Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja podlog

aitken

Recommended Posts

Witam!

Chcialem prosic o rade. Zastanawiam sie jak izolowac podloge w moim domu bez piwnicy. Planuje orzewanie podlogowe i zastanawiam sie czy styropian podlogowy 15 cm wystarczy? Czy mozna pod styropian polyozyc jeszcze welne?? Chodzi mi o to zeby cieplo z podlogowki nie uciekalo w grunt.

A jesli chodzi o podlogi na pietrze to wystarczy 5 cm styropianu?

Pozdrawiam!

Też mam taki dylemat choć mi pozostało na 10-11 cm ocieplenia na podłodze na gruncie..Na piętrze mam przewidziane 3 cm , wezmę 4 cm choć tam styropian bardziej wygłusza .

Również planuje ogrzewanie podłogowe na parterze , ale tylko : kuchnia, łazienka , korytarz i może salon.

Nie tak dawno oglądałem szeregowiec od dewelopera gdzie było zastosowane ocieplenie podłogi o grubości 6 cm Styroduru , na piętrze 2 cm a dach miał 15 cm wełny ,ściany 10 cm.

Witam!

Chcialem prosic o rade. Zastanawiam sie jak izolowac podloge w moim domu bez piwnicy. Planuje orzewanie podlogowe i zastanawiam sie czy styropian podlogowy 15 cm wystarczy? Czy mozna pod styropian polyozyc jeszcze welne?? Chodzi mi o to zeby cieplo z podlogowki nie uciekalo w grunt.

A jesli chodzi o podlogi na pietrze to wystarczy 5 cm styropianu?

Pozdrawiam!

Witam,

Można zastosować produkt ze skalnej wełny mineralnej np. STEPROCK HD. Płyty ze skalnej wełny mineralnej STEPROCK oprócz bardzo dobrych parametrów cieplnych, charakteryzują się również dobrą (potwierdzoną badaniami) izolacyjnością akustyczną. Poniżej przesyłam link do broszury informacyjnej dotyczącej produktu STEPROCK. http://przewodnik.rockwool.pl/media/92473/broszura%20steprock.pdf