koktajl 25.01.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Dawaj nazwy, Lulla Ci znajdzie oo tego mozesz byc pewna:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 25.01.2013 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 oo tego mozesz byc pewna:D:D:D Oooo, fakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 25.01.2013 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Oooo, fakt! Nie mylić z fak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 25.01.2013 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Myślimy też o tej ( z CK Ceramic) - 30cm /89,5cm http://images40.fotosik.pl/1923/ad405e29e64af803med.jpg ale pisałam już wcześnie, że "nie wychodzi dobrze na zdjęciach" - przynajmniej na tych, które otrzymałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 25.01.2013 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Myślimy też o tej ( z CK Ceramic) - 30cm /89,5cm http://images40.fotosik.pl/1923/ad405e29e64af803med.jpg ale pisałam już wcześnie, że "nie wychodzi dobrze na zdjęciach" - przynajmniej na tych, które otrzymałam no i nic nie widać ! Jest szara i ma prawie niewidoczne białe prążki... których tutaj nijak nie zobaczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 25.01.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Mnie sie ta szara podoba na zdjeciu- prazki widac jakby to byl jakis wzor plytki w szarosci a nie biale prazki- a one na zywo sa duzo bardziej widoczne czy tylko delikatne? Ty widzialas na zywo te plytki tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 26.01.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Mnie sie ta szara podoba na zdjeciu- prazki widac jakby to byl jakis wzor plytki w szarosci a nie biale prazki- a one na zywo sa duzo bardziej widoczne czy tylko delikatne? Ty widzialas na zywo te plytki tak? Widziałam je. Są piękne. Z odległości wygląda, jak szara duża płytka, a gdy podchodzisz widać na niej delikatne, cieniuteńki prążki. Rozmawiałam wczoraj z chłopakami, którzy będą robić łazienkę i mają sprawdzić, ile będzie docinek przy takim rozmiarze płytki. Muszę pamiętać, że łazienka ma 8m2, a nie 18 Nie sztuką jest kupić płytkę w takim rozmiarze, sztuką położyć ją tak, żeby jej długość przeniosła się również na efekt. Obawiam się trochę, że właśnie ze względu na te jej 90cm, może być w wielu miejscach docinana. Szkoda by było... Za to płytka o długości 60cm idealnie wpasowuje się nam w ściany - np. w szerokość wydzieloną pod prysznic (120cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 26.01.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Zaskoczę Was Nie znalazłam CK Ceramic w ogóle Marny ze mnie szpieg, oj marny. Muszę poczekać na efekt końcowy u Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 28.01.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Lully, wygrzebałam tą płytkę w jednym z salonów ADARI. Nie będzie jej jednak u nas w łazience. Górale sprawdzili, jak trzeba byłoby ją poprzycinać, żeby położyć na naszych ścianach i wyszła KICHA. Musimy się skupić na płytce o długości 60cm. - wpasuje się idealnie w wymiary naszych łazienkowych ścian Problem rozwiązał się sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 28.01.2013 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Nie wiem, czy WAM wspominałam, o kocie, maleńkim białym kotku, który przypałętał się jakiś czas temu na naszą budowę. Przychodziła cały czas, i pomimo, że nie bardzo lubimy koty zabraliśmy ją do siebie. Miała zostać tylko na największe mrozy, ale stan Mamy, którą mamy od ponad roku u siebie (jest po udarze) znacznie się poprawił dzięki tej kici, więc już z nami zostanie. Stan psychiczny oczywiście. Uruchomiła też prawą rękę, którą do tej pory niewiele chciała robić. Teraz musi, jeśli chce podnieść kota I teraz odnośnie KOTA. Pojechaliśmy wczoraj na budowę, o przepraszam, do DOMU Wzięliśmy kicię ze sobą. Czuła się trochę zagubiona, więc schowała się między kartony. I wówczas mój Ukochany, wpadł na pomysł, że wrzuci kicię w śnieg. Pewnie wykonany dwa susy i wróci szybko do ciepłego domku.... A ona co?! Wykonała dwa susy i ...uciekła nam w te zakichane krzaczory z kolcami. Nie wiem, co to za cholerstwo! Połowę wycięliśmy, ale część jeszcze została! Nie chciała wyjść z tych cierni przez następne dwie godziny, a siedziała tak głęboko, że w żaden sposób nie mogliśmy się do niej dostać. Po jakimś czasie weszła w las i tyle ją widzieliśmy. Wygoniłam (wściekła jak osa!) mojego Męża do domu!, a sama zostałam, żeby ją nawoływać... Moja druga połowa pojechała z Mamą do domu, ale wróciła po dwóch godzinach na budowę, żeby pomóc jej szukać. Miał szczęście, bo przez te dwie godziny, cała złość mi przeszła I tak, koło 20ej nasza kitka wróciła w te cholerne krzaczory, ale nadal nie chciała z nich wyjść! Nawet jak odeszliśmy, nie wychodziła. Widziałam, że jest cała mokra, zmarznięta i zmęczona. Jak łamałam gałęzie, nie uciekała jak wcześniej. Więc ze złością, w szaleju!, połamałam tyle gałęzi ile się dało i w tych ciemnościach, z latarką w zębach wczołgałam się z gębą w śniegu w te zakichane ciernie! Jak tylko była w moim zasięgu chwyciłam ją za sierść i wyczołgałam się z nią na wolne pole! Potargałam sobie rajstopy! Cała zmoczyłam w śniegu! pokaleczyłam ręce, ale mina mojego Męża była bezcenna ! Kot w domu! Mama szczęśliwa - może tulić ją znowu ile zechce! A krzaczory przy pierwszym roztopie zetnę osobiście, co do jednej gałęzi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 28.01.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) No i musiałam tu przyjść znowu A dlaczego? Bo kocham koty najbardziej na świecie, a w szczególności takiego jednego białasa, którego zaadoptowaliśmy 3 lata temu i który właśnie dziś kończy 6 lat Historię przeczytałam z zapartym tchem i trzy razy, żeby być pewną, że kicia wróciła do Was cała i zdrowa Umarłabym, gdyby nasz wywinął taki numer, tym bardziej, że jest kotem rozpieszczonym i niewychodzącym... Jak tylko zamkniemy stan surowy, zamierzam go przywieźć do domku, żeby zaczął poznawać nowe kąty... i chyba, mając na uwadze Twoją przypowieść, przeprowadzę po salonach na smyczy P.S. Rajstopy?! W taką pogodę? Bój się Boga, Katti No, chyba, że oprócz kota masz w planach przygarnąć też wilka Edytowane 28 Stycznia 2013 przez lullaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.01.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dobre! Opis tak ekspresyjny, że aż się otrząsałam po przeczytaniu, jakbym się otrząsała ze śniegu i kolców:lol2:. Piękny macie ten DOM i już z historią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 28.01.2013 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dziewczyny , długo tego nie zapomnę ... Lully, grube rajstopy Już ich nie ma I też prawie umarłam, gdy nie chciała wyjść z tych chaszczy! A jak zniknęła nam z oczu, to aż się poryczałam. ale ten Mały Słodziak jest już z nami... http://images41.fotosik.pl/1921/38b3b85946fe2d86med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 28.01.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Cześć Śliczna Fajna grzywa Wygląda jak młodsza siostra mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 29.01.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 katti a w jakiej kwocie maksymalnie chcesz się zamknąć za jedną sztukę drzwi? raczej mniej czy więcej? mają być z drewnem czy może być cały mdf? bo np jeśli cały mdf to w asilo do końca stycznia jest promocja na drzwi lakierowane w cenie drzwi fornirowanych, białe, gładkie to koszt ok 1300 zł, w asilo zawiasy ukryte to koszt 100 zł (więc tanio), można robić podciecie wentylacyjne itp itd. ( przedstawiciel asilo jest w ttw opex czy home sama nie wiem jak sie nazywa na roździeniu w kato). ja wstępnie brałam je pod uwagę, ale zdecyduję sie na Dewro (bezprzylgowe, białe, gładkie, ościeżnica pod kątem 90 stopni, podcięcie wentylacyjne) z montażem i vatem coś ok 2000 ( nie wiem ile upustu dają przy jakiej ilosci sztuk). koszt zawiasów ukrytych w dewro już nieco większy. te asilo tez są bezprzylgowe. pani w dewro powiedziała, że robią tez listwy przypodłogowe w takim samym kolorze jak drzwi (wiem nie chciałas, ale coś mieć musisz w tym wypadku) koszt takij listwy to ok 30 mb ( czyli raczej dużo ale widziałam tez za 15 za mb i chyba wolę poczekać i dołożyc do tych niż ten badziew kupić) .dewro jest w katowicach na roździeniu ale ty chyba do gliwic bedziesz mieć blizej. drzwi zlicowane ze ścianą fajne widziałam na bartyckiej w wawie- koszt drzwi w wielkosci standardowej robione przez lokalnego stolarza troche powyzej 3000 zł ale były bardzo ładne. ja wiem akurat tyle o drzwiach ( jest jeszcze firma Moric -maja super drzwi ale koszt takich samych jakw Dewro to ok 2500 więc u mnie odpadły), o inn tańsze firmy akurat nie pytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 29.01.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Historia z kotem niesamowita! A dom pięknieje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 30.01.2013 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Koktajlu, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 30.01.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 a przydało się to do czegoś czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 30.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 W temacie kotka - Katti jak przyjdą Ci nowe złości a już krzaczorów zabraknie u Ciebie to zapraszam do mnie - jest a raczej będzie ich pod dostatkiem jak tylko zacznie wszystko wracać do życia i dodam, że bez kolców W innym temacie to głowę Ci ukręcę i będę turlała z punktu A do B Byłam i gadałam z chłopakami Ja pierdziu ale oni młodzi nooo i mam mętlik w głowie i nie wiem już co mam robić? RATUNKU... Wrażenie jednak pozytywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 31.01.2013 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 a przydało się to do czegoś czy raczej nie? Oczywiście dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts