alek_w 03.04.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dostałem dzisiaj ofertę na Oknoplast. Wszystko byłoby ok, gdyby nie klamka umieszczona na wysokości 56 cm w oknie wysokim na 150. Sprzedawca mówi, że wyżej się nie da. Ktoś spotkał się z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.04.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 To się nazywa "zasuwnica ze stałą wysokością klamki" czy jakoś tak. Najczęściej stosowane są dwa rozwiązania:1. Klamka - podobnie jak w Twojej ofercie,2.Klamka symetrycznie, na środku. Oba mają swoje plusy i minusy, ja skłaniam się ku opcji 1 z małymi wyjątkami. Jeśli okno jest na normalnej wysokości, to klamkę masz w sam raz pod ręką, na ok 140cm. Ale jeśli Ci sie nie podoba - zapytaj, może zastosują okucie od wyższego okna (u mojego dostawcy to robię bez problemu) ale dwa razy przemyśl zanim podejmiesz taką decyzję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_w 03.04.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dzięki finlandia, to chyba kwestia przyzwyczajenia, ergonomicznie będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts