Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi jako standard w rozmiarze 95cm - jaki producent.

Recommended Posts

koledzy,

Obilo mi sie o uszy, ze sa producenci ktorzy robia wymiar drzwi jako swoj sandard (czyli nie na zamowienie) w rozmiarze 95cm (otwor budowlany). Czy ktos z Was kojarzy takiego producenta?

Zalezy mi na drzwiach a la Porta Granit, lub Kwarc, gladkie, biale, tylko z Porty podobno okresy oczekiwania sa rzedu 6 tygodni, poza tym 95 to juz nie standardowy wymiar.

Ja chcialbym te drzwi zalozyc jeszcze poki trwa remont, czyli miec je na przyszly tydzien max..

dzieki

• 2 weeks później...

_FiX_,

Ano okazuje sie, ze 95 to moze byc standard i na drugi raz klientowi powiesz ze sa drzwi, w ktorych ten rozmiar (przynajmniej jezeli chodzi o 95) jest standardowy.

Batory Stalprodukt ma drzwi 90N sprzedawane, ktore sa zanizonym otworem 90cm, czyli tym samym, sa otworem budowlanym 95cm..

I tego wlasnie szukalem.,

_FiX_,

Ano okazuje sie, ze 95 to moze byc standard i na drugi raz klientowi powiesz ze sa drzwi, w ktorych ten rozmiar (przynajmniej jezeli chodzi o 95) jest standardowy.

Batory Stalprodukt ma drzwi 90N sprzedawane, ktore sa zanizonym otworem 90cm, czyli tym samym, sa otworem budowlanym 95cm..

I tego wlasnie szukalem.,

http://www.futryna.com.pl/strona-glowna/produkty/drzwi/antywlamaniowe/klasa-4-batory.htm

W dużej tajemnicy je trzymają. Zresztą jeśli 90N jest wymiarowo analogiczne do 80N to jedynie ościeżnica narożna wejdzie na krawędź otworu 95cm.