Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ale Ewa pisała,że nie chce kibelków na prawo od drzwi ,bo też tak proponowałam,

a dla mnie propozycja szocika fajna.

Ewo jadę do Max fliza w tym tygodniu, jak masz czas to zapraszam:)Jadę zamówić kafle,w końcu się zdecydowaliśmy.Mam dużo na głowie,ale jak tylko je zamówię i w głowie ułożę rozkład kafli-bo to dalej nie wiadome gdzie je dać ,a gdzie nie- to pomogę , no wiesz z moją kartką milimetrową :)

No ale Ewa pisała,że nie chce kibelków na prawo od drzwi ,bo też tak proponowałam,

a dla mnie propozycja szocika fajna.

Ewo jadę do Max fliza w tym tygodniu, jak masz czas to zapraszam:)Jadę zamówić kafle,w końcu się zdecydowaliśmy.Mam dużo na głowie,ale jak tylko je zamówię i w głowie ułożę rozkład kafli-bo to dalej nie wiadome gdzie je dać ,a gdzie nie- to pomogę , no wiesz z moją kartką milimetrową :)

Basieńko, a ja zrozumiałam, że piszesz do wersji Magdy i myślisz by wc zrobić na wprost wejścia, czyli obok okna - stąd nieporozumienie :). Przepraszam za moją nieuwagę.

Ooo BARDZO chętnie wybrałabym się do Max Fliza. Jeszcze tam nigdy nie byłam :(. Tylko mam problem, bo ja mogę w tym tygodniu tylko w czwartek, a Ty z pewnością chciałabyś jechać wcześniej. Chyba, że we wtorek po pracy? Kończę ok. 16 i będę w K-ch, więc już mamy do siebie bliżej :). Jeśli to nie za późno to chętnie zabiorę się z Tobą, a jeśli za późno, to będę musiała obejść się smakiem i dalej molestować Krzysia byśmy się tam wreszcie wybrali ;).

Jak zawsze bardzo dziękuję Ci za pamięć o mnie :).

Ooooo, super pomysł! Bardzo mi się podoba :)

Mnie też się szalenie podoba :). Właśnie Basiu byłam u Ciebie i widziałam cuda Gumisiowej :). Schody rewelacja!

Super według mnie wersja Szocika. Ewa u mnie w górnej łazience jest właśnie podobne przedłużenie wanny, w moim przypadku do ściany, pod spodem mam wysuwany kosz na brudna bieliznę a na górze póki co miekki materac na który wyciągam i wycieram dzieciaki po kąpieli, za jakiś czas postawię tam ogromną tacę z masą świec...

http://img696.imageshack.us/img696/1729/img2135l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez aneta s

No nieźle. Męczę się pół roku, generuję kilka wersji, w końcu mam odwagę pokazać je światu i okazuje się, że najlepsza jest i tak nie mojego autorstwa? http://emoty.blox.pl/resource/cray.gif

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Tak na serio, to bardzo się cieszę z burzy mózgów :). Ślicznie Wam dziękuję za opinię i Tobie Anetko za zdjęcie, że nie wspomnę o Magdzie_szociku, która jest sprawczynią tego pozytywnego "zamieszania " :D

Mnie się to połączenie też bardzo podoba. Czy wiecie z czego może być zrobiona ta półka i przedłużenie wanny?

Czas na spokojną analizę, bo kolejnej wersji już nie ogarnę ;).

Bardzo się cieszę, ze moje kombinacje przypadły Wam do gustu. Ta inspiracja mnie również urzekła - szkoda ze nie ma więcej zdjęc :(

I tak jak nie przepadam za cegiełką (w przeciwieństwie do julianny :)) w tym wydaniu mogłabym ją mieć u siebie.

Miejsce do przechowywania widzę w tych miejscach:

1) siedzisko obok wanny - jest tam duuuzo miejsca: 140x80 - można zrobić 4 duze szuflady, albo 2 szafki na "kliki" (tak to sie nazywa???)

2) 70x80 (przedłużenie wanny pod zlewem) - szafka na chemię

http://images46.fotosik.pl/1464/3abef5c17df3ab89med.jpg

http://images35.fotosik.pl/1319/7ae5d38233173163med.jpg

Mozna tez zlicowac stelaż z wc i tam zrobic szafki (ponieważ łazienka jest bardzo duża to można sobie pozwolic na zrobieni stelaża o szerokości 30 cm, tak aby te szafki nie były strasznie wąskie)

http://images35.fotosik.pl/1319/75742e1540b71a97.jpg

Co do komina pod prysznicem - nie powinno byc problemu, poniewaz tak jak pisałam przesunęłam trochę drzwi i ta część prysznica, z której bedzie się korzystać ma 80x90 cm - oczywiście można zrobić zwykły prysznic bez tych "zawijasów", wtedy bedzie powierzchnia do kąpania baaaardzo duża.

Aha - ścianki murowanej bym nie robiłą (mimo, ze je lubie bardzo) - szkoda by mi było swiatła dziennego, a w tej wersji nic się na sciance nie wspiera, więc samo szkło wg mnie wyglądałoby lepiej.

Edytowane przez szocik

Magda,

Jesteś niesamowita :). Bardzo dziękuję za propozycje rozwiązania i wykorzystania siedziska :hug:. Sama nie wiem która lepsza. Fronty bez dzielenia chyba lepiej się prezentują, ale szuflady będą bardziej funkcjonalne :).

O WY! - ładnie to tak wyśmiewać się z upodobań? :D

Jeszcze nie zdecydowałam, która wersja będzie ostateczna :p

A poza tym mam jeszcze jedną łazieneczkę i tam dopiero zobaczycie :rolleyes:

Ścianka ma tę zaletę, że jest łatwiejsza w utrzymaniu czystości niż szyba :). Jak to ładnie napisała jednak z moich idolek na FM ;) "lubię mieć porządek i czystość ale jak najmniejszym kosztem pracy" . :D (że nie będę nadużywać jej nicka)

Zawsze jest coś za coś :).

Gumisieńko - dziękuję za odwiedzinki i dobre słowo :hug:. Daleko u mnie do tego etapu jak Twój, że nie wspomnę o efektach :). Strasznie podobają mi się Twoje płytki w jasnej łazience, ale na pewno o nich napiszesz u siebie, bo spadnie na Ciebie grad pytań :).

Niestety nie mam orientacji do wykończeniówki jeszcze :(. Na razie zmagam się z zaprojektowaniem rur :)