Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

Ewo mam pytanko czy ty masz jakies techniczne zdjęcia/podglądy/patemt jak wykonać te świecace "wneki" na suficie w łazience..zastanawiam sie nad tym jak to zrobić zeby było ładnie :confused:

bo chyba podkradnęCi ten pomysł ;)

Iwonko, czy Twoje pytanie oznacza, że chcesz to wykonywać własnymi rączkami? :)

Cieszę się bardzo, że moje świecące wnęki i Tobie się spodobały :).

Mnie się zdaje, że to nie jest nic trudnego dla fachowców, a gdybyś faktycznie sama chciała to wykonać, to wystarczy zrobić taką półeczkę na której montujesz ledy. TUTAJ ktoś to przedstawił na schemacie :).

A korzystając z okazji, bo już jakiś czas temu miałam napisać - może pochwalisz się u mnie projektem swojego domku? :rolleyes: Oczywiście jeśli chcesz :D

Przyszłam sie przywitac :bye: , a od jutra sie biore za nadrabianie, moze teraz po przeprowadzce będzie wiecej czasu :rolleyes:

Pozdrawiam!!!

Karolinko, dziękuję za odwiedzinki :hug: Ja też mam sporo do nadrobienia :yes:

U mnie nieco tempo spowolniło, ale za to poczyniłam trochę zakupów (czynię je zresztą od dłuższego czasu i nieco się boję czy potem to wszystko będzie do siebie pasowało ;)).

Julianko moja kochana-gdzies mi mignelas na swoim poddaszu z dlugimi wlosami-JUZ WIEM JAK WYGLADA DOBRA WROZKA!!!!

Dziekuje za cieple slowo zostawione u mnie,sprawy nadal w toku....

Jesli moge tylko cos wtracic apropos baterii wolnostojacej...

POZDRAWIAM CIE I SCISKAM BARDZO MOCNA DOBRA WROZKO:hug:

Gumisieńko, o przepięknym imieniu :hug: :hug: :hug: Ależ mi radość sprawiłaś swoimi odwiedzinami. I jeszcze tak pięknie napisałaś, że się naprawdę wzruszyłam :hug: Dziękuję :hug:

Bateria wolnostojąca w wariancie "inspirowanym" też mi się średnio widzi, bo to jednak sprzęt, który nie powinien zawodzić. Krzesło to sobie można samemu wymienić na nowe ;). Z baterią już gorzej :D.

Trzymam mocno kciuki za okna!

A ja się witam, podczytuję....

Tak, koncepcje się zmieniają...gdybym nie trafiła pod skrzydła Ewci, Aantentki, Madzi i innych dobrych duszków miałabym kolejne mieszkanie w ..brązach ;-) choć mi się przejadły!

Aniu , gdy zaczęłam przygodę z budową, to nie było innej opcji na wnętrza - tylko beż :yes:. Zresztą nie jestem obecnie ich zagorzałą przeciwniczką :no: Widziałam wiele ładnych wnętrz w tych kolorach również na FM. Jednak odkrycie piękna szarości jest dla mnie doświadczeniem estetycznym tak głębokim, że muszę je urzeczywistnić u siebie :D. Za parę lat przyjdzie trend na coś innego - muszę zdążyć :D.

Czekam z przyjemnością na dalsze postępy u Ciebie :).

O! o! To ja podobnie ;)

Moorelko :hug:

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewo mam pytanko czy ty masz jakies techniczne zdjęcia/podglądy/patemt jak wykonać te świecace "wneki" na suficie w łazience..zastanawiam sie nad tym jak to zrobić zeby było ładnie :confused:

bo chyba podkradnęCi ten pomysł ;)

Ivy, są listwy z policzegośtam, które używa się do wykończeń sztukateryjnych. Mam na komputerze zadołowany adres firmy handlujacej tym. Mają specjalne profile do robienia oświetlenia led np pod sufitem. Rozważałam zrpbienie tego w przedpokoju. Przypilnuj mnie, żebym nie zapomniała znaleźć i wkleić link. Juliannie do podświetlenia schodów też może się przydać 

Ewunia chwal się no tutaj co to za zakupy poczyniłaś :)

Nelli chyba każda pomoc się teraz przyda :(

Wiadomość o Nelli przygnębiła mnie jak wszystkich, i jakoś trudno było mi myśleć o "swoim domu" przez ostatnie dni. Im częściej zaglądam do wątku "Interwencji kryzysowej" tym bardziej porusza mnie to co się dzieje. Dzięki temu przygnębienie jest wypierane nadzieją, radością i szczęściem, jak wiele dobrych Osób nam towarzyszy. Tysiące wejść na watek, setki postów ze słowami wsparcia i ofertą realnej pomocy. To niesamowite, budujące uczucie i kolejny dowód, że FM to coś więcej niż wymiana doświadczeń budowlanych :hug:

Pokażę niebawem Aniu moje zakupy :). Niestety część leży już od dawna na strychu, bo nie mam gdzie tego trzymać :(. Najbardziej jestem dumna z plecionej z grubego sznura pufy. Ma piękny granatowy kolor i nie mogę się doczekać kiedy ozdobi salon :). Poczyniłam też zakupy na targu staroci, a to chyba Was zaskoczy :D.

Podniosłyście mnie na duchu, że zmiany zdania (i gustu) nie są złe... ;)

Dorotko :hug: mnie czeka kolejne starcie z własną kuchnią :). Już kiełkują mi nowe pomysły na dolną łazienkę. Zaczyna mnie w tym wszystkim ciągnąć do... retro :lol2: Liczę na niezawodne towarzystwo z rozterkach ;).

Ewcia metamorfoza wnętrzarska u Ciebie spora (łazienki mam na myśli :)). Pamiętam pierwszy projekt, który mi pokazywałaś i on był wręcz industrialny. Mocno zimny i daleeece odmienny od obecnego. Nawiasem mówiąc podobał mi się i tamten i obecny, jednak znając Ciebie jestem absolutnie przekonana, że obecny projekt zdecydowanie bardziej odzwierciedla osobowość Właścicielki. Ewa w Tobie nie ma odrobiny chłodu Kochana więc (mimo, iż przeciwieństwa się przyciągają) nie bardzo wyobrażam sobie, by Twój dom mógł być chłodny. Już widzę, że na pewno nie będzie. I to są bardzo, bardzo pozytywne zmiany. Czekam z niecierpliwością na to, co wymyślisz w dolnej łazience :)

Puf? Szydełkowy? Gruby splot????

Czekam EWO bardzo na zdjęcia!!!!

Ja też. :) Strasznie jestem ciekawa.

Ewciu, Dziewczynki to co się dzieje w wątku o pożarze u Nelli naprawdę przywraca wiarę w ludzi. Zobaczcie - w kilka dni na konto Małgos wpłynęło niemal 15 tys. i wciąż są nowe deklaracje, prośby o konto. To jest naprawdę niesamowite.

Kurcze ja to jestem trochę dumna, że należę do tej naszej małej sekty FM.

Ewcia metamorfoza wnętrzarska u Ciebie spora (łazienki mam na myśli :)). Pamiętam pierwszy projekt, który mi pokazywałaś i on był wręcz industrialny. Mocno zimny i daleeece odmienny od obecnego. Nawiasem mówiąc podobał mi się i tamten i obecny, jednak znając Ciebie jestem absolutnie przekonana, że obecny projekt zdecydowanie bardziej odzwierciedla osobowość Właścicielki. Ewa w Tobie nie ma odrobiny chłodu Kochana więc (mimo, iż przeciwieństwa się przyciągają) nie bardzo wyobrażam sobie, by Twój dom mógł być chłodny. Już widzę, że na pewno nie będzie. I to są bardzo, bardzo pozytywne zmiany. Czekam z niecierpliwością na to, co wymyślisz w dolnej łazience :)

Anusia :hug: dziękuję :hug:

Mam pierwsze własnej roboty wylepianki ;) mojej łazienki, ale trochę się boję je pokazywać :rolleyes:. To zupełnie inna bajka, niż Twoje eleganckie, delikatne i dopracowane łazienki. Mam już za sobą kilka awantur rodzinnych ;). Obiecałam, że jak będą przyjeżdżać goście to część mojego wystroju będę chować w garażu :rotfl:

Ja też uważam że Twoje dwie łazieneczki będą niesamowicie piekne i jedyne w swoim rodzaju :)

A co kupiłaś na targu staroci?

Mocno liczę na Waszą wyrozumiałość :D. Kupiłam... magiel (ma być dekoracją w pralni), kilka sygnowanych drewnianych wieszaków na odzież, lampę biurkową niklowaną, piękną podkowę i krzesło (zwinęłam pani spod tyłka ;)). Całe 10 zł kosztowało, więc domyślacie się w jakim jest stanie. Ma na sobie chyba 5 warstw farby. Zrobiłam kilka zdjęć już jakiś czas temu. Poszukam ich :).

Puf? Szydełkowy? Gruby splot????

Czekam EWO bardzo na zdjęcia!!!!

:yes: gruby splot na wielgachnym szydle ;)

Tę pufę kupiłam w sierpniu, owinęłam troskliwie folią streczową i wyniosłam na strych, ale chyba będę musiała się pofatygować po nią co? ;)

Tymczasem starałam się znaleźć taką w sieci i ciężko znaleźć identyczną.

Kształtem najbliżej jej do tej:

http://2.bp.blogspot.com/-DVTgSlzZZOg/Tx8AKax7gJI/AAAAAAAAEmU/jQ6qj_TYUt4/s640/sz+110.jpg

Źródło

A kolorem do tej:

http://aranzacjawnetrz.files.wordpress.com/2012/02/cegc582a-malowana-di-003298_hpg_greeves_smg_034714.jpg?w=870

Źródło

Ta pufa jest twarda, i sztywna. Nie zniekształci się po czasie. Może też służyć jako mini stoliczek :).

A tak przy okazji, bardzo zachwycają mnie te:

http://3.bp.blogspot.com/-A6i4y2fwouU/Tx7__K03L4I/AAAAAAAAEls/ZBOYBfG2S7Y/s640/pufy.jpg

Źródło

Te z kolei wyglądają na milutkie i mięciutkie, aż szkoda takie atakować szanowną pupą ;).

Ja też. :) Strasznie jestem ciekawa.

Ewciu, Dziewczynki to co się dzieje w wątku o pożarze u Nelli naprawdę przywraca wiarę w ludzi. Zobaczcie - w kilka dni na konto Małgos wpłynęło niemal 15 tys. i wciąż są nowe deklaracje, prośby o konto. To jest naprawdę niesamowite.

Kurcze ja to jestem trochę dumna, że należę do tej naszej małej sekty FM.

O tak Kochana Siostro :hug: Naprawdę serce rośnie :yes:

Obiecuję, że przytaszczę tę pufkę :yes: Nie wiem czy się uda w tym tygodniu, ale postaram się :D.