Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

I

IVy ja też nie wiem jak rozwiązać sprawę drzwi, bo te z sypialni do garderoby są w kolizji z tymi do sypialni,więc chyba dam ościeżnicę drewnianą i zrobię u stolarza drzwi składane, no ibyć może to samo w łązience ,albo własnie przesuwne szklane,ale nie wiem co wtedy ze stroną łazienkową,czy może być lustro dwustronne?

ja wogole myślalam zeby nie dawac drzwi do garderoby tylko przejscie a drzwi przesuwane do lazienki... tylko obawiam sie intymności w łazience z jednymi drzwiami..całość jest na lini prostej z kibelek-łazienka-garderoba łożko i nie wiem czy drzwi przesuwane same spełnia te finkcje i nie bedzie słychac łazienkowych odglosow typu prysznic itp. Dlatego chyba bede musiala miec te dwie pary drzwi. Nad lustrem na tych przesuwanych sie zastanamiam bo chyba bedzie mega niepraktyczne ..a moze wystarczy mi lustro w garderobie na scianie i na szafkach w łazience :confused:. Od strony łazienki nie chce lustra bo nie lubie sie oglądac w całości soute:sick:

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do kolekcji drzewek wiatrołapowych :D

Pesteczko ślicznie dziękuję :hug: Mam też kilka obrazków z tymi drzewkami, ale tego jeszcze nie widziałam. Odnajdę je i wstawię by pokazać ich urodę :).

U Twojej Córci na blogu grzybobranie w pełni :D. Tak sobie pomyślałam, że może dałabyś sobie w stopce link do tego bloga, wtedy więcej osób na pewno by tam zaglądało na bieżąco i cieszyło zmysły, inspirowało się i czerpało pomysły na DIY :)?

wrzucam na chwilke łazienkę u Ciebie, jak zobaczysz to usune co by nie zaśmiecac watku.

Iwonko :hug: :hug: :hug:

Jak się cieszę, że oderwałam się na chwilę od pracy. Ależ nam ucztę w środku tygodnia sprawiłaś :D. Wizki są piękne :yes: Jeśli nie musisz to nie usuwaj proszę :no:

Tak ożywiłaś mój wątek, że muszę spokojnie się przyjrzeć i przeczytać wszystko uważniej :yes:

Popieram sugestię Basi by założyć swój wątek. Jak widzisz u mnie ledwo tynki zrobili i końca nie widać. Odkąd mam wątek dostałam tyle cennych rad i wsparcia, że nie wyobrażam sobie inaczej :no: Ale jeśli nie chcesz zakładać wątku, to zapraszam Cię do swojego :). Będziemy razem rozgryzać nasze rozterki ;).

Hi, Hi teraz wiem dlaczego Aga nie ma czasu na poprawki mojej łazienki :lol2: Jak się doczekam to też Wam pokażę :yes:

Ivy już po jednej fotce u Basi wiedziałam, że Twoja łazienka będzie świetna, ale to co pokazałaś tu odebrało mi mowę, jaka pomysłowa garderoba :)

W projekcie jest tylko łazienka na całej tej przestzreni ale nam marzyla sie garderoba i lazienka do sypialni :rolleyes: zmniejszyliśmy łazienkę i mamy garderobę może nie taka wypasioną ale trzy szafy 100 x 60 chyba dadza radę :wiggle:

ja też nie wiem jak rozwiązać sprawę drzwi, bo te z sypialni do garderoby są w kolizji z tymi do sypialni,więc chyba dam ościeżnicę drewnianą i zrobię u stolarza drzwi składane, no ibyć może to samo w łązience ,albo własnie przesuwne szklane,ale nie wiem co wtedy ze stroną łazienkową,czy może być lustro dwustronne?

Basiu, nie robiłabym w Twojej łazience dwustronnego lustra. Od strony garderoby jak najbardziej, bo się przyda, ale od strony łazienki zrobiłabym po prostu białe jak Twoja ściana. To jak rozumiem byłyby drzwi przesuwane między łazienką a garderobą, wtedy między garderobą a sypialnią zrobiłabym normalne drzwi, albo ewentualnie te łamane. Na pewno zrobiłabym jakieś, bo już o tym rozmawiałyśmy :).

ja wogole myślalam zeby nie dawac drzwi do garderoby tylko przejscie a drzwi przesuwane do lazienki... tylko obawiam sie intymności w łazience z jednymi drzwiami..całość jest na lini prostej z kibelek-łazienka-garderoba łożko i nie wiem czy drzwi przesuwane same spełnia te finkcje i nie bedzie słychac łazienkowych odglosow typu prysznic itp. Dlatego chyba bede musiala miec te dwie pary drzwi. Nad lustrem na tych przesuwanych sie zastanamiam bo chyba bedzie mega niepraktyczne ..a moze wystarczy mi lustro w garderobie na scianie i na szafkach w łazience :confused:. Od strony łazienki nie chce lustra bo nie lubie sie oglądac w całości soute:sick:

Iwonko :). No nareszcie ochłonęłam, zajrzałam do innych wątków i wróciłam by na spokojnie coś napisać :). Odnośnie tego co napisałaś powyżej - podobnie jak u Basi sugeruję by jednak zamknąć sypialnię i zrobić drzwi do garderoby (abstrahuję od tego jakie - to może być nawet kotarka ;)). Chodzi o to, że leżąc w łóżku taka "otwarta garderoba" będzie Was rozpraszała i skupiała niepotrzebnie uwagę, nawet jeśli nie widzisz tam bezpośrednio mebli. Dobrym pomysłem są te Basiowe drzwi łamane. Chyba faktycznie nie dawałabym lustra w drzwiach przesuwnych do łazienki, bo obok masz je na całą ścianę. Od strony łazienki tym bardziej, ale nie dlatego o czym Ty wspomniałaś :no:, a po prostu nie widzę takiej potrzeby :).

A teraz wrażenia :). Mozaika naprawdę piękna :yes:. Pomysł na półeczki siedzisko w prysznicu super :yes:. Może jeszcze poproszę Agę by mi takie siedzisko wyczarowała w poprawkach. Półeczki też próbuję ukryć w mojej zabudowie nad wc.

Cały układ funkcjonalnie ok :yes:

Bardzo fajnie rozplanowana garderoba - funkcjonalnie i ze smakiem.

Szczegóły dotyczące wykończenia, lamp, dodatków, ostatecznie toaletki (którą uważam za naprawdę fajne rozwiązanie, bo jest bardziej funkcjonalna w łazience niż w sypialni - ja ze swojej nigdy nie skorzystałam) zdążysz sobie jeszcze przemyśleć i dopracować.

I najważniejsze... prawda, że niesamowite jest to poczucie, gdy widzisz jak to może wspaniale wyglądać :). Dlatego tak bardzo lubię oglądać prace Pesteczki, Agi, Two, Narendil i wszystkich Dziewczyn, które czarują :yes:

Dziękuję Iwonko, że się z nami podzieliłaś :hug: Twoje wizualizacje, na pewno będą inspiracją dla niejednej z nas :yes:

Ivy, prześlicznie, skromnie, elegancko, z pomysłem i niepowtarzalnie SUPER.:wiggle:

Stań na głowie, żeby tę mozaikę mieć - jest urokliwa.

Julianna, dzięki za miłe słowa i pomysł, który już wprowadziłam :bye:

Edytowane przez pestka56

Pomysł na półeczki siedzisko w prysznicu super :yes:. Może jeszcze poproszę Agę by mi takie siedzisko wyczarowała w poprawkach. Półeczki też próbuję ukryć w mojej zabudowie nad wc.

siedzisko to akurat pomysl Agi :rolleyes:

Ivy, prześlicznie, skromnie, elegancko, z pomysłem i niepowtarzalnie SUPER.:wiggle:

Stań na głowie, żeby tę mozaikę mieć - jest urokliwa.:

Mozaika bedzie na 100% bo to plytka i nawet da sie przeżyć cenę :rolleyes:

Hej, cieszę się ogromnie, że łazienka i garderoba się podobają:)

Julianna - no widzisz, totalny brak czasu, a Ivy była pierwsza;) (i jeszcze Barbara). W pracy też mam jakiś deadline, więc ogólnie mam oczy na zapałkach i garb mi rośnie:P No ale na pewno się zabiorę za poprawki Twojej łazienki, czekam na obiecane wytyczne. Niestety nie mam czasu i głowy do przeglądania dzienników, więc potrzebuję streszczenia:)

Co do toaletki to bardziej podoba mi się to biurko besta 180x40 i je właśnie umieściłam na wizualce. Ma ładne nogi. No ale może być jeszcze toaletka malm, też byłaby OK. Ja w ogóle kocham IKEA ze wzgledu na prostote i doskonały design za małą cenę. Meble malm np. sa tanie i nie żal ich wymienic po 3 latach, gdy koncepcja nam sie zmieni, a to przeciez zdarza sie czesto, szkoda kupować meble za gruba kase, bo sa po prostu zbyt zobowiązujące (żal wyrzucić:p), no chyba ze jakies antyki, to zawsze będzie w modzie. No i jeszcze warto zainwestowac w rzeczy na zamówienie, zwlaszcza do łazienki, gdzie kazdy cenymetr sie liczy. Jesli jednak sie da, trzeba tak projektowac, aby zmiescił sie standard i mysle, ze w tym projekcie mi sie to udało. Wszystkie meble sa z ikea (poza szafą wnękową, siedziskiem i ławką, ale ikea chyba tez ma ławki tego typu). Co do siedziska, to wbrew pozorom jest to towar luksusowy;) Drewniane najtaniej chyba w Sanplaście za jakieś 500-600 zł :p

:D Ewa, ale za to jak już Aga znajdzie czas, to nam tu wszystkim szczęka opadnie :D

Oby, oby - proszę przygotować poduszki na blaty, coby ząbki nie bolały :lol2:

a tak naprawdę troszkę się obawiam czy to co już nakupiłam nie zniszczy efektu ;)

Nacieszyłam oczy pięknymi wiatrołapami i... zazdroszczę takiej przestrzeni w Twoim, toż to prawie jak mój pokój ;) Myślę, że odpowiednia szafa wcale go nie zagraci, a ukryje to co powinno być schowane, a równocześnie pod ręką :)

Dorotko - Ty jesteś dla mnie niezmiennie mistrzynią świetnej organizacji przestrzeni. Ja teraz mieszkam podobnie - mój salon ma 16 m i pełni równocześnie funkcję jadalni i mojego gabinetu, bo choć u Julianny mam swoje biurko, to w salonie mam komputer stacjonarny, który lepiej chodzi niż laptop :). Szafa w koncepcjach wiatrołapu dojrzewa ;).

Julianna, dzięki za miłe słowa i pomysł, który już wprowadziłam :bye:

I teraz na pewno będzie więcej odwiedzin i zachwytów Kasiu :). Klik i przenosimy się do przyjaznej, spokojnej oazy :).

Ivy dzięki Twoim wizualkom upewniłam się ,że toaletka z Ikea to dobry wybór :yes:Tak ,więc kończę z kombinowaniem i kupuję własnie ją :yes:(tylko czarną )

Ola jest przykładem jak można skorzystać z wizualek mimo, iż są dedykowane dla kogoś innego :). I to właśnie jest super.

Julianna - no widzisz, totalny brak czasu, a Ivy była pierwsza;) (i jeszcze Barbara). W pracy też mam jakiś deadline, więc ogólnie mam oczy na zapałkach i garb mi rośnie:P No ale na pewno się zabiorę za poprawki Twojej łazienki, czekam na obiecane wytyczne. Niestety nie mam czasu i głowy do przeglądania dzienników, więc potrzebuję streszczenia:)

Agnieszko - jak się cieszę, że zajrzałaś :D. Widzisz co się tutaj dzieje? Warto było prosić Ivy by podzieliła się wizkami ;).

Bardzo fajnie podzieliłaś przestrzeń i urządziłaś całość :yes:

Wiem, wiem, że jesteś zajęta :yes: Nie ma problemu, czekam sobie spokojnie.

Co do wytycznych do mojej łazienki, to... yyy... ja je już wysłałam :D. Wtedy gdy pisałam, że Basia się do Ciebie odezwie :). Może w nawale maili umknęło. Wysłać jeszcze raz? Coś czuję, że teraz dopiero się zacznie lawina zamówień ;).

Dziękuję, że zajrzałaś :bye:

Co do toaletki to bardziej podoba mi się to biurko besta 180x40 i je właśnie umieściłam na wizualce. Ma ładne nogi. No ale może być jeszcze toaletka malm, też byłaby OK. Ja w ogóle kocham IKEA ze wzgledu na prostote i doskonały design za małą cenę. Meble malm np. sa tanie i nie żal ich wymienic po 3 latach, gdy koncepcja nam sie zmieni, a to przeciez zdarza sie czesto, szkoda kupować meble za gruba kase, bo sa po prostu zbyt zobowiązujące (żal wyrzucić:p), no chyba ze jakies antyki, to zawsze będzie w modzie. No i jeszcze warto zainwestowac w rzeczy na zamówienie, zwlaszcza do łazienki, gdzie kazdy cenymetr sie liczy. Jesli jednak sie da, trzeba tak projektowac, aby zmiescił sie standard i mysle, ze w tym projekcie mi sie to udało. Wszystkie meble sa z ikea (poza szafą wnękową, siedziskiem i ławką, ale ikea chyba tez ma ławki tego typu). Co do siedziska, to wbrew pozorom jest to towar luksusowy;) Drewniane najtaniej chyba w Sanplaście za jakieś 500-600 zł :p

Agnieszko, w Twojej galerii niestety :( nic nie mogę napisać, więc pozwolę sobie wyrazić podziw dla Twoich projektów tutaj. Bardzo mi się podobają :yes:

SIEDZISKO do prysznica ma też w ofercie Ravak http://www.ravak.pl/pl/siedziska-prysznicowe-ovo w 4-ech kolorach

W tej chwili nawet w wyprzedaży za 300 zł http://www.ravak.pl/pl/wyprzedaz-brodziki-prysznicowe .

Co do wytycznych do mojej łazienki, to... yyy... ja je już wysłałam :D. Wtedy gdy pisałam, że Basia się do Ciebie odezwie :). Może w nawale maili umknęło. Wysłać jeszcze raz? Coś czuję, że teraz dopiero się zacznie lawina zamówień ;).

Dziękuję, że zajrzałaś :bye:

Ojej, rzeczywiście, przepraszam.

Julianna, cieszę się, że tak odbierasz „a place to start” mojej Kaśki. To miejsce wyciągnęło z niej to co ma w sobie najlepszego, o czym zawsze wiedziałam, że w niej jest i co napawa mnie matczyną dumą. Obym się jak balonik nie rozpuknęła :lol2::rotfl::lol2:

Popieram sugestię Basi by założyć swój wątek. Jak widzisz u mnie ledwo tynki zrobili i końca nie widać. Odkąd mam wątek dostałam tyle cennych rad i wsparcia, że nie wyobrażam sobie inaczej :no: Ale jeśli nie chcesz zakładać wątku, to zapraszam Cię do swojego :). Będziemy razem rozgryzać nasze rozterki ;).:

Ewo narazie przycupnę u Ciebie, od czasu do czasu podpytam o coś jesli pozwolisz :rolleyes: Wątek ..musze dorosnąć , narazie chyba jeszcze nie nadeszła ta chwilka:no:

A teraz wrażenia :). Mozaika naprawdę piękna :yes:.

Jak zobaczyłam te płytki to mnie urzekły...ale tak naprawdę musze sie przyznać że mój Paweł powiedział "że te i tylko te mu sie podobają " :rolleyes:

O oooo, Ivy łazienka - piękna! Taka elegancka, bardzo, ale to bardzo mi się podoba. AgnieszkaG. jest naprawdę mistrzynią! Już jestem niezmiernie ciekawa wizek Ewci ;-)

Wizualizacje Agi sa naprawdę super, myślę ze moja wspołpraca bedzie jeszcze na kilku polach jak już dojdę dalej do projektów :wiggle: