krzysiek309 02.04.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Nasza lazienka ma wymiary 0,93x 2,70 poniżej wklejam zdjęcię rzutu http://images35.fotosik.pl/1289/89ffa780504463cem.jpg A to kafelki jakie nam spodobaly się, prosze pomóżcie w aranzacji tej małej łazienkihttp://images50.fotosik.pl/1486/c06a1e8c8a4dd3cam.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 03.04.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Przy aktualnych wymiarach łazienki i zważywszy na okno, ustawienie proponowane na rzucie jest najsensowniejsze i dokładnie tak bym ją rozplanowała. Ponieważ łazienka jest mała a sprzętów dużo, nie szalałabym z ilością dekorów i ciemnym kolorem. Ze względu na okno nie eksponowałabym całej obudowy WC, a jedynie delikatnie wprowadziła kolor dla ożywienia. Np. coś w tym stylu ( wprawdzie zupełnie inne płytki, ale chodzi o inspirację jedynie) http://inspiracje.leroymerlin.pl/original/12582_4_DSC05939.jpg Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 03.04.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Aanetko dziękuję bardzo, właśnie myśleliśmy aby wykończyć tak ścianę przy wc. Zastanawiam się czy nie powtórzyć tego samego wzoru w prysznicu na przeciwnej ścianie, a także zrobić z wąskiego dekoru ramki wkoło lustra. Nie wiem czy dobrym pomysłem będzie także blat pod umywalkę z płytek i drugiej półki niżej pod umywalka też z płytek, a pomiędzy wstawione koszyczki wiklinowe. Czy zrezygnować z tego pomysłu i zdecydować się na wiszącą szafkę pod umywalkę?? będę wdzięczna za wszelki sugestie. Pobawiłabym się jakimś programem do aranżacji tylko nie wiem jaki wybrać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 04.04.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Zastanawiam się czy nie powtórzyć tego samego wzoru w prysznicu na przeciwnej ścianie, a także zrobić z wąskiego dekoru ramki wkoło lustra. Moim zdaniem w prysznicu pionowy pas ciemny jak najbardziej, ramka wokół lustra - dyskusyjne. Wiesz, trochę trudno rozmawiać jest o usytuowaniu i rozmiarach dekorów jak się nie widzi całości... Bo można nie obudowwać całego lustra, tylko zrobić wąski pasek na całej ścianie nad nim i pod nim albo paski pionowe. Ale czy to będzie pasowało, to zależy, jakiej wielkości i jak będa pasowały dekory w innych częściach łazienki. Nie wiem czy dobrym pomysłem będzie także blat pod umywalkę z płytek i drugiej półki niżej pod umywalka też z płytek, a pomiędzy wstawione koszyczki wiklinowe. Półki takie są obecnie modnym rozwiązaniem i mogą ładnie wyglądać. Natomiast u Was po pierwsze wymierzyłabym jaka umywalka faktycznie się zmieści, żeby było wygodne doście do WC i do prysznica. Moim zdaniem macie za mało miejsca. (Tak w ogóle, to blat murowany musi mieć też trochę miejsca, żeby go można było podziwiać ) Kewestia wiklinowych koszyczków uzależniona jest od tego, czemu ma łazienka służyć. Jesłi chcecie trzymać tam tylko ręczniczki i dwa kosmetyki na krzyż - mogą być. Do przechowywania drobiazgów łazienkowych czy środków czystości ja takich wiklin na pewno bym nie wybrała. Ja osobiście postrzegam Waszą łazienkę jako łazienkę roboczą, tzn. ma byc estetyczna i wygodna oraz łatwo sprzątalna jako jedyna łazienka na dole (podejrzewam, że lokalizacja będize prowokowała do wchodzenia w butach). Dlatego sugerowałabym jednak dobranie zwykłej szafki podumywalkowej, bo mniej z takim rozwiązaniem kłopotu, a jeśli się okaże że potrzebujecie większej/mniejszej to łątwiej zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 04.04.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Pobawiłabym się jakimś programem do aranżacji tylko nie wiem jaki wybrać.... mysle ze z programow nieprofesjonalnych pro100 jest ok (użytkowniczka szocik korzysta z pro100, forumowiczka kreska_a i forumowiczka netka1 też robiły swoje projekty w tym programie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 05.04.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Zwykła szafka pod umywalke furrory nie robi.Myślę,że lepiej wykorzystac inne pomysły aby urozmaicić łazienke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fija22 05.05.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 jakich rozmiarów jest okno? i ile nad podłogą, jak duże są drzwi i jakie długości ścianek od drzwi do końca łazienki ( w str wc oraz prysznica) czy pomniejszenie kuchni kosztem tej łaznienki wchodzi w gre czy takie rozwiąznie nie wchodzi w gre? moja propozycja poniżej: to jest rzut ściany na której jest umywalka (mam nadzieję, że w miarę jasno jest to przedstawione ) http://images38.fotosik.pl/1539/d851239362416053med.jpg poniżej inspiaracja pokazująca o co mi chodziło z tą wnęką z lustrem, z tymże ja bym proponowała aby lustro wypełniło całą wnękę http://images39.fotosik.pl/1495/047fefbac3ffcea3med.jpg kolorystykę proponowałabym jasną, taką piaskową. a jedyne miejsce w ktorym bym poszlala z dekorami to miejsce symetryczne do okna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 15.06.2012 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Łazienka już jest, zapraszam do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts