AniaS79 12.09.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ewa rób te belki (byle nie te łukowe http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif, te wyglądają, jakby je kto wytargał z rustykalnej kamienicy), bo przecież od dawna widzę, że Cię męczą, że się podobają i że po prostu chciałabyś je mieć. Jeśli czujesz, że chciałabyś, to rób. Koniecznie! Ty wiesz najlepiej co pasuje, a co nie, bo Ty widzisz swój dom codziennie. Znasz proporcje, odległości ... i przede wszystkim znasz SIEBIE i wiesz najlepiej z czym i w czym się dobrze czujesz. Tyle mam do powiedzenia w sprawie belek PS. Przepraszam, że znów coś pokręciłam i że Cię niepokoiłam w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.09.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ewa rób te belki (byle nie te łukowe http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif, te wyglądają, jakby je kto wytargał z rustykalnej kamienicy), bo przecież od dawna widzę, że Cię męczą, że się podobają i że po prostu chciałabyś je mieć. Jeśli czujesz, że chciałabyś, to rób. Koniecznie! Ty wiesz najlepiej co pasuje, a co nie, bo Ty widzisz swój dom codziennie. Znasz proporcje, odległości ... i przede wszystkim znasz SIEBIE i wiesz najlepiej z czym i w czym się dobrze czujesz. Tyle mam do powiedzenia w sprawie belek A ja się całą sobą podpiszę pod Anią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.09.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 I oto chodzi. Dom ma być Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 12.09.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ewa rób te belki (byle nie te łukowe http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif, te wyglądają, jakby je kto wytargał z rustykalnej kamienicy), bo przecież od dawna widzę, że Cię męczą, że się podobają i że po prostu chciałabyś je mieć. Jeśli czujesz, że chciałabyś, to rób. Koniecznie! Ty wiesz najlepiej co pasuje, a co nie, bo Ty widzisz swój dom codziennie. Znasz proporcje, odległości ... i przede wszystkim znasz SIEBIE i wiesz najlepiej z czym i w czym się dobrze czujesz. Tyle mam do powiedzenia w sprawie belek A ja się całą sobą podpiszę pod Anią Ja też, ja też się podpisuję pod dziewczynami (jakaś petycja powstanie Ania tak pięknie to ujęła w słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 12.09.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Te belki na tej ostatniej inspiracji wyglądaja obłędnie-bierz je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 12.09.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ewciu dolacze do dziewczyn, potwierdzajac powyzsze slowa. Twoje wnetrza maja dusze(mimo, ze naraze powstaly projekty) a belki dodaja w salonie wiecej ciepla i przytulnosci. Bedzie pieknie!!!! Nie moge sie juz doczekac realizacji Twoich wnetrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.09.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 pisalam u Ani o naszym spotkanku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.09.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Fajna inspiracja i te schody świetne ja tam nadal głosuję za belkami po całości Ewo, no co tu gadać przecież Twój salon ma się podobać przede wszystkim TOBIE Tak to prawda, ale belki na razie tylko w głowie, a ja bardzo, bardzo sobie cenię Wasze głosy. Wszystkie biorę pod uwagę i rozważam . Więc jeśli powstaną, to będzie po kolei - najpierw środek, a jak nie będzie źle to pokombinuję z bokami . A jak środek okaże się kaszanką, to je zdejmę, zagipsuję i wcale się nie przyznam . (Nieeee... oczywiście pokażę ku przestrodze ). Ewa rób te belki (byle nie te łukowe http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif, te wyglądają, jakby je kto wytargał z rustykalnej kamienicy), bo przecież od dawna widzę, że Cię męczą, że się podobają i że po prostu chciałabyś je mieć. Jeśli czujesz, że chciałabyś, to rób. Koniecznie! Ty wiesz najlepiej co pasuje, a co nie, bo Ty widzisz swój dom codziennie. Znasz proporcje, odległości ... i przede wszystkim znasz SIEBIE i wiesz najlepiej z czym i w czym się dobrze czujesz. Tyle mam do powiedzenia w sprawie belek PS. Przepraszam, że znów coś pokręciłam i że Cię niepokoiłam w sobotę Aneczko, tak to napisałaś, że prawie uwierzyłam, że tak jest (a ja tak na 100% to pewna nie jestem, więc te inspiracje tak sobie zbieram i męczę Was widoczkami P.S. W pierwszym momencie się przeraziłam, że coś pokręciłam z terminami. Daj znać proszę gdyby 23 IX Wam nie pasował A ja się całą sobą podpiszę pod Anią I oto chodzi. Dom ma być Twój Ja też, ja też się podpisuję pod dziewczynami (jakaś petycja powstanie Ania tak pięknie to ujęła w słowa No to byłoby wesoło A wiesz co ja wymodziłam ?Podpisałam umowę i zamiast grzecznie wracać do domu ,tą samą drogą ,to się zapytałam stolarza -jak dojechać do Silesii ? Olu do Silesii to bym Cię poprowadziła z zamkniętymi oczyma I jak dotarłaś? Zakupy były? To trza się pochwalić Te belki na tej ostatniej inspiracji wyglądaja obłędnie-bierz je Ewciu dolacze do dziewczyn, potwierdzajac powyzsze slowa. Twoje wnetrza maja dusze(mimo, ze naraze powstaly projekty) a belki dodaja w salonie wiecej ciepla i przytulnosci. Bedzie pieknie!!!! Nie moge sie juz doczekac realizacji Twoich wnetrz. Dziękuję Aluś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.09.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 pisalam u Ani o naszym spotkanku... Oki zaraz ponadrabiam, ale coś jeszcze muszę naskrobać o kominku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.09.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) Na chwilkę odejdę od belek (dopóki nie trafię znowu na fajne inspiracje ) Byłam dzisiaj u kolejnego kominkowego, który wczoraj nas odwiedził. Mam w tym castingu naprawdę niezły przekrój "postaci" . Facet baaaardzo wyluzowany (taki co sobie przeklnie przy kobiecie i nawet się nie zorientuje - przynajmniej czułam się jak partner w rozmowie ). Żadnych problemów nie widział, ani z belką, ani z przeniesieniem wyczystki na zewnątrz (mam komin dwustronny - wewnętrzno-zewnętrzny), ani z doprowadzeniem powietrza, ani z podniesieniem zewnętrznego paleniska (bo na dole będzie wyczystka) - normalnie cud, miód, malina. A najlepsze jest to, że... zaśpiewał sobie za całą robociznę z materiałem TYLKO 2,5 tys. + cena wkładu. I teraz rozkminiam czy to możliwe? Nie za mało? Dopytywałam dzisiaj celowo czy jest w tym wszystko - wykonanie kominka, rozprowadzenie ciepła do pokoi u góry + materiał. Nie ma w tym obłożenia komina płytkami, ale z tym nie ma problemu, bo zrobi się to przy okazji układania reszty gresów w domu. Dostałam do tej pory już kilka wycen. Robocizna z materiałem wahała się między 5 - 6,5 tys. To duża różnica. Facet powiedział, że u nas nie ma praktycznie roboty, bo ściany boczne już stoją, a brakuje tylko lica, więc może dlatego ta cena taka "fajna". Zapytałam o izolację i będzie 3 cm waty, ale jeśli chcemy to mogą być płyty silikatowo-cementowe, co podniesie koszt o 1-1,5 tys. Nie znam się na tym kompletnie. Warto to brać? Co w ogóle myślicie o tej cenie? O coś powinnam dopytać? Na coś zwrócić uwagę? Zaproponował nam wkład KFD Linea H 1050 (szyba bezramkowa, automatyczny szyber, bezpośrednie doprowadzenie powietrza do paleniska) http://www.kfdlinea.pl/wp-content/pliki/2011/06/wklad-kfdesign-linea-h-1050-2-0-ci.jpg Źródło Jeszcze nie zdążyłam poszukać opinii o nim. Może któraś z Was miała z nim przyjemność? Albo zna tę markę? Drugi, który nam zaproponował to Arysto http://www.arysto.com.pl/img/products/15b.png Źródło Edytowane 12 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.09.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 drugi bardziej mi sie podoba...ale nie mam pojęcia o kominkach moze to jest realna cena...bez naciagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 12.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Znam drugi - dość popularny i chwalony u nas na forum. Pierwszego nie kojarzę, ale ładny PS. A był ten "mój" kominkowy też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.09.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 drugi bardziej mi sie podoba...ale nie mam pojęcia o kominkach moze to jest realna cena...bez naciagania Drugi jest tańszy, ale mniej "wypasiony" . No właśnie też mi się zdaje, że facet uczciwie podszedł do tematu Znam drugi - dość popularny i chwalony u nas na forum. Pierwszego nie kojarzę, ale ładny PS. A był ten "mój" kominkowy też? Aniu właśnie wracam od Ciebie . Twój kominkowy niestety nie dotarł do mnie . Kusi mnie ten pierwszy. Skoro mogę zaoszczędzić na robocie to wkład mogę mieć lepszy . Poszperam i poczytam o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.09.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Drugi jest tańszy, ale mniej "wypasiony" . a co ma takiego wypasionego...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.09.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 a co ma takiego wypasionego...?? Zaproponował nam wkład KFD Linea H 1050 (szyba bezramkowa, automatyczny szyber, bezpośrednie doprowadzenie powietrza do paleniska) Jeszcze chyba wspominał o termostatycznej kontroli ognia i dodatkowych akcesoriach, ale nie wiem dokładnie o co chodzi . Być może inne wkłady też to mają - muszę poczytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.09.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ewo, na kominkach to ja się znam niczym kura na pieprzu Ale cena brzmi bardzo sensownie! Może trafiłaś na normalnego człowieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.09.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ewa a co to za facet kominkowy?ten ,który cię odwiedził ? kominki vector?Teraz wełny już sięnie stosuje ,tylko te płyty krzemianowo -silikatowe.Co do wkładu to nie wiem ,w kązdym razie i ojednym i drugim słyszałam.A ta dziura kominkowa to jakiej szerokości narysuj w paincie jakiś projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 12.09.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Julianna, tylko żeby z tym facetem nie było tak, jak z naszym "miszczem", który miał nam remontować mieszkanie 7 lat temu: - A gładzie Pan położy? - Nie ma problemu! - Futryny zmniejszy? - Nie ma problemu! - A co z malowaniem? -Nie ma problemu! - ..... - Nie ma problemu! I co? I nie pokazał się wiecej!! nie ma problemu, no naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.09.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) Może trafiłaś na normalnego człowieka? Oby, oby Ewa a co to za facet kominkowy?ten ,który cię odwiedził ? kominki vector?Teraz wełny już sięnie stosuje ,tylko te płyty krzemianowo -silikatowe.Co do wkładu to nie wiem ,w kązdym razie i ojednym i drugim słyszałam.A ta dziura kominkowa to jakiej szerokości narysuj w paincie jakiś projekt Basiu, wyślę na maila. To nie vector (ten policzył mi ponad dwa razy więcej i była w tym wełna, a nie wspomniane płyty). Zaskoczyłaś mnie, że wełny się już nie stosuje. Miałam wrażenie, że wszyscy, z którymi rozmawiałam (z wyjątkiem jednej oferty wysłanej mailowo i najwyższej) mówili o wełnie. A co z tą wełną? Jest niebezpieczna? Czy tylko ma gorsze parametry? Nie znam się na tym kompletnie. Sama zapytałam dzisiaj o te płyty (dzięki temu jednemu mailowi, w którym o nich przeczytałam) i Pan kominkowy powiedział, że owszem może mi w takich płytach zrobić - nawet pokazał ich próbkę i zaznaczył, że cena będzie wyższa ponad 50% . U mnie wyobrażenie sobie kominka jest dość proste. Nie mam dużo możliwości, bo ściany kominka są już wylane i otynkowane . Tak to teraz wygląda, http://desmond.imageshack.us/Himg411/scaled.php?server=411&filename=p7050036.jpg&res=landing a tu wyklejanka w paint . http://desmond.imageshack.us/Himg684/scaled.php?server=684&filename=komy.jpg&res=landing Julianna, tylko żeby z tym facetem nie było tak, jak z naszym "miszczem", który miał nam remontować mieszkanie 7 lat temu: - A gładzie Pan położy? - Nie ma problemu! - Futryny zmniejszy? - Nie ma problemu! - A co z malowaniem? -Nie ma problemu! - ..... - Nie ma problemu! I co? I nie pokazał się wiecej!! nie ma problemu, no naprawdę na takiego raczej nie wyglądał, ale bardziej o jakość materiałów się martwię. Byłam właśnie u Ciebie Moorelko i przeczytałam o dachu... z MOIMI dachówkami. Współczuję przejść i zaczynam się martwić o swój, bo Twój dla laika (mnie) wyglądał świetnie, a mój na pierwszy rzut oka cierpi na nierówność okołookienną . Edytowane 12 Września 2012 przez julianna16 dodanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 13.09.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Ooo - kominek na zewnętrznej ścianie pomiędzy oknami - dokładnie tak samo wymyśliłam w swoim przyszłym domu:lol2:bardzo mi się podoba - kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts