Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

Cudności te pufy. Gdybym miała więcej wolnego czasu pewnie pokusiłabym się o zrobienie takiej... na razie biorę szydełko albo druty do ręki tylko po to aby ubierać lalki córki (płaszczyki, sukienki, itp.) :)

Ewuniu znalazłam coś ciekawego co planujesz do siebie :) Pozwolisz, że się podzielę i wkleję

szklana dziura w suficie.jpg

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pufka bardzo mi sie podoba a co do innych "znalezisck" to trzeba miec zdolnosci zeby takie wypatrzec :rolleyes: U mnie ma byc raczej nowoczesnie ale gdybym natrafiła na takie "skarby" to tez bym je przygarnela-sa takie klimatyczne :yes:

Dziękuję Kakusko :)

:) Muszę przyznać, że mnie samą zaskakują koncepcje wykluwające się w mojej głowie :D. Jakiś czas temu mocno kręciłam nosem gdy mój M. kupował pamiątki z czasów PRL (w tym samochody Warszawę i Żuka). Dzisiaj coraz bardziej doceniam wyjątkowość rzeczy z dawnych lat i muszę się powstrzymywać przed zakupami ;). Mam jednak nadzieję, że z domu nie uczynimy muzeum ;). Liczę na Was - krzyczcie głośno jeśli przesadzę :D.

Cudności te pufy. Gdybym miała więcej wolnego czasu pewnie pokusiłabym się o zrobienie takiej... na razie biorę szydełko albo druty do ręki tylko po to aby ubierać lalki córki (płaszczyki, sukienki, itp.) :)

Ewuniu znalazłam coś ciekawego co planujesz do siebie :) Pozwolisz, że się podzielę i wkleję

Dorotko, ja pamiętam ubranka jakie robiła moja Mama zarówno dla lalek, jak i dla mnie. Naprawdę pamiętam każdy sweterek, czapeczkę, sukienkę... Uwielbiałam je i bardzo doceniałam jej trud :yes: Twoja Córcia też na pewno je uwielbia :).

Ależ dziękuję Ci za pamięć i piękną inspirację :hug: Mniej więcej tak będzie to wyglądało w moim salonie :yes: Zastanawialiśmy się czy dać szybę szronioną, ale raczej pozostaniemy przy właśnie takiej - przezroczystej :yes:

Ewa Ty chcesz u siebie zrobic takie szklane swietliki w stropie na pietrze? Sonika ma takie u siebie-fajnie to wyglada

Kakusko Ty masz niesamowitą pamięć. W mig kojarzysz co, gdzie i jak :hug: Z ciekawością zajrzałam do tego wątku i Sonika ma niesamowicie oryginalne rozwiązanie :yes:

U mnie jest troszkę inaczej. Mamy 3 okna bezpośrednio w płaskim dachu - przepięknie oświetlają schody i górny korytarz, a nawet część dolnego korytarza i salonu. Nie było ich w projekcie. Wpadłam na ten pomysł w ostatniej chwili gdy kładziono nam górny strop i jestem przeszczęśliwsza, bo uwielbiam jak jest jasno :).

Jedyne czego żałuję, to to, że nie zdecydowaliśmy się na Veluxy, a na świetliki kopułkowe . Niby wszystko ok - parametry do budynków mieszkalnych, ale jakoś nie do końca im ufam. Zobaczymy jak się będą sprawowały w praniu. Przy płaceniu okazało się, że wcale tańsze niż Veluxy nie były :(. Może zatem będą niezawodnie spełniały swoje zadanie (?)

Rocia wrzuciła inspirację mając na myśli mój salon :). Tam planujemy kawałek szklanego stropu (wokół kominka) - dzięki temu chcemy bardziej doświetlić salon :).

Ewciu, no pewnie, że naprawdę :yes: Jest bardzo prosty, ale interesujący, oryginalny... Nigdy wcześniej takiego nie widziałam.

Cieszę się Dropinko i obiecuję, że jak trafię to dam znać :yes:

Dzieńdoberek :bye: jak wczorajsza podróz, PKP nie dołożyło zbytnio minut do swojego wieleletniego opoznienia pociagów :confused:

tu taka ładna inspiracja z pufko-poduchami

Dziękuję Iwonko :hug:

Piękna inspiracja :yes:

U mnie nastąpiła niespodziewana zmiana planów i w W-wie wylądowałam w niedzielę. Na szczęście już po zamieszkach ;). Jakbyś zgadła - pociąg spóźnił się ponad godzinę, więc byłyśmy w hotelu dopiero po godzinie 21 :(. Byłyśmy strasznie głodne i szukając strawy wylądowałyśmy TUTAJ - znasz? PRZEPYSZNE jedzenie, miejsce z klimatem i obsługa z jajem (zabawny kierownik sali raczył nas dowcipami rodem z PRL) :D.

Pojechałyśmy do W-wy wcześniej, by się nie spóźnić i być w miarę przytomne na spotkaniu. Wstawanie o 5 rano raczej nam się nie uśmiechało.

Wczoraj siedzę sobie grzecznie na konferencji, słucham doświadczeń prelegenta z Lizbony, a tu sms od Basi z dylematami łazienkowymi :D. Klimat FM mnie zatem nie opuścił :D. Muszę do niej zaraz zajrzeć :).

Dziękuję Iwonko :hug:

Piękna inspiracja :yes:

U mnie nastąpiła niespodziewana zmiana planów i w W-wie wylądowałam w niedzielę. Na szczęście już po zamieszkach ;). Jakbyś zgadła - pociąg spóźnił się ponad godzinę, więc byłyśmy w hotelu dopiero po godzinie 21 :(. Byłyśmy strasznie głodne i szukając strawy wylądowałyśmy TUTAJ - znasz? PRZEPYSZNE jedzenie, miejsce z klimatem i obsługa z jajem (zabawny kierownik sali raczył nas dowcipami rodem z PRL) :D.

Znam....to zaraz obok mnie...to jest na trasie z mojej pracy do domku- 10 minut spacerkiem do domku i 5 min z tego miejsca do pracy ;)

Iwonko, ale zbieg okoliczności. W całej ogromnej W-wie byłyśmy tak blisko siebie. Tym bardziej żałuję, że nie mogłyśmy się ponownie zobaczyć. Ale nic to - nadrobimy :D.

Basieńko, nie wiem sama jak z tą cegłą u Ciebie pokombinować. Może na wysokość geberitu, a reszta lustro?

Cegłę chciałabym swoją, pociętą na płytki, ale nie wiem czy mi wystarczy, bo jak wiesz będzie jeszcze w kuchni. Jeśli nie wystarczy to wezmę z Elkamino, bo jest ładna. Podoba mi się ta biała od Dropinki :yes:

Wrzucam to, co wyszperałam z białą cegłą w łazience (źródła poprzez kliknięcie w obrazek). Nie ma tego niestety wiele i nie ma takiej którą można stricte dopasować czy to do Twojej czy też do mojej łazienki, ale jest biała cegła :D. Może Dziewczyny coś mają w swoich plikach? :)

http://remodelista.com/img/sub/uimg//03-2012/700_steal-this-look-australian-bath.jpg

http://cdn.decorpad.com/photos/2011/06/07/2b19ddb78a1d.jpg

http://cdn.decorpad.com/photos/2011/06/07/984077973a1f.jpg

http://www.pedantique.com/wp-content/uploads/2012/07/bathroom-with-one-sink-big-mirror-white-brick-wall-and-flower-decoration.jpg

http://www.ciiwa.com/images/White-Bathroom-Design-With-Exposed-Bricks-and-Ceramic-Tiles.jpg

http://www.homeanddecor.com.sg/sites/default/files/11799.jpg?1347248215

Czwarta od dołu z inspiracji Ewy i ostatnia od Basi są śliczne! Mnie się szalenie podoba łączenie cegły z ciepłym drewnem (ta od Basi ze średnio ciepłym ;), ale też piękna). Zwłaszcza białej. Sama biała cegła bez drewnianych dodatków wygląda już inaczej - znacznie chłodniej. Ewcia stawiałabym u Ciebie akurat na drewniane dodatki, z nutką retro.

Czwarta od dołu z inspiracji Ewy i ostatnia od Basi są śliczne! Mnie się szalenie podoba łączenie cegły z ciepłym drewnem (ta od Basi ze średnio ciepłym ;), ale też piękna). Zwłaszcza białej. Sama biała cegła bez drewnianych dodatków wygląda już inaczej - znacznie chłodniej. Ewcia stawiałabym u Ciebie akurat na drewniane dodatki, z nutką retro.

Aniu mnie się też ta od Ewy strasznie zawsze podobała,ja ją zresztą kiedyś u siebie wklejałam ,a wczoraj ją znalazłam na stronie ,gdzie pokazywali jak ta łazienka wyglądała przed remodelingiem ,poszukam to padniecie :)

Iwonko, ale zbieg okoliczności. W całej ogromnej W-wie byłyśmy tak blisko siebie. Tym bardziej żałuję, że nie mogłyśmy się ponownie zobaczyć. Ale nic to - nadrobimy :D.

świat jest mały :wiggle::wiggle::wiggle:licze ze uda nam sie spotkac, jak nie u mnie to przy okazji w Twoich stronach;)

cegiełki śliczne ..mi sie podoba 2 i 4 mimo ze nie dokońca "moje"...ale czy ja mam juz moje kliemty ???!?!??:rolleyes:

Wow niesamowita przemiana wnętrza. Tą łazienkę widziałam już na kilku wątkach ale niezmiennie zachwyca :rolleyes:

Ja kombinuję z cegłą elkamino w mojej górnej łazience. Zastanawiam się nad daniem jej wszędzie, zamiast płytek, nie tylko na kominie. Mam tylko wątpliwości jak ten pomysł sprawdzi się za kibelkiem. Któraś z Was babeczki rozważała już ten problem ?

Inspiracje ceglane super:wiggle:Dziewczynki jako Uzytkowniczka ceglanej łazienki powiem, że nie zdecydowałabym się na cegłę w okolicach toalet ( no chyba że wszyscy domownicy sikaja na siedząco;)) u mnie za toaleta jest farba zmywalna, sprzątanie to łatwizna ale nie bardzo to widze w przypadku cegły....

Ewo widzę,że szukamy na tych samych stronach,ta z tą drewnianą komodą to moja ulubiona

Wyszukiwarka wurzuca dość popularne obrazki :(. Czasem trafia się na coś fajnego w blogach, ale nie pamiętam teraz dokładnie takich adresów. Pamiętam Basiu, że lubisz tę inspirację z komodą :yes:

Na Twoich inspiracjach są dodatkowo piękne drabinki, które od jakiegoś czasu zapadły mi w serce :).

Obrazek%2018.png

Ta to niezły miks - cegła, beton przy umywalce (chyba), a w natrysku otoczaki :).

Dziękuję Aniu za sugestię. Będę ich bardzo potrzebować. Wstawię dzisiaj moje wypocinki i będę liczyła na Wasze podpowiedzi, bo nie wiem jak to wszystko razem ogarnąć :no:

świat jest mały :wiggle::wiggle::wiggle:licze ze uda nam sie spotkac, jak nie u mnie to przy okazji w Twoich stronach;)

cegiełki śliczne ..mi sie podoba 2 i 4 mimo ze nie dokońca "moje"...ale czy ja mam juz moje kliemty ???!?!??:rolleyes:

:hug:

Jestem ciekawa Iwonko właśnie Twoich klimatów :yes: Ja dość długo dryfowałam. Podobają mi się rożne style i dlatego na FM czuję się jak w raju, bo u każdego znajduję coś pięknego :yes:

Pracuję nad stworzeniem spójnej całości u siebie :).

no a zobaczcie jak ta z drewnianą komodą kiedyś wygladała

Obrazek%201.png

http://www.designsponge.com/2011/08/before-after-elegant-bathroom-makeover.html#more-111778

A to prawdziwa odmiana :yes:

http://manualni.pl/wp-content/uploads/2012/07/szydelkowa-pufa-13.png

jaka piękna :)

dlaczego mi brak cierpliwości do robótek ręcznych? dla małej do pokoju bym chciała...

Radko jest szansa, że jak Madzia się urządzi, to zacznie produkcję takich cudeniek ;). Wtedy Twoja cierpliwość i moje beztalencie znajdą ukojenie :D.

Wow niesamowita przemiana wnętrza. Tą łazienkę widziałam już na kilku wątkach ale niezmiennie zachwyca :rolleyes:

Ja kombinuję z cegłą elkamino w mojej górnej łazience. Zastanawiam się nad daniem jej wszędzie, zamiast płytek, nie tylko na kominie. Mam tylko wątpliwości jak ten pomysł sprawdzi się za kibelkiem. Któraś z Was babeczki rozważała już ten problem ?

Inspiracje ceglane super:wiggle:Dziewczynki jako Uzytkowniczka ceglanej łazienki powiem, że nie zdecydowałabym się na cegłę w okolicach toalet ( no chyba że wszyscy domownicy sikaja na siedząco;)) u mnie za toaleta jest farba zmywalna, sprzątanie to łatwizna ale nie bardzo to widze w przypadku cegły....

Twosiu, Anetka przyszła nam z odsieczą :) - dziękuję :).

Byłam przekonana, że Twoja łazienka jest już gotowa :).

Chociaż mój M. grzecznie siusia na siedząco (nauczył się w swoim domku i dostał mi się taki wyedukowany w tej materii model ;)), to łazienka będzie też dla gości, a tam nie powieszę przecież takiej tabliczki :lol2:

http://www.lewica.pl/blog/upload/104/pee.jpg

Dlatego też mam problem co za wc i wstępnie myślę tam o płytkach.

Jak wstawię moje obrazki to łatwiej będzie sobie wyobrazić.

Edytowane przez julianna16