Figa z makiem 19.05.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 WOW! Robi wrażenie, jestem ciekaw jak zimą będzie się sprawować ta szklarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 22.05.2014 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 WOW! Robi wrażenie, jestem ciekaw jak zimą będzie się sprawować ta szklarnia Ta szklarnia przeżyła już 2 zimy, i niestety podczas tych zim nic w niej nie wyrosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.05.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Załóż doświetlanie - to wyrośnie... Ale żeby zwykły, no solidny, tunel foliowy nazywać szklarnią?... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.05.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Drewutnia szklarnia to co będzie następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 23.05.2014 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Załóż doświetlanie - to wyrośnie... Ale żeby zwykły, no solidny, tunel foliowy nazywać szklarnią?... Adam M. Z tym wyrastaniem w zimie to miał być taki żarcik- żona się zajmuje uprawami, ja nie mam o tym pojęcia. Nazwa szklarnia funkcjonuje z przyzwyczajenia, szkło stosowano od wieków, a poliwęglan od niedawna. Mógłbym zamiast "szklarnia" użyć nazwy "poliwęglarnia", ale brzmi to co najmniej dziwacznie. Drewutnia szklarnia to co będzie następne? Następny będzie dom, który buduję od kilku lat i mam zamiar w tym roku skończyć, później się zaczną remonty i naprawa tego co spartoliłem, a na samym końcu się umiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.05.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Ja nie o tym...W szklarni są parapety. Na nich się uprawia.Są wysoko, to nie występują tam przymrozki.Wszystko ładnie tam rośnie.A jak ma rosnąć zimą to dogrzewanie i doświetlanie potrzebne. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figa z makiem 30.05.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 i jak? Dżungla już jest???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Figa z makiem 30.05.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 w końcu już czerwiec mamy, jestem ciekaw jak to wygląda po tych 2 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 15.06.2014 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 w końcu już czerwiec mamy, jestem ciekaw jak to wygląda po tych 2 latach Ano tak: Właściwie to niewiele się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarektt1 22.09.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Wielkie dzięki za plany i dokładny opis prac Jestem w trakcie budowy podobnej szklarni odrobinę większej (6/3m) ale plany się przydaly Życzę powodzenia w innych pracach i wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badaczkotłów 25.02.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam mam pytanie, sorki może niezbyt ogarnięte - a dlaczego budowaliście sami szklarnię ? Nie lepiej kupić taką szklarnię gotową? Są szklarnie ogrodowe do samodzielnego montażu - jak w IKEA , dostępne w necie i marketach ? Chodzi o to, że budowa samemu to większa satysfakcja czy taniej ? Bo te co właśnie oglądam i się przymierzam to akurat są relatywnie tanie - zobacz: http://www.zadbanydom24.pl/szklarnie-ogrodowe Prośba o info bo też w tym roku muszę kupić lub zbudować - u mnie akurat córka gniecie o ten temat , nie żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarektt1 25.02.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Mnie osobiście te gotowe szklarnie nie przekonały a też ich sporo oglądałem na żywo jak i w sieci. Dotykając ich miałem wrażenie, że zaraz się rozpadną, natomiast za dobrze wykonaną oczywiście trzeba sporo zapłacić, więc zacząłem pytać i szperać w necie aż trafiłem na ten post i postanowiłem spróbować. Na całość wydałem 4tyś, ale mam w tej cenie: Fundament na 60cm Podmurówkę (cegłę na nią akurat miałem) Drewniany szkielet + impregnat + łączniki do drewna Płyty poliwęglanowe 5 ton ziemi Satysfakcja, która jest niepoliczalna Do wydatków doliczyć muszę beczkę na deszczówkę 360litrów (200 zł), z której rozprowadzę węże do podlewania kropelkowego plus jeszcze kilka dodatków, które dokupię już niedługo. Jedno jest pewne, jeśli zdecydujesz się sam budować potrzebne Ci będzie trochę czasu i kilka narzędzi. dzisiaj moja budowla wygląda tak Edytowane 25 Lutego 2015 przez jarektt1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.02.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Też w tym roku mam zamiar zaopatrzyć się w szklarnie ale do końca nie wiem, czy to ma być moja konstrukcja. czy lekka aluminiowa.Może i fajna jest taka szklarnia trwała mocna i dość duża. Jednak prócz zalet ma dużą wadę - ziemia - po 2-3 sezonach trzeba ją wywieźć i zastąpić nową. Konstrukcję lekką można przenieść w inne miejsce i dalej korzystać. Ponadto, można w różny zmienny sposób zaaranżować warzywnik - u Ciebie jest on stały.Są oczywiście za i przeciw jak zawsze.Kwestia zastanowienie i przeliczenia wad i zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 25.02.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) A w takiej szklarni to ziemie zmienia sie co roku czy wystarczy przewrócic do góry nogami bo ja słyszłem że najlepiej do zrobic mobilą szklarnie i przesuwac co rok bo ziemia jest tak wyjałowiona że nie ma w niej żadnych minerałów . Edytowane 25 Lutego 2015 przez romano78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.02.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ta solidna drewniana konstrukcja znacznie utrudnia dostęp światła co w połączeniu z właściwościami płyt poliwęglanowych może być sporym minusem przy słabym nasłonecznieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badaczkotłów 02.03.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 dzięki, wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badaczkotłów 02.03.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 a jeszcze jedno jarek - projekt sam robiłeś czy na czymś bazowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.03.2015 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Dzisiejszego dnia sprawdziłem w najbliższym markecie - cała szklarnia, estetyczna chociaż elementy poliwęglanu cienkie 4mm ale konstrukcja skręcona w markecie dosyć solidna, sztywna zapewne wytrzymała by niejedno - można się zastanowić Nie mogłem się cofnąć aby zrobić zdjęcie całości Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarektt1 05.03.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Bazowałem na planach z tematu na 1stronie i opisie netcom-a, lekko je zmodyfikowałem pod siebie ale niewiele Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazurka 12.03.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Mnie też marzy się szklarnia. Chociaż samodzielnej budowy raczej się nie podejmiemy.Chodzi mi po głowie raczej coś gotowego w tym stylu: http://ogrodosfera.pl/przydomowa-szklarnia-poliweglanowa-1900x3700 . Tylko szczerze mówiąc nie bardzo się orientuję, na co zwracać uwagę przy wyborze konkretnego modelu. Podpowiecie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts