sebastian_p 31.03.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 WitamNie wiem czy piszę w odpowiednim dziale.Może mój pomysł jest absurdalny, ale go Wam przedstawie.Mam małe mieszkanie spółdzielcze w bloku z małą łazienką, w której jako ogrzewanie służy pion centralnego ogrzewania w postaci rurki biegnącej z góry na dół.| || || || || || || || || || | Planuję robić generalny remont mieszkania i zastanawiam się żeby po sezonie grzewczym wyciać tą rurkę i zamiast niej wkręcić ładną, pomalowana proszkowo rurkę wygiętą w następujacym kształcie: | | | | _____________ | | | ______________| | | | |_____________ |_____________ | | | _____________| | | ______________| | | | |_____________ |_____________ | | | | | | | która by służyła nie tylko do ogrzewania pomieszczenia, ale także jako szuszarka do ręczników.I teraz się zastanawiam czy tak mi wolno zrobić, czy nie bedę miał problemów ze spółdzielnią, bo przez to zwiększy sprawność takiego grzejnika/suszarki. Liczę na podzielenie się Waszymi opiniami co do mojego konceptu.Długo szukałem w google, ale nie znalazłem odpowiedzi na podobny problem, a nie wierzę, żeby nikt nie prubował podobnego rozwiązania przedsięwziąć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 01.04.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 będziesz miał wielkie problemy jak spółdzielnia się dowie a jak by Ci coś nie wyszło to nie chciał bym być w twojej skórze, musisz mieć pisemne zezwolenie i musi to wykonać hydraulik wyznaczony lub zatwierdzony przez spółdzielnię czyli właściciela instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts