15kvmaciej 06.04.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 A tu masz zdjęcia czegoś, co też jest puszką. Bezproblemowo wchodzi w przestrzeń między karton gips a sufit poprzez otwór oprawy. Nie trzeba robić dziadostwa i okręcać kostek taśmą.http://obrazki.elektroda.pl/3498974600_1333720512_thumb.jpg http://obrazki.elektroda.pl/9617420100_1333720514_thumb.jpg Zresztą podobne "przyłącze" powinna posiadać każda oprawa halogenowa wykonana na napięcie 240V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 06.04.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 O jakiej merytorycznej dyskusji kolego dudi82 piszesz? Ja Ci przekazałem jak instalacja ma wyglądać. Przyznałeś rację, ale upierasz się przy swoich "standardach". W imię czego? Oszczędności? Nie bądź śmieszny kolego. A "Matołek" jest tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2156597&start=120&sid=e806c996fcff384994ae327a59418549#10758384 Ale nie martw się nie będziesz tam sam. O odpowiadaniu na proste pytania pisałem, ale już nie ważne. Dowartościowuj się dalej kopiując wyrwane z kontekstu zdania na przeróżnych forach. Liżcie się dalej po tyłkach w waszych Towarzystwach Wzajemnej Adoracji. Bez odbioru. dendrytus - chce Ci się jeszcze? Przecież jesteśmy tylko matołkami i partaczami więc nie próbuj przekonywać miszcza . Złączka ma być chroniona przez PE i koniec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 06.04.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie trzeba robić dziadostwa i okręcać kostek taśmą. A to niby w jakim celu? Zresztą podobne "przyłącze" powinna posiadać każda oprawa halogenowa wykonana na napięcie 240VMoże na 240V tak, ale w Polsce mamy 230V Czyli zakładając że podłączam przewód 3x1 to wyglądałoby to tak?: http://images46.fotosik.pl/1441/70fc1d44c2ced544m.jpg Tak. jesli zamiast led podlaczone bylyby halogeny to tez nie bedzie jakosci w poziomie swiecenia pierwszej i ostatniej? do halogenow jaki przekroj przewodu Jeśli LEDy są "wersji" 230V to nie będzie różnicy w świeceniu. p.s. w holu bedzie ok 15 oczek - powinny wiec chyba wystarczyc ledy oparte na 11-12 diodach smd 5050 2,4W 195lm?Ważna są lumeny, a nie moc. Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
15kvmaciej 06.04.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 @dudi82 W swoim poście no12 coś pisałeś o ograniczeniach prędkości. W jakim europejskim kraju ginie najwięcej osób na drogach?Pisałeś coś o waszym przypadku. Wasz przypadek to prowizorka oparta na OMY. Zacytuj, proszę, co producent pisze w technicznej specyfikacji o przeznaczeniu tych przewodów. Zacytuj, proszę, techniczną specyfikację opraw halogenowych, LED-owych, warunki przyłączenia do 240V . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 06.04.2012 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Coś takiego miałem na myśli. Jednak zwróć uwagę na rozmiar puszek i sposób wprowadzenia doń przewodów. Wytlumacz mi po co mam kostki montowac w puszkach a nie moge ich po prostu zostawic w przesterzeni nad stelazem? jesli przylaczenie oprawy GU10 do kostki wykonam w puszcze to praktycznie bedzie to nierozbieralne poprzez otwór wyciety pod oczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 06.04.2012 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Tak. Jeśli LEDy są "wersji" 230V to nie będzie różnicy w świeceniu. Ważna są lumeny, a nie moc. wiec rzekoma żarówka ma jak podałem 195lm... lub bardziej realnie... 180...http://allegro.pl/zarowka-diodowa-gu10-12-led-smd-5050-230v-lumenmax-i2257648572.html 130...http://halogen.pl/zarowka-12-led-smd-gu10-230v-35mm-gu11-ciepla-p5996.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
15kvmaciej 06.04.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 @mp_krk Sama kostka praktycznie nie spełnia podstawowych wymagań ochrony IP. Trzeba szukać rozmiarów puszki pasujących do całej koncepcji -o ile nie potrafisz zrobić tego prawidłowo bazując na fabrycznym terminalu oprawy GU10. ..i przestań kupować jednorazowe żarówki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 06.04.2012 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 a jaka klase IP powinnienem zapewnic w tej zabudowie wg Ciebie? zarowki byly przykladowe...Ty co bys polecil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 06.04.2012 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 @mp_krk Sama kostka praktycznie nie spełnia podstawowych wymagań ochrony IP. Trzeba szukać rozmiarów puszki pasujących do całej koncepcji -o ile nie potrafisz zrobić tego prawidłowo bazując na fabrycznym terminalu oprawy GU10. Co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 06.04.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 @dudi82 W swoim poście no12 coś pisałeś o ograniczeniach prędkości. W jakim europejskim kraju ginie najwięcej osób na drogach? Zapewne za chwilę nam powiesz. Ja takich statystyk nie prowadzę. Pisałeś coś o waszym przypadku. Wasz przypadek to prowizorka oparta na OMY. Zacytuj, proszę, co producent pisze w technicznej specyfikacji o przeznaczeniu tych przewodów. Zacytuj, proszę, techniczną specyfikację opraw halogenowych, LED-owych, warunki przyłączenia do 240V . Nie no ... chwileczkę. Mówisz o uderzaniu się w piersi więc zrób to. Umieść na forum Muratora parę merytorycznych postów. Nie ciągnij mnie za język, bo przecież jestem matołkiem i znów komuś partaczenie zaproponuję. Chciałbyś tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
15kvmaciej 06.04.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Masz jakieś rozdwojenie jaźni. Będę Cię ignorował*, jesli nie potrafisz odpowiedzieć merytorycznie na post no44. * w mój sposób.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 06.04.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Masz jakieś rozdwojenie jaźni. Będę Cię ignorował Słusznie. Oboje na tym skorzystamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
15kvmaciej 06.04.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Jesteś nijaki.... Konkretnie odpowiedz na post no44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 06.04.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Heh ... to jest ten Twój sposób ignorowania?Napisałem to już do kkas12 więc i do Ciebie napiszę. Nie interesuje mnie Twoja opinia na mój temat. Z resztą innych forumowiczów na pewno też nie, więc zachowaj ją dla siebie i przestań śmiecić. Masz coś do powiedzenia w temacie to mów - mp_krk czeka. Ja swoje zdanie na temat wyraziłem. Chcesz ze mną dyskutować lub do czegoś przekonywać to odpowiedz na moje pytania na które kkas12 nie chciał, nie potrafił, nie był w stanie odpowiedzieć. W innym wypadku "ignoruj" mnie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
15kvmaciej 06.04.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Post no44. Czekam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 06.04.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 A czekaj sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
15kvmaciej 06.04.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Ha, ha, kolego dudi82, nie ty jeden jesteś w moim pamiętniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 06.04.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Ignorowania ciąg dalszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkas12 06.04.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 dudi82 wbij sobie do głowy, że nikt Ciebie personalnie nie atakuje. Natomiast Twoje teorie są krytykowane ponieważ są niezgodne z prawdą.Nikt też nie wyrywa z kontekstu Twych zdań by Cię osobiście ośmieszyć.W "matołku" jest podany link do wypowiedzi Twego autorstwa i każdy może się z całym tym wątkiem zapoznać.Więc jeśli chcesz możesz i tam swoich pomysłów bronić.Ale Ty wolisz tu gdzie nikt Cię nie skrytykuje a gdy zamydlisz oczy inwestora pozorną "oszczędnością" to jeszcze znajdą się obrońcy.Tu jesteś "apostołem" elektryki alternatywnej a konfrontacji z elektryków naprawdę znających swój fach się boisz. A przecież Prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 06.04.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) @dudi82 W swoim poście no12 coś pisałeś o ograniczeniach prędkości. W jakim europejskim kraju ginie najwięcej osób na drogach? w Rumunii Pisałeś coś o waszym przypadku. Wasz przypadek to prowizorka oparta na OMY. Zacytuj, proszę, co producent pisze w technicznej specyfikacji o przeznaczeniu tych przewodów. Zacytuj, proszę, techniczną specyfikację opraw halogenowych, LED-owych, warunki przyłączenia do 240V .Naprawdę nie mam bladego pojęcia jakie są warunki przyłączeniowe do 240V. Przynajmniej wiem dlaczego nie miałeś pracy w Polsce. @mp_krk Sama kostka praktycznie nie spełnia podstawowych wymagań ochrony IP. Trzeba szukać rozmiarów puszki pasujących do całej koncepcji -o ile nie potrafisz zrobić tego prawidłowo bazując na fabrycznym terminalu oprawy GU10. ..i przestań kupować jednorazowe żarówki.. Ja też chętnie poznam jakie jest podstawowy stopień ochrony dla przestrzeni sufit-sufit podwieszany GK. Chętnie też poznam koncepcję kolegi, zdjęcie z prac mile widziane, ale wykonane normalnym aparatem, a nie tym z betoniarki. Chociaż to zdjęcia betoniarką robił chyba twój kolega kkas12 W "matołku" jest podany link do wypowiedzi Twego autorstwa i każdy może się z całym tym wątkiem zapoznać. Ten młot ma dwie strony. Można się też zapoznać z twoimi mądrościami i kolegi 15kvmaciej. Więc jeśli chcesz możesz i tam swoich pomysłów bronić. Nie będzie mógł, bo będziesz mu kasował lub zmieniał treść postów jak to masz w zwyczaju. A masz taką niestety możliwość jako tamtejszy moderator. Ale Ty wolisz tu gdzie nikt Cię nie skrytykuje a gdy zamydlisz oczy inwestora pozorną "oszczędnością" to jeszcze znajdą się obrońcy. Tu jesteś "apostołem" elektryki alternatywnej a konfrontacji z elektryków naprawdę znających swój fach się boisz. Jakież to szczęście spotkało nasz kraj, że tacy eksperci musieli z niego wyjechać A przecież Prawdziwa cnota krytyk się nie boi.Doprawdy? Ale na pewno jest tendencyjna. Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts