jawrob 14.12.2020 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Witam!Mam na stropie poddasza użytkowego 15+5 URSA - wietrzne dni przewiewa mi pomieszczenia - chciałbym dosypać celulozy na to. Czy można dosypać i te dwie warstwy wełny nie "scisną" się pod ciężarem celulozy i straca swoje właściwości? Czy przewiewanie to efekt wełny w skosach bardziej czy na stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokoleokoo2 06.09.2022 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Chciałem się podzielić swoją opinią mam 200 m dachu. Rzeźbie sam więc trochę tego już porobiłem. Wszyscy na forach polecają skalną rockwolla tylko nikt nie napisze że ciężko się nią robi, często są dziury i rozpręża się po 2 dniach i rolka rolce nie równa. Najlepiej wyszła mi URSA I ISOVER ROBIŁEM na przemian co było w promocji po marketach od 33 do 45 i nikt mi nie powie bo każda rolka była inna. Kiedyś kupiłem najdroższą bo do łazienki 3 rolki ursy 1 rolka extra ale 2 to gorsze od słomy, rozwarstwiały się i pyliły.Ale najgorsza co trafilem to eurowool ludzie pyli tak że gogle i maska nie pomoże lekka jak piórko, rozwarstwia się w rękach kupiłem palete zwrotu nie dało się zrobić połasiłem się bo tańsza była 10 pln. Każda się rozprężała do wymiaru nawet najtańsza 45, wagowo rolki były zawsze podobne ale po otwarciu to raczej na 3 rolki fajne a 5 bardzo kiepskich. Zawsze były suche i teraz bomba popularny knauf z makretu to nie to samo co w hurtowni inne oznaczenie inny produkt cena podobna i chyba najlepiej to po prostu mieszać co się trafi każej po trochu. Aha ja mam duży rozstaw między krokwiami może tylko kilka rolek było tak sztywnych zeby się utrzymać bez sznurkowania ale raczej to bajki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.09.2022 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Chciałem się podzielić swoją opinią mam 200 m dachu. Rzeźbie sam więc trochę tego już porobiłem. Wszyscy na forach polecają skalną rockwolla tylko nikt nie napisze że ciężko się nią robi, często są dziury i rozpręża się po 2 dniach i rolka rolce nie równa. Najlepiej wyszła mi URSA I ISOVER ROBIŁEM na przemian co było w promocji po marketach od 33 do 45 i nikt mi nie powie bo każda rolka była inna. Kiedyś kupiłem najdroższą bo do łazienki 3 rolki ursy 1 rolka extra ale 2 to gorsze od słomy, rozwarstwiały się i pyliły. Ale najgorsza co trafilem to eurowool ludzie pyli tak że gogle i maska nie pomoże lekka jak piórko, rozwarstwia się w rękach kupiłem palete zwrotu nie dało się zrobić połasiłem się bo tańsza była 10 pln. Każda się rozprężała do wymiaru nawet najtańsza 45, wagowo rolki były zawsze podobne ale po otwarciu to raczej na 3 rolki fajne a 5 bardzo kiepskich. Zawsze były suche i teraz bomba popularny knauf z makretu to nie to samo co w hurtowni inne oznaczenie inny produkt cena podobna i chyba najlepiej to po prostu mieszać co się trafi każej po trochu. Aha ja mam duży rozstaw między krokwiami może tylko kilka rolek było tak sztywnych zeby się utrzymać bez sznurkowania ale raczej to bajki są Ja mam od 20 lat rocwol skalną ale bez żadnych rolek w kawałkach jest bardzo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 15.12.2022 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 JA równiez proponowałbym Rockwool najlepiej klase Premium. JAk widac kolega powyżej potwierdził dobrą jakość ich produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 16.12.2022 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 U mnie na ukończeniu ocieplenie URSA Gold 35. Wełna pyli i tutaj nie ma to tamto. Czy ciepło ??? tam gdzie docinana to trochę wieje ale tragedii nie ma. Uważam że minimum to łącznie 30 cm wełny dokładnie ułożonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 17.11.2024 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 13:28 jak wieje? może źle żeście murłate ocieplili albo chata jeszcze pod podbitki i wiatr ostro wlatuje pod okap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts