Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak :D.

Jestem coraz bardziej na tak :yes: Co jakiś czas, jak uzbieram fajne sufity, to będę sobie i Wam o nich przypominać ;). Coraz bardziej pasują mi białe belki między tymi podciągami (w części kominkowej).

Tak, jak napisała Rocia - na inspiracjach ostatnio głównie widzę tylko sufity ;). Wcześniej ich nie zauważałam, a teraz pierwsze wpadają mi w oko :).

Dziękuję Wam za cierpliwość i wyrozumiałość dla mojej belkowej sympatii ;).

Niebawem zmienię temat :yes:. Hmm... może podumam dokładniej nad wiatrołapem :). Mam sporo pięknych inspiracji, a mój koncept zmieniał się już kilka razy ;).

Madziu, przeglądam blogi, strony z galerii po wpisaniu tego co mnie interesuje. Potem od strony, do strony znajduję coś fajnego. Zapisuję i dzielę się, bo być może jeszcze komuś się spodoba, albo przyda :).

Edytowane przez julianna16

No tak myślałam, że jednak belki będą :) Czytam Ewunia Twoje wpisy i tak sobie myślę, że w Twoim domu nie będzie chyba ani jednego nieprzemyślanego czy "tymczasowego na zawsze ;)" miejsca. Naprawdę podziwiam, bo mnie coraz większa niemoc ogarnia. Sama zobaczysz zresztą :)

No to belki chyba zostały zatwierdzone ;-) Białe będą superaśne. A decyzja jaka ściana kominkowa już zapadła? Ściana betonowa czy z płytek drewnopodobnych? No i na podłodze oczywiście dąb???? Fajnie się zapowiada!! A co do wiatrołapu - to dawaj te inspirejszyn ;-) poszukuję czegoś fajnego na mój przedpokój, może cuś mi wpadnie w oko u Ciebie, zawsze masz takie ładne zdjęcia...ehm...

No tak myślałam, że jednak belki będą :) Czytam Ewunia Twoje wpisy i tak sobie myślę, że w Twoim domu nie będzie chyba ani jednego nieprzemyślanego czy "tymczasowego na zawsze ;)" miejsca. Naprawdę podziwiam, bo mnie coraz większa niemoc ogarnia. Sama zobaczysz zresztą :)

Aneczko, u mnie na razie większość na obrazkach :). Na etapie realizacji sam koncept to za mało :(, ale powoli może coś z tego ulepię ;).

Już się cieszę, że zobaczę CIEBIE i Twój śliczny domek :), nawet jeśli nie ma w nim zasłon i innych rzeczy, które spędzają Ci sen z oczu ;).

Znowu piękne inspiracje :rolleyes: Ja wczoraj przymierzałam na kuchennej wizualce moje czarne beleczki i kuszą... oj kuszą... a Twoje inspiracje dodatkowo podsycają temat :wiggle:

No i gdzie te wizki się pytam? Pognałam w ślepym pędzie w poszukiwaniu belek u Ciebie, a tam nicoooo :lol2:

No to belki chyba zostały zatwierdzone ;-) Białe będą superaśne. A decyzja jaka ściana kominkowa już zapadła? Ściana betonowa czy z płytek drewnopodobnych? No i na podłodze oczywiście dąb???? Fajnie się zapowiada!! A co do wiatrołapu - to dawaj te inspirejszyn ;-) poszukuję czegoś fajnego na mój przedpokój, może cuś mi wpadnie w oko u Ciebie, zawsze masz takie ładne zdjęcia...ehm...

Aniu, na kominku będą te płytki Provenza imitujące deski odbite w betonie.

http://klinkier24.pl/images/a0f5063cc6de5da8253b1dfb8be43101.jpg

Źródło

Na podłodze dąb, albo dąb bielony.

Przedpokoje w inspiracjach pokażę jak znajdę chwilę by je uporządkować :yes:

Anitka89 mówi, że blog mojej Kaśki już jest dostępny „a place to start” na googlach http://place-to-start.blogspot.com/

Właśnie byłam :bye: Muszę znaleźć więcej czasu by spokojnie poczytać i pooglądać :).

Ewa, belki na sufitach przepiękne. Zwlaszcza to zdjecie salonu z zoltymi poduchami na kanapie przecudne.

Te przestrzenie....można pomarzyc. No moj salon tez maly nie jest ale to sa hale a nie salony. To chyba skandynawia, tam gaz maja za darmo to moga to ogrzewac w zime za grosze. Cudowne sa takie wysokie salony.

:yes: płytki na kominek są genialne :rolleyes:

Julianko u mnie w kuchni to raptem trzy beleczki :) nie to co u Ciebie, cały piękny sufit :rolleyes: Nie puszczałam jeszcze renderingu zdjęć bo szlifuję kuchnię przed zamówieniem ;) Jak skończę to może coś wrzucę. Na razie na tapecie kanapa i ścianka działowa w salonie :)

Pestko zajrzałam na blog... budujemy się 30km od Twojej córy :D muszę się głębiej wczytać bo ciekawie się zapowiada :)

Aneczko, u mnie na razie większość na obrazkach :). Na etapie realizacji sam koncept to za mało :(, ale powoli może coś z tego ulepię ;).

Już się cieszę, że zobaczę CIEBIE i Twój śliczny domek :), nawet jeśli nie ma w nim zasłon i innych rzeczy, które spędzają Ci sen z oczu ;).

No i gdzie te wizki się pytam? Pognałam w ślepym pędzie w poszukiwaniu belek u Ciebie, a tam nicoooo :lol2:

Aniu, na kominku będą te płytki Provenza imitujące deski odbite w betonie.

http://klinkier24.pl/images/a0f5063cc6de5da8253b1dfb8be43101.jpg

Źródło

Na podłodze dąb, albo dąb bielony.

Przedpokoje w inspiracjach pokażę jak znajdę chwilę by je uporządkować :yes:

Właśnie byłam :bye: Muszę znaleźć więcej czasu by spokojnie poczytać i pooglądać :).

Piękna inspirka. A wiesz jedną propozycję chciałam zrobić z kominkiem możliwie najniżej przy podłodze. :D Dąb bielony na podłodze koniecznie

Poczytaj, ale zacznij od najstarszych. Tam są fajne historie z poszukiwań działki.

Julianko u mnie w kuchni to raptem trzy beleczki :) nie to co u Ciebie, cały piękny sufit :rolleyes: Nie puszczałam jeszcze renderingu zdjęć bo szlifuję kuchnię przed zamówieniem ;) Jak skończę to może coś wrzucę. Na razie na tapecie kanapa i ścianka działowa w salonie :)

Pestko zajrzałam na blog... budujemy się 30km od Twojej córy :D muszę się głębiej wczytać bo ciekawie się zapowiada :)

Two, to Ty z tamtej strony. Będziesz miała całkiem blisko do Kasiowej stajni :lol2: jak wybuduje i sprowadzi konie. A ja pod Górą Kalwarią a za Zalesiem :yes:

Ewa, belki na sufitach przepiękne. Zwlaszcza to zdjecie salonu z zoltymi poduchami na kanapie przecudne.

Te przestrzenie....można pomarzyc. No moj salon tez maly nie jest ale to sa hale a nie salony. To chyba skandynawia, tam gaz maja za darmo to moga to ogrzewac w zime za grosze. Cudowne sa takie wysokie salony.

Dziękuję Beato :). U mnie nawet nie ma gazociągu :(.

W pierwszych planach naszego domu mieliśmy mieć antresolę, co podniosłoby znacznie salon. Wałkowałam wtedy temat i naczytałam się opinii o uciekającym ciepłym powietrzu, efektach akustycznych, itp., itd. Ostatecznie więc zrezygnowaliśmy, ale architekt (dobre serce miał) zaprojektował szklany strop, który będzie udawał naszą małą antresolkę ;).

Przedmioty to rzecz nabyta...najwazniejsi sa ludzi i atmosfera domowa...reszta kiedyś bedzie :yes::yes::yes:

Juz sie nie mogę spotkania doczekac...

Dopiero co był początek września, a tu spotkanie tuż, tuż :) :bye:

Ania da nam jutro znać co i jak :).

Te płytki na kominku są obłędne:).Już sobie wyobrażam jak będziesz miała ślicznie w domku:rolleyes:

Dziękuję Lea :).

Mnie już tymczasem cieszą tynki. Wychodzą naprawdę bardzo ładnie. Zarówno gipsowe, jak i cementowo-wapienne. Nie chcę łazić ekipie w trakcie jak pracują, więc zaglądam po ich odjeździe, co oznacza, ze widzę je już w szarówce ;). Mam nadzieję, że w pełnym świetle też będzie ok :)

Ale niespodzianka Two - będziecie prawie sąsiadkami :).

Choćbyś miała tylko jedną beleczkę, to chętnie ją zobaczę :D. Zatem czekam sobie cierpliwie na jej kolej :).

Salon na Twoich wizkach już podziwiałam :yes: To komfort móc sobie tak wspomagać wyobraźnię :).

Piękna inspirka. A wiesz jedną propozycję chciałam zrobić z kominkiem możliwie najniżej przy podłodze. :D Dąb bielony na podłodze koniecznie

Poczytaj, ale zacznij od najstarszych. Tam są fajne historie z poszukiwań działki.

O super :hug:. To może wyglądać ciekawie :).

Zajrzałam do inspiracji Twojej córki i oczywiście widzę same belki :rotfl:

No same zobaczcie :D

zdjecie3.jpg

zdjecie7.jpg

zdjecie44.jpg

b2_228_jpg_388218r.jpg

b6__3__232_jpg_388219f.jpg

salon9.jpg

Źródło - polecam :)

A najlepsze jest to, że gro z inspiracji, które znalazłam na blogu mam w swoich plikach, co oznacza, że podobają nam się podobne miejsca i rzeczy :D.

Edytowane przez julianna16
dopisanie Żródła :)

Po kimś to ma, to moje dziecko :rotfl: Zawsze marzyły mi się ściany jak wylepiane ręcznie glinianym tynkiem, belki na suficie oczywiście skośnym, podłoga ceglana w kuchni, przedpokoju i koło kominka. I oczywiście piękne szerokie dechy na podłodze. Z tego wszystkiego sufit prawie już prawie. Deski na podłodze też są, choć nie takie szerokie. Reszta przede mną :yes:

znalazłam dla Ciebie julianna trzy piękne inspiracje z belkami więc wkleję:)

http://1.bp.blogspot.com/-9FC-kA8qtVs/TaISAr66ylI/AAAAAAAAGK4/ef_ptJ9Qge0/s400/sh_300311_09-940x705.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_H0gXv-LhJVI/TCpNrRLg_rI/AAAAAAAAFvs/UJ9rznKIkaI/s400/1.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_H0gXv-LhJVI/S4hSAgLU4WI/AAAAAAAAE2c/vGrbsVRaMRc/s400/nicolasmatheusphoto.jpg

Edytowane przez lea**

Po kimś to ma, to moje dziecko :rotfl:

No ba! :D

znalazłam dla Ciebie julianna trzy piękne inspiracje z belkami więc wkleję:)

Lea ale miłą niespodziankę mi sprawiłaś :hug: Ślicznie dziękuję za wzbogacanie mojej belkowej kolekcji :hug: