Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejnik łazienkowy

sebastian_p

Recommended Posts

Witam

Nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale.

Może mój pomysł jest absurdalny, ale go Wam przedstawie.

Mam małe mieszkanie spółdzielcze w bloku z małą łazienką, w której jako ogrzewanie służy pion centralnego ogrzewania w postaci rurki biegnącej z góry na dół.

| |

| |

| |

| |

| |

| |

| |

| |

| |

| |

Planuję robić generalny remont mieszkania i zastanawiam się żeby po sezonie grzewczym wyciać tą rurkę i zamiast niej wkręcić ładną, pomalowana proszkowo rurkę wygiętą w następujacym kształcie:

| |

| |

_____________ | |

| ______________|

| |

| |_____________

|_____________ |

| |

_____________| |

| ______________|

| |

| |_____________

|_____________ |

| |

| |

| |

która by służyła nie tylko do ogrzewania pomieszczenia, ale także jako szuszarka do ręczników.

I teraz się zastanawiam czy tak mi wolno zrobić, czy nie bedę miał problemów ze spółdzielnią, bo przez to zwiększy sprawność takiego grzejnika/suszarki. Liczę na podzielenie się Waszymi opiniami co do mojego konceptu.

Długo szukałem w google, ale nie znalazłem odpowiedzi na podobny problem, a nie wierzę, żeby nikt nie prubował podobnego rozwiązania przedsięwziąć.

Pozdrawiam