ivy17 09.09.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Tynk Ceresita, chyba silikonowy (wszystko mi się już myli : ) ) O jak ślicznie Całośc będzie wyglądała rewelacyjnie. Dopytam o tynk- nasz wykonawca tez nas namawia na tego producenta ...nie za wiele znalazłam opini i sie trochę zastanawiałam..przemawia cena i nie wiedze za dużo wad...a was co przekonało te tego systemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 09.09.2013 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witaj Ivy : ) Wszystko robiliśmy na produktach Ceresita, więc aż się prosiło o ten sam tynk. Siatka, kleje... cały system poszedł na Ceresicie. Nie przekonywała nas cena, ponieważ za wiaderko i tak płaciliśmy powyżej 200zł (kolory ciemne trochę kosztują ), raczej utrzymanie gwarancji producenta na tynk ze względu na jednolity system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.09.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Witaj Ivy : ) Wszystko robiliśmy na produktach Ceresita, więc aż się prosiło o ten sam tynk. Siatka, kleje... cały system poszedł na Ceresicie. Nie przekonywała nas cena, ponieważ za wiaderko i tak płaciliśmy powyżej 200zł (kolory ciemne trochę kosztują ), raczej utrzymanie gwarancji producenta na tynk ze względu na jednolity system. U mnie bedą jasne kolory wiec cena wychodzi dobra. Tez wszystko u nas, cały system byłby na Ceresicie, realizowany przez autoryzowanego wykonawce itp.. Gwarancja mnie bardzo przekonuje, wiekszośc osób tutaj robi na Caparolu i nie ma za wiele opinii. Jednak jak jest gwarancja i producent nie ejst no name to chyba wszytsko powinno być ok. Mam tylko pytanie jakie wykończenie tynku jest u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 21.09.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Co nowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 22.09.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 no właśnie co nowego? też lecę po dziennikach i u Wszystkich ciągle jakby wakacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.09.2013 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Dziękuję, że zaglądacie! Że się WAM jeszcze chce, przy tak zaniedbanym dzienniku.. Nie wynika to jednak z braku chęci, czy czasu, ale wyłącznie z powodu nie skończonych prac. Nie ma zwyczajnie, co pokazać. Co nowego? Hmmm .... Czekamy na zamówioną ziemię. Niestety pogoda nas nie rozpieszcza. Prawie cały czas pada deszcz, co uniemożliwia transport. Jesteśmy już bardzo źli z tego powodu. Czekamy też na szyby. Wymieniać pewnie będziemy za dwa, trzy tygodnie, ponieważ dopiero wtedy Panowie mają wolne terminy na montaż. Zgłoszenie poszło z polisy sąsiada. Jedyny problem to taki, że nie wyłożą nam gotówki na podstawie faktury proforma. Szlag mnie trafił, bo skąd wziąć tyle kasy, cały czas inwestując oszczędności? Przecież sami sobie tych szyb nie uszkodziliśmy. A jednak... zapłacić musimy sami, a oni zwrócą nam w 30dni gotówkę. Chore zasady.... Muszę WAS zmartwić: LEDY nadal nie odpalone Jest tysiąc ważniejszych tematów do realizacji. Choćby drewno...na elewacji. Mogłabym małe coś pokazać, ale mamy jeden wielki syf wokół domu, żadna ze ścian nie jest skończona (brakuje np ostatniej, dolnej deski, albo krótszych boków, które będziemy montować na samym końcu). Teraz tworzymy pod konstrukcję na ścianie frontowej. Jest zabawa. Położenie drewna zajmuje nam mnóstwo czasu. Wszystko robimy sami, tzn rękoma mojego Tomka i naszego Przyjaciela Krzyśka. Może, uda się skończyć prace w kolejny weekend. Nie chcę pokazywać WAM nieskończonej elewacji, bo straci to swój urok i efekt finalny : ) - chyba... Co sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.09.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Kadruj Kochana! Kadruj i pokazuj!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 06.10.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Katti, Jak tam postępy przy pracach związanych z elewacją drewnianą ( weekendzik był piękny i coś czuje, że już niedługo będą fotki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 07.10.2013 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Moi Drodzy, Pogoda faktycznie była piękna! Chłopcy pracowali do 22ej jeszcze w niedzielę, ale naszej frontowej ściany nie udało się wykończyć. Dodam, że deski są krzywe, co powoduje, że na każdą kolejną trzeba poświęcić znacznie więcej czasu. Masakrycznie czasochłonna praca. Poza tym, co? Nawieźli nam ziemię.130ton na razie. Piękna, czarniutka, cudo! : ) Bardzo jestem zadowolona. W tym miejscu ukłony dla mojego Męża, który to cudeńko wypatrzył. Dodatkowo mamy jeszcze jakieś 50ton swojego humusu. Pewnie i tak nie starczy, ale w razie czego mamy zarezerwowane jeszcze 100ton. Dopadł mnie też lekki stres, ponieważ nadal nie wiem, co z ogrodem! Jestem chyba tym wszystkim już tak zmęczona, że w mojej głowie zasunęła się na dobre, zakładka odpowiedzialna za tą część prac. Na co liczę w najbliższym czasie? Być może uda się nam jeszcze przed zimą (czyli lada moment) postawić ogrodzenie z paneli, ale bez części frontowej. Tutaj się jeszcze zastanawiamy. Czarny, prosty panel. Leżakuje już ponad rok. Płacić nie musimy więc jest szansa, że się pojawi. Żadnych fanfar przy bokach ogrodzenia nie będzie Nad frontem się jeszcze mocno zastanawiamy... Pozdrawiam WAS Wszystkich ciepło i dziękuję, że mimo tej ciszy, zaglądacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.10.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 zaglądamy i czekamy powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BESZO 09.10.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Kasiu a jakie drewno elewacyjne wybrałaś? Czekam z niecierpliwością na fotki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 09.10.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Kasiu a jakie drewno elewacyjne wybrałaś? Czekam z niecierpliwością na fotki:bye: BESZO, Avatar piękny ale jakoś nie mogę znaleźć Twojego dziennika budowy Hellou nie daj się prosić, też czekamy na fotki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannapoznan 10.10.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 piękny dom, wspaniały beton będę podglądać jeśli pozwolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena2007 10.10.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Kasiu dom zachwycający!!! Czekam na fotki z elewacją drewnianą, Ciekawa jestem wyboru drewna i koloru elewacji. I bardzo Cię proszę o fotki montażu elewacji drewnianej. Moja po 4 latach wymaga kapitalnego remontu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 11.10.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Kadruj Kochana! Kadruj i pokazuj!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.10.2013 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 zaglądamy i czekamy powodzenia! Robert, bardzo dziękuję! : ) Ja Tobie również mocno kibicuję! Zaglądam do Ciebie zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.10.2013 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Kasiu a jakie drewno elewacyjne wybrałaś? Czekam z niecierpliwością na fotki:bye: Beata, ja też czekam z niecierpliwością na Twój dziennik Możesz też u mnie wkleić kilka zdjęć. Chętnie podglądnę postępy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.10.2013 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 BESZO, Avatar piękny ale jakoś nie mogę znaleźć Twojego dziennika budowy Hellou nie daj się prosić, też czekamy na fotki :) Widzisz Zygii Nie doczytałam i wyszłam przed szereg Też czekam na zdjęcia z budowy Beszo : ) Pozdrawiam Cię szczególnie mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.10.2013 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 piękny dom, wspaniały beton będę podglądać jeśli pozwolisz Witaj Joanno! Nowa buzia zawsze mile widziana. Dziękuję, że zaglądnęłaś i do mnie. Rośnie kolejny wspaniały, współczesny dom. Będę podglądać i kibicować : ))))) Zaglądaj do mnie i pisz, kiedy tylko zechcesz : ) Drzwi otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.10.2013 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Kasiu dom zachwycający!!! Czekam na fotki z elewacją drewnianą, Ciekawa jestem wyboru drewna i koloru elewacji. I bardzo Cię proszę o fotki montażu elewacji drewnianej. Moja po 4 latach wymaga kapitalnego remontu.... Witaj Marzeno! Dziękuję i Tobie : ) Fanie gościć nowe osoby. To znak, że dziennik jeszcze nie umarł Co się stało, że już po 4latach musicie odnawiać elewację ???? Jakie drewno ? Jak położone ?? Strach się bać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts