robert skitek 18.11.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Taki efekt miał być na wylewce i jest. Na ścianie zwykły tynk po deszczu się tak nie świeci. Do tego dochodzą ledwo widoczne, ale jednak, podziały. Może to tylko efekt artystyczny wizki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 18.11.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Dla mnie to jednak deszcz, a podziały to zacieki Skoro taras i droga są mokre, to po tynku też się leje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.11.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Taki efekt miał być na wylewce i jest. Na ścianie zwykły tynk po deszczu się tak nie świeci. Do tego dochodzą ledwo widoczne, ale jednak, podziały. Może to tylko efekt artystyczny wizki Oko architekta, to jednak inne oko Oczywiście, to nie jest deszcz, ani efekt artystyczny wizki Ten widoczny podział to linia płyt z betonu architektonicznego. Jakiś czas temu pisałam, że z niego zrezygnowaliśmy i będzie w tych miejscach tynk w bardzo jasnym, szarym odcieniu, ale (chyba) jednak wrócimy do płyt - będą montowane w inny sposób. Z tych powodów nie obcięliśmy jeszcze desek wypuszczonych z attyk pod obróbki blacharskie. Nie będziemy też jeszcze kłaść drewna - mimo wcześniejszych planów położenia go przed zimą. Będzie leżakować w dużym pokoju Wypuścimy sobie tylko konstrukcję z wełną mineralną. Na wiosnę zapadnie decyzja. Jeżeli uzbieramy kasę, to będą moje ukochane PŁYTY Z BETONU ARCHITEKTONICZNEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.11.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Dla mnie to jednak deszcz, a podziały to zacieki Skoro taras i droga są mokre, to po tynku też się leje. Droga jest podrasowana przez architekta - żeby było piękniej - jak to ujął Robert "efekt wizki" A taras moja Droga Lully , to zamierzony efekt, co mogłaś już zobaczyć na wcześniejszych zdjęciach z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 19.11.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Jak widać moja wyobraźnia popłynęła razem z tym deszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.11.2012 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Jak widać moja wyobraźnia popłynęła razem z tym deszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.11.2012 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 A u mnie nocne marki nic nie piszą! :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.11.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 A u mnie nocne marki nic nie piszą! :bash: Ciiii... czekamy aż beton wyschnie;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 19.11.2012 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Ja się już boję :D Ale zawsze mogę wkleić "jawdropa" 80 razy, jeśli jeszcze nie wierzysz, że mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 daj coś nowego, to popiszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.11.2012 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 :) już mi lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.11.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 jak widzisz, czuwamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 20.11.2012 00:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Pójdę już... Jest po pierwszej. Spróbuję zasnąć. Dobrej nocy Wam życzę Kochani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 21.11.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Katti - cudnie cudnie cudnie!!!!! wpraszam się na kawę na tarasie Przecież jedna osoba więcej nie zrobi Ci różnicy ))) Napiszesz mi na priv ile kosztował Cię beton tarasowy? Ja ciągle marzę że nasz taras będzie betonowy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 22.11.2012 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Katti - cudnie cudnie cudnie!!!!! wpraszam się na kawę na tarasie Przecież jedna osoba więcej nie zrobi Ci różnicy ))) Napiszesz mi na priv ile kosztował Cię beton tarasowy? Ja ciągle marzę że nasz taras będzie betonowy..... Jedna osoba więcej nie robi żadnej różnicy hehehe Wysyłam Ci info na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 26.11.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Wiele się dzieje, niewiele mogę pokazać Tak to już chyba jest przy pracach wewnątrz domku... Instalacje, alarmy, rozmieszczenie kamer i czujek, to rzeczy, których z oczywistych względów pokazywać nie należy Uspokajam jednak, że wszystko jest i działa, jak należy! Wykończenia kominka też nie ma jak pokazać, bo wszystko dopiero będzie montowane po malowaniu! Drewno przyjechało, leżakuje w garażu związane pasami i osłonięte z góry folią. Będziemy go kłaść jednak na wiosnę, po ewentualnym położeniu płyt i tynkowaniu. Nie ma co pokazać Tarasy i podjazd wyglądają w tej chwili, jak ośnieżone Wychodzi z nich impregnat i z tego powodu pokryły się białym nalotem.... równomiernie, nawet ciekawie to wygląda. Jakbyśmy mieli biały beton wokół domku. Może uda mi się zrobić zdjęcie w ciągu jakiegoś najbliższego dnia, to WAM pokażę.... Chciałam zwrócić zainteresowanym uwagę , że betonowy taras można wykonać całkiem inną techniką za znacznie mniejsze pieniądze. Przypominam, że można również do tego celu wykorzystać betonowe płyty - będą wyglądały cudnie, a można je zamówić w dowolnej grubości, kolorze betonu i kształcie. U nas ta technika wykonania podjazdu i tarasów wynikała z kilku składowych, funkcji, jakie miały spełniać i efektu, jaki musieliśmy i chcieliśmy uzyskać. Dodam, że spotykamy się teraz z ciekawą reakcją znajomych, przyjaciół i całkiem przypadkowych osób. Mam wrażenie, że nikt nie rozumie, tego co zrobiliśmy i efektu, który uzyskaliśmy. Wszyscy, którzy pojawią się na budowie zadają to samo pytanie: - "to już tak zostanie? " - "chyba będziecie na to coś jeszcze kładli? " - "a kiedy płytki?" - "będziecie to malować?" tak, będziemy to malować .... na piękny różowy kolor, najlepiej farbą olejną .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 27.11.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Pracujemy nad stelażem na drewno..., który ma znajdować się na elewacji zachodniej, w części tarasowej. Ściana kominkowa (dla kominka wewnętrznego i zewnętrznego) ma 3,10cm. Planujemy kominek zewnętrzny. Widzieliście to na wizualizacjach. Zanim powstanie, minie jednak trochę czasu.W związku z tym, zastanawiamy się, czy wykonać jeden stelaż i zasłonić nim tylko część ściany, a tą przeznaczoną na kominek zewnętrzny pozostawić, jako pustą przestrzeń, czy może wykonać dwa stelaże, na całą powierzchnię ściany, a w chwili wykonywania kominka zewnętrznego usunąć ten mniejszy stelaż? Co sądzicie? http://images46.fotosik.pl/1855/e05163260cd3be71med.jpg to ta ściana:http://images48.fotosik.pl/482/bfe9feca3d5a7e13med.jpg http://images46.fotosik.pl/1855/bc5ef10cda542491med.jpg Edytowane 27 Listopada 2012 przez Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 27.11.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Katti, z czego ma być docelowy stelaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 27.11.2012 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Katti, z czego ma być docelowy stelaż? Rasiu, wykonanie stelaża bazuje na czterech zamkniętych profilach stalowych, o przekroju kwadratowym 5x5cm (gr. blachy 2 lub 3mm) w połączeniu z prętami zbrojeniowymi o średnicy 16mm. Wszystko zespawane z sobą. Całość będzie postawiona na płycie tarasu (czyli bez dziurawienia tarasu), a od góry, w dwóch miejscach będą mocowania do spodu płyty żelbetowej dachu, żeby zabezpieczyć stelaż przed przewróceniem (np. przez wiatr lub chwycenie się kogoś za stelaż). Cały nasz stelaż pomalowany będzie na czarny mat. Stelaż ma być przeznaczony zarówno na typowe, oferowane w sprzedaży drewno kominkowe (czyli na długość ok. 30-40cm) oraz drewno w dłuższych kawałkach, np. przeznaczonych na ognisko (czyli np. 50-65cm). To dłuższe będziemy przechowywać w strefie stelaża od strony drogi, bo dobrze wypełni cały ten bok i zakryje lukę, która tworzy się między krótszym drewnem kominkowym, a ścianą domu. http://images38.fotosik.pl/1861/95e7764908a6a4e2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 27.11.2012 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Udało mi się też cyknąć zdjęcie naszego schnącego domku klej na siatce coraz jaśniejszy, a taras, jak pisałam wcześniej, też coraz jaśniejszy.... wychodzi z niego i mleko i flosil. Biel zniknie za jakiś czas http://images40.fotosik.pl/1862/01c2ae68d5bd1b06med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts