Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląski dom wiejski ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też się dołączam do pytania Agguli:) Ciekawią mnie również głośniki jakie zamontujesz. Masz może zdjęcia jak takie głośniki wyglądają?

Jeżeli polecasz firmę od instalacji inteligentnej to proszę wyślij mi namiary na priv - chciałabym wycenić podobny system u siebie;) Ja też jestem ze śląska, więc powinni mieć blisko:)

W takim razie zdjęcia dobrze przeklamuja bo myślałam ze jest znacznie wyżej:)

Jak dla mnie na zdjęciach domek wygląda identycznie, jak w rzeczywistości. Zbyt mała powierzchnia, żeby spróbować "oszukiwać" wykonując zdjęcia z jakiejś sprzyjającej perspektywy :)

Czy to oznacza, że teraz wrzucacie meble i mieszkacie ?? ;) Blisko, blisko :)

Powiem Ci że jak tak przeglądałem inne dzienniki gdzie niedawno forumowicze się wprowadzili, to mam wrażenie że u Ciebie od etapu SSO/SSZ do wykończenia poszło bardzo sprawnie. Ekipa górali rzeczywiście musiała działać bardzo sprawnie. A z samej estetyki wykonania jesteś zadowolona?

To oznacza, że malujemy, wrzucamy meble, montujemy umywalki i tymczasowe (jak najtańsze) krany i PRZEPROWADZAMY SIĘ :)

Zamówiłam już lampy wiszące, czekamy na drzwi wewnętrzne, lustra i kabinę. Kuchnia i meble do łazienki się robią :D

Faktycznie nie mieliśmy chwili przerwy...a to bardzo ważne. Można w takim czasie zebrać, jakieś dodatkowe środki pieniężne, odpocząć od wszystkich problemów i wyborów budowlanych. U nas non stop coś się dzieje. Pracowaliśmy całą zimę.

Górale są rewelacyjni. Łazienka wykonana perfekcyjnie poza jedną płytką, którą prosiłam żeby wymienić. Podobnie podłoga. Myśleli jak pracowali, a było nad czym. Pamiętajcie, żeby na etapie wylewek (lub ogrzewania podłogowego jeśli jest) dobrze przemyśleć dylatacje, bo późniejsze ułożenie np kafelek wymaga niezłej gimnastyki! Chyba, że nie przejmujemy się niczym i układamy tylko tak, "żeby było ładnie"...

Jeśli mogę komuś na Śląsku i Małopolsce ich polecić, to POLECAM. :)

Katti, możesz napisać, jak technicznie rozwiązaliście sprawę sterowania muzyką, że w różnych pomieszczeniach puszczasz coś innego? Bardzo mnie to interesuje, proszę, napisz, może być pw.

Aggula, wszystko dzięki systemowi sterowania domkiem. Panel ma wiele możliwości. Montujemy w wybranych pomieszczeniach głośniki, a później konfigurujemy z systemem tak, żeby każdy pokój lub wybrane pomieszczenia były ze sobą kompatybilne bądź nie.

Dzięki temu, siedząc np w ubikacji :D możesz posłuchać sobie swojej ulubionej muzyki, w chwili, gdy Mąż świruje właśnie do pierwszych taktów jakiejś ciężkiej muzy :)

Jeśli chcesz porozmawiać na temat tego systemu mogę Ci podać swój numer na prv. Warszawa trochę daleko :)

Ja też się dołączam do pytania Agguli:) Ciekawią mnie również głośniki jakie zamontujesz. Masz może zdjęcia jak takie głośniki wyglądają?

Jeżeli polecasz firmę od instalacji inteligentnej to proszę wyślij mi namiary na priv - chciałabym wycenić podobny system u siebie;) Ja też jestem ze śląska, więc powinni mieć blisko:)

Beszo :) głośniki są w dwóch wymiarach (mniejszym i większym). Większy ma 23cm średnicę i takie głośniki będą u nas.

Montowane są w systemie podtynkowym, więc warto przemyśleć temat na wcześniejszym etapie. U nas montowane będą w sufitach.

Można wybierać między kolorem białym i czarnym. Mówimy oczywiście cały czas o systemie, na którym wykonywana jest nasza instalacja: Legrand Celiane. Powinni mi zapłacić za reklamę :D :D :) Przydałaby się jakaś wrzuta kasy :)

Zejdźmy na ziemię... :]

http://images33.fotosik.pl/602/7be5cfe049a39165.jpg

(białe lub czarne)

i ciut inaczej montowane

http://images47.fotosik.pl/1760/8c552d6a3677a305.jpg

białe lub czarne

Jeszcze słowo odnośnie nagłośnienia, o którym pisałam. Nie szalejemy :) Głośniki montujemy w pokoju dziennym, toalecie, garażu i być może w kuchni. Bliżej nie, niż tak.

Gdybyśmy mieli w łazience wannę znalazłoby się miejsce na jakiś hermetyczny głośnik i tam :D

Relaks w wannie ...

hihihi, ale obciach :D :bash: :D

Hehe to my dalej o hifi czy juz przeskoczylismy do barw szczęścia tzn światła :)

Kejt mocny finisz, well done! Skorzystam z okazji i zapytam, ponieważ niedługo moze nie być juz o co pytać ;)

Jaki plan na taras, chodzi mi o podłogę?

Asa i jeszcze jedno....będzie biel czy grafit???

ENDO pozdrawia z gorącej wanny - udanegdnia:cool:

Jeszcze długooo stąd nie zniknę! Muszę i chcę kibicować moim ulubionym ludziskom :D ;) Taka przyjemność mnie nie ominie !

Taras, hmmm..... Mamy gotowy? Przynajmniej cały czas mi się tak wydaje :D

Jest i słoneczny i zacieniony i zadaszony i ze szlifowanego betonu? :) :popcorn: ;)

Planujemy wygospodarować jeszcze jedną podobną przestrzeń - wzdłuż południowej linii domu, chcemy w przyszłości zrobić jeszcze jeden taras, tym razem połączymy drewno ze żwirkiem. Prawdopodobnie w układzie: żwirek/drewno/żwirek.... lub drewno / żwirek w proporcjach 2:1.

Właśnie siedzę nad rozplanowaniem ogrodu.... Wszystkie sugestie mileeeee widziane