Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ostatnie Twoje inspiracje ładne takie typowo industrialne.Ale ja na Twoim miejscu bardziej skłaniałabym się do białych lub drewnianych belek,chociaż te beleczki betonowe też wyglądają całkiem nieźle :rolleyes:. A eamsiki to coś co lubie już wiesz :)

Dziewczyny, nie płaczcie PLEASE.

Szary, granatowy, głęboki fiolet, albo purpura jako główny kolor. A dalej można szaleć i co miesiąc sobie zmieniać akcenciki koloru – żółtą cytrynkę, zielony, pomarańczowy, czerwony. Poduszeczki, jakaś narzuta, pokrowiec, albo pled, wazon, obraz na ścianę i gotowe. Że o zasłonach albo roletach nie wspomnę. Lodówkę też da się na kolorowo przerabiać, a właściwie przeklejać :wave: Gorzej już z krzesełkami, ale im można „sukienki” uszyć.

Julianko kable w kolorowym oplocie można kupić tutaj nie są niestety tanie ;) ja planuje podmienić kabel w kilku lampach właśnie na taki kolorowy i na poddasze do łazienki będę konstruowała jakieś DIY.

Kable w oplocie można też zamówić tutaj wychodzi taniej ale minimalna ilość zamówienia to 100m w danym kolorze ;)

Edytowane przez TwoOfUs

Kolorowo ? może i fajnie, ale moim zdaniem najładniej te lampy żarówiaste wyglądają z czarnymi lub szarymi kablami.

Philips ma żarówki Philips_Globe_Softtone_16W(70W).jpgenergooszczędne Globe Softtone 16W (=70W) po 30 zł, a na allegro są kolorowe kable w oplocie tekstylnym po... 9,99 zł :cool: http://allegro.pl/przewody-kable-elektryczne-w-oplocie-tekstylnym-i2609773464.html , oprawka porcelanowa to koszt rzędu 2-3 zł.

Do roboty Dziewczyny :wiggle:

To jak wymarzone dla Ciebie. Zgarniam i umieszczę na suficie u Ciebie

:hug:

Matko ale cudne inspiracje....znowu...:)

tak ,pięknie ,chce się w ciszy oglądać

Anetko, Basiu - cieszę się, że dajecie znak i czuwacie nad moimi pomysłami :D :cool:

:bash::bash::bash::bash: teraz ten żołty juz nie wyjdzi mi z głowy :bash::bash: uwielbiam te inspiracje...a ta kuchnia jest rewelacja..;)

Ivy Nie mogę się dostać do tego linka, a ciekawam jak nie wiem co :rolleyes:

Ja też się zakochałam w kapce żółtego na szarościach - pisałam o tym nawet ostatnio u siebie:) Ogólnie to strasznie lubię kapkę jakiegoś koloru ostrego do tych niby spokojnych szarości i bieli, np. turkus, fiolet, chaber...:rolleyes:

Belki betonowe na inspiracji to właśnie jakby specjalnie dla Ciebie szykowane! I super to wygląda (tylko jak dla mnie nie w wersji betonowej tylko np. białej tak jak wcześniej myślałaś)

Natomiast krzesła typu każde z innej parafii to nie moja bajka. Dla mnie tworzą taki bałagan. Ja bym najwyżej dała takie same tylko w przeróżnych kolorach. Ale gusta są (na szczęście!) różne:wiggle:

Domi

Już myślałam, że przepadłaś w tej swojej łazience :D.

Ja też cieszę się z różnych gustów, dzięki temu szukam, szukam, szuuuuukam swojego, bo jest w czym wybierać :). Jest dużo domów, które bardzo mi się podobają i to w zupełnie różnych stylach, ale trzeba się zdecydować :).

Gdyby mój M. zobaczył te różne krzesła, to raczej by się zdziwił (co najmniej ;)), więc tak sobie tu bezkarnie tworzę wizje :D.

Oj tak, piękne inspiracje. Eamsy uwielbiam!

O kolejna siostra :D :wiggle:

a propos zółci...

581512_239352756186793_2056952952_n.jpg

Pepejeans... ale piękna cytrynka i jak pasuje do Twojej stopki :D (czy ona zawsze była żółta? jakoś tak teraz przy tej przepięknej lodówce została wyeksponowana) :)

Dzisiaj trafiłam na fajną stronkę. Znacie Nie tylko dzieciaki?

Podobają mi się ściany tablicowe i szukając znalazłam kapkę żółci :) (na beżu też nieźle wygląda)

http://www.nietylkodzieciaki.pl/wp-content/uploads/2012/01/czarna-tablica.jpg

Źródło i dużo inspiracji tablicowych

tak kopać leżącego :bash::bash::bash::bash:

musze zagrac w totka i poszukac kogoś kto mi w chłopie podmieni jakiś elemencik ...:cool:

Hi, Hi - ja mojemu jeszcze o takich pomysłach nie mówię. Dawkuję moje koncepty, bo chcę by dożył przeprowadzki :lol2:

Przeżył cegłę - ciężko było, codziennie słyszałam uwagi o wycieczce do Malborka, ale teraz widzę, że sam jest z niej dumny :). Przekonuje się powoli do sufitu monolitycznego w górnym korytarzu (jeszcze go chyba nie pokazywałam), który chcę częściowo zostawić nieotynkowany. Nie skacze mu już ciśnienie gdy wspominam o białej cegle w sypialni, a wczoraj chyba udało nam się dojść do konsensusu by skosy w sypialni i garderobie zrobić z drewna :D (pierwsza reakcja była NIE NIE NIE).

Trzymam kciuki by M. zaczął Twoje pomysły traktować jak własne :D.

Ostatnie Twoje inspiracje ładne takie typowo industrialne.Ale ja na Twoim miejscu bardziej skłaniałabym się do białych lub drewnianych belek,chociaż te beleczki betonowe też wyglądają całkiem nieźle :rolleyes:. A eamsiki to coś co lubie już wiesz :)

Belki betonowe tylko wrzuciłam, bo trafiłam przy okazji (a ostatnio jakoś na nie zwracam uwagę w inspiracjach ;)), ale u mnie będą (jeśli już) drewniane :yes:

Dziewczyny, nie płaczcie PLEASE.

Szary, granatowy, głęboki fiolet, albo purpura jako główny kolor. A dalej można szaleć i co miesiąc sobie zmieniać akcenciki koloru – żółtą cytrynkę, zielony, pomarańczowy, czerwony. Poduszeczki, jakaś narzuta, pokrowiec, albo pled, wazon, obraz na ścianę i gotowe. Że o zasłonach albo roletach nie wspomnę. Lodówkę też da się na kolorowo przerabiać, a właściwie przeklejać :wave: Gorzej już z krzesełkami, ale im można „sukienki” uszyć.

O te "sukienki" mi się podobają :). Ivy - Pestka dobrze pisze - jest ratunek :D. Taką poduszeczkę, pled, wazon, a tym bardziej sukienkę nasi M. nie powinni zauważyć nawet w kolorze żółtym :rotfl:

Julianko kable w kolorowym oplocie można kupić tutaj nie są niestety tanie ;) ja planuje podmienić kabel w kilku lampach właśnie na taki kolorowy i na poddasze do łazienki będę konstruowała jakieś DIY.

Kable w oplocie można też zamówić tutaj wychodzi taniej ale minimalna ilość zamówienia to 100m w danym kolorze ;)

Dziękuję Two - świetne kable. Strasznie jestem ciekawa tej Twojej lampy :yes:

To mamy już prawie komplecik do skonstruowania lampy. Muszę się wybrać na targ staroci w Bytomiu. W tym miesiącu przespałam, ale może w przyszłym się uda. Poszukam jakiegoś fajnego klosza :D.

A może udoskonalę swoje umiejętności szydełkowania/robienia na drutach i sama zrobię takie ubranko na kabel :)

http://p9.storage.canalblog.com/91/69/453323/56788358.jpg

http://p8.storage.canalblog.com/82/27/453323/56788768.jpg

Źródło

Edytowane przez julianna16

Do roboty Dziewczyny :wiggle:

Dziękuję Pestko za kolejne namiary :). U mnie troszkę czasu minie nim będę ich potrzebować, ale jeśli któraś z Dziewczyn taką lampę poczyni, to chętnie zobaczę :yes:

Przeżył cegłę - ciężko było, codziennie słyszałam uwagi o wycieczce do Malborka, ale teraz widzę, że sam jest z niej dumny :).

to jak bym słyszała swojego ;) ale tez już jest na tak chociaz do realizacji jeszcze czasu dużo :rolleyes:

tez dawkuje emocje ale czasem coś pokaże.."zobacz jakie fajne" i słucham ....:bash::bash: ale kocham i damy rade ...małymi kroczkami...:cool:

Widzę, że trafiłaś na szydełkowane kabelki :wiggle:

U mnie stosunki męsko–damskie na gruncie wnętrzarskim bywają bardzo napięte. Więc to chyba jakaś norma dość smętna:eek: Cóż, „sposobem dziadźko chałupę spalił” :cool: Ileż to kombinowania wymaga, żeby w końcu usłyszeć „miałaś rację, kochanie” :rolleyes:

Zapraszam do Werandy – sufitowe rodzynki inspiracyjne.

2 pierwsze fotki to beton, ale w kibelku jest bielone drewno

14201_1338465180.jpg Weranda-14201_13.jpg Kibelek.jpg

Podobają mi się takie łukowo robione belkowania betonowe stropu

http://p8.storage.canalblog.com/82/80/453323/57276861.jpg

Źródło

Julianno, o taki efekt u Ciebie mi chodziło, kiedy pisałam o uspokojeniu podziałów! nie masz wrażęnia, że na pozostałych ujęciach, te belki były męczące, a tu są miłą dystrakcją? :)

łukowe belkowanie stropu uwielbiam,a ta lodówka żółta bomba i to czarne krzesełko obok-kręciołek moje marzenie i wpadłam na pomysł,aby kupić metalowe lampy z ikei i proszkowo je pomalować na jakiś odważny kolor

Nie przepadłam, nie przepadłam, cały czas podglądam, choć przyznam, że u mnie coraz więcej dylematów (i to coraz bardziej w "detalicznych"). Ale dzięki temu pojawia się więcej możliwości w mojej małej łazieneczce i może nie będzie tak źle:wiggle:

Co do Twoich belek: ROBIĆ! Bardzo mi się podobają, są bardzo inne i tworzą niesamowity klimat we wnętrzu! I według mnie nie trzeba ich uspokajać, ale to też moje skromne zdanie. A takie po całości powiększają wnętrze

to jak bym słyszała swojego ;) ale tez już jest na tak chociaz do realizacji jeszcze czasu dużo :rolleyes:

tez dawkuje emocje ale czasem coś pokaże.."zobacz jakie fajne" i słucham ....:bash::bash: ale kocham i damy rade ...małymi kroczkami...:cool:

Pozytywne nastawienie to podstawa Ivy :D. Będzie dobrze :yes:

U nas też "trochę" zejdzie nim to wszystko będzie miało ręce i nogi, ale dzięki temu mam więcej czasu by wypracować "wspólne" koncepcje ;).

No to i ja pozachwycałam się inspiracjami :rolleyes:.Emsy również uwielbiam :cool:.

A tak off topic, to w czwartek ,chyba byłam w Twoich rejonach ,bo jak dobrze kojarzę jesteś ze Śląska ,a ja miałam wyprawę do mojego stolarza :)

Oluś i dlaczego nic się nie przyznałaś? Aaa... już wiem bałaś się, że zaciągnę Cię na budowę i poproszę o naoczne szacowanie sensowności belek :lol2:

Taki dobry ten stolarz? Dawaj namiary :D

Zapraszam do Werandy – sufitowe rodzynki inspiracyjne.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=135815&d=1347293556

Podobają mi się takie łukowo robione belkowania betonowe stropu

O ta, ta (inspiracja) ogromnie mi się podoba :D. Wiesz Pesteczko, że ja wcześniej zupełnie nie zwracałam uwagi na takie sufity? Nie miałam pojęcia o istnieniu łukowych belek betonowych :rolleyes:. Są piękne.

Im więcej patrzę na różne inspiracje sufitowe, tym bardziej podobają mi się belki w różnych odsłonach. Są "jakieś", żyją, zdobią, rzeźbią przestrzeń. Wiem, że niektórych mogą przytłaczać, męczyć, niepokoić - rozumiem :yes:, ale ja widzę w nich przytulność i swojskość :rolleyes:.

Julianno, o taki efekt u Ciebie mi chodziło, kiedy pisałam o uspokojeniu podziałów! nie masz wrażęnia, że na pozostałych ujęciach, te belki były męczące, a tu są miłą dystrakcją? :)

Ale ładnie to ujęłaś :). Masz rację, to ujęcie jest takie poukładane. Też zwróciło moją uwagę, bo ładnie łączy sufit prosty z belkami. Jeśli dobrze rozumiem proponujesz by iść w ślad sugestii Pestki i ewentualne belki ułożyć w poprzek (?).

łukowe belkowanie stropu uwielbiam,a ta lodówka żółta bomba i to czarne krzesełko obok-kręciołek moje marzenie i wpadłam na pomysł,aby kupić metalowe lampy z ikei i proszkowo je pomalować na jakiś odważny kolor

Pomysł rewelacja Basiu :). Jakiś czas temu widziałam w TKmaxx takie piękne żółte, metalowe zwisy, ale wahałam się z zakupem (a jak znowu zmienię koncept :rolleyes:). Potem zostały tylko jagodowe. Też ładne, ale mniej "energetyczne" :).

Co do Twoich belek: ROBIĆ!

Dziękuję Domi za opinię :).

Julianna, pomogę ciut Szocik. Nie gniewaj się. Ona ma taki piękny ten kawałek na schody
Musiałabyś po mnie przyjechać pod samego stolarza :lol2:,bo ja Śląska nie znam ,ni cholery i dojeżdżam tylko do niego :lol2:A i tak mi się wydawało ,że pomerdałam zjazd :rotfl:(zjeżdżałam na ślimaku Tychy-Gliwice)

No ja jestem z niego bardzo zadowolona :yes:Kuchnię zrobił rewelacyjnie :yes:(jak masz ochotę ,to zobacz sobie u mnie w galerii)

To niedokładnie moje rejony, ale co tam - przybyłabym po Ciebie :D. Najwyżej pogubiłybyśmy się obie :lol2:.

Twoją kuchnię to ja znam Olu :yes: Muszę się ujawnić cobyś pewność miała :D.

Julianno - przede wszystkim jestem za tym, żeby nie dawać tych belek na całości, ale tylko w ktorejś części.

Aaa... rozumiem Moniko :). I nie wiem co teraz, bo... dzisiaj znalazłam dzięki Pestce coś podobnego do moich podciągów i tam kurcze wszędzie te belki :D.

http://cdn.archinect.net/images/1200x/25/25ins4umvo4l0zh7.jpg

Źródło

piekne inspiracje. Skad ty je wszystkie bierzesz????

Cieszę się Madziu, że Ci się podobają :). Jak to skąd? Z internetu :D

Julianna, pomogę ciut Szocik. Nie gniewaj się. Ona ma taki piękny ten kawałek na schody

Pesteczko - gniewać się na Ciebie???? NIGDY! Z radością będę przyglądać się temu co stworzysz dla Magdy :).

Ja już dostałam od Ciebie przepiękne schody :hug: A salon nie zając :D :hug:

Dobra, to niech chwilkę przycupnie pod miedzą. Potem go za uszy będę ciągnąć.

Kocham belki, więc szukaj inspirek. Może razem coś na Twoim suficie stworzymy niepowtarzalnego :rolleyes:

Edytowane przez pestka56