slonko 20.11.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 witam Julianno ileż u Ciebie pomysłów i inspiracji jest na co patrzeć będę śledzić watek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 20.11.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Dobra, to ja też dorzucę trochę inspiracji do Twojej łazienki. Trochę "w kierunku", bo chyba tak nie do końca jeszcze jest postanowione, co ma gdzie być w tej dolnej łazience, ale jeśli jeszcze nie widziałaś to proszę - cegła i mugaty w bieli na jednej ścianie http://hgrm.sndimg.com/HGRM/2011/07/14/SP0040_RX-white-brick-shower_s3x4_lg.jpg - mugatki i takie coś retro na podłodze http://hgtv.sndimg.com/HGTV/2010/06/03/RMS_dezignrogue-painted-brick-bathroom_s3x4_lg.jpg http://www.snuut.com/images/2012/03/White-Tile-Wall-Bathroom-Design.jpg http://www.snuut.com/house-with-mediterranean-resort-interior-atmosphere/white-tile-wall-bathroom-design/ No i moim zdaniem najładniejsze http://1.bp.blogspot.com/-7I11HR3eirs/Tx3wfhKlNpI/AAAAAAAAB_Q/r7rrz1JfoKo/s640/different+white+bowl+sink+rounded+white+bowl+sink+rustic+modern+bathroom+with+brick+wall+feature+long+mirror+across+vanity+and+toilet+dupropriocom.jpg A na koniec cegiełka w łazience przy pryszicu - tylko chyba większe pomieszczenie http://www.ghoofie.com/images/2012/04/White-wall-and-Brick-Bathroom-Scheme-540x360.jpg 540x360.jpg http://www.ghoofie.com/amazing-old-loft-architecture-with-brickwall-design/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.11.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 o Aantenka jest -pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.11.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Juliank-wpadlam podziekowac za dobre slowo i widze ,ze calkiem jestem do tylu z WSZYSTKIM CO SIE U CIEBIE DZIEJE-PRZEPRASZAM... Ale wiem jedno ze jak zawsze inspiracje i natchnienia mnie zachwycaja Buzialki wielkie zostawiam Gumisiu nie przepraszaj Ja cieszę się z każdych odwiedzin i Twojej radosnej aury Sama też mam ostatnio mniej czasu, bo trochę zaległości się nawarstwiło . Miałam nadzieję, że się "samo zrobi", ale niestety... Ewciu, ja też jestem do tyłu jak chyba jeszcze nigdy, ale mogę powiedzieć, że bardzo podoba mi się wykorzystanie drabiny jako wieszaka. Sama długo próbowałam taki u siebie wcisnąć, mam nawet stos inspiracji rozmaitych... Niestety raz, że nie ma miejsca, dwa - chyba słabo by tam jednak pasował. Dropinko cieszę się . Napatrzyłam się u Was na retro i ciąąąągnie mnie okropiśnie, ale muszę przystopować . Inspiracji drabinkowych jest całe mnóstwo. Sama byłam zaskoczona jak wiele. Dzięki temu "jakoś" po troszku przekonuję mojego M., ale póki co widzę, że bez głębszego przekonania . witam Julianno ileż u Ciebie pomysłów i inspiracji jest na co patrzeć będę śledzić watek pozdrawiam Slonko witam ciepło i dziękuję za Twoje promyczki Na razie u mnie głównie inspiracje, ale ufam, że w przyszłym roku choć część z nich znajdzie swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości . Zapraszam częściej Dobra, to ja też dorzucę trochę inspiracji do Twojej łazienki. Trochę "w kierunku", bo chyba tak nie do końca jeszcze jest postanowione, co ma gdzie być w tej dolnej łazience, ale jeśli jeszcze nie widziałaś to proszę Aniu, Ty wiesz jak cieszą mnie Twoje odwiedziny Cieszę się, że napisałaś Pięknie dziękuję za inspiracje. I wiesz... masz rację (nawiązując do maila) - to nie do końca styl, który będzie spójny z resztą domu Natomiast podobają mi się te płaskie płytki z pierwszego zdjęcia. Może zamiast cegły zrobić takie... Poszukam w wątku o cegiełkach, bo kiedyś na taki trafiłam i tam dziewczyny prezentowały różne płytki-cegiełki. Zapraszam częściej Aniu, bo jak widzisz nie tylko ja tęsknię Ja też swojego czasu poszukiwałam takich połączeń i to jedyna inspiracja, gdzie cegła jest łączona z płytką. Niewiele widać, ale cegła jest tutaj taka równa, że wygląda prawie jak płytka. Moje cegły są nadszarpnięte zębem czasu . http://2.bp.blogspot.com/-xb-7Ea0wtPY/Ti3POwtrM8I/AAAAAAAAAu8/7cbIiDSWEk0/s1600/IMG_2187.JPG Źródło A tu jeszcze łazienki z płytkami cegiełkowymi płaskimi lub prawie płaskimi http://payload.cargocollective.com/1/3/117113/1539662/1_1_905.jpg Źródło http://payload.cargocollective.com/1/3/117113/1878989/42_905.jpg Źródło http://4.bp.blogspot.com/-1jkwWyzy1gE/T_W1yBWCg9I/AAAAAAAADFU/O2f98f0RYhA/s640/SZWEDZKA+%C5%82azienka+ascetyczna+skandynawska.jpg Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 20.11.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Białe płaskie jakie znam to:- Vogue Transparenze- Rako Object- cegiełki z Castoramy 10x30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.11.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Dropku właśnie wracam od Ciebie . Bardzo dziękuję Ci za namiary, bo ja dopiero rozeznaję temat . Zaraz pooglądam sobie te dwie pierwsze, bo ostatnią nawet już mam (kupiłam kilka metrów do pralni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 20.11.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Gdybyś potrzebowała próbki Rako daj znać Kiedyś kupiłam na próbę małą paczkę i kurzy się teraz w garażu. Nie wiem tylko niestety czy dostałam wtedy pełnowartościowy produkt, bo powierzchnia miejscami jest nierówna (widać takie jakby zatopione w szkliwie ziarenka piasku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 21.11.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Slonko witam ciepło i dziękuję za Twoje promyczki Na razie u mnie głównie inspiracje, ale ufam, że w przyszłym roku choć część z nich znajdzie swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości . Zapraszam częściej dziękuję trzeba wierzyć, ze w przyszłym roku będziemy podziwiać już Twoje wnętrza pamiętaj - marzenia się spełniają myślałam, że tylko ja z wyprzedzeniem planuje i układam co i gdzie i ze przesadzam, bo powinnam czekać chociaż do tynków a ja przed postawieniem ścian już miałam polowe rzeczy wybrane u mnie nieco ewoluuje, ale to na korzyść dzieki wlasnie takim wątkom jak Twoj pobyt na forum, sledzenie inspiracji itp pozwolilo mi zweryfikowac wiele rzeczy, mam nadzieje, ze na korzysc dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 21.11.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ja też z przyjemnością zagląam, ale niestety w ostatni czasie za dużo było innych rzeczy... Może będę zaglądać częściej, ale juz samo nadrobienie tych dynamicznie działających wątków zajmuje trochę czasu Z wrzuconych przez Ciebie inspiracji najbardziej podoba mi się ta: http://payload.cargocollective.com/1/3/117113/1878989/42_905.jpg Piękny odcień drewna ocieplający i podkreślający biel P.S. Cześć Natalio Też serdecznie pozdrawiam i będę nadrabiać Twój wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 21.11.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Piekne te inspiracje Inspiracji drabinkowych jest całe mnóstwo. Sama byłam zaskoczona jak wiele. Dzięki temu "jakoś" po troszku przekonuję mojego M., ale póki co widzę, że bez głębszego przekonania. Ja mialam nadzieje, ze przekonam swojego Malza do emsow.. niestety jest nieugiety jak nigdy Powoli chyba godze sie z faktem, ze beda inne krzesla.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 21.11.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Piekne te inspiracje Ja mialam nadzieje, ze przekonam swojego Malza do emsow.. niestety jest nieugiety jak nigdy Powoli chyba godze sie z faktem, ze beda inne krzesla.. kamiku ja tez walczyłam w tej sprawie z mężem i był nieugiety do czasu jak nie usiadł na emsach tapicerowanych, dzis ilekroć siada do stołu to wychwala ich wygode i design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 21.11.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Inspiracje cegiełkowe są cudne, regał z Ikei też ładny .A połączenie bieli z drewnem-miodzio !!! Bardzo podoba mi sie ta Twoja inspiracja :yes:wiesz czemu powód-te czarno białe płytki na podłodze no i połaczenie nieskazitelnej bieli z drewnem http://4.bp.blogspot.com/-1jkwWyzy1gE/T_W1yBWCg9I/AAAAAAAADFU/O2f98f0RYhA/s640/SZWEDZKA+łazienka+ascetyczna+skandynawska.jpg Kochana zerkniesz do mnie w spr szafy please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.11.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Gdybyś potrzebowała próbki Rako daj znać Kiedyś kupiłam na próbę małą paczkę i kurzy się teraz w garażu. Nie wiem tylko niestety czy dostałam wtedy pełnowartościowy produkt, bo powierzchnia miejscami jest nierówna (widać takie jakby zatopione w szkliwie ziarenka piasku). Dziękuję Dropinko. Nie będę Cię kłopotać, ale bardzo, bardzo dziękuję . Byłam w wątku płytkowym-cegiełkowym i widziałam, że tam królujesz . Piękne realizacje . Ponownie trafiłam tam na wnętrza Miszaków (znam i uwielbiam ich bloga) z tą płytką z Casto. Coraz bliżej mi do płaskich płytek. Tylko takie będę w stanie pogodzić z resztą dziękuję trzeba wierzyć, ze w przyszłym roku będziemy podziwiać już Twoje wnętrza pamiętaj - marzenia się spełniają myślałam, że tylko ja z wyprzedzeniem planuje i układam co i gdzie i ze przesadzam, bo powinnam czekać chociaż do tynków a ja przed postawieniem ścian już miałam polowe rzeczy wybrane u mnie nieco ewoluuje, ale to na korzyść dzieki wlasnie takim wątkom jak Twoj pobyt na forum, sledzenie inspiracji itp pozwolilo mi zweryfikowac wiele rzeczy, mam nadzieje, ze na korzysc dla mnie Slonko marzenia pięknie malują naszą przyszłość . Ja cierpliwa jestem, więc mogę czekać i dwa, byle się doczekać . Bardzo dobrze, że już teraz planujesz co, gdzie i jak, to ułatwia podejmowanie wyborów gdy przychodzi godzina "0" . Cieszę się, że znalazłaś u mnie coś dla siebie . Ja też z pewnością zachwycę się Twoimi inspiracjami . A jeśli Ty sama czujesz, że są korzyści ze zmian, to możesz być spokojna - będzie dobrze, bo tak jak Ty sobie wymarzyłaś . Z wrzuconych przez Ciebie inspiracji najbardziej podoba mi się ta: http://payload.cargocollective.com/1/3/117113/1878989/42_905.jpg Piękny odcień drewna ocieplający i podkreślający biel Mnie też podoba się szalenie Aniu. Gdyby nie podłogówka, to bym zaszalała z drewnem Ja mialam nadzieje, ze przekonam swojego Malza do emsow.. niestety jest nieugiety jak nigdy Powoli chyba godze sie z faktem, ze beda inne krzesla.. kamiku ja tez walczyłam w tej sprawie z mężem i był nieugiety do czasu jak nie usiadł na emsach tapicerowanych, dzis ilekroć siada do stołu to wychwala ich wygode i design No to ja napiszę Wam coś co mnie totalnie zaskoczyło . Już kilka razy wspominałam jak mój M. wyśmiewał się z mojej sympatii do cegły (żarty o Malborku i te sprawy). Na początku nawet słyszeć nie chciał i tylko uczucie do mnie powstrzymało go by pozbyć się resztek cegły rozbiórkowej (doceniam jego moc ). Jakiś tydzień temu podziwiamy sobie nasze schnące tynki w garażu, a on w pewnym momencie mówi "W tym rogu to zrobię sobie ścianę z cegły". Patrzę na niego jak durna i szukam tego charakterystycznego uśmieszku w kącikach ust, a tymczasem on to powiedział zupełnie na serio Dosłownie szczęka mi opadała. Zatem Dziewczyny - jest nadzieja, bo faceci też zmieniają zdanie . Zaraz pomyślałam sobie, że drabinę też obdarzy sympatią - może zdąży zanim się wprowadzimy . Kamiku pokazuj swojemu M. inspiracje i realizacje, zaciągnij za radą Malkul do sklepu i zachwalaj wygodę . U nas też eamesy jak na razie mają najwyższe szanse (na szczęście bez obiekcji), choć mnie korcą krzesła pojedyncze z rożnych bajek... Nazbierałam znowu inspiracji, więc niebawem je wrzucę . Kochana zerkniesz do mnie w spr szafy please Jasssne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.11.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ewuniu, ileż my mamy wspólnego:rolleyes: cegłę rozbiórkową i płytkę cegiełkę też mam (typowa metro tiles, odkupiona po remoncie angielskiej stacyjki, tylko, że płaska i grafitowa), krzesła też mnie kusiły z innych bajek, nadal mnie kuszą (już kupiłam konferencyjne, skórzano - chromowane, a nigdy skóry nie chciałam;)) Eames będzie na płozach i stanie w pokoju córeczki - prezent od babci, bo 2 tys. to dla nas na razie za dużo;)) Lubię do Ciebie zaglądać, bo zawsze są piękne wnętrza i ciekawe rozmowy:) Uczę się w Twoim wątku stylu klasycznego, bo ja tylko lofty dobrze czuję i Skandynawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 21.11.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 ja tam też lubię do Julianki zaglądać, ma w sobie dziewczyna ten magnes:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.11.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ewo mam pytanko troche z innej beczki...czy używasz jakiegoś konkretnego programu do katalogowania swoich inspiracyjnych fotek ?? Jakos mi nic nie pasuje żeby w sposób odpowiedni sobie poukładac foteczki tak zebym było miło Mam sformatowany dysk i wszytsko w jednym folderze wiec była by teraz szansa na "opisanie" tego sensownie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.11.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Ewuniu, ileż my mamy wspólnego:rolleyes: cegłę rozbiórkową i płytkę cegiełkę też mam (typowa metro tiles, odkupiona po remoncie angielskiej stacyjki, tylko, że płaska i grafitowa), krzesła też mnie kusiły z innych bajek, nadal mnie kuszą (już kupiłam konferencyjne, skórzano - chromowane, a nigdy skóry nie chciałam;)) Eames będzie na płozach i stanie w pokoju córeczki - prezent od babci, bo 2 tys. to dla nas na razie za dużo;)) Nie masz pojęcia Agatko jak się cieszę . Twoje płytki cegiełkowe muszą być piękne. Te to dopiero mają duszę. Tyle oczu na nie patrzyło, a teraz będą tylko Wasze . Będę wypatrywać maila z ich widokiem na docelowym miejscu - a właśnie, gdzie będą ozdobą? Babcia jest fantastyczna. Zna się na rzeczy . Będziecie mieli prawdziwy rarytas . Ja niestety jestem w gronie osób, które mierząc siły na zamiary zadowolą się modelem inspirowanym (jest już na strychu ). Lubię do Ciebie zaglądać, bo zawsze są piękne wnętrza i ciekawe rozmowy:) Uczę się w Twoim wątku stylu klasycznego, bo ja tylko lofty dobrze czuję i Skandynawię ja tam też lubię do Julianki zaglądać, ma w sobie dziewczyna ten magnes:rolleyes: Dziękuję Dziewczyny na miłe słowa Cieszę się, bo... zupełnie szczerze, sama mój wątek postrzegam jako... nudnawy. Nie ma tu codziennej relacji z tego co się dzieje, choć czasem dzieje się dużo. Nie piszę wiele o naszych kłopotach na budowie (że nie wspomnę o życiu), bo ogólnie jestem typem raczej optymistycznym i myślę sobie, że od marudzenia sprawy się nie zmienią. Zresztą każdy z nas ma swojego mola, więc tutaj zaglądam głównie po to by ładować akumulatory, cieszyć się tym co powstaje u innych, czasem coś doradzić, z przyjemnością wspierać i oczywiście samej chłonąć pomysły i sugestie . Ewo mam pytanko troche z innej beczki...czy używasz jakiegoś konkretnego programu do katalogowania swoich inspiracyjnych fotek ?? Jakos mi nic nie pasuje żeby w sposób odpowiedni sobie poukładac foteczki tak zebym było miło Mam sformatowany dysk i wszytsko w jednym folderze wiec była by teraz szansa na "opisanie" tego sensownie .... Iwonko ja kataloguję wszystko w osobnych folderach - kuchnia, pralnia, sypialnia, itd. To wszystko jest w głównym folderze pt. inspiracje. Gdy szperam w necie to najpierw wrzucam wszystko do tego ogólnego, a jak się nazbiera dużo, to wrzucam do poszczególnych folderów zgodnie z nazwą. To dość kłopotliwe, bo czasem jedna inspiracja jest jednocześnie salonem i jadalnią - wtedy wrzucam zgodnie z tym która część inspiracji bardziej mi się podoba . Są też takie fajne strony pozwalające katalogować inspiracje, ale ja nie potrafię ich obsługiwać - a raczej nie mam czasu by się z nimi zaprzyjaźnić i zmienić przyzwyczajenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 22.11.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Jejku tyle mam pracy w pracy ostatnio ze siły nawet na forum nie mam Zaległości mi sie robia w najfajniejszych wątkach :( A co do malzonków to tak juz z nimi jest - najpierw sie buntują, a potem sie podpisuja pod naszymi pomysłami pusząc piórka jak pawiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 22.11.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Julianno, ja codziennie jestem u Ciebie tylko nic nie mowie. Ale czytam z zachwytem i .... nawet cos podkradam. Od Ciebie mam plytki do pralni A te inspiracje to mi sie po nocach snia. Przepiekne wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 22.11.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Może oglądałaś dzisiejszy odcinek Dekoratorni, właśnie robili ścianę na przedpokoju i w salonie z płytek- cegiełek o wyraźnej fakturze, w kolorze ciemnoceglanym i pomalowali na biało. Jak wiesz nie przepadam za cegłą, ale ta wersja urzekła mnie Podoba mi się Twoje optymistyczne podejście do spraw "trudnych", po co narzekać lepiej przeczekać na lepsze czasy, a jak się da to przyspieszyć ich nadejście. Moja teściowa zawsze mi powtarza, że mnie podziwia za to, że nie narzekam na to jakie mam życie (nie zawsze lekkie ), tylko nie wie, ze sama to bardzo przeżywam w środku Ps. Ściana z tv: http://www.dekoratorniatv.pl/deko/353.php Edytowane 22 Listopada 2012 przez Rocia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts