Katti 19.01.2013 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Możemy się pośmiać , ale jak przyjdzie mi domyć oka i profile na wiosnę, to będę chyba płakać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 20.01.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 no to i Ja tu jetem z tą różnicą, że nie wiem jak ten wątek dodać do ulubionych aby łatwo do niego trafiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 20.01.2013 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Witam Cię w moich progach na dole masz link "dodaj do ulubionych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.01.2013 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Sufity skończone! Górale nie pozwolili mi zrobić zdjęć Dopiero, gdy będzie posprzątane! Zatem muszę czekać do soboty, bo dopiero w tym dniu wybieram się na budowę. Na budowę... czy to nadal budowa??? Czy może już dom? Wczoraj spędziłam kilka godzin ze stolarzem. Wszystko ustaliliśmy. Pewnie czekają nas jeszcze jakieś małe szlify, ale najważniejsze zostało powiedziane. Za kilka dni zaczynamy też prace w łazience i WC. Nie wybraliśmy nadal płytek! Zastanawiamy się nad trzema opcjami i na którąś na pewno w najbliższych dniach się zdecydujemy. Wszystkie decyzje podejmujemy sami. Nad wnętrzami pracujemy bez pomocy architektów. Wnętrza będą nasze podobnie, jak ogród ...ale do tego DALEKA DROGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 23.01.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Gratuluję kolejnego etapu ach pewnie już wszystko zaczyna wyglądać jak dom tak jak napisałaś a nie jak budowa normalnie pozytywnie Ci zazdroszczę. Wyczekuję też z utęsknieniem weekendu kiedy to pewni górale będą w domu i będą mieli dostęp do internetu aby zobaczyć moje rzuty i ewentualnie napisać jakie koszty za postawieniem idą... i czy ewentualnie mieliby czas z początkiem wiosny a tym roku będzie ona bardzo szybko - sprawdzałam pogodę wczoraj Katti co do wnętrza to Nasze będzie też Nasze a nie projektanta też sami będziemy wszystko sobie ustawiali i obmyślali co i jak i jak na razie mam dwa dylematy co do łazienek i kuchni i ehhh nie wiem co z nimi zrobić Masz jakieś rzuty wnętrza? mogłabyś się pochwalić? pliiiissssssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.01.2013 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 No tak, u mnie internetu jeszcze nie ma Chciałam Ci powiedzieć, że Wszyscy inwestorzy chcieliby zaczynać budowę w pierwszych dniach wiosny - sama taka byłam - jednak nawet rozpoczęcie budowy w maju lub czerwcu gwarantuje Ci zamknięcie budynku przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 23.01.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 tak wiem Katti ale powiedz tym góralom, że z utęsknieniem czekam na kosztorys a poza tym goni mnie tak ze względu na rok ciągnącą się papierologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 24.01.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Nie mam zdjęć ukończonych sufitów, ale mam zdjęcia nieukończonych http://images45.fotosik.pl/1695/e368fe23cb95330bmed.jpg http://images39.fotosik.pl/1914/ad40d8f0e224d48emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 24.01.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Katti no u ciebie jak zwykle pieknie.Fan !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 24.01.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Na budowę... czy to nadal budowa??? Czy może już dom? Zdecydowanie DOM Katti, czy wnętrza będą zupełnie inne niż te, które zaproponowali architekci? Kiedyś wrzucałaś taką ładną wizkę korytarza w drewnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 25.01.2013 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Katti! Przyszłam tu po betonowej podłodze:-) Na innym wątku natknęłam się na Twoje próbne płyty i ... mnie wciągnęło na amen:-D Cudownie, po prostu cudownie zapowiada się Twoje "Maleństwo" (na zdjęciach przestrzenie wydają się wielkie:o). Wizki są obłędne, jedna z najładniejszych jakie widziałam! Będziesz się ich trzymać czy wprowadzasz zmiany? Trzymam kciuki za tę niezwykłą budowę Będzie się Wam wspaniale mieszkało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 25.01.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Zdecydowanie DOM Podpisuje się. DOM zdecydowanie. I to jaki DOM !!! demon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 25.01.2013 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Dziękuję WAM wszystkim! To miłe... Odnośnie wnętrz. To, co wrzuciłam jakiś czas temu, to coś, co chcieliśmy u siebie zrobić. Architekci nam to zwizualizowali i jestem im za to bardzo wdzięczna. Wyszło pięknie Nie zdecydowaliśmy się na wspólną pracę przy wnętrzach z różnych powodów, o których nie chcę tutaj pisać. Będą zmiany, ale niewielkie. Drewno na dwóch ścianach chciałabym zostawić. Szukam właśnie czegoś, co będzie dobrze wyglądało, a nie szarpnie nas po kieszeni, bo już od dłuższego czasu budujemy z własnych środków, a nie pożyczonych z banku. Nie ukrywam, że to ciąży, ale cóż... Stolarz obiecał, że końcem marca będzie część mebli: kuchnia i meble w łazience. Zastanawiamy się jeszcze nad kolorem i rodzajem frontów. Szara kuchnia pozostanie chyba szara. Będzie przełamana bielą na podłodze i białym blatem - chyba. Szukamy zielonego koloru do mebli w łazience, ale do tej pory nie znalazłam, żadnego matu, który by choć trochę przypominał to, co nam się podoba. A czas ucieka... Musimy też podjąć decyzję odnośnie płytek do łazienki i wc! Zaczynamy za kilka dni, mam zablokowane na stanie magazynowym trzy wzory płytek, ale (CO MNIE NIE DZIWI!), nadal się nie zdecydowaliśmy... To wszystko mi się już śni nocami. Czas biegnie, a my NICZEGO NIE JESTEŚMY PEWNI. Bardzo poważnie zastanawiamy się nad wyborem dużo ciemniejszej płytki niż chcieliśmy na ściany do łazienki i wc http://images41.fotosik.pl/1917/0ff9fbf4380fb625med.jpg Boję się, że mimo bieli na podłodze będzie zbyt ciemno na stosunkowo niewielkie powierzchni, jaką dysponujemy. Balbinko, wnętrza faktycznie są przestronne (nie tylko na zdjęciach). Architekci doskonale rozplanowali układ wnętrz. Sypialnie mamy mniejsze, ale uważam, że wystarczające. Obecnie mamy sypialnie wielkości 25m2. Wchodzimy do niej wieczorem i wychodzimy rano. Uznaliśmy, że to dodatkowe koszty przy wybudowaniu i ociepleniu domu, więc zminimalizowaliśmy część nocną na rzecz dziennej. Nam się podoba Jak widzicie, mnóstwo decyzji do podjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 25.01.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 "Jak widzicie, mnóstwo decyzji do podjęcia " Katti, proszę się dzielić pomysłami, od czegoś tu jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 25.01.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ale czy stolarz nie ma zadnego koloru ktory ci odpowiada czy w palecie kolorow nie ma? Bo jesli to kwestia stolarza to zapytaj czy jest mozliwosc polakietowania z palety- nie powinno byc problemu bo np ja moge wybrac dowolny kolor z palety RAL lub NCS ( czy jak jej tam jest:)) moze jesli nie on to ktos inny sprzeda ci takie fronty a on wszystko zmmontuje? Plytki u mnie tez byly zmora- na nic nie umialam sie zdecydowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 25.01.2013 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ale czy stolarz nie ma zadnego koloru ktory ci odpowiada czy w palecie kolorow nie ma? Bo jesli to kwestia stolarza to zapytaj czy jest mozliwosc polakietowania z palety- nie powinno byc problemu bo np ja moge wybrac dowolny kolor z palety RAL lub NCS ( czy jak jej tam jest:)) moze jesli nie on to ktos inny sprzeda ci takie fronty a on wszystko zmmontuje? Plytki u mnie tez byly zmora- na nic nie umialam sie zdecydowac... Tak, mogę wybrać z palety RAL dowolny kolor. Tylko, że chciałabym zobaczyć ten wybrany RAL na jakimś większym kawałku płyty.... te, którymi dysponuje jakoś nam się nie spodobały. Musimy podjechać do jakiejś hurtowni - tylko kiedy??? Na wszystko brakuje czasu.... wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 25.01.2013 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 "Jak widzicie, mnóstwo decyzji do podjęcia " Katti, proszę się dzielić pomysłami, od czegoś tu jesteśmy Jak się dzielić Słońce, jeżeli dwóch pozostałych płytek nie znajduje w sieci, a zdjęcia, które mam ZUPEŁNIE nie oddają ich uroku Podejmując decyzje wyłącznie kierując się fotami - nie kupiłabym żadnej z tych płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 25.01.2013 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Doszedł jeszcze problem z wykończeniem żywicy przy połączeniu jej ze ścianami (???!!!). Cokoły żywiczne - ble! Listwy przypodłogowe - ble! Kątownik lub płaskownik aluminiowy - nie pasuje nam do wnętrz Podkuwanie na tym etapie ścian, żeby schowac w nich jakiś cokół - masakra! Nie chcę tego robić. Nie myślałam o tym na etapie wykonywania tynków i teraz - masz babo placek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 25.01.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Jak się dzielić Słońce, jeżeli dwóch pozostałych płytek nie znajduje w sieci, a zdjęcia, które mam ZUPEŁNIE nie oddają ich uroku Podejmując decyzje wyłącznie kierując się fotami - nie kupiłabym żadnej z tych płytek Dawaj nazwy, Lulla Ci znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 25.01.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Widze ze listwy ci sie nie podobaja ale sa firmy ktore robia listwy w takim samym kolorze co drzwi wew - mozna je idealnie dopasowac i przynajmniej nie ma roznych odcieni czy kolorow- teraz faktycznie bedzie ci cos dobrac jesli ani cokol zywiczny ani listwa nie podobaja sie( na pocieszenie dodam ze ja na etapie tynkow pamietalam o cokole i chcialam moec ukryty pod tynkiem tylko co z tego jak nie wiedzialam jaki cokol chce i jaka podloga bedzie?-koncepcja podlogi zmieniala sie wiele razy- poza tym nie zawsze to co sie kupi jest idealnie rowne i moglby byc problem z dopasowaniem do podciecia tynku) co do kolorow- na pewno stolarz ma mozliwosc otrzymania probki w danym kolorze- jesli nie to moze wezmiesz kawalek plyty i dasz jaka jakiemus blacharzowi co maluje auta?( wiem masz malo czasu;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts