yavol 02.04.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Jak w temacie, stoję przed wyborem drzwi zewnętrznych do mojego domku i zastanawiam się co będzie lepsze? Będą to drzwi o szerokości 130cm czyli wchodzi w grę skrzydło plus dostawka, najlepiej z jakimś doświetleniem w dostawce. Dostałem wycenę z jednej firmy i tak to wygląda: -Drzwi metalowe KMT dwuskrzydłowe 4.054 zł brutto z montażem. -Drzwi drewniane Stolpaw grubość 68 mm naświetle boczne stałe 4352 zł btutto z montażem. Niby drzwi drewniane są "milsze" teoretycznie cieplejsze, ale jak będą wyglądały po kilku latach? Będą od strony południowo-zachodniej więc ostre słońce i zacinający deszcz murowane. Nad nimi będzie mały balkonik ale nie wiem czy to dostateczne osłonięcie od deszczu. Co do drzwi stalowych to wydają się bardziej solidne, ale może to tylko subiektywne wrażenie. a co tyczy się obu producentów trochę poszperałem, i opinie są różne,od bardzo dobrych po takie których lepiej tu nie cytować więc sam nie wiem doradźcie coś proszę. PS: jestem też otwarty na jakieś inne propozycję, ta wycena którą otrzymałem to tylko wyjściowa propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 02.04.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Mam KMT jako zewnętrzne drzwi gospodarcze. Kupiłem skuszony dobrymi opiniami na m. in. forum. Po 3 latach użytkowania mogę powiedzieć że ich nie polecam tym bardziej jako drzwi wejściwych do domu. Kiepskie jakość, tandetne wykończnie, bardzo lekkie i kiepsko wyciszają. U mnie po 2 latach zaczyna obłazić powłoka z szyldów i klamek wygląda to obskurnie, zamek potrafi sie zaciąć. Jako gospodarcze mogą być (od biedy), jako wejściowe proponuje sobie darować. Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez Regut1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 02.04.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Co do Stolpawu to mają ję znaiomi i po 2 latach nie narzekają. Przed zakupem drzwi wejściowych sam się nad nimi mocno zastanawiałem. Jedne z tańszych drzwi drewnianych ale moim zdaniem są warte swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.04.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Osobiście polecam drewniane ale dobrze wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.04.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 KMT jako główne wejściowe? To smakuje jak piwo za 1zł z dyskontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yavol 04.04.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 aż tak źle? hmm a może macie jakieś fotki tych kamt i Stolpawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 04.04.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Hmm, delikatnie ujmując nie jest dobrym pomysłem aby KMT, zwłaszcza 2-skrzydłowe montować po nasłonecznionej stronie. Latem odkształcenie skrzydła do zewnątrz i problemy z zamykaniem, zimą odwrotne i przewiewy górą i dołem. W przypadku drzwi wejściowych drewno wysokiej klasy to najlepszy materiał. Stolpawu nie znam ale o np.CAL-u złego słowa nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 04.04.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 aż tak źle? hmm a może macie jakieś fotki tych kamt i Stolpawu? Przejdz się do pierwszego lepszego salonu i wszystko będziesz wiedział. Jak będzie mało to zamontuj KMT i zobaczysz jeszcze lepiej. Czasami własne doświadczenia są bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yavol 09.04.2012 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 chodziło mi bardziej o jakieś poglądowe zdjęcia drzwi użytkowanych od jakiegoś czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yavol 22.04.2012 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 podbiję trochę temat temat drzwi narazie nie ruszył z miejsca, więc pytanie co możecie polecić ze stalowych? jakiś konkretnych producentów? macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 22.04.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam Skoro uparłeś się na stalowe to masz wybórz między innymi:KMT, Capek, Stalprodukt, Boryszew, Gerda, Mar-Tom, Porta i sporo pomniejszych "przerabiaczy". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laputa 24.04.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Dlaczego zaraz stal? Czasem wydaje mi się, że ludzie unikają drewna bo mają pecha trafić na złe firmy - mam nadzieję, że nie jest to jedyny powód, bo akurat dobrych producentów drzwi drewnianych w naszym kraju nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przedstawiciel drzwi 28.04.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Witam Skoro uparłeś się na stalowe to masz wybórz między innymi: KMT, Capek, Stalprodukt, Boryszew, Gerda, Mar-Tom, Porta i sporo pomniejszych "przerabiaczy". Pozdrawiam Racja kolego dobre drzwi stalowe firm co podajesz sprawdzona oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 01.05.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Mar-Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spok1982 25.05.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Cześć, drzwi stalowe nie nadają się na główne drzwi wejściowe do nowoczesnego domu. Jedną zaletą jest ich cena. Możesz też się na takie zdecydować jeżeli potrzebujesz drzwi antywłamaniowych z atestem. Zastanów się nad drzwiami drewnianymi w technologii płytowej lub drewniano-aluminiowymi. To w XXI wieku montuje się w domach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 25.05.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam Cześć, drzwi stalowe nie nadają się na główne drzwi wejściowe do nowoczesnego domu. Jedną zaletą jest ich cena. Możesz też się na takie zdecydować jeżeli potrzebujesz drzwi antywłamaniowych z atestem. Zastanów się nad drzwiami drewnianymi w technologii płytowej lub drewniano-aluminiowymi. To w XXI wieku montuje się w domach. Pozdrawiam. skoro już stwierdziłeś, że zdecydowana większość inwestorów stosuje przestarzałe technologie to może podasz linki to jakiś ciekawych rozwiązań na miarę XXI wieku ? a co do tego, że drzwi stalowe są TANIE i to ich jedyna zaleta polecam przeanalizowanie oferty np Hormanna DRZWI WEJŚCIOWE Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laputa 01.06.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 U mnie w sąsiedztwie jednak każdy ma drewno. Drzwi stalowe niektóre wyglądają nieźle (na grafikach przynajmniej), ale czy nie są "zimne"? Właściwie z jakich powodów miałbym rozważać zakup stalowych kosztem drewnianych? (Pomińmy kwestię ceny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przedstawiciel drzwi 01.06.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Nie dla drewnianych dlatego że drewno materiał na drzwi w dobie szybkiej obróbki nie sezonowania i problemów jakościowych od co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.06.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Nie dla drewnianych dlatego że drewno materiał na drzwi w dobie szybkiej obróbki nie sezonowania i problemów jakościowych od co. Skąd przedstawiciel drzwi stalowych wie co słychać w tartakach? A Gerdę z panelem drewnianym to byś pewie polecił (bo droga i można na niej dobrze zarobić?) Szybko i tanio przyświeca niemal wszystkim dzisiejszym produktom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts