julianna16 31.10.2012 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Ewo mam pytanko czy ty masz jakies techniczne zdjęcia/podglądy/patemt jak wykonać te świecace "wneki" na suficie w łazience..zastanawiam sie nad tym jak to zrobić zeby było ładnie bo chyba podkradnęCi ten pomysł Iwonko, czy Twoje pytanie oznacza, że chcesz to wykonywać własnymi rączkami? Cieszę się bardzo, że moje świecące wnęki i Tobie się spodobały . Mnie się zdaje, że to nie jest nic trudnego dla fachowców, a gdybyś faktycznie sama chciała to wykonać, to wystarczy zrobić taką półeczkę na której montujesz ledy. TUTAJ ktoś to przedstawił na schemacie . A korzystając z okazji, bo już jakiś czas temu miałam napisać - może pochwalisz się u mnie projektem swojego domku? Oczywiście jeśli chcesz Przyszłam sie przywitac , a od jutra sie biore za nadrabianie, moze teraz po przeprowadzce będzie wiecej czasu Pozdrawiam!!! Karolinko, dziękuję za odwiedzinki Ja też mam sporo do nadrobienia U mnie nieco tempo spowolniło, ale za to poczyniłam trochę zakupów (czynię je zresztą od dłuższego czasu i nieco się boję czy potem to wszystko będzie do siebie pasowało ). Julianko moja kochana-gdzies mi mignelas na swoim poddaszu z dlugimi wlosami-JUZ WIEM JAK WYGLADA DOBRA WROZKA!!!! Dziekuje za cieple slowo zostawione u mnie,sprawy nadal w toku.... Jesli moge tylko cos wtracic apropos baterii wolnostojacej... POZDRAWIAM CIE I SCISKAM BARDZO MOCNA DOBRA WROZKO:hug: Gumisieńko, o przepięknym imieniu :hug: Ależ mi radość sprawiłaś swoimi odwiedzinami. I jeszcze tak pięknie napisałaś, że się naprawdę wzruszyłam Dziękuję Bateria wolnostojąca w wariancie "inspirowanym" też mi się średnio widzi, bo to jednak sprzęt, który nie powinien zawodzić. Krzesło to sobie można samemu wymienić na nowe . Z baterią już gorzej . Trzymam mocno kciuki za okna! A ja się witam, podczytuję.... Tak, koncepcje się zmieniają...gdybym nie trafiła pod skrzydła Ewci, Aantentki, Madzi i innych dobrych duszków miałabym kolejne mieszkanie w ..brązach choć mi się przejadły! Aniu , gdy zaczęłam przygodę z budową, to nie było innej opcji na wnętrza - tylko beż . Zresztą nie jestem obecnie ich zagorzałą przeciwniczką Widziałam wiele ładnych wnętrz w tych kolorach również na FM. Jednak odkrycie piękna szarości jest dla mnie doświadczeniem estetycznym tak głębokim, że muszę je urzeczywistnić u siebie . Za parę lat przyjdzie trend na coś innego - muszę zdążyć . Czekam z przyjemnością na dalsze postępy u Ciebie . O! o! To ja podobnie Moorelko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.10.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Ewo mam pytanko czy ty masz jakies techniczne zdjęcia/podglądy/patemt jak wykonać te świecace "wneki" na suficie w łazience..zastanawiam sie nad tym jak to zrobić zeby było ładnie bo chyba podkradnęCi ten pomysł Ivy, są listwy z policzegośtam, które używa się do wykończeń sztukateryjnych. Mam na komputerze zadołowany adres firmy handlujacej tym. Mają specjalne profile do robienia oświetlenia led np pod sufitem. Rozważałam zrpbienie tego w przedpokoju. Przypilnuj mnie, żebym nie zapomniała znaleźć i wkleić link. Juliannie do podświetlenia schodów też może się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 01.11.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Dziewczęta - potrzebna pomoc - spłonął dom naszej forumowej Nelli Sza: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208966-Nelli-Sza-splonal-dom-(/page2 Ewuniu przepraszam za off topa, ale sprawa ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.11.2012 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Dziękuję Madziu za informację. Ufam, że nasza pomoc będzie dla Nelli wparciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 02.11.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Ewunia chwal się no tutaj co to za zakupy poczyniłaś Nelli chyba każda pomoc się teraz przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 03.11.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Podniosłyście mnie na duchu, że zmiany zdania (i gustu) nie są złe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.11.2012 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ewunia chwal się no tutaj co to za zakupy poczyniłaś Nelli chyba każda pomoc się teraz przyda Wiadomość o Nelli przygnębiła mnie jak wszystkich, i jakoś trudno było mi myśleć o "swoim domu" przez ostatnie dni. Im częściej zaglądam do wątku "Interwencji kryzysowej" tym bardziej porusza mnie to co się dzieje. Dzięki temu przygnębienie jest wypierane nadzieją, radością i szczęściem, jak wiele dobrych Osób nam towarzyszy. Tysiące wejść na watek, setki postów ze słowami wsparcia i ofertą realnej pomocy. To niesamowite, budujące uczucie i kolejny dowód, że FM to coś więcej niż wymiana doświadczeń budowlanych Pokażę niebawem Aniu moje zakupy . Niestety część leży już od dawna na strychu, bo nie mam gdzie tego trzymać . Najbardziej jestem dumna z plecionej z grubego sznura pufy. Ma piękny granatowy kolor i nie mogę się doczekać kiedy ozdobi salon . Poczyniłam też zakupy na targu staroci, a to chyba Was zaskoczy . Podniosłyście mnie na duchu, że zmiany zdania (i gustu) nie są złe... Dorotko mnie czeka kolejne starcie z własną kuchnią . Już kiełkują mi nowe pomysły na dolną łazienkę. Zaczyna mnie w tym wszystkim ciągnąć do... retro Liczę na niezawodne towarzystwo z rozterkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.11.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ewcia metamorfoza wnętrzarska u Ciebie spora (łazienki mam na myśli ). Pamiętam pierwszy projekt, który mi pokazywałaś i on był wręcz industrialny. Mocno zimny i daleeece odmienny od obecnego. Nawiasem mówiąc podobał mi się i tamten i obecny, jednak znając Ciebie jestem absolutnie przekonana, że obecny projekt zdecydowanie bardziej odzwierciedla osobowość Właścicielki. Ewa w Tobie nie ma odrobiny chłodu Kochana więc (mimo, iż przeciwieństwa się przyciągają) nie bardzo wyobrażam sobie, by Twój dom mógł być chłodny. Już widzę, że na pewno nie będzie. I to są bardzo, bardzo pozytywne zmiany. Czekam z niecierpliwością na to, co wymyślisz w dolnej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 05.11.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ja też uważam że Twoje dwie łazieneczki będą niesamowicie piekne i jedyne w swoim rodzaju A co kupiłaś na targu staroci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.11.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Puf? Szydełkowy? Gruby splot????Czekam EWO bardzo na zdjęcia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 05.11.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Puf? Szydełkowy? Gruby splot???? Czekam EWO bardzo na zdjęcia!!!! Ja też. Strasznie jestem ciekawa. Ewciu, Dziewczynki to co się dzieje w wątku o pożarze u Nelli naprawdę przywraca wiarę w ludzi. Zobaczcie - w kilka dni na konto Małgos wpłynęło niemal 15 tys. i wciąż są nowe deklaracje, prośby o konto. To jest naprawdę niesamowite. Kurcze ja to jestem trochę dumna, że należę do tej naszej małej sekty FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.11.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ewcia metamorfoza wnętrzarska u Ciebie spora (łazienki mam na myśli ). Pamiętam pierwszy projekt, który mi pokazywałaś i on był wręcz industrialny. Mocno zimny i daleeece odmienny od obecnego. Nawiasem mówiąc podobał mi się i tamten i obecny, jednak znając Ciebie jestem absolutnie przekonana, że obecny projekt zdecydowanie bardziej odzwierciedla osobowość Właścicielki. Ewa w Tobie nie ma odrobiny chłodu Kochana więc (mimo, iż przeciwieństwa się przyciągają) nie bardzo wyobrażam sobie, by Twój dom mógł być chłodny. Już widzę, że na pewno nie będzie. I to są bardzo, bardzo pozytywne zmiany. Czekam z niecierpliwością na to, co wymyślisz w dolnej łazience Anusia dziękuję Mam pierwsze własnej roboty wylepianki mojej łazienki, ale trochę się boję je pokazywać . To zupełnie inna bajka, niż Twoje eleganckie, delikatne i dopracowane łazienki. Mam już za sobą kilka awantur rodzinnych . Obiecałam, że jak będą przyjeżdżać goście to część mojego wystroju będę chować w garażu Ja też uważam że Twoje dwie łazieneczki będą niesamowicie piekne i jedyne w swoim rodzaju A co kupiłaś na targu staroci? Mocno liczę na Waszą wyrozumiałość . Kupiłam... magiel (ma być dekoracją w pralni), kilka sygnowanych drewnianych wieszaków na odzież, lampę biurkową niklowaną, piękną podkowę i krzesło (zwinęłam pani spod tyłka ). Całe 10 zł kosztowało, więc domyślacie się w jakim jest stanie. Ma na sobie chyba 5 warstw farby. Zrobiłam kilka zdjęć już jakiś czas temu. Poszukam ich . Puf? Szydełkowy? Gruby splot???? Czekam EWO bardzo na zdjęcia!!!! gruby splot na wielgachnym szydle Tę pufę kupiłam w sierpniu, owinęłam troskliwie folią streczową i wyniosłam na strych, ale chyba będę musiała się pofatygować po nią co? Tymczasem starałam się znaleźć taką w sieci i ciężko znaleźć identyczną. Kształtem najbliżej jej do tej: http://2.bp.blogspot.com/-DVTgSlzZZOg/Tx8AKax7gJI/AAAAAAAAEmU/jQ6qj_TYUt4/s640/sz+110.jpg Źródło A kolorem do tej: http://aranzacjawnetrz.files.wordpress.com/2012/02/cegc582a-malowana-di-003298_hpg_greeves_smg_034714.jpg?w=870 Źródło Ta pufa jest twarda, i sztywna. Nie zniekształci się po czasie. Może też służyć jako mini stoliczek . A tak przy okazji, bardzo zachwycają mnie te: http://3.bp.blogspot.com/-A6i4y2fwouU/Tx7__K03L4I/AAAAAAAAEls/ZBOYBfG2S7Y/s640/pufy.jpg Źródło Te z kolei wyglądają na milutkie i mięciutkie, aż szkoda takie atakować szanowną pupą . Ja też. Strasznie jestem ciekawa. Ewciu, Dziewczynki to co się dzieje w wątku o pożarze u Nelli naprawdę przywraca wiarę w ludzi. Zobaczcie - w kilka dni na konto Małgos wpłynęło niemal 15 tys. i wciąż są nowe deklaracje, prośby o konto. To jest naprawdę niesamowite. Kurcze ja to jestem trochę dumna, że należę do tej naszej małej sekty FM. O tak Kochana Siostro Naprawdę serce rośnie Obiecuję, że przytaszczę tę pufkę Nie wiem czy się uda w tym tygodniu, ale postaram się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.11.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Nemi, jak to trochę? Ja jestem bardzo dumna z takiej wspaniałej społeczności, jak na razie wirtualnej, ale kiedyś... w przyszłości... Świetnie dziewczyny to organizują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.11.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ewuniu jak Ty to robisz, że się nie świecisz, a jesteś i piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 05.11.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ja tez się tak czuję jakbym należała do naszej wspaniałej grupy FM,tak jak napisała Rocia w chwili obecnej wirtualnej... Dziewczynom naszym należy się odznaka:yes: za tak dobrą organizację Julianna ja to bym chętnie zabaczyła tą Twoją pufkę z grubym splotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.11.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Julianno, jestem już nie cichaczem, jak podglądacz;) Witam się oficjalnie:) Puf jest piękny, też taki chcę, bardzo by mi pasował w takim kobaltowym kolorze. intrygujące zakupy, magiel i wieszaki i lampa - lubię, gdy przedmioty dostają nowe życie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.11.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Kurcze, ze tez ja takich puf nie umiem robić bo bym ci drugą do kompletu udziergała :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.11.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Szocik, jak Ty takie liski trzaskasz to i pufę byś wydziergala i to jedną ręką przed Tv ino druty duże trzeba chyba (ale znawca....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.11.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Julianna, to są chyba "worki sako" mam na myśli te pufy z inspirki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.11.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Szocik, jak Ty takie liski trzaskasz to i pufę byś wydziergala i to jedną ręką przed Tv ino druty duże trzeba chyba (ale znawca....) I jakaś straaasznie grubą włóćzkę - sztywną jak diabli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts