MAKO. 31.03.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Mam problem. Jeden na etapie remontu a mianowicie jego końcówce i pojawiły mi się pęknięcia na łączeniach płyt gk. Płyty położone były na suficie na stelażu z profili wzdłuż i wrzeż z zachowaniem małej przerwy między łączeniami. Następnie została przyklejona na łączenia płyt flielina przy użyciu kleju do tapet z włóknem szklanym. Po tej czynności zagruntowałem łączenia i położyłem gładź firmy Euro -mix. Pierwszy raz i pozostawiłem do wyschnięcia. Po kilku dniach po wyschnięciu i wciągnięciu głądzi sciagnąłem pacą nadmiary ( czyli jakies nierówności powstałe podczas kładzenia gładzi) i położyłem drugą warstwę. Po wyschnieciu wyszlifowałem wszystko do równa i położyłem na całość unigrut z domieszką białej farby. Łączenia pomiędzy scianą a sufitem wypełniłem akrylem. i pomalowałem ściany i sufit na 2 razy. Teraz zauważyłem że na łączeniach pojawiają się pęknięcia. Co było zle zrobione i co można zrobić aby to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.04.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Nie będę długo się rozpisywał... zrobiłeś źle wszystko. Niestety. Naprawa tego to spoinowanie od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts