kania 02.04.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Wymyśliłam, że w tym roku latem wybierzemy się w te rejony z dziećmi w wieku 4 i 14 lat. Czy ktoś mógłby polecić jakiś nocleg? Poza miastem, z pięknym widokiem z okna. Nie znam kompletnie tamtych rejonów i nawet nie wiem w jakiej miejscowości się zatrzymać. Poza chodzeniem po szlakach i podziwianiem przyrody chcielibyśmy skorzystać z jazdy konnej, wspinaczki, basenu, gry w tenisa, restauracji itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.04.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Moje ukochane okolice to część zawierciańska Jury:) Powiem Ci o kilku miejscach o bardzo różnym standardzie - więc zapewne coś sie uda wybrać Z czystym sercem polecę hotel Skalny w Rzedkowicach - cudowne kameralne miejsce , świetne jedzenie i miejsce przyjazne dzieciom.(przyznam się po cichu ,że to miejsce mojego wesela ) Ostaniec w Podlesicach - duzy (jak na warunki jurajskie) jedzenie - bardzo przeciętne i drogie, ale miejsce z licznymi atrakcjami (w sezonie), koncerty, animacje dla dzieci, ale nie jest to miejsce gdzie oderwiecie się od tłumów, te nieustannie się tam dosłownie przewalają - lokal jest przy bardzo popularnej dla "wspinaczy" Górze Zborów. Niedaleko Ostańca - jest mała rodzinna knajpka "U babuni" polecam świetne domowe jedzenie (pieczeń z kluskami śląskimi - miodzioooooo), za naprawdę niewielkie pieniądze. Z Podlesic drogą 792 dojedziesz do Kroczyc, tam godny uwagi jest pensjonat Magda, dwa lub trzy lata temu właśnie w Kroczycach wybudowano bardzo przyjemne kąpielisko z piaszczystą plażą i brodzikiem dla dzieci. Jest malutkie, ale fajne. Z Kroczyc drogą 78 w kierunku Zawiercia ( a następnie 791) dojedziesz do Ogrodzieńca i Podzamcza - polecam nocne zwiedzanie ruin, no chyba,że jesteście strachliwi - to darujcie sobie tak jak i jedzenie w knajpie tuż pod zamkiem -koszmar... Jedzenie w tej okolicy polecam "U Stacha" - chata kryta strzechą przy drodze 78 (po lewej stronie - punkt orientacyjny -samolot ) genialne gulasze w kociołkach i żurek z jajkiem Stamtąd można dalej do Pilicy na rowerki wodne, albo kajaki i pyszne lody na rynku Atrakcje - wspomniany już Ogrodzieniec z ruinami, parkiem linowym i parkiem miniatur, Podlesice ze szkółkami wspinaczki i kortami tenisowymi przy Ostańcu, Karlin koło Zawiercia -stadnina koni Mustang .I wszędzie gdzie okiem nie sięgnąć, cudowne widoki, skałki,jaskinie - NIE WŁAZIĆ BEZ ASEKURACJI!!!!, szlaki rowerowe .... Wszystko w promieniu 15 km Życzę udanych wakacji, i kto wie,może gdzieś na szlaku sie spotkamy...bo my w każdej wolnej chwili gnamy w tamte strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 05.04.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Jura jest boska Jeśli już jeździcie konno to może ranczo Geronimo? http://www.ranchogeronimo.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 06.04.2012 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Baaaardzo dziękuję dziewczyny za odzew. Malka, tylko utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że jednakowoż region wybrałam prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.04.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Kania, najlepszy z możliwych Jak juz zdecydujecie,w które konkretnie miejsce sie udacie, z checia podpowiem co warto zobaczyć i gdzie uderzyć, by nie wydrenować portfela, a wakacje zaliczyć do bardzo udanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaa82 22.03.2017 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 (edytowane) Nie byłam przekonana do pomysłu męża i 2 tygodniowego urlopu w tym rejonie ale dziś muszę się zgodzić, że to naprawdę piękne miejsce. Pierwszy tydzień spędziliśmy w gospodarstwie agroturystycznym dawno tak nie odpoczęłam, cisza spokój, dobre miejsce wypadowe, szczególnie dla zmotoryzowanych, możliwość łatwego dojazdu w większość turystycznych punktów, dzieciaki też się nie nudziły, serdecznie polecam malownicze rejony Jury Edytowane 22 Marca 2017 przez Tomaszs131 Link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts