ivy17 10.09.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 a propos zółci... tak kopać leżącego :bash::bash: musze zagrac w totka i poszukac kogoś kto mi w chłopie podmieni jakiś elemencik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 10.09.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Ostatnie Twoje inspiracje ładne takie typowo industrialne.Ale ja na Twoim miejscu bardziej skłaniałabym się do białych lub drewnianych belek,chociaż te beleczki betonowe też wyglądają całkiem nieźle . A eamsiki to coś co lubie już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Dziewczyny, nie płaczcie PLEASE. Szary, granatowy, głęboki fiolet, albo purpura jako główny kolor. A dalej można szaleć i co miesiąc sobie zmieniać akcenciki koloru – żółtą cytrynkę, zielony, pomarańczowy, czerwony. Poduszeczki, jakaś narzuta, pokrowiec, albo pled, wazon, obraz na ścianę i gotowe. Że o zasłonach albo roletach nie wspomnę. Lodówkę też da się na kolorowo przerabiać, a właściwie przeklejać Gorzej już z krzesełkami, ale im można „sukienki” uszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 10.09.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Julianko kable w kolorowym oplocie można kupić tutaj nie są niestety tanie ja planuje podmienić kabel w kilku lampach właśnie na taki kolorowy i na poddasze do łazienki będę konstruowała jakieś DIY. Kable w oplocie można też zamówić tutaj wychodzi taniej ale minimalna ilość zamówienia to 100m w danym kolorze Edytowane 10 Września 2012 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Kolorowo ? może i fajnie, ale moim zdaniem najładniej te lampy żarówiaste wyglądają z czarnymi lub szarymi kablami. Philips ma żarówki energooszczędne Globe Softtone 16W (=70W) po 30 zł, a na allegro są kolorowe kable w oplocie tekstylnym po... 9,99 zł http://allegro.pl/przewody-kable-elektryczne-w-oplocie-tekstylnym-i2609773464.html , oprawka porcelanowa to koszt rzędu 2-3 zł. Do roboty Dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.09.2012 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) To jak wymarzone dla Ciebie. Zgarniam i umieszczę na suficie u Ciebie Matko ale cudne inspiracje....znowu... tak ,pięknie ,chce się w ciszy oglądać Anetko, Basiu - cieszę się, że dajecie znak i czuwacie nad moimi pomysłami :bash::bash: teraz ten żołty juz nie wyjdzi mi z głowy :bash: uwielbiam te inspiracje...a ta kuchnia jest rewelacja.. Ivy Nie mogę się dostać do tego linka, a ciekawam jak nie wiem co Ja też się zakochałam w kapce żółtego na szarościach - pisałam o tym nawet ostatnio u siebie:) Ogólnie to strasznie lubię kapkę jakiegoś koloru ostrego do tych niby spokojnych szarości i bieli, np. turkus, fiolet, chaber... Belki betonowe na inspiracji to właśnie jakby specjalnie dla Ciebie szykowane! I super to wygląda (tylko jak dla mnie nie w wersji betonowej tylko np. białej tak jak wcześniej myślałaś) Natomiast krzesła typu każde z innej parafii to nie moja bajka. Dla mnie tworzą taki bałagan. Ja bym najwyżej dała takie same tylko w przeróżnych kolorach. Ale gusta są (na szczęście!) różne:wiggle: Domi Już myślałam, że przepadłaś w tej swojej łazience . Ja też cieszę się z różnych gustów, dzięki temu szukam, szukam, szuuuuukam swojego, bo jest w czym wybierać . Jest dużo domów, które bardzo mi się podobają i to w zupełnie różnych stylach, ale trzeba się zdecydować . Gdyby mój M. zobaczył te różne krzesła, to raczej by się zdziwił (co najmniej ), więc tak sobie tu bezkarnie tworzę wizje . Oj tak, piękne inspiracje. Eamsy uwielbiam! O kolejna siostra a propos zółci... Pepejeans... ale piękna cytrynka i jak pasuje do Twojej stopki (czy ona zawsze była żółta? jakoś tak teraz przy tej przepięknej lodówce została wyeksponowana) Dzisiaj trafiłam na fajną stronkę. Znacie Nie tylko dzieciaki? Podobają mi się ściany tablicowe i szukając znalazłam kapkę żółci (na beżu też nieźle wygląda) http://www.nietylkodzieciaki.pl/wp-content/uploads/2012/01/czarna-tablica.jpg Źródło i dużo inspiracji tablicowych tak kopać leżącego :bash::bash: musze zagrac w totka i poszukac kogoś kto mi w chłopie podmieni jakiś elemencik ... Hi, Hi - ja mojemu jeszcze o takich pomysłach nie mówię. Dawkuję moje koncepty, bo chcę by dożył przeprowadzki Przeżył cegłę - ciężko było, codziennie słyszałam uwagi o wycieczce do Malborka, ale teraz widzę, że sam jest z niej dumny . Przekonuje się powoli do sufitu monolitycznego w górnym korytarzu (jeszcze go chyba nie pokazywałam), który chcę częściowo zostawić nieotynkowany. Nie skacze mu już ciśnienie gdy wspominam o białej cegle w sypialni, a wczoraj chyba udało nam się dojść do konsensusu by skosy w sypialni i garderobie zrobić z drewna (pierwsza reakcja była NIE NIE NIE). Trzymam kciuki by M. zaczął Twoje pomysły traktować jak własne . Ostatnie Twoje inspiracje ładne takie typowo industrialne.Ale ja na Twoim miejscu bardziej skłaniałabym się do białych lub drewnianych belek,chociaż te beleczki betonowe też wyglądają całkiem nieźle . A eamsiki to coś co lubie już wiesz Belki betonowe tylko wrzuciłam, bo trafiłam przy okazji (a ostatnio jakoś na nie zwracam uwagę w inspiracjach ), ale u mnie będą (jeśli już) drewniane Dziewczyny, nie płaczcie PLEASE. Szary, granatowy, głęboki fiolet, albo purpura jako główny kolor. A dalej można szaleć i co miesiąc sobie zmieniać akcenciki koloru – żółtą cytrynkę, zielony, pomarańczowy, czerwony. Poduszeczki, jakaś narzuta, pokrowiec, albo pled, wazon, obraz na ścianę i gotowe. Że o zasłonach albo roletach nie wspomnę. Lodówkę też da się na kolorowo przerabiać, a właściwie przeklejać Gorzej już z krzesełkami, ale im można „sukienki” uszyć. O te "sukienki" mi się podobają . Ivy - Pestka dobrze pisze - jest ratunek . Taką poduszeczkę, pled, wazon, a tym bardziej sukienkę nasi M. nie powinni zauważyć nawet w kolorze żółtym Julianko kable w kolorowym oplocie można kupić tutaj nie są niestety tanie ja planuje podmienić kabel w kilku lampach właśnie na taki kolorowy i na poddasze do łazienki będę konstruowała jakieś DIY. Kable w oplocie można też zamówić tutaj wychodzi taniej ale minimalna ilość zamówienia to 100m w danym kolorze Dziękuję Two - świetne kable. Strasznie jestem ciekawa tej Twojej lampy To mamy już prawie komplecik do skonstruowania lampy. Muszę się wybrać na targ staroci w Bytomiu. W tym miesiącu przespałam, ale może w przyszłym się uda. Poszukam jakiegoś fajnego klosza . A może udoskonalę swoje umiejętności szydełkowania/robienia na drutach i sama zrobię takie ubranko na kabel http://p9.storage.canalblog.com/91/69/453323/56788358.jpg http://p8.storage.canalblog.com/82/27/453323/56788768.jpg Źródło Edytowane 10 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.09.2012 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Do roboty Dziewczyny Dziękuję Pestko za kolejne namiary . U mnie troszkę czasu minie nim będę ich potrzebować, ale jeśli któraś z Dziewczyn taką lampę poczyni, to chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.09.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Przeżył cegłę - ciężko było, codziennie słyszałam uwagi o wycieczce do Malborka, ale teraz widzę, że sam jest z niej dumny . to jak bym słyszała swojego ale tez już jest na tak chociaz do realizacji jeszcze czasu dużo tez dawkuje emocje ale czasem coś pokaże.."zobacz jakie fajne" i słucham ....:bash: ale kocham i damy rade ...małymi kroczkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.09.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Widzę, że trafiłaś na szydełkowane kabelki U mnie stosunki męsko–damskie na gruncie wnętrzarskim bywają bardzo napięte. Więc to chyba jakaś norma dość smętna:eek: Cóż, „sposobem dziadźko chałupę spalił” Ileż to kombinowania wymaga, żeby w końcu usłyszeć „miałaś rację, kochanie” Zapraszam do Werandy – sufitowe rodzynki inspiracyjne. 2 pierwsze fotki to beton, ale w kibelku jest bielone drewno Podobają mi się takie łukowo robione belkowania betonowe stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.09.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 http://p8.storage.canalblog.com/82/80/453323/57276861.jpg Źródło Julianno, o taki efekt u Ciebie mi chodziło, kiedy pisałam o uspokojeniu podziałów! nie masz wrażęnia, że na pozostałych ujęciach, te belki były męczące, a tu są miłą dystrakcją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.09.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 łukowe belkowanie stropu uwielbiam,a ta lodówka żółta bomba i to czarne krzesełko obok-kręciołek moje marzenie i wpadłam na pomysł,aby kupić metalowe lampy z ikei i proszkowo je pomalować na jakiś odważny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 11.09.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Nie przepadłam, nie przepadłam, cały czas podglądam, choć przyznam, że u mnie coraz więcej dylematów (i to coraz bardziej w "detalicznych"). Ale dzięki temu pojawia się więcej możliwości w mojej małej łazieneczce i może nie będzie tak źle:wiggle: Co do Twoich belek: ROBIĆ! Bardzo mi się podobają, są bardzo inne i tworzą niesamowity klimat we wnętrzu! I według mnie nie trzeba ich uspokajać, ale to też moje skromne zdanie. A takie po całości powiększają wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.09.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 to jak bym słyszała swojego ale tez już jest na tak chociaz do realizacji jeszcze czasu dużo tez dawkuje emocje ale czasem coś pokaże.."zobacz jakie fajne" i słucham ....:bash: ale kocham i damy rade ...małymi kroczkami... Pozytywne nastawienie to podstawa Ivy . Będzie dobrze U nas też "trochę" zejdzie nim to wszystko będzie miało ręce i nogi, ale dzięki temu mam więcej czasu by wypracować "wspólne" koncepcje . No to i ja pozachwycałam się inspiracjami .Emsy również uwielbiam . A tak off topic, to w czwartek ,chyba byłam w Twoich rejonach ,bo jak dobrze kojarzę jesteś ze Śląska ,a ja miałam wyprawę do mojego stolarza Oluś i dlaczego nic się nie przyznałaś? Aaa... już wiem bałaś się, że zaciągnę Cię na budowę i poproszę o naoczne szacowanie sensowności belek Taki dobry ten stolarz? Dawaj namiary Zapraszam do Werandy – sufitowe rodzynki inspiracyjne. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=135815&d=1347293556 Podobają mi się takie łukowo robione belkowania betonowe stropu O ta, ta (inspiracja) ogromnie mi się podoba . Wiesz Pesteczko, że ja wcześniej zupełnie nie zwracałam uwagi na takie sufity? Nie miałam pojęcia o istnieniu łukowych belek betonowych . Są piękne. Im więcej patrzę na różne inspiracje sufitowe, tym bardziej podobają mi się belki w różnych odsłonach. Są "jakieś", żyją, zdobią, rzeźbią przestrzeń. Wiem, że niektórych mogą przytłaczać, męczyć, niepokoić - rozumiem , ale ja widzę w nich przytulność i swojskość . Julianno, o taki efekt u Ciebie mi chodziło, kiedy pisałam o uspokojeniu podziałów! nie masz wrażęnia, że na pozostałych ujęciach, te belki były męczące, a tu są miłą dystrakcją? Ale ładnie to ujęłaś . Masz rację, to ujęcie jest takie poukładane. Też zwróciło moją uwagę, bo ładnie łączy sufit prosty z belkami. Jeśli dobrze rozumiem proponujesz by iść w ślad sugestii Pestki i ewentualne belki ułożyć w poprzek (?). łukowe belkowanie stropu uwielbiam,a ta lodówka żółta bomba i to czarne krzesełko obok-kręciołek moje marzenie i wpadłam na pomysł,aby kupić metalowe lampy z ikei i proszkowo je pomalować na jakiś odważny kolor Pomysł rewelacja Basiu . Jakiś czas temu widziałam w TKmaxx takie piękne żółte, metalowe zwisy, ale wahałam się z zakupem (a jak znowu zmienię koncept ). Potem zostały tylko jagodowe. Też ładne, ale mniej "energetyczne" . Co do Twoich belek: ROBIĆ! Dziękuję Domi za opinię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.09.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Julianno - przede wszystkim jestem za tym, żeby nie dawać tych belek na całości, ale tylko w ktorejś części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 11.09.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 piekne inspiracje. Skad ty je wszystkie bierzesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Julianna, pomogę ciut Szocik. Nie gniewaj się. Ona ma taki piękny ten kawałek na schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.09.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Musiałabyś po mnie przyjechać pod samego stolarza ,bo ja Śląska nie znam ,ni cholery i dojeżdżam tylko do niego :lol2:A i tak mi się wydawało ,że pomerdałam zjazd (zjeżdżałam na ślimaku Tychy-Gliwice) No ja jestem z niego bardzo zadowolona :yes:Kuchnię zrobił rewelacyjnie (jak masz ochotę ,to zobacz sobie u mnie w galerii) To niedokładnie moje rejony, ale co tam - przybyłabym po Ciebie . Najwyżej pogubiłybyśmy się obie . Twoją kuchnię to ja znam Olu Muszę się ujawnić cobyś pewność miała . Julianno - przede wszystkim jestem za tym, żeby nie dawać tych belek na całości, ale tylko w ktorejś części. Aaa... rozumiem Moniko . I nie wiem co teraz, bo... dzisiaj znalazłam dzięki Pestce coś podobnego do moich podciągów i tam kurcze wszędzie te belki . http://cdn.archinect.net/images/1200x/25/25ins4umvo4l0zh7.jpg Źródło piekne inspiracje. Skad ty je wszystkie bierzesz???? Cieszę się Madziu, że Ci się podobają . Jak to skąd? Z internetu Julianna, pomogę ciut Szocik. Nie gniewaj się. Ona ma taki piękny ten kawałek na schody Pesteczko - gniewać się na Ciebie???? NIGDY! Z radością będę przyglądać się temu co stworzysz dla Magdy . Ja już dostałam od Ciebie przepiękne schody A salon nie zając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 (edytowane) Dobra, to niech chwilkę przycupnie pod miedzą. Potem go za uszy będę ciągnąć. Kocham belki, więc szukaj inspirek. Może razem coś na Twoim suficie stworzymy niepowtarzalnego Edytowane 12 Września 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.09.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Fajna inspiracja i te schody świetne ja tam nadal głosuję za belkami po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.09.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ewo, no co tu gadać przecież Twój salon ma się podobać przede wszystkim TOBIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts