Katti 15.11.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Nie doczytałem czy nie pochwaliłaś się jakie będzie drewno ? hmmm... nic nie umknie Waszej uwadze Zdecydowaliśmy się na Okoume. Będziemy je malować zwykłym olejem bezbarwnym. Deski są na specjalne zamówienie, ponieważ DLH nie robi ich w profilu, na jakim na zależało. Deska będzie miała 2cm grubości i szerokość 10cm. Położymy ją w odległości 1,5 cm jedna od drugiej. W ten sam sposób, jak na poniższym jpg, ale w poziomie. http://images45.fotosik.pl/1638/0ca4d5e620dae6d3med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 15.11.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Lully, uśmiechnęłam się od ucha do ucha, gdy przeczytałam Twój wpis! hehe Urlop się skończył Miałaś się uśmiechnąć Katti, na wizce korytarza, którą kiedyś wrzucałaś, masz takie bardziej szare drewno... Czy będziesz mieszać gatunki, czy będzie tylko to i wejdzie jednocześnie do wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 16.11.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Miałaś się uśmiechnąć Katti, na wizce korytarza, którą kiedyś wrzucałaś, masz takie bardziej szare drewno... Czy będziesz mieszać gatunki, czy będzie tylko to i wejdzie jednocześnie do wnętrza? : ) nie będę mieszać gatunków drewna. Na wizualizacjach rzeczywiście kolor drewna jest inny. Docelowo miał być modrzew syberyjski. Z różnych powodów z niego zrezygnowaliśmy. Objechaliśmy też kilkanaście realizacji z modrzewiem i ... sama nie wiem - albo ktoś malował źle dobraną lazurą i wyszło nie tak, jak powinno (dla nas), albo deski były powyginane (co mnie przeraziło), albo... pojawiało się wiele tych albo. Być może te wygięcia desek spowodowane były błędnym montażem ... ale skutecznie nas odstraszyły. Zobaczymy, co będzie z tym drewnem. Mam nadzieję, że wyjdzie pięknie. Niestety na efekt zaczekamy wszyscy do wiosny. Wczoraj ustaliliśmy z wykonawcą, że zrobimy konstrukcję jeszcze teraz, ale dechy położymy po tynkowaniu. Z doświadczenia wiemy, że wystarczy coś źle zabezpieczyć, żeby później spędzić kilka godzin na szorowaniu, myciu, czyszczeniu.... Nie mam już siły wszystkich na budowie pilnować, a mnie nikt dniówek tam spędzonych nie opłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 16.11.2012 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Też powiem :jawdrop::jawdrop:będę zaglądała do Ciebie,bo baaaardzo jestem ciekawa jak Wam to wszystko wyjdzie,ładnie będzie,ładnie:wiggle: Witam pięknie nową "buzię" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 16.11.2012 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Chciałam WAM też coś dzisiaj pokazać Mamy zarys kominka Oczywiście zabudowa musi być jeszcze obrobiona, pomalowana, wstawić trzeba blachę dookoła kominka, ale to za jakiś czas. http://images47.fotosik.pl/1637/a9816c2f27752cc4med.jpg http://images34.fotosik.pl/458/5ded3b1f85265d57med.jpg A to zdjęcie poniżej wklejam celowo, ponieważ... http://images48.fotosik.pl/494/20d76786b482398cmed.jpg na nim idealnie widać miejsce, w którym stworzy się fajny blok, jak postawimy kominek zewnętrzny! W tej chwili widać sam styropian, później będzie w tym miejscu tynk, w tym samym kolorze, co zabudowa, ale docelowo stanie kominek zewnętrzny i stworzy spójną wizualnie bryłę Kominek (szyba) ma 91cm długości. Będziemy również w zabudowie (lewa, górna strona kominka) ukrywać jeszcze półkę. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie... ! Edytowane 16 Listopada 2012 przez Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 16.11.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Pytacie o bramę. Nie ma za bardzo, co pokazać Obklejona foliami zabezpieczającymi, więc zdjęć nie pstrykałam (jedynie z montażu). http://images47.fotosik.pl/1637/4076415a3b52b5a3med.jpg A ogólnie domek wygląda z każdym dniem lepiej. Jest już w całości jeden raz zaciągnięty siatką i klejem. Na poniższym zdjęciu jeszcze tego nie widać http://images46.fotosik.pl/1855/bc5ef10cda542491med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.11.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Rewelacyjnie już dom wygląda:cool:. Kominek wewnętrzny imponujący:). Jaki planujesz kominek zewnętrzny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 16.11.2012 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Rewelacyjnie już dom wygląda:cool:. Kominek wewnętrzny imponujący:). Jaki planujesz kominek zewnętrzny? dzięki ... Kominek zewnętrzny z opcją grilla zostanie wykonany przez naszego zduna (który wykonał kominek wewnętrzny). Jest gotowy bardzo podobny kominek w formie wprost do zabudowy, ale jak na złość nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy, więc go nie wygogluje hihihi http://images46.fotosik.pl/1855/e05163260cd3be71med.jpg http://images42.fotosik.pl/352/7b7ac57677b4e2bemed.jpg Obok kominka planujemy, jak widać wykonać stelaż na drewno. Może się uda zrobić go jeszcze w tym roku, ale pewności 100% nie mam Jeżeli nie, to ruszymy z nim na wiosnę lub trochę później.... Będzie wyglądał dokładnie tak jak na powyższej wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 16.11.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Drewno świetnie będzie się tu prezentować. Co planujesz na elewację? Na wizualizacji to coś wygląda na blachę nierdzewną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 16.11.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 hmmm... nic nie umknie Waszej uwadze Zdecydowaliśmy się na Okoume. Będziemy je malować zwykłym olejem bezbarwnym. Deski są na specjalne zamówienie, ponieważ DLH nie robi ich w profilu, na jakim na zależało. Deska będzie miała 2cm grubości i szerokość 10cm. Położymy ją w odległości 1,5 cm jedna od drugiej. W ten sam sposób, jak na poniższym jpg, ale w poziomie. http://images45.fotosik.pl/1638/0ca4d5e620dae6d3med.jpg Katti, beton boooski! Z drewna tez będziesz zadowolona, okoume ma na elewacji forumowy Mytka - jeżeli nie widziałaś - koniecznie zobacz, nie tylko elewację. no to mnie wyprzedziłaś: ja jeszcze nie mam kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 16.11.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 jakie tu nowości ))))) ulala komienek fajny , a tak sie Pani martwila niepotrzebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 17.11.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Katti pieknie wewnątrz i na zewnatrz. Bryła domu bardzo ładnie się prezentuje, Twoje betony równie atrakcyjne;) czy Ty masz całkowicie płaski dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 18.11.2012 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Drewno świetnie będzie się tu prezentować. Co planujesz na elewację? Na wizualizacji to coś wygląda na blachę nierdzewną. Robert, masz na myśli obudowę kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 18.11.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Katti, beton boooski! Z drewna tez będziesz zadowolona, okoume ma na elewacji forumowy Mytka - jeżeli nie widziałaś - koniecznie zobacz, nie tylko elewację. no to mnie wyprzedziłaś: ja jeszcze nie mam kominka "Bambi' , ja uwielbiam Twój domek Mytki elewację widziałam. Wyszła świetnie. Pomógł mi podjąć decyzję (wygląd jego drewnianej elewacji). Zastanawiam się, jak będzie wyglądało to drewno u nas. Mam nadzieję, że się nie pomyliliśmy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 18.11.2012 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 jakie tu nowości ))))) ulala komienek fajny , a tak sie Pani martwila niepotrzebnie Ależ mi tu Ciebie brakowało ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 18.11.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Katti pieknie wewnątrz i na zewnatrz. Bryła domu bardzo ładnie się prezentuje, Twoje betony równie atrakcyjne;) czy Ty masz całkowicie płaski dach ? Moni, dzięki Wszystkie pozytywy chłonę jak gąbka. W całym tym młynie budowlanym, ma to nie małe znaczenie dla psychiki inwestora hehe Tak, dach mamy całkowicie płaski. Przy wykonywaniu warstw pokrycia Panowie stworzyli zgodnie z oczekiwaniami architektów i konstruktorów spadek 1,5% do wpustów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 18.11.2012 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 ...żeby nie było tak różowo muszę się przyznać, że nie mam już siły na tą ciągłą walkę z wykonawcami! Najlepiej by było nic nie widzieć i żyć ze świadomością, że wszystko jest i będzie ok. Prawda niestety jest bardziej brutalna! Mam przyjemność kontrolowania tego, co dzieje się na budowie.Wyrzuciłam już z niej całe mnóstwo ekip! Podniosłam głos tyle razy, że nie jestem w stanie tego zliczyć! W trakcie tej budowy obraziła się na mnie taka ilość osób, która przez dotychczasowe moje życie nie zdołała się uzbierać. To do lich,a ciągła walka z PARTACTWEM I NIEDBALSTWEM. Głównie z niedbalstwem! Bo Ci wszyscy ludzie mają kompletnie w dupie nasze pieniądze i nie szanują zupełnie NIC. Z tej całej ilości ekip z czystym sumieniem mogę dotychczas polecić jedynie ekipę od dachu, zduna i panów od wylewek - chociaż w przypadku tych ostatnich, gdybym nie stała z palcem i nie pokazywała, to wiem, że niektóre detale byłyby spartolone. Nasz Pan Adam od elewacji, na dzisiaj, również mógłby się znaleźć na tej liście, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 18.11.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Z tej całej ilości ekip z czystym sumieniem mogę dotychczas polecić jedynie ekipę od dachu, zduna i panów od wylewek - chociaż w przypadku tych ostatnich, gdybym nie stała z palcem i nie pokazywała, to wiem, że niektóre detale byłyby spartolone. Nasz Pan Adam od elewacji, na dzisiaj, również mógłby się znaleźć na tej liście, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca! Tylko trzy ekipy do polecenia a dom już przecież stoi... Rzeczywiście kiepsko kiedy trzeba stać nad każdą z ekip i pilnować... Ale poczekaj aż zaczniesz wykończenia mam znajomego któremu ekipa dwa razy na własny koszt kładła i skuwała ścianę z trawertynu w łazience Każdemu wykonawcy zdarzają się wpadki ale grunt to się do nich przyznać i poprawić wszystko a takich już niestety jest niewielu. Ja z czystym sumieniem mogę za to polecić wszystkie moje ekipy: od płyty fundamentowej, od ścian, od stropu, od dachu, od ogrodu a w trakcie budowy dostaną pewnie do zrobienia jeszcze wiele innych rzeczy - mimo że jak narazie jest tylko płyta i to bez betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.11.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Robert, masz na myśli obudowę kominka? Nie, mam na myśli zewnętrzne ściany. Na wizualizacji są one niewątpliwie połyskliwe - w przeciwieństwie do "podniebienia" dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 18.11.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 A mi się zawsze wydawało, że elewacja Katti na wizce jest mokra od deszczu Polskie realia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts