aitken 31.03.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Witam! Chcialem prosic o rade. Zastanawiam sie jak izolowac podloge w moim domu bez piwnicy. Planuje orzewanie podlogowe i zastanawiam sie czy styropian podlogowy 15 cm wystarczy? Czy mozna pod styropian polyozyc jeszcze welne?? Chodzi mi o to zeby cieplo z podlogowki nie uciekalo w grunt.A jesli chodzi o podlogi na pietrze to wystarczy 5 cm styropianu? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 02.04.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Też mam taki dylemat choć mi pozostało na 10-11 cm ocieplenia na podłodze na gruncie..Na piętrze mam przewidziane 3 cm , wezmę 4 cm choć tam styropian bardziej wygłusza . Również planuje ogrzewanie podłogowe na parterze , ale tylko : kuchnia, łazienka , korytarz i może salon. Nie tak dawno oglądałem szeregowiec od dewelopera gdzie było zastosowane ocieplenie podłogi o grubości 6 cm Styroduru , na piętrze 2 cm a dach miał 15 cm wełny ,ściany 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aitken 02.04.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 wydaje mi sie ze takie parametry grubosci izolacji to daleka przeszlosc. Mysle ze podloga na gruncie powinna byc min. 15 cm, sciany 15-20 cm, a dach 30 cm welny. Ceny energie beda szly w gore, wiec chyba oplaca sie RAZ zainwestowac w izolacje........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 03.04.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam! Chcialem prosic o rade. Zastanawiam sie jak izolowac podloge w moim domu bez piwnicy. Planuje orzewanie podlogowe i zastanawiam sie czy styropian podlogowy 15 cm wystarczy? Czy mozna pod styropian polyozyc jeszcze welne?? Chodzi mi o to zeby cieplo z podlogowki nie uciekalo w grunt. A jesli chodzi o podlogi na pietrze to wystarczy 5 cm styropianu? Pozdrawiam! Witam, Można zastosować produkt ze skalnej wełny mineralnej np. STEPROCK HD. Płyty ze skalnej wełny mineralnej STEPROCK oprócz bardzo dobrych parametrów cieplnych, charakteryzują się również dobrą (potwierdzoną badaniami) izolacyjnością akustyczną. Poniżej przesyłam link do broszury informacyjnej dotyczącej produktu STEPROCK. http://przewodnik.rockwool.pl/media/92473/broszura%20steprock.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 09.04.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Tylko wełna sporo kosztuje . Dach tylko wełna , choć mój kolega stosował styropian do ocieplenia dachu . i jak na razie nie zanotował ujemnych znaków . Płyt są 2 warstwy aby wyeliminować mostki cieplne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts