Rocia 10.11.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Cudności te pufy. Gdybym miała więcej wolnego czasu pewnie pokusiłabym się o zrobienie takiej... na razie biorę szydełko albo druty do ręki tylko po to aby ubierać lalki córki (płaszczyki, sukienki, itp.) Ewuniu znalazłam coś ciekawego co planujesz do siebie Pozwolisz, że się podzielę i wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.11.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) Ewa Ty chcesz u siebie zrobic takie szklane swietliki w stropie na pietrze? Sonika ma takie u siebie-fajnie to wyglada ) Edytowane 10 Listopada 2012 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.11.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Tutaj ciut wiecej jakbys chciala zobaczyc http://forum.muratordom.pl/showthread.php?139428-Szk%C5%82o-w-suficie-w-celu-do%C5%9Bwietlenia-klatki-schodowej&p=4815537&viewfull=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 10.11.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Ewciu, no pewnie, że naprawdę Jest bardzo prosty, ale interesujący, oryginalny... Nigdy wcześniej takiego nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.11.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Dzieńdoberek jak wczorajsza podróz, PKP nie dołożyło zbytnio minut do swojego wieleletniego opoznienia pociagów tu taka ładna inspiracja z pufko-poduchami http://www.interluebke.de/customize/image/product/cube/kommode/slide/cube_01010.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.11.2012 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Pufka bardzo mi sie podoba a co do innych "znalezisck" to trzeba miec zdolnosci zeby takie wypatrzec U mnie ma byc raczej nowoczesnie ale gdybym natrafiła na takie "skarby" to tez bym je przygarnela-sa takie klimatyczne Dziękuję Kakusko Muszę przyznać, że mnie samą zaskakują koncepcje wykluwające się w mojej głowie . Jakiś czas temu mocno kręciłam nosem gdy mój M. kupował pamiątki z czasów PRL (w tym samochody Warszawę i Żuka). Dzisiaj coraz bardziej doceniam wyjątkowość rzeczy z dawnych lat i muszę się powstrzymywać przed zakupami . Mam jednak nadzieję, że z domu nie uczynimy muzeum . Liczę na Was - krzyczcie głośno jeśli przesadzę . Cudności te pufy. Gdybym miała więcej wolnego czasu pewnie pokusiłabym się o zrobienie takiej... na razie biorę szydełko albo druty do ręki tylko po to aby ubierać lalki córki (płaszczyki, sukienki, itp.) Ewuniu znalazłam coś ciekawego co planujesz do siebie Pozwolisz, że się podzielę i wkleję Dorotko, ja pamiętam ubranka jakie robiła moja Mama zarówno dla lalek, jak i dla mnie. Naprawdę pamiętam każdy sweterek, czapeczkę, sukienkę... Uwielbiałam je i bardzo doceniałam jej trud Twoja Córcia też na pewno je uwielbia . Ależ dziękuję Ci za pamięć i piękną inspirację Mniej więcej tak będzie to wyglądało w moim salonie Zastanawialiśmy się czy dać szybę szronioną, ale raczej pozostaniemy przy właśnie takiej - przezroczystej Ewa Ty chcesz u siebie zrobic takie szklane swietliki w stropie na pietrze? Sonika ma takie u siebie-fajnie to wyglada Kakusko Ty masz niesamowitą pamięć. W mig kojarzysz co, gdzie i jak Z ciekawością zajrzałam do tego wątku i Sonika ma niesamowicie oryginalne rozwiązanie U mnie jest troszkę inaczej. Mamy 3 okna bezpośrednio w płaskim dachu - przepięknie oświetlają schody i górny korytarz, a nawet część dolnego korytarza i salonu. Nie było ich w projekcie. Wpadłam na ten pomysł w ostatniej chwili gdy kładziono nam górny strop i jestem przeszczęśliwsza, bo uwielbiam jak jest jasno . Jedyne czego żałuję, to to, że nie zdecydowaliśmy się na Veluxy, a na świetliki kopułkowe . Niby wszystko ok - parametry do budynków mieszkalnych, ale jakoś nie do końca im ufam. Zobaczymy jak się będą sprawowały w praniu. Przy płaceniu okazało się, że wcale tańsze niż Veluxy nie były . Może zatem będą niezawodnie spełniały swoje zadanie (?) Rocia wrzuciła inspirację mając na myśli mój salon . Tam planujemy kawałek szklanego stropu (wokół kominka) - dzięki temu chcemy bardziej doświetlić salon . Ewciu, no pewnie, że naprawdę Jest bardzo prosty, ale interesujący, oryginalny... Nigdy wcześniej takiego nie widziałam. Cieszę się Dropinko i obiecuję, że jak trafię to dam znać Dzieńdoberek jak wczorajsza podróz, PKP nie dołożyło zbytnio minut do swojego wieleletniego opoznienia pociagów tu taka ładna inspiracja z pufko-poduchami Dziękuję Iwonko Piękna inspiracja U mnie nastąpiła niespodziewana zmiana planów i w W-wie wylądowałam w niedzielę. Na szczęście już po zamieszkach . Jakbyś zgadła - pociąg spóźnił się ponad godzinę, więc byłyśmy w hotelu dopiero po godzinie 21 . Byłyśmy strasznie głodne i szukając strawy wylądowałyśmy TUTAJ - znasz? PRZEPYSZNE jedzenie, miejsce z klimatem i obsługa z jajem (zabawny kierownik sali raczył nas dowcipami rodem z PRL) . Pojechałyśmy do W-wy wcześniej, by się nie spóźnić i być w miarę przytomne na spotkaniu. Wstawanie o 5 rano raczej nam się nie uśmiechało. Wczoraj siedzę sobie grzecznie na konferencji, słucham doświadczeń prelegenta z Lizbony, a tu sms od Basi z dylematami łazienkowymi . Klimat FM mnie zatem nie opuścił . Muszę do niej zaraz zajrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.11.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Dziękuję Iwonko Piękna inspiracja U mnie nastąpiła niespodziewana zmiana planów i w W-wie wylądowałam w niedzielę. Na szczęście już po zamieszkach . Jakbyś zgadła - pociąg spóźnił się ponad godzinę, więc byłyśmy w hotelu dopiero po godzinie 21 . Byłyśmy strasznie głodne i szukając strawy wylądowałyśmy TUTAJ - znasz? PRZEPYSZNE jedzenie, miejsce z klimatem i obsługa z jajem (zabawny kierownik sali raczył nas dowcipami rodem z PRL) . Znam....to zaraz obok mnie...to jest na trasie z mojej pracy do domku- 10 minut spacerkiem do domku i 5 min z tego miejsca do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.11.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Ewo pokaż jakieś inspiracje biało cegiełkowe,jak myślisz dać na ściankę geberitową i całą ścianę umywalkową?zha i jaką Ty planujesz? z elkaminoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.11.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Iwonko, ale zbieg okoliczności. W całej ogromnej W-wie byłyśmy tak blisko siebie. Tym bardziej żałuję, że nie mogłyśmy się ponownie zobaczyć. Ale nic to - nadrobimy . Basieńko, nie wiem sama jak z tą cegłą u Ciebie pokombinować. Może na wysokość geberitu, a reszta lustro? Cegłę chciałabym swoją, pociętą na płytki, ale nie wiem czy mi wystarczy, bo jak wiesz będzie jeszcze w kuchni. Jeśli nie wystarczy to wezmę z Elkamino, bo jest ładna. Podoba mi się ta biała od Dropinki Wrzucam to, co wyszperałam z białą cegłą w łazience (źródła poprzez kliknięcie w obrazek). Nie ma tego niestety wiele i nie ma takiej którą można stricte dopasować czy to do Twojej czy też do mojej łazienki, ale jest biała cegła . Może Dziewczyny coś mają w swoich plikach? http://remodelista.com/img/sub/uimg//03-2012/700_steal-this-look-australian-bath.jpg http://cdn.decorpad.com/photos/2011/06/07/2b19ddb78a1d.jpg http://cdn.decorpad.com/photos/2011/06/07/984077973a1f.jpg http://www.pedantique.com/wp-content/uploads/2012/07/bathroom-with-one-sink-big-mirror-white-brick-wall-and-flower-decoration.jpg http://www.ciiwa.com/images/White-Bathroom-Design-With-Exposed-Bricks-and-Ceramic-Tiles.jpg http://www.homeanddecor.com.sg/sites/default/files/11799.jpg?1347248215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.11.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Ewo widzę,że szukamy na tych samych stronach,ta z tą drewnianą komodą to moja ulubiona ,a wiesz jak ta łązienka wyglądała wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.11.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 14.11.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Czwarta od dołu z inspiracji Ewy i ostatnia od Basi są śliczne! Mnie się szalenie podoba łączenie cegły z ciepłym drewnem (ta od Basi ze średnio ciepłym , ale też piękna). Zwłaszcza białej. Sama biała cegła bez drewnianych dodatków wygląda już inaczej - znacznie chłodniej. Ewcia stawiałabym u Ciebie akurat na drewniane dodatki, z nutką retro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.11.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Czwarta od dołu z inspiracji Ewy i ostatnia od Basi są śliczne! Mnie się szalenie podoba łączenie cegły z ciepłym drewnem (ta od Basi ze średnio ciepłym , ale też piękna). Zwłaszcza białej. Sama biała cegła bez drewnianych dodatków wygląda już inaczej - znacznie chłodniej. Ewcia stawiałabym u Ciebie akurat na drewniane dodatki, z nutką retro. Aniu mnie się też ta od Ewy strasznie zawsze podobała,ja ją zresztą kiedyś u siebie wklejałam ,a wczoraj ją znalazłam na stronie ,gdzie pokazywali jak ta łazienka wyglądała przed remodelingiem ,poszukam to padniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.11.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Iwonko, ale zbieg okoliczności. W całej ogromnej W-wie byłyśmy tak blisko siebie. Tym bardziej żałuję, że nie mogłyśmy się ponownie zobaczyć. Ale nic to - nadrobimy . świat jest mały :wiggle::wiggle:licze ze uda nam sie spotkac, jak nie u mnie to przy okazji w Twoich stronach;) cegiełki śliczne ..mi sie podoba 2 i 4 mimo ze nie dokońca "moje"...ale czy ja mam juz moje kliemty ???!?!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.11.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 no a zobaczcie jak ta z drewnianą komodą kiedyś wygladała http://www.designsponge.com/2011/08/before-after-elegant-bathroom-makeover.html#more-111778 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 14.11.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 http://manualni.pl/wp-content/uploads/2012/07/szydelkowa-pufa-13.png jaka piękna dlaczego mi brak cierpliwości do robótek ręcznych? dla małej do pokoju bym chciała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 14.11.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Wow niesamowita przemiana wnętrza. Tą łazienkę widziałam już na kilku wątkach ale niezmiennie zachwyca Ja kombinuję z cegłą elkamino w mojej górnej łazience. Zastanawiam się nad daniem jej wszędzie, zamiast płytek, nie tylko na kominie. Mam tylko wątpliwości jak ten pomysł sprawdzi się za kibelkiem. Któraś z Was babeczki rozważała już ten problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.11.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Inspiracje ceglane super:wiggle:Dziewczynki jako Uzytkowniczka ceglanej łazienki powiem, że nie zdecydowałabym się na cegłę w okolicach toalet ( no chyba że wszyscy domownicy sikaja na siedząco;)) u mnie za toaleta jest farba zmywalna, sprzątanie to łatwizna ale nie bardzo to widze w przypadku cegły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.11.2012 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 (edytowane) Ewo widzę,że szukamy na tych samych stronach,ta z tą drewnianą komodą to moja ulubiona Wyszukiwarka wurzuca dość popularne obrazki . Czasem trafia się na coś fajnego w blogach, ale nie pamiętam teraz dokładnie takich adresów. Pamiętam Basiu, że lubisz tę inspirację z komodą Na Twoich inspiracjach są dodatkowo piękne drabinki, które od jakiegoś czasu zapadły mi w serce . Ta to niezły miks - cegła, beton przy umywalce (chyba), a w natrysku otoczaki . Czwarta od dołu z inspiracji Ewy i ostatnia od Basi są śliczne! Mnie się szalenie podoba łączenie cegły z ciepłym drewnem (ta od Basi ze średnio ciepłym , ale też piękna). Zwłaszcza białej. Sama biała cegła bez drewnianych dodatków wygląda już inaczej - znacznie chłodniej. Ewcia stawiałabym u Ciebie akurat na drewniane dodatki, z nutką retro. Dziękuję Aniu za sugestię. Będę ich bardzo potrzebować. Wstawię dzisiaj moje wypocinki i będę liczyła na Wasze podpowiedzi, bo nie wiem jak to wszystko razem ogarnąć świat jest mały :wiggle::wiggle:licze ze uda nam sie spotkac, jak nie u mnie to przy okazji w Twoich stronach;) cegiełki śliczne ..mi sie podoba 2 i 4 mimo ze nie dokońca "moje"...ale czy ja mam juz moje kliemty ???!?!?? Jestem ciekawa Iwonko właśnie Twoich klimatów Ja dość długo dryfowałam. Podobają mi się rożne style i dlatego na FM czuję się jak w raju, bo u każdego znajduję coś pięknego Pracuję nad stworzeniem spójnej całości u siebie . no a zobaczcie jak ta z drewnianą komodą kiedyś wygladała http://www.designsponge.com/2011/08/before-after-elegant-bathroom-makeover.html#more-111778 A to prawdziwa odmiana http://manualni.pl/wp-content/uploads/2012/07/szydelkowa-pufa-13.png jaka piękna dlaczego mi brak cierpliwości do robótek ręcznych? dla małej do pokoju bym chciała... Radko jest szansa, że jak Madzia się urządzi, to zacznie produkcję takich cudeniek . Wtedy Twoja cierpliwość i moje beztalencie znajdą ukojenie . Wow niesamowita przemiana wnętrza. Tą łazienkę widziałam już na kilku wątkach ale niezmiennie zachwyca Ja kombinuję z cegłą elkamino w mojej górnej łazience. Zastanawiam się nad daniem jej wszędzie, zamiast płytek, nie tylko na kominie. Mam tylko wątpliwości jak ten pomysł sprawdzi się za kibelkiem. Któraś z Was babeczki rozważała już ten problem ? Inspiracje ceglane super:wiggle:Dziewczynki jako Uzytkowniczka ceglanej łazienki powiem, że nie zdecydowałabym się na cegłę w okolicach toalet ( no chyba że wszyscy domownicy sikaja na siedząco;)) u mnie za toaleta jest farba zmywalna, sprzątanie to łatwizna ale nie bardzo to widze w przypadku cegły.... Twosiu, Anetka przyszła nam z odsieczą - dziękuję . Byłam przekonana, że Twoja łazienka jest już gotowa . Chociaż mój M. grzecznie siusia na siedząco (nauczył się w swoim domku i dostał mi się taki wyedukowany w tej materii model ), to łazienka będzie też dla gości, a tam nie powieszę przecież takiej tabliczki http://www.lewica.pl/blog/upload/104/pee.jpg Dlatego też mam problem co za wc i wstępnie myślę tam o płytkach. Jak wstawię moje obrazki to łatwiej będzie sobie wyobrazić. Edytowane 14 Listopada 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 14.11.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Piękne inspiracje z białej cegły A metamorfoza białej łazieneczki niesamowita,aż trudno uwierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts