fanother 01.04.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam,Nie wiem czy piszę w odpowiednim miejscu, ale proszę mi powiedzieć jak długo jest ważne pozwolenie na budowę, które było wydane dokładnie 2 lata temu - 1.04.2010. Wiem, że ostatnio coś się zmieniło... Pytam, ponieważ nie chcę stracić pieniędzy wydanych na załatwianie formalności związanych z budową. Słyszałem, że ważność to 3 lata, ale czy mnie to też obejmuje?Proszę o informacje DziękujęPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.04.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) 23 sierpnia 2008 weszła w życie nowelizacja ustawy Prawo budowlane, która przewiduje wydłużenie okresu ważności pozwoleń na budowę. Teraz będzie ono ważne przez trzy lata, licząc od dnia, w którym wydana decyzje o pozwoleniu stała się ostateczna. a dokładnie : Decyzja o pozwoleniu na budowę ważna jest 3 lata - wygasa, jeżeli budowa nie została rozpoczęta przed upływem 3 lat od dnia, w którym decyzja ta stała się ostateczna lub budowa została przerwana na czas dłuższy niż 3 lata (art. 37 ust. 1 ustawy - Prawo budowlane). Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanother 01.04.2012 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 23 sierpnia 2008 weszła w życie nowelizacja ustawy Prawo budowlane, która przewiduje wydłużenie okresu ważności pozwoleń na budowę. Teraz będzie ono ważne przez trzy lata, licząc od dnia, w którym wydana decyzje o pozwoleniu stała się ostateczna. a dokładnie : Decyzja o pozwoleniu na budowę ważna jest 3 lata - wygasa, jeżeli budowa nie została rozpoczęta przed upływem 3 lat od dnia, w którym decyzja ta stała się ostateczna lub budowa została przerwana na czas dłuższy niż 3 lata (art. 37 ust. 1 ustawy - Prawo budowlane). Dziękuję pięknie, o to mnie chodziło Dzięki! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.04.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 NIe ma za co Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts