Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam już prawie wypłytkowane. Brakuje mebli, luster, lamp. Wrzucam trochę tak podglądowo :) Narazie nigdzie nie umieszczałam, poczekam aż będą skończone i wrzuce do wątku łazienkowego. Szara łazienka jeszcze sie robi bo płytki w reklamacji.

...

Agatko, pięknie się zapowiada :yes: Cieszę się, że zrezygnowałaś z tego paska drewnopodobnego w okolicy wc ;).

A jak Ci się podobają te duże błyszczące? Drugi raz też byś je wybrała? Mnie się podobają, są bardzo eleganckie, tylko trochę boję się tego efektu odbicia. Mocno się to rzuca w oczy?

dla mnie miodzio :)

w sumie to tylko lampy mi nie grają bo troche ich za dużo. Przy regale na ksiażki wydaje sie troche ciasno przez tą stojącą lampę. Jak dasz Twoje nad stół to będzie lepiej. Te mi nie pasują

a belki nie miały być drewniane?

Dziękuję Agatko za opinię :). Tych lamp w całości pomieszczenia jeszcze nie czuję :(. Te dwie, które już mam wyglądają tak:

http://stabbursbua.mystore3.no/users/stabbursbua_mystore_no/images/1968_Industri_taklampe_1.jpg

Źródło

Kupiłam okazyjnie na Allegro od projektantki, której inwestorka grymasiła ;).

Belki najpierw zrobię drewniane, ale raczej na 90% pomaluję je na biało :).

Poniżej wrzucę jeszcze inną wersję wizek bez regału na książki, ale ja sama prosiłam by tam coś postawić, bo chcę mieć miejsca na coś podręcznego co można poczytać przy kominku :D.

Ja pierwsze wrażenie - super, tylko strasznie dużo lamp. Lampy podobają mi się wszystkie, ale chyba dałabym mniej tych reflektorków... Drugie wrażenie i zaczynam Ci zazdrościć:D Pięknie! Co planujesz na podłodze w części salonowej?

Dziękuję Agatko :). Zazdroszczę to ja Tobie :D :D :D, bo Ty już niebawem u siebie zamieszkasz :).

Na podłodze planuję deskę trójwarstwową. Miałam na oku jedną z Kahrsa w dobrej cenie, ale już ją wyprzedali :(. Teraz czekam na kolejne okazje :D.

Lampy, lampy, lampy oszaleję z nimi :lol2: Mam jeszcze jedną wizualkę, gdzie lamp jest mniej, ale chyba jeszcze mniej się Wam spodoba ;). To pierwsza wersja zrobiona przez Agę :).

http://img577.imageshack.us/img577/1513/salon02.jpghttp://img836.imageshack.us/img836/8743/salon01e.jpghttp://img694.imageshack.us/img694/809/salon03.jpghttp://img132.imageshack.us/img132/1108/salon04.jpghttp://img856.imageshack.us/img856/4236/salon05.jpg

Julianko - :eek: podoba mi się i to BARDZO, jest tak gęsto, ale też czuje się przestrzeń.

Belki prawie nie zauważalne, są delikatne i nie przytłaczają wnętrza, dodają mu smaczku.

Puf będzie delikatną kroplą koloru:yes:

Te 2 różne krzesła wyglądają bardzo nie banalnie, może odważyłabyś się i dała wszystkie różne? Bo trochę mi nie grają 6 szt. z Twoim białym eamsem, jakby natłok się robi białych plastików:(

Ty wklejałaś piękne inspirację z tymi krzesłami, każde z innej bajki. Ślina mi ciekła jak je oglądałam:D

Chociaż- jakbyś dała eamsa na płozach gdzie indziej, a przy kominku wstawiłabyś tapicerowany fotel, to białe krzesła przy stole pasowały by idealnie.

Jeszcze raz powtórzę, ze będziesz miała CUDOWNE wnętrza:yes::hug:

Dziękuję Natalko za wszystkie spostrzeżenia :). Na te krzesła z różnych bajek raczej nie mam szans :(. Mój M. nie dalej jak wczoraj spojrzał na mnie swoim kochanym spojrzeniem i z troską powiedział "ale te różne krzesła to tylko taki sobie pomysł rzuciłaś prawda?" Nie mam serca nadwyrężać jego cierpliwości :rolleyes:

Oprócz bujanego eamesa mam jeszcze taki fotel. Planowałam pomalować na biało lub szaro i postawić w sypialni, ale może do salonu się nada?

http://img441.imageshack.us/img441/9045/2703942575.jpg

O jacieżpierdzielę. Wizualki mi się baaardzo podobają, tylko nad stołem w jadalni dałabym dwie takie same lampy. I jest nawet stolik z palety, który to swego czasu zaczęłam robić a potem palety przydały się na podłogę do drewutni ;).

Ale się cieszę Aniu, że Ci się podoba :). A te lampy co wrzuciłam powyżej nadadzą się nad stół?

Dziękuję za pomysł na palety. Jeśli nie uda się nam stolik, to będę wiedziała co z nimi zrobić :D.

Ewciu, piękne belki na pięknych wizualkach. Nie narzucają się a SĄ :lol2:

I te reflektorki na nich zawieszone :rolleyes: MNIAM.

Uwielbiam dużo lamp :yes:

A propos płytek, może skusisz się na duże ułożone w cegiełkę?

Dziękuję Aniu :) - wiem, że jesteś miłośniczką lamp :D.

Co do układania w cegiełkę, to piszesz o tych w dużym formacie (33x100)?

No łaaaaał! Bez kawy tego nie uniese ;)

Idę robić i wracam do oglądania :yes:

Hej Moorelko - jesteś jeszcze? :D

Julianno, ja z natury jestem krytyczna wiec... Ogólnie oczywiscie super :) Ale sciana z TV jest zimna, dalabym jakis kolor ale tu uwaznie zeby nie wprowadzic kolejnego intensywnego akcentu bo moze wyjsc dominujacych punktów za duzo. Kominek bym obnizyla. Stolik przy kanapie - mi takie industrialne i mocne mebelki nie podobaja sie ale to juz kwestia gustu.

Podoba mi sie podloga drewniana i cegla czerwona. Na przeciwko kominka dalabym fotel a nie krzeslo. Taki zeby moc sie w nim zapasc :)

Beato bardzo dziękuję za wszystkie sugestie :). Na takie właśnie liczyłam :yes:

Stolik paletowy to kolejna ość w gardle naszego małżeństwa, ale jako tymczasowy wariant "ekonomiczny" zyskał akceptację :lol2: Zobaczymy jak nam wyjdzie ta samoróbka :). Mnie podobają się takie surowe rzeczy, ale nie w dominującej liczbie. Nie od zawsze tak było, ale odkryłam tę sympatię (dzięki Two, która kiedyś wrzuciła u siebie TEN link) i pielęgnuję po cichu :D. Mam świadomość, że to element wystroju, który będzie budził duże kontrowersje, a jego uroda jest mocno dyskusyjna, ale uparłam się i Aga stworzyła go dla mnie na wizce :D.

Powyżej jest wersja z innym stoliczkiem. może ten bardziej przypadnie Ci do gustu? :)

Propozycja wygodnego fotela - suuuuper :yes:

Co do wysokości kominka, to była to propozycja Agnieszki i spodobał mi się ten pomysł, bo dzięki temu kominek i TV są na tym samym poziomie. Dużo się dzieje na tej ścianie salonu. Są dwa duże okna, spory kominek, komoda z galerią i TV. Ustawienie TV i kominka na jednym poziomie daje wrażenie uporządkowania (?)

Masz rację z ta "pustą ścianą" TV. Muszę coś wymyślić, choć nie będzie łatwo i poproszę Was o wsparcie :rolleyes:. Bardzo podobał mi się pomysł Pestki u Basi, gdzie wokół TV zrobiła galerię, ale u mnie za mało miejsca, a poza tym galeria będzie po drugiej stronie. Mebelek pod TV będzie na pewno inny, ale jeszcze nie wiem jaki.

Ewa,

wiesz, że uwielbiam Twój salon i jadalnię!!!

Piękne, niepowtarzalne wnętrza się szykują - belki nadają lekkości, są bardzo bardzo oryginalne!!!!

Lampy świetne - właśnie dlatego, że mix:)

Dziękuję Aniu :). Belki są szczęśliwe, bo kolejny pozytywny głos na nie oddałaś :).

Ewuś mnie się bardzo podoba:yes: piję kawke i gapię sie w monitor :lol2: jak dla mnie jest super, zrezygnowałabym z reflektorków jedynie:lol2::lol2::lol2:

Dziękuję Anetko :). Reflektorki muszę ujarzmić :). Chyba jednak poszukam jakiegoś większego żyrandola. Może nie takiego pająka jak na wizkach powyżej, ale coś co dobrze doświetli tę przestrzeń, bo reszta lamp będzie punktowa.

Julianko kochana-ALE BOSKI DOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szara kanapa(wlasnie przypomnialam sobie ze musze swoja przetapicerowac:sick:),cegla,przestrzen,krzesla-WSZYSTKO SUPERRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zazdroszcze ,bardzo zazdroszcze!!!!!!:D

Gumisieńko dziękuję :hug: Te wizki sprawiły, że mój dom jest bardziej realny. Bardzo mnie ucieszyły i... wzruszyły, bo poczułam się tak jakbym już tam mieszkała :). Szara kanapa zachwyciła mnie od pierwszego wejrzenia :). Aga zrobiła ją sama, bo nie miała takiego modelu 3D. Podobne są chyba w BoConcept, ale cena ok. 20 tys. czyni je dla mnie nieosiągalnymi :(. Znacie coś podobnego tańszego?

To chyba nie była do końca przemyślana propozycja rozgoszczenia się na tym narożniku (już się czuję rozłożona na nim) i jeszcze słodki poczęstunek :D

...

Dorotko, mam nadzieję, że jesteś jeszcze :hug: Mnie znowu wcięły obowiązki, ale już jestem :D. Dziękuję za miłe słowa i uwagi :). Zostań proszę jak najdłużej :).

Ewo mnie się podobają cegiełki ,ale tak się zastanawiam patrząc na salon czy żeby wszystko grało nie lepiej jednak 1 wersję.Albo wprowadzisz jakiś element do salonu i kuchni retro ,więc wtedy cegiełki jak najbardziej.

Uśmiechnęłam się jak napisałaś ,że nie czujesz tej łazienki,wiesz,że ja mam podobnie z moją dolną,wprawdzie położyłąm cegiełki,ale tego nie czuję i nie widzę.Masz czas możesz to przemyśleć.

A salon...

podłogi super podzielone nie dość ,że praktycznie to ładnie

w zasadzie nie wiem jak to się ma do wcześniejszych wizualek,bo układ ten sam,a reszta tzn.lampy i tak same wyjdą w praniu.

Belki zachwycające

w pierwszej chwili kominek bym też obniżyła,ale pomyślałąm ,ogień na poziomie wzroku,choć z drugiej strony jak ci coś z niego wypadnie to poleci daleko z takiej wysokoiści,chyba jednak bym go obniżyła.

Lampy dałąbym na systemie szynowym,ale chyba jednak mniejsze białe,te są wielkie ,zbyt krzyczące.

A zegar przesunęłąbym 10 cm w prawo;)

w zasadzie to jeśli chodzi o salon to masz jakieś ale,coś Cię trapi?

Hej Basieńko :). Hmm... czy to oznacza, że cegiełki w łazience to tylko styl retro? Nawet takie płaskie jakie planuję? :-? I co ja mam nieszczęsna począć, kiedy one tak bardzo mi się podobają? :D Muszę dać odpocząć tej łazience, ale nie za długo, bo czas pędzi jak szalony ;).

Dziękuję za uwagi "salonowe" :hug: Na większośc odpowiedziałam już powyżej. Cenną uwagę odnośnie zegara zanotowałam :D. Muszę się przyznać, że... mam 3 takie metrony.

http://img706.imageshack.us/img706/9286/metrono.jpg

Więc jeszcze dla dwóch muszę poszukać miejsca. Jeden dam chyba do gabinetu, a drugi do garażu :D.

Pytasz co mnie trapi? W zasadzie tylko lampy :(. Reszta mnie cieszy :D

Gumisiu, Illusion, Natalko (jestem, jestem :)), Emilko, Karolinko najpiękniej dziękuję za życzenia :hug: Nie mogę uwierzyć, że JUŻ Święta smileys-christmas-204148.jpg

Basiu, pozwolę sobie nie zgodzić się w kwestii cegiełek :) Moim zdaniem jeśli są płaskie mogą świetnie wpasować się również w lekko industrialny, loftowy klimat. Mam gdzieś kilka tego typu inspiracji (niestety częściej są to kuchnie, ale myślę, że w łazience zagrają równie dobrze) :)

Ewuś, cudna ta lampa okazyjna :yes:

Drop Inn masz rację źle to powiedziałam, u moich chłopaków w łązience też cegiełki ,a tam do retro daleko,

Aczkolwiek Ewa pokazywała mi sanitariaty Hatrii,a one były bardziej retro niż industrialne,więc to mnie zmyliło.

Dla mnie jednak wnętrza industrialne mają nutę retro,bo kojarzą mi się ze starymi fabrykami,gdzie pełno różnch niespodzianek z minionych lat.

Przyszłam Ewcia z życzeniami

Obrazek%252032.png

Ewuniu,

Mikołaja bogatego,

śniegu bielutkiego,

choinki pachnącej

i gwiazdki błyszczącej.

Minimum stresu,

maksimum miłości

oraz tyle radości ile ryba ma kości!

Wszystkiego najlepszego na święta i nie tylko!

życzy nemi

http://img843.imageshack.us/img843/7875/merrychristmasfromblogg.jpg

Ewa, umarlam jak zobaczylam Twoje lampy! Sa boskie. Wy umiecie kupowac a ja nigdy niczego fajnego nie widze. Te lampy sa extra. Patrzylam w necie ile kosztuja. Poza moim zasiegiem :(

Ewo, życzę Ci przepięknych świąt zdala od tego szału który obserwuję i który bardzo skutecznie odpędza ode mnie nastrój. Gdzie są takie świeta jak u moich dziadków 30 lat temu??

Uśmiechu i zamyślenia i zatrzymania się :)