśli ceglana ściana ma być doświetlona, a w części środkowej-kominkowej niewiele się będzie dziać, to nie potrzebne Ci tam mocne i w dużej ilości oświetlenie, bardziej ćmiąco-doświetlające. W części kanapowo-tv będzie Ci potrzebne oświetlenie boczne, lampa wystająca zza kanapy do czytania, ewentualnie mała lampka doświetlająca stolik kawowy;) Musisz pamiętać, że w podciągach bardzo trudno montuje się cokolwiek. Jeśli myślisz o ciężkiej lampie, lepiej przed tynkowaniem wkręcić tam haczyk. Co do dech... robi się takie sufity z trzech względów: konstrukcyjnych, konstrukcyjno-estetycznych(kiedy chcesz ukryć jakieś elementy) i na końcu dekoratorsko-estetycznych(kiedy chcesz "obniżyć" sufit. nawiązać do konkretnego stylu itp). Przy wysokości Twoich pomieszczeń wydaje mi się, że jedynie białe dechy nie sprawią, że sufit będzie "walił" Ci się na głowę, ale same w sobie trochę się gryzą ze szklanym sufitem przy kominku:rolleyes:. Jeśli chcesz drewno na suficie, nie rób tynków, ale daj same dechy sękate i pomaluj je na biało;). Uściski nocne zostawiam:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.09.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 I zostawiam lampkę na dobrą noc;) http://www.ladiesgadgets.com/wp-content/uploads/2009/09/Ceiling-Lamps-Designed-From-Real-Bowler-and-Top-Hats.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 WOW, skąd oni biorą te ceny. Jak wydawnictwa całkiem zbankrutują zacznę robić dizajnerskie lampy dla forumowiczek za pół ceny:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.09.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Ufff... dobrze, że jeszcze nie "zachorowałam" na tę lampę - bo cena uczyniłaby tę chorobę śmiertelną . http://indivi.sklep.pl/img/gallery/5843/kind/0 Źródło zanim doczytałam do końca chcialam napisac ze ta z drugiego zdjęcia jest rewelacyjan...i jest ale ta cena :bash: moze coś "inspirowanego" ? co do oświetlenia to nie pomogę...nie mam bladego pojęcia w tym temacie...jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.09.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 (edytowane) Ewo ,bidulko każdy ma ten etap,że musi zdecydować ,a ma z tym problemy,a może powklejaj jaki chcesz stół,krzesła,kanapę itp.a potem zobaczymy co z lampami i wtedy zdecyduje się o ich ilości.Wiesz, ja mam w suficie w salonie 8 dziur o średnicy około 7 cm.Ci moi elektrycy byli do dupy.Zrobili 8 dziur,a mogli po prostu wypuścić kabelki.Miałam dać 8 podwójnych aquaform squeresów(halogenki duże białe,bezramkowe).A dlatego ,aby lampy były neutralne i pasowały do wszystkiego,one są strasznie drogie ,więc nie wiem czy je dam,poza tym mogę mieć jak w solarium, bo to 16 duzych halogenów.Oczywiście mam opcje zapalania nie wszystkich razem.Ja uważam ,że możesz rozmieścić dwie wersje np.jedna na środku i również 4 tak jak zrobiłaś-mówię o części kominkowej.Jak potem dasz tylko 4 ,to mąż zaślepi ten kabelek na środku , podkuje i zagipsuje,ale nie będziesz musiała potem kuć ,jak znajdziesz lampę swoich marzeń do powieszenia na środku. Jesli chodzi o lampy nad stołem.Jaki masz duży stół.?jaki planujesz? bo oprócz tego ,że kable 3 ładnie wyglądają to musisz te lampy zmieścić ,a czasami klosze,czy abażury też mają swoją średnicę i nie mogą się obijać o siebie.ale po zastanowieniu sie uważam że 3 punkty są dobre,bo jak kupisz z duzymi abażurami to powiesisz dwie ,a środkową zzaślepisz,jak jedną wielką, lub podłużną to dasz na środek,a jak znajdziesz 3 o dobrych rozmiarach no to strzał w 10Ewuś ja też się wszystkim strasznie przejmowałam i nadal przejmuję (moja dolna łazienka) ale mój mąż mówi,róbmy ,idzmy dalej,jak ci się coś nie będzie podobało to potem zmienimy,remonty ,przemeblowania to twój żywioł,a tak byłaby nuda w domu-to jego słowa. Reasumując co zrobisz będzie dobrze,a mąż Ci pomaga bardzo ,więc pomoże,jak trzeba będzie coś zmienić.Ja dalej nie wiem co dać w ten mój salonowy sufit?A pisząc tubki lampy to co miałaś na myśli ? massive nero np? Edytowane 8 Września 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.09.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Uwielbiam tę moc . FM, to najlepsze wsparcie w chwilach zwątpienia Nie odkrywam tym Ameryki, ale gdy każdego dnia doświadczam tej niesamowitej mocy, pomocy i życzliwości, to wierzę, że musi się udać. Dzięki Wam mam coś najcenniejszego... poczucie, że nie jestem z tym sama... Hej Julianko:). Nadrobiłam odrobinkę i widzę, że nad sufitem i oświetleniem dumasz:rolleyes:... Rasieńko Dziękuję Napisałaś tak klarownie, że mój problem z ogromnego stał się kosmetycznym . Muszę to sobie skopiować do Worda i wypunktować . Najpiękniej dziękuję za sugestię o haczyku. Drobiazg, a jaki ważny. Masz rację z oświetleniem bocznym w TV. Chyba tego cały czas mi brakowało. Muszę przemyśleć gdzie mogłabym jakiś kinkiet sensownie umieścić. Nie brałam pod uwagę całego sufitu z drewna, a faktycznie pod nim tynk nie jest potrzebny. Dodatkowo niepotrzebne kabelki schowałyby się bez konieczności kucia i "lepienia" dziur. Tylko wtedy to podciągi chyba też musiały by być też z drewna, a one takie wielkie som. Chyba raczej jednak pójdę w kierunku tynkowanego sufitu, a z belkami zobaczę "w praniu". O stole napiszę poniżej I zostawiam lampkę na dobrą noc;) To dlatego tak dobrze mi się spało WOW, skąd oni biorą te ceny. Jak wydawnictwa całkiem zbankrutują zacznę robić dizajnerskie lampy dla forumowiczek za pół ceny:wiggle: Nie, żebym życzyła źle tym wydawnictwom, ale... zgłaszam się pierwsza do Twojej manufaktury Pesteczko . zanim doczytałam do końca chcialam napisac ze ta z drugiego zdjęcia jest rewelacyjan...i jest ale ta cena :bash: moze coś "inspirowanego" ? Już też rozmyślałam nad tym w nocy jakim sposobem coś podobnego wyczarować samemu . Im dłużej patrzę, tym bardziej mi się podoba ta lampa. Mam na koncie zaledwie jedną lampę własnej roboty, gdy po zakupach w ikei okazało się, że kupiliśmy jedynie klosz (a raczej papierową torebkę tenże udającą). Największy problem mieliśmy ze znalezieniem takiej "puszki" podsufitowej, która chowałaby kable i połączenia. Dwa tygodnie się głowiłam, aż w końcu olśniło mnie w drogerii - kupiłam czarny kubek plastikowy do mycia zębów . Efekt bardzo zacny, absolutnie nie widać, że to co jest pod sufitem powinno stać na umywalce . Lampa wisi w naszym domku wakacyjnym i co roku uśmiechamy się do naszej samoróbki . Ewo ,bidulko każdy ma ten etap,że musi zdecydować ,a ma z tym problemy,... Basieńko, a nie pisałam, że łatwiej doradza się innym? Nie ma się tylu wątpliwości. Nie zwraca się uwagi na duperele, które i tak z czasem przestają mieć znaczenie Ależ Ty mi podsunęłaś sensownych pomysłów - dziękuję Stół planuję około 210 cm, więc raczej większy. Kable mam rozmieszczone co 50 cm mniej więcej na środku planowanego stołu. Czyli w połowie stołu lampa środkowa, a dwie po pół metra od końca stołu. Myślałam o takim jak Ty - w stylu MD. Kiedyś trafiłam też na taki: http://www.hygge.pl/userdata/gfx/4bc1cf2465e58e5775f0264c9c80059b.jpg http://www.hygge.pl/userdata/gfx/52845fdf400aec0c319a35049ef8fa5e.jpg Źródło Nie upieram się przy takim w stylu, ale chciałabym by miał wymiar ok. 210 cm Krzesła - podobają mi się eamesy z drewnianymi nóżkami http://designyoutrust.com/wp-content/uploads/2012/04/i1b9.jpg http://designyoutrust.com/wp-content/uploads/2012/04/i1c9.jpg Źródło albo... takie z zupełnie innej parafii (fajne lampy ) http://desmond.imageshack.us/Himg401/scaled.php?server=401&filename=5roznekrzeslawjadalni9.jpg&res=landing Źródło Tak, pisząc o tubkach miałam na myśli np massive nero, ale moją sympatię do nich będę musiała uwzględnić w innym miejscu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 08.09.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Stół jest cudny,a eamesy-no cóż od niedawna sie w nich zakochałam .Tylko sie zastanawiam hmmmm czy są wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.09.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Ewuś alez Ty piekne inspiracje wynajdujesz , noż bajka....mnie osobiście oświetlenie sprawiało najwięcej problemu w wykończeniówce, raz że nie do końca "czuję temat" a dwa ceny tych wymarzonych zwisów...inspirowanych nigdy nie kupię a na niektóre oryginały mnie nie stać więc z odsieczą przyszła stara dobra Ikea i w jadalni wisi sobie taka jedna i czeka aż nazbieram naSkygardena alboCollage pendel l Poulsena... Ja osobiście nie przepadam za światłem z góry i u mnie nieczęsto go uzywam , za to lampki świecą codziennie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Eamsy nie budzą we mnie drżenia, ale stół tak. Krzesełka bardziej lubię takie tradycyjne jak te country style białe. W kuchni mam takie , już dosyć stare. Wymagają odnowienia, ale uważam, że są niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 08.09.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Ale ładna ta inspiracja podoba mi się wszystko, stół i eamsy, które są naprawdę wygodne i nawet te ogromne klosze mają coś w sobie. Krzesła Pestki też są świetne, przez jakiś czas miałam fazę na takie i każde w innym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Ja te krzesełka chyba zrobię na ciemny niebieski z zakrętem w stronę turkusowego. Mam 4 krzesła i 2 takie z podłokietnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 08.09.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Lampy wielkie fajnie wyglądaja ale u siebie się na nie nie zdecyduje. Mam wrazenie ze przestrzen musi byc ogromna, zeby one jej nie przytłoczyły. Stół super, krzesła tez fajne. Ogólnie szykuje się śłiczny domen A co do oswietlenia - nie lubie tego tematu, mam z nim straszny problem u siebie. Wszytstko mi sie skłąda w jedną całość... poza oświetleniem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts