Maciej86 02.04.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam, mam piwnicę o wysokości 3,1m gdzie co roku pod koniec lata po ulewnych deszczach pojawia się w niej woda (rekordowo nawet 30cm) nie mam możliwości zrobienia drenażu na zewnątrz...w środku jest drenaż i studzienka jednak nadmiaru wody nie ma gdzie odprowadzić, pozostaje czekać tygodniami aż sama opadnie. Jako że w zupełności wystarczyłoby mi gdyby piwnica miała ok. 2,5 metra wysokości wpadłem na pomysł żeby zrobić nad istniejącą posadzką coś w rodzaju podłogi podwieszanej i tutaj pojawia się moje pytanie. Jak w przystępnej cenie wykonać coś takiego. Dodam że pomieszczenie jest o wymiarach 6x10m a podłoga byłaby uniesiona o jakieś 50-60cm nad poziom posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monio86 15.04.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam. serdecznie. Jeżeli chodzi o standardową podłogę podniesioną to nie nadaje się ona do tego typu pomieszczeń gdyż wykonana jest z materiałów drewnopochodnych które "nienawidzą" wody. W tym przypadku proponowałby system z płytami gipsowymi. Proszę określić jakim środkami finansowymi Pan dysponuje. Może uda mi się Panu pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 15.04.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Pytanie co chcesz składować na nowej podłodze. Bo do samego chodzenia wystarczą np. kraty pomostowe (ok. 100zł/m2) położone na bloczkach betonowych. Pod szafki czy kocioł również można wymurować postument z bloczków którym woda jest niestraszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts