lullaby 08.01.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Cieszyłaby mnie taka kotłownia, oj cieszyła Katti, Ty będziesz mieszkać zanim ja wstawię okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 08.01.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Kochana kiedy parapetowa ? Bo wiesz ze ja musze bilety wczesniej bukowac , nie ? a chyba juz powinnam zaczac szukac jak patrze na te zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 09.01.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Wooooooooow. Przepiekny poprostu przepiekny. To byłby nasz ideał gdybysmy mogli sie rozbudowac na boki.Zostaje zatem wiernym fanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 09.01.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Katti zazdroszczę fajny etap przed Tobą , trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 10.01.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Hej Katti, masz powietrzną pompę ciepła? Pomiętasz jakiej mocy jest pompa? Czy oprócz kominka to Twoje jedyne żródło ogrzewania? Kominek masz bez rozprowadzenia ciepła? Sorry za grad pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 10.01.2013 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Wooooooooow. Przepiekny poprostu przepiekny. To byłby nasz ideał gdybysmy mogli sie rozbudowac na boki. Zostaje zatem wiernym fanem. Ależ to jest miłe Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 10.01.2013 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Cieszyłaby mnie taka kotłownia, oj cieszyła Katti, Ty będziesz mieszkać zanim ja wstawię okna Lully, do marca nie ma szans (podczytuję Cię stale i wszędzie )! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 10.01.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Katti, mój followersie Ściskam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 10.01.2013 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Oli - poinformuję Cię wcześniej. Przecież jesteśmy już umówione Moni_, fajny etap, ale taki mętlik w głowach! Zupełnie nie wiem, na co się zdecydować Jak już coś wybierzemy, za chwilę pojawia się inna opcja i znowu myślimy, wertujemy strony, przewracamy kartki, liczymy pieniądze, sprawdzamy kolory, faktury, tkaniny, masakra... . Chciałabym mieć już pewność, co do każdego naszego wyboru (to chyba tylko moje marzenie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 10.01.2013 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Katti, mój followersie Ściskam ciepło ja też ściskam Kochana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 10.01.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Po prostu szczere. Jest przepiękny i już. Chyba moim terażniejszym klockiem zajmie się koparka hi, hi, hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 10.01.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Hej Katti, masz powietrzną pompę ciepła? Pomiętasz jakiej mocy jest pompa? Czy oprócz kominka to Twoje jedyne żródło ogrzewania? Kominek masz bez rozprowadzenia ciepła? Sorry za grad pytań Raniu, witaj Tak, mamy pompę ciepła - powietrze: pompa Panasonic WH-UD09CE5/WH-SDF09C3E5 230V 9kw kominek bez rozprowadzenia ciepła. Ogrzewanie podłogowe. I to moje jedyne źródło ciepła, poza kominkiem, którym będziemy dogrzewać. Rekuperacja też została zaplanowana tak, aby zbierać ciepłe powietrze z kominka Mamy też zbiornik na wodę Galmet 300litrów i rekuperator BRINK RENOVENT EXCELLENT 300/400M3/H Pamiętajcie proszę, że nasz domek nie jest duży Jeżeli ktoś ma ochotę podyskutować na temat związany z rekuperacją bądź ogrzewaniem (pompą) to ze względu na moją znikomą wiedzę, bardzo proszę o kontakt z naszym instalatorem Chętnie podam namiary na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 10.01.2013 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Poszukiwaczu, raz jeszcze dziękuję. Nam też się bardzo to maleństwo podoba Jakie masz wymiary działki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 10.01.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 U mnie działka jest 16 x 42 m, a dom ma obecnie 7x 12 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 10.01.2013 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Pytałam z czystej ciekawości... u mnie domek wg projektu ma 17m/14m (z tarasem, który jest integralną częścią projektu). Działka nam na to pozwala - na szczęście. Na takiej działce, jak Twoja, może powstać naprawdę CIEKAWY DOM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 10.01.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 (edytowane) No mam taką nadzieję,ze będzie taki ciekawy choć trochę jak twój. Dlatego szukamy, szukamy ciekawych inspiracji, ale realnych do spełnienia. Edytowane 10 Stycznia 2013 przez a.poszukiwacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 10.01.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Raniu, witaj Tak, mamy pompę ciepła - powietrze: pompa Panasonic WH-UD09CE5/WH-SDF09C3E5 230V 9kw kominek bez rozprowadzenia ciepła. Ogrzewanie podłogowe. I to moje jedyne źródło ciepła, poza kominkiem, którym będziemy dogrzewać. Rekuperacja też została zaplanowana tak, aby zbierać ciepłe powietrze z kominka Mamy też zbiornik na wodę Galmet 300litrów i rekuperator BRINK RENOVENT EXCELLENT 300/400M3/H Super! Dziękuję za odpowiedź! Zapytałam o nią dlatego, że sama mam zaplanowaną pompę powietrzną, i dystrybutor straszy mnie, że pompa nie może być jedynym żródłem ciepła, a na dodatek powinna byc dużej mocy (moja ma mieć 8kW, domek 132m) Po twoim wpisie troche się uspokoiłam Ciekawe jak się sprawdzi w duże mrozy. Reku też mam Brink Renovent (a raczej bedę mieć lada dzień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 13.01.2013 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Kochani, cofnęłam się kilka stron wstecz w swoim dzienniku i ....NIE MOGĘ UWIERZYĆ, że jesteśmy już na tym etapie, na którym jesteśmy. Jestem już zmęczona, nawet bardzo, ale z każdym dniem też coraz bardziej szczęśliwa. Dodam, że takiego bajzlu, jaki mamy w domu teraz - chyba jeszcze nie mieliśmy! Wiercenie w suficie wywołało lawinę pyłu! Panowie ograną dom dopiero po montażu płyt. Nie mogę się doczekać Jakiś czas temu wybraliśmy rolety wewnętrzne, elektryczne, marki SELT. Chyba o tym nie wspominałam. Sensowna cena w stosunku do jakości i profesjonalna obsługa. Przynajmniej w województwie śląskim : ) Jak będzie z montażem i realizacją zamówienia - dopiero zobaczymy. W tej chwili mamy już zrobione wnęki przy oknach. Musieliśmy zostawić 15cm szczeliny, aby w późniejszym czasie bez problemów zamontować cały ten system. Wypuściliśmy jeszcze do każdego okna kable, aby elektryka rolet mogła zadziałać. Pamiętajcie proszę, że przy np roletach zewnętrznych należy zaplanować przestrzeń do schowania mechanizmu w elewacji - przynajmniej 39cm (w górę!) My nie planowaliśmy zewnętrznych rolet, jedynie wewnętrzne, chowane w suficie, które mają pełnić rolę ochrony przed słońcem i zapewniać nam spokojny sen nawet po 10ej rano Producent zapewnia, że wystarczy nam szczelina o szerokości 15cm. Ze zdjęciami z prac będzie ciężko Wczoraj spędziłam cały dzień na budowie, ale ... Mój Mąż z naszym Przyjacielem tyrali, a ja integrowałam się z sąsiadami Wypiliśmy mnóstwo alkoholu i wcale nie z tego powodu tak dobrze się bawiłam Fantastyczni ludzie ... Będziemy spędzać nie jeden piątkowy wieczór wspólnie - już to wiem ! http://images33.fotosik.pl/525/9acb80ca9af0aa90med.jpg http://images38.fotosik.pl/1908/07720a41289c8b0fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 13.01.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No tempo budowy masz, że ho ho. Trzymam kciuki, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 13.01.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam serdecznie!!!! Podgladalm od jakiegoś czasu. Domek przepiękny! Ciekawa jestem środka! Pozdrawiam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts