AniaS79 16.10.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 To może zamiast płyty wiórowej ciąć ze sklejki i przemalować na biel kryjącą farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 16.10.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Kasia rewelacyjnie to drzewko wymyśliłaś Nie dość, że sama natura, to jeszcze niepowtarzalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.10.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Mnie ta płyta wiórowa tyz nie leży, mimo ze pomysł fajny. Brzoza - pomysł rewelka Tak z ciekawości zapytam, co jest złego w płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Płyta po prostu jest wiórowa, dla mnie to zawsze był element budowlany, ale trochę taki ersatz. Coś jak płyta meblarska kontra lite drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 16.10.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 No mnie wiórowa nie pasi, bo mam wrazenie ze to strasznie delikatne bedzie. Sklejka już zdecydoewanie lepiej, ale brzózka... pierwsza klasa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.10.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 O Pesteczka urządziła mi wiatrołap . Fajny wariant eko drzewkowego pomysłu i jaki tani . Jeśli chodzi o pierwowzór, to akurat taki przepis na DIY znalazłam w sieci, ale też myślałam bardziej o sklejce. Koncept jest, zobaczymy jak będzie z wykonaniem . Zawsze mam w zanadrzu pomysł Pestki na spacer po lesie . Dziękuję Wam pięknie za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 A przy okazji fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.10.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ewo a jakie drzwi planujesz do garażu z wiatrołapu ?? jakies bardziej jak wewnetrzne czy zewnetrzne pod względem parametrów??? bo wlasnie zastanawiam sie nad tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 17.10.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Ewo a jakie drzwi planujesz do garażu z wiatrołapu ?? jakies bardziej jak wewnetrzne czy zewnetrzne pod względem parametrów??? bo wlasnie zastanawiam sie nad tym... Podlaczam sie do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 17.10.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 (edytowane) Iwonko, Madziu, Ech dumaliśmy nad tym i dumaliśmy. Garaż będzie ogrzewany, ale tylko tak ciut, ciut. Będą zatem prawdopodobnie drzwi podwójne. Od strony garażu będą drzwi wypełnione wełną Hormana (w LM mają chyba najlepszą cenę), a od strony wiatrołapu marzą mi się takie co udają, że ich nie ma , bez-przylgowe, bez-futrynowe. http://www.zeromur.pl/img/zdj/big/oscieznica_zeromur_6_big.jpg http://www.zeromur.pl/img/zdj/big/30092011_6_big.jpg Źródło Tylko na razie... boję się pytać o cenę i żyję sobie w błogiej nieświadomości . A Wy macie jakieś pomysły? Generalnie słabo, bo w tym pomieszczeniu jest zazwyczaj kilka drzwi, a u mnie każde będą z innej bajki , dlatego te planowałam takie subtelne w kolorze ściany, malowane farbą nadającą się do szorowania. Edit: Właśnie (w końcu) się doedukowałam i... niestety z moich planów NICI bowiem by mieć taki efekt, to drzwi musiałyby się otwierać w stronę garażu, a tam będą drugie drzwi . Edytowane 17 Października 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.10.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 A jakbyś od strony wiatrołapu przesówne chowane za cegiełką zrobiła? Po prawdzie to nie wiem czemu te cudne niewidoczne muszą się do garażu otwierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 18.10.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Tez mi się te wieszaki-drzewka bardzo podobają Kurcze, jak ja się nie mogę doczekać Twojego domu!!!!! Niby nie wszystko widziałabym u siebie, ale wiem,ze Twoim domem będę zachwycona!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 18.10.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Ewa,u mnie wiatrołap też pełen drzwi - aż 3 sztuki!!!Wejściowe (proste, ciemny brąz, jak okna i brama), oraz do hallu i do kotłowni (te będą białe drewniane - w całym domu identyczne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 18.10.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Oj, Ewuś, szkoda, że muszą się do środka otwierać A może pokombinujesz z drzwiami łamanymi? Też da się je zlicować ze ścianą, no i po otwarciu zajmują mniej miejsca. Mądra jestem, bo mi dziewczyny pokazały, że to się da na systemach szafowych zrobić Ich wadą, podejrzewam, może być mniejsza szczelność. Ale skoro będziesz miała dwie pary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.10.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 kurczaki...z tymi drzwiami.Ja nie bede ich miała w wiatrołapie tylko jakby pod schodami , takjest wejscie do garażu i tak jakos juz w tej czesci dziennej nie podobaja mi sie żadne techniczne ...te co pokazałas sa calkiem ok...może jakoś je pomaluję na kolor sciany, tylko czy sie da?? Z tymi drzwiami to problem bo musza miec swoje funkcje a jednoczenie jakoś wyglądać U mnie tez garaz troche ocieplany/grzany ale gdzies przeczytałam zeby tą sciane na styku garaz/dom traktowac troche jak zewnetrzną wiec drzwi tez jakies takie troche zewnetrzne muszą byc Twój pomysł z tymi bezprzylgowymi fajniutki, ale faktycznie muszą do garazu zeby zawiazy gdzies sie schowały chyba...nie wiem tylko czy u mnie przeszły by dwie pary drzwi użytkowo... ja chciałm takie schowane do sypialni ale chyba cenowo nie beda akceptowalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 18.10.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 A jakbyś od strony wiatrołapu przesówne chowane za cegiełką zrobiła? Kasiu, za cegiełką się nie da, bo drzwi do garażu są na innej ścianie . Tutaj rzut z kolorowymi wyjaśnieniami . http://imageshack.us/scaled/landing/707/rzutu.jpg Po prawdzie to nie wiem czemu te cudne niewidoczne muszą się do garażu otwierać Otwierać się nie mogą do środka, bo uniemożliwiają to wewnętrzne zawiasy i brzeg drzwi, który nachodziłby na ścianę. Olśniło mnie po zobaczeniu tego filmu z instrukcją montażu A tu kadr z tego filmu, który to obrazuje http://imageshack.us/scaled/landing/805/tkdkvok.jpg Tez mi się te wieszaki-drzewka bardzo podobają Kurcze, jak ja się nie mogę doczekać Twojego domu!!!!! Niby nie wszystko widziałabym u siebie, ale wiem,ze Twoim domem będę zachwycona!! Dziękuję Madziu Ja też nie mogę się doczekać, ale ćwiczę cierpliwość . Drzewko jak widać można taniej sprawić sobie samemu, więc jak nieco odpoczniecie po pierwszych trudach przeprowadzki to do dzieła . Ewa, u mnie wiatrołap też pełen drzwi - aż 3 sztuki!!! Wejściowe (proste, ciemny brąz, jak okna i brama), oraz do hallu i do kotłowni (te będą białe drewniane - w całym domu identyczne). U mnie Aniu dokładnie to samo - 3 sztuki i wejściowe też brązowe by pasowały z zewnątrz do okien i bramy Są orzechowe i mają taki wzór: http://wiatrak.biz.pl/media/artykuly/normal/ACuh2tzBDZY6tpEbw5eT.jpg Źródło Na górze i od strony garażu są jeszcze doświetla fixy. Dzisiaj szukałabym chyba innych, ale te kupiliśmy 2 lata temu razem z oknami i bramą, więc zostaną z nami na dłużej (na razie nie są zamontowane, bo czekamy na wylewki). Do reszty domu myślałam o szklanych, ale jeszcze nie jestem na 100 % pewna. Może faktycznie najprościej będzie zrobić identyczne te do garażu i te do korytarza (reszty domu) -. Szklane nie dlatego, że jakoś szczególnie o nich marzę, ale bardziej ze względów funkcjonalnych - chciałam doświetlić wiatrołap od korytarza, gdzie mam świetliki dające dużo światła. Dzięki szybie miałabym też widok na wiatrołapową cegłę z korytarza i schodów . Ale to temat jeszcze do przemyślenia. Oj, Ewuś, szkoda, że muszą się do środka otwierać A może pokombinujesz z drzwiami łamanymi? Też da się je zlicować ze ścianą, no i po otwarciu zajmują mniej miejsca. Mądra jestem, bo mi dziewczyny pokazały, że to się da na systemach szafowych zrobić Ich wadą, podejrzewam, może być mniejsza szczelność. Ale skoro będziesz miała dwie pary? Aneczko a masz gdzieś pod ręką taką instrukcję? Nie musi być już, zaraz, bo wiem, że masz swoją przeprowadzkę na głowie, a ja mam jeszcze troszkę czasu do tych drzwi . Troszkę się obawiam, że takie łamane nie będą do końca wygodne. To będą dla nas najczęściej używane drzwi (będziemy zazwyczaj wchodzić przez garaż). Takie łamane bardziej kojarzą mi się z garderobą, spiżarnią, gdzie wchodzi się i wychodzi zamykając je zawsze tylko z jednej strony (nie zostajemy ani w garderobie, ani w spiżarni). Pamiętam, że kiedyś już wrzucałaś mi takie drzwi. Muszę się im spokojnie przyjrzeć i poczytać . kurczaki...z tymi drzwiami.Ja nie bede ich miała w wiatrołapie tylko jakby pod schodami , takjest wejscie do garażu i tak jakos juz w tej czesci dziennej nie podobaja mi sie żadne techniczne ...te co pokazałas sa calkiem ok...może jakoś je pomaluję na kolor sciany, tylko czy sie da?? Z tymi drzwiami to problem bo musza miec swoje funkcje a jednoczenie jakoś wyglądać U mnie tez garaz troche ocieplany/grzany ale gdzies przeczytałam zeby tą sciane na styku garaz/dom traktowac troche jak zewnetrzną wiec drzwi tez jakies takie troche zewnetrzne muszą byc Twój pomysł z tymi bezprzylgowymi fajniutki, ale faktycznie muszą do garazu zeby zawiazy gdzies sie schowały chyba...nie wiem tylko czy u mnie przeszły by dwie pary drzwi użytkowo... ja chciałm takie schowane do sypialni ale chyba cenowo nie beda akceptowalne Ivuś Ja też o tym czytałam, że ściana z garażu powinna być ocieplona (nie mamy), a więc i drzwi wypadałoby mieć lepsze niż tylko "pokojowe". Wiem, że te dwie pary drzwi będą kłopotliwe w użytkowaniu, ale z dwojga złego wolę podwójne (najwyżej jedne będą częściej otwarte ). Takie drzwi, które pokazałam można spokojnie malować wraz ze ścianą. Są też tapetowane, okładane stiukiem, itp. Wszystko po to by je scalić wizualnie z resztą ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 18.10.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Otwierać się nie mogą do środka, bo uniemożliwiają to wewnętrzne zawiasy i brzeg drzwi, który nachodziłby na ścianę. . Buuu, Ewcia toś mnie nie pocieszyła. Ja też planowałam 2 pary takich drzwi przy czym jedne muszą się otwierać właśnie do środka Ps. Fajny wiatrołap się zapowiada u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Dzięki za wyjaśnienie jak działają te cudne drzwi Coś jestem niezbyt przytomna ostatnio. Nie wiem co mnie napadło, że cegłę masz na ścianie garażowej. Ale co do przesuwnych - za szafę nie schowasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 19.10.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Drzewka wiatrołapowe bardzo ładne-będą Ci idealnie pasowac w domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.10.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Buuu, Ewcia toś mnie nie pocieszyła. Ja też planowałam 2 pary takich drzwi przy czym jedne muszą się otwierać właśnie do środka Ps. Fajny wiatrołap się zapowiada u Ciebie No buuu jak nie wiem co , ale gorsze rzeczy miało się na głowie . Tak sobie myślę, że może nie dam wcale drzwi do korytarza (zaoszczędzę na tych ze szkła) i wtedy zostaną tylko wejściowe i te do garażu. Wejściowe przemaluję od środka na biało, więc te do garażu też zrobię białe i jakoś to będzie . Może i Tobie Rere (na etapie zobojętnienia) przyjdą do głowy takie proste rozwiązania Dzięki za wyjaśnienie jak działają te cudne drzwi Coś jestem niezbyt przytomna ostatnio. Nie wiem co mnie napadło, że cegłę masz na ścianie garażowej. Ale co do przesuwnych - za szafę nie schowasz? Kasiu też raczej nie, bo po tej stronie gdzie drzwi ewentualnie mogłyby się przesuwać mam włączniki światła . Drzewka wiatrołapowe bardzo ładne-będą Ci idealnie pasowac w domku:) Dziękuję Lea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts