Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo miło mi u Ciebie gościć:) Pufka na fotce z najintensywniejszym kolorem, byłaby idealna do mojego salonu:yes: Z pozostałych nabytków najbardziej zachwyca mnie dworcowy zegar - piszę to ja przyszła właścicielka wiatrołapu w stylu dworcowym;):)

Sharlotko (mniam), słowniki podają na pierwszym miejscu ten puf (r. męski) i obocznie ta pufa (r. żeński), ja w zasadzie słyszę wyłącznie ta pufa, a sama mówię wymiennie.

(też sprawdzałam w słowniku, bo nie wiedziałam:cool:)

Ewuś fantastyczne zakupy:jawdrop: taka pufcia to moje marzenie, a te starocie...ach....czemu w mojej okolicy nie ma pchlich targów? no czemu , ja się pytam......buuuuu

Dziękuję Anetko :hug: Ja całkiem niedawno odkryłam, że... mam to ogromne targowisko prawie za miedzą ;). Właśnie w ten weekend będzie ponownie, ale nie wiem czy dam radę się wybrać :(.

Gdybyś potrzebowała czegoś konkretnego, to daj znać :). Dogadałybyśmy się na mms-y co do szczegółów ;).

Choć wiadomo, że w tym miejscu to kupuje się "jedyne egzemplarze", to jednak gdy wiemy czego konkretnie szukać, można wypatrzeć naprawdę fajne rzeczy.

P.s. Dotarł mój priv w dniu Twojego święta? :hug:

Czyzby znow telepatia? ;):D

:hug:

Ewo,

kocham ten Twój puf szydełkowy (czy pufę??? co za obciach, nie wiedzieć, jak się toto odmienia):lol2:

W przypływie desperacji też myślałam o rękodziele, ale ja jednak mam do takich rzeczy lewe ręce!!

Ale się cieszę :D

Aniu, u Ciebie są aż dwa TK MAxx szczęściaro :D. Biegnij i zobacz czy są :). Jeśli w Opolu są, to może i u Ciebie też :).

Dzwoniłam do Basi, ale sama popędziła do TKM :D. Zda relację czy u nas jeszcze są :yes:

Co do formy, to ja też pewna nie jestem :no:. Na szczęście nie jesteśmy na maturze :D.

Bardzo miło mi u Ciebie gościć:) Pufka na fotce z najintensywniejszym kolorem, byłaby idealna do mojego salonu:yes: Z pozostałych nabytków najbardziej zachwyca mnie dworcowy zegar - piszę to ja przyszła właścicielka wiatrołapu w stylu dworcowym;):)

Sharlotko (mniam), słowniki podają na pierwszym miejscu ten puf (r. męski) i obocznie ta pufa (r. żeński), ja w zasadzie słyszę wyłącznie ta pufa, a sama mówię wymiennie.

(też sprawdzałam w słowniku, bo nie wiedziałam:cool:)

Ot jak miło gościć mądrego człowieka, co u źródła sprawdzi i podzieli się wiedzą :) - dziękuję Ardeo :).

Styl dworcowy - już mi się podoba :D Pisałaś gdzieś u siebie o tym wiatrołapie? W której setce postów szukać ? :D

Julianna, nie wiem, czy sie juz witalam w Twoim dzienniku - jesli nie, to robie to teraz :D

Piekne wizualki lazienki, naprawde zapowiada sie cuuudnie :rolleyes:

O moje ukochane Kaszuby zapachniały łąką i mgłą od jeziora :D. Dziękuję za odwiedziny Kamiku :welcome: oraz za dobre słowo o łazience :).

Dzięki Tobie nie porzucam nadziei na tę 3 otworową baterię, bo wizja dokupowania do niej kasety nieco mnie zniechęciła ;).

Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie pufa/y ;) z góry :D.

Basia zaskoczyła mnie stwierdzeniem, że on malutki jest. Mnie się wydaje taki raczej... średni :).

Wysokość 32 cm, a objętość około 175 cm. Wymiary nieco ruchome bo zależy od ułożenia i ciężaru na nim spoczywającego ;).

http://img171.imageshack.us/img171/305/dsc0093oh.jpg

A skoro już się tak wywnętrzam, to pokażę coś jeszcze "po drodze"

Kosz na drewno przy kominku :)

http://img839.imageshack.us/img839/9494/13990968.jpg

Lampkę drewnianą używaną - klosz do wymiany, ale dopiero będę myśleć co i jak, i gdzie :).

http://img72.imageshack.us/img72/6396/81178373.jpg

http://img687.imageshack.us/img687/5931/37196460.jpg

Dozownik na płyn z półeczką na myjkę i wieszaczkiem na ściereczkę - rozczulił mnie ;)

http://img407.imageshack.us/img407/4928/dsc0081si.jpg

I kalendarz uniwersalny z dzisiejszą datą :D.

http://img15.imageshack.us/img15/7555/dsc0085qc.jpg

http://img22.imageshack.us/img22/1598/dsc0089gb.jpg

O moje ukochane Kaszuby zapachniały łąką i mgłą od jeziora :D. Dziękuję za odwiedziny Kamiku :welcome: oraz za dobre słowo o łazience :).

Dzięki Tobie nie porzucam nadziei na tę 3 otworową baterię, bo wizja dokupowania do niej kasety nieco mnie zniechęciła ;).

:hug: obiecuje zagladac i udzielac sie czesciej :)

Jesli Ci sie tylko podobaja, to w zadnym razie nie porzucaj mysli o tej baterii :no:

My wlasciwie wszystkie baterie, poza toaleta i kuchnia, mamy tresa, w mieszkaniu tez byly tresa i sprawuja sie super, takze polecam :yes:

Alez skarby powstawialas :)

Super :yes:

Dziękuję :)

Ewo,

w jakich cenach są w ogóle pufy?

250PLN

juliannko , gdzie na ten pchli targ jeździsz? tę pufkę ostatnio widziałm w tk w czeladzi czarną

TUTAJ Reniś :bye:

A moją pufkę dokładnie w Czeladzi kupiłam :yes:

Kurcze kochana, ale dałaś czadu z zakupami :jawdrop:Nie ma tu nic co by mi się nie spodobało:) Wszystko jest takie ,,z duszą'':)

Dziękuję Leo :). Nie masz pojęcia jak się cieszę, bo to troszkę takie "nie na czasie" rzeczy ;).

Fajne zdobycze :wiggle: szczególnie kalendarz, wieszaczki i magiel wpadły mi w oko :) ale wszystko ma potencjał i na pewno w Twoich łapkach rozbłyśnie tworząc niepowtarzalny klimat we wnętrzach :yes:

Ja mam czerwoną pufę z filcu ale kurcze szybko widać na niej ślady czasu a użytkują ją w zasadzie tylko koty :) jako posłanie :cool: Ciekawe jak będzie się sprawdzała taka pleciona :rolleyes: Moja się trochę filcuje ciekawe czy ta nie będzie się supełkowała?

Ewciu, puff jest odjazdowy - na moim monitorze ma kolor ...chabrowy ;-) Myślę, że świetnie wpasuje się w ceglano-szaro-białe wnętrza. Lubię takie miękkie siedziska.

Dozownik na płyn jest świetny! Gdzie nabyłaś takie cudo???

Krzesełko - fajne (sama będziesz prowadziła renowację????), no i docelowo koloru jakiego?

Pufa czy tam puf boooooska/i!

Nie... chyba jednak pufa mi bardziej pasuje, więc PUFA BOSKA!!!

Zdradzisz gdzie ją nabyłaś?

W ogóle zakupy poczyniłaś obłędne. Zastanawia mnie kalendarz - będziesz zmieniać daty? Czy będzie tak jak na u mnie na takim z kostkami - nadal wrzesień?

Edytowane przez nemi

Ewuś dziękuję Kochana za privka, dopiero dziś sprawdziłam, że nie wysłałam do ciebie odpowiedzi:bash:w tym dniu wysyłałąm "hurtowo" szybkie podziękowania a na forum chyba 60 sekund musi minąć przed wysłaniem kolejnego posta i tym sposobem pominęłam kilka Osób - w tym gronie Jesteś i TY, przepraszam:hug:

Dziękuję bardzo za zakupowe propozycje ale u mnie zakupy tego typu (zresztą chyba u większości) to impuls - widzę, podoba mi się to kupuję, potem się martwię co z tym zrobić:lol2:tak jak Piszesz to "jedyne, niepowtarzalne" egzemplarze i przez to tak chwytaja za serca:yes: nie wykluczone , że będę chciała Cię w tym temacie "wykorzystać" oczywiście za Twoim przyzwoleniem:hug::D

Fajne zdobycze :wiggle: szczególnie kalendarz, wieszaczki i magiel wpadły mi w oko :) ale wszystko ma potencjał i na pewno w Twoich łapkach rozbłyśnie tworząc niepowtarzalny klimat we wnętrzach :yes:

Ja mam czerwoną pufę z filcu ale kurcze szybko widać na niej ślady czasu a użytkują ją w zasadzie tylko koty :) jako posłanie :cool: Ciekawe jak będzie się sprawdzała taka pleciona :rolleyes: Moja się trochę filcuje ciekawe czy ta nie będzie się supełkowała?

Dziękuję Twosiu :). Będę działać, ale dopiero jak będę miała gdzie ;).

Pojęcia nie mam jak będzie się zachowywać pufa, ale raczej nie będzie się supełkowała :). Większy problem może być z kurzem. Muszę wybadać czy da się ją "rozebrać" i wyprać :).

Ewciu, puff jest odjazdowy - na moim monitorze ma kolor ...chabrowy ;-) Myślę, że świetnie wpasuje się w ceglano-szaro-białe wnętrza. Lubię takie miękkie siedziska.

Dozownik na płyn jest świetny! Gdzie nabyłaś takie cudo???

Krzesełko - fajne (sama będziesz prowadziła renowację????), no i docelowo koloru jakiego?

No wiem, że trudno oddać dokładnie kolorek - jest ciemno-granatowa :yes: Dozownik i kalendarz też z TK Maxx. Dozownik kupiłam niedawno, a kalendarz jakiś miesiąc temu.

Do krzesełka przymierzam się osobiście :yes: To będzie mój debiut, więc muszę się doedukować.

W zależności jakie krzesła w końcu staną w jadalni, krzesełko będzie granatowe, białe albo szare :D.

Pufa czy tam puf boooooska/i!

Nie... chyba jednak pufa mi bardziej pasuje, więc PUFA BOSKA!!!

Zdradzisz gdzie ją nabyłaś?

W ogóle zakupy poczyniłaś obłędne. Zastanawia mnie kalendarz - będziesz zmieniać daty? Czy będzie tak jak na u mnie na takim z kostkami - nadal wrzesień?

Pufka jest z TK Maxx i jak piszą dziewczyny ponownie pojawiła się w salonach :D, a do tego z tego co pisze Basia jest tańsza niż wtedy gdy ja kupowałam :(.

Z tym kalendarzem... mnie masz :D. Raczej będzie kurzołapem, ale podoba mi się :).

Kalendarz czaderski... chyba też z TK jak dobrze widze ??

Bytomski pchli targ kojarze z opowieści , widzialam pare cudownych rzeczy kupionych tam przez rodzinkę :yes:

Tak Iwonko - TK :yes:

Kolejną wizytę musisz zgrać z grafikiem targowym ;). A wiesz, że w poniedziałek będę w W-wie? Niestety służbowo, więc nawet na ciacho Cię nie wyciągnę :(, ale będę o Tobie ciepło myślała :yes:

Ewuś dziękuję Kochana za privka, dopiero dziś sprawdziłam, że nie wysłałam do ciebie odpowiedzi:bash:w tym dniu wysyłałąm "hurtowo" szybkie podziękowania a na forum chyba 60 sekund musi minąć przed wysłaniem kolejnego posta i tym sposobem pominęłam kilka Osób - w tym gronie Jesteś i TY, przepraszam:hug:

Dziękuję bardzo za zakupowe propozycje ale u mnie zakupy tego typu (zresztą chyba u większości) to impuls - widzę, podoba mi się to kupuję, potem się martwię co z tym zrobić:lol2:tak jak Piszesz to "jedyne, niepowtarzalne" egzemplarze i przez to tak chwytaja za serca:yes: nie wykluczone , że będę chciała Cię w tym temacie "wykorzystać" oczywiście za Twoim przyzwoleniem:hug::D

Anetko - no co Ty :hug: Nie musisz się tłumaczyć :no: Chciałam się tylko upewnić, bo nie wszystkie privy dochodzą jak są pełne skrzynki :). Niektóre życzenia chce się przesyłać tylko do wiadomości Adresatki :hug:

A zakupy - do usług :D

W Czeladźi są tylko czarne pufy .I nie podobają mi się,takie wypłowiałe.Pufa była chyba po 199zł.Osobiście wolałąbym trochę większą i inny kolor

Byłam właśnie u Ciebie bom ciekawa czy coś dla siebie znalazłaś :). A w Zabrzu byłaś Basiu? Z tego co piszesz wynika, że pufy są teraz tańsze.

Julianno, mimo że dworcowy wiatrołap może brzmieć intrygująco,to Tobie raczej nie przypadnie do gustu, bo u mnie sporo czerni będzie, a Ty chyba za nią nie przepadasz.

Też dokonałam zakupu (a właściwie bardziej mi pasuje - ocaliłam od zapomnienie;)) lampę z lat50-tych i motyle za szkłem.

Marzę o takiej pufie, wielkiej i kobaltowej:) Na pięknej podłodze prezentujesz swoje skarby:yes: