Katti 31.01.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 W innym temacie to głowę Ci ukręcę i będę turlała z punktu A do B Byłam i gadałam z chłopakami Ja pierdziu ale oni młodzi nooo i mam mętlik w głowie i nie wiem już co mam robić? RATUNKU... Wrażenie jednak pozytywne Młodzi, przystojni, sympatyczni i co z tego?? Ważne, że znają się na budowlance, a po budowach latają już od 15roku życia! Mogę zaprowadzić Cię do kolegi, u którego taki jeden małolat (sorry chłopaki! mam na myśli jednego z najmłodszych z WAS ) kładł płytki w łazience kapelusze z głów! Nie będę ich więcej zachwalać U nas robią wszystko od momentu, w którym wywaliłam pierwszą ekipę z budowy. Skończyli sufity, za chwilę zaczną łazienkę i wc. To chyba mówi samo za siebie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 31.01.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Katti a, że Pozwolenie na Budowę dzisiaj dostałam to już pewnie wiesz he he he tak więc czekam na uprawomocnienie i do dzieła Młodego jeszcze po molestuję o wgląd na jedną budowę i będzie git hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 31.01.2013 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Katti a, że Pozwolenie na Budowę dzisiaj dostałam to już pewnie wiesz he he he tak więc czekam na uprawomocnienie i do dzieła Młodego jeszcze po molestuję o wgląd na jedną budowę i będzie git hi hi hi Kasiu, gratuluję! Super! Teraz będę się przygladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.poszukiwacz 02.02.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 No to teraz kici zazdroszczę. Będzie miał piekny dom i cudowną panią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 02.02.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 uwielbiam taras tak,bo taras jest wizytówką każdego domu :yes:jak jest ciepło każdą wolna chwilę spędzamy na tarasie i to bardzo cieszy a kuchnia na wizualkach super,ile metrów ma kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 03.02.2013 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 tak,bo taras jest wizytówką każdego domu :yes:jak jest ciepło każdą wolna chwilę spędzamy na tarasie i to bardzo cieszy a kuchnia na wizualkach super,ile metrów ma kuchnia Wrzucałam wizualizacje naszej kuchni ? Qrde, nie przypominam sobie Jeśli tak, to i tak są nieaktualne Kuchnia z częścią jadalną ma prawie 18m2 - połowa z tego, to o ile dobrze pamiętam kuchnia. Taras nasz uwielbiam, ale to z powodu miłości do betonu... Będziemy też mieli wydzielone miejsce w ogrodzie, które zbudujemy z płyt betonowych i drewna - ale to dopiero na przyszłą wiosnę, jak ogród trochę zarośnie i będziemy wiedzieli już, gdzie lubimy przesiadywać. Taki mamy plan. Dodatkowo chcemy dobudować do "magazynu płodów rolnych" (niesamowita nazwa!) drewnianą część tarasową z pergolą. Wstawimy tam jakiś fajny mebel, żeby można było wyłożyć zwłoki Właśnie w okolicach magazynu planujemy miejsce do grillowania lub palenia ogniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 03.02.2013 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 No to teraz kici zazdroszczę. Będzie miał piekny dom i cudowną panią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 03.02.2013 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Wybraliśmy drzwi wewnętrzne! Nareszcie ... jedna rzecz do zrobienia mniej. Interdoor model PŁASKIE , malowane, bezprzylgowe, z ukrytymi zawiasami. Wszystkie białe poza drzwiami do wc , które będą czarne - ponieważ mamy w tym miejscu czarną ścianę i poza drzwiami do łazienki - będą w kolorze. W jakim? Niespodzianka! Sama jestem ciekawa efektu Dziękuję Koktajlowi, Spirei i Dr_Au za pomoc. To Wasze wpisy naprowadziły mnie na ten wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.02.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Wybraliśmy drzwi wewnętrzne! Nareszcie ... jedna rzecz do zrobienia mniej. Interdoor model PŁASKIE , malowane, bezprzylgowe, z ukrytymi zawiasami. Wszystkie białe poza drzwiami do wc , które będą czarne - ponieważ mamy w tym miejscu czarną ścianę i poza drzwiami do łazienki - będą w kolorze. W jakim? Niespodzianka! Sama jestem ciekawa efektu Dziękuję Koktajlowi, Spirei i Dr_Au za pomoc. To Wasze wpisy naprowadziły mnie na ten wybór. Kasiu pochwal się zatem jak one będą wyglądały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 04.02.2013 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dla tych, którzy nie lubią wujka google Oczywiście wszystkie matowe... i pokazuję jedynie model http://images50.fotosik.pl/1840/d0ab999657509d0f.jpg http://images36.fotosik.pl/366/f0eecc7dbb59ab50med.jpg http://images34.fotosik.pl/546/f61b7b3ad251b19cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 04.02.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Będą śliczne i ładnie się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 08.02.2013 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Nuda u mnie w dzienniku, oj nuda .... Nic się nie zmieni - przynajmniej dzisiaj. Od poniedziałku ruszamy z łazienką i wc. Wychłodziliśmy nieco wylewki, zgodnie z zaleceniami sprzedawcy płytek i od wtorku robimy podłogi. Do końca myśleliśmy, że w domku będzie biała żywica, ale .... rzutem na taśmę wygrał gres. Będzie biały mat. Pamiętamy o dylatacjach, które są szczególnie ważne przy wybudowanym dopiero co domku, pamiętaliśmy o delikatnym wychłodzeniu wylewki, żeby woda z kleju za szybko nie odparowała, ale co z fugami?? Wiem, że będą, bo muszą być - płytka na podłodze z ogrzewaniem pracuje, rozszerza się i kurczy. Pytanie tylko JAKA fuga??? Jakie jest WASZE zdanie na ten temat???? Do białych płytek, biała fuga, ale jaką położyć, żeby za chwilę nie była brudna jak świnia.... ??? Epoksydową, która jest znacznie droższa i nie wiem, czy rzeczywiście tak skuteczna jak mówią, czy inną? Proszę WAS o pomoc w podjęciu decyzji Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 09.02.2013 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Halooo, licze na Was... Od poniedzialku zaczynaja ukladac. Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 09.02.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Nie wiem czy Ci to pomoże, bo my mamy zwykłe (cienkie) fugi cementowe Mapeia (na dole jest wszędzie podłogówka). Tyle tylko że mam gres polerowany i impregnowaliśmy wszystko 3 razy impregnatem Fila, fugi się siłą rzeczy załapały, mam nadzieję że pomoże trochę (płytki bardzo jasne, fuga bodajże jaśmin). Nie wiem jeszcze jak będą się spisywać, bo podłogówka dopiero ruszyła, ale mam nadzieję że będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.02.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Fugę epoksydową trudniej dobrze jest położyć. Zapytaj swoich chłopaków jakie mają doświadczenia z używaniem tych fug. Krótko o fugach możesz poczytać tu: http://tuznajdziesz.pl/produkty/artykuly/fuga-epoksydowa-fuga-cementowa-czy-masa-elastyczna-355/, ale dodatkowych odmian i stosowanych dodatków jest dużo więcej. Jeszcze ważne jakie będziesz miała płytki/gres. Fugi epoksydowe i cementowo-epoksydowe nie nadają się do porowatych płytek. Ja stosowałam u siebie fugi cementowe elastyczne. We wrażliwych miejscach zabezpieczałam impregnatem HG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 09.02.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Hej Katti Przyszłam i się witam u Ciebie. Nie będę oryginalna... DOM się zapowiada super, ale to wiesz, drzwi po prostu bomba. Powiedz czy masz tynk na ścianach czy tylko płyty gk ? Pozdrawiam Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.02.2013 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Katti, tak na szybko.Mam białe zwykłe fugi (Mapei) w górnej łazience. Nie da się ukryć - brudzą się. Były impregnowane po położeniu. Raz na tydzień-dwa szoruję je na kolanach i wracają do formy. Jest z nimi jednak trochę roboty. Łazienka jednak nie jest za duża - jest tego coś koło 10m2. Raczej nie odważyłabym się z białymi fugami pójść na parter, gdzie jest najintensywniej używana powierzchnia. Rozważaliśmy epoksydowe, ale wykończeniowiec twierdził, że i tak będą się z czasem brudzić, a jest problem z usunięciem tej fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.02.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Spirea a czy na scianach masz tez biala fuge i rowniez sie tak brudzi? Najbardziej boje sie bialej fugi pod prysznicem (podloga bedzie szara) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 10.02.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Katti, tak na szybko. Mam białe zwykłe fugi (Mapei) w górnej łazience. Nie da się ukryć - brudzą się. Były impregnowane po położeniu. Raz na tydzień-dwa szoruję je na kolanach i wracają do formy. Jest z nimi jednak trochę roboty. Łazienka jednak nie jest za duża - jest tego coś koło 10m2. Raczej nie odważyłabym się z białymi fugami pójść na parter, gdzie jest najintensywniej używana powierzchnia. Rozważaliśmy epoksydowe, ale wykończeniowiec twierdził, że i tak będą się z czasem brudzić, a jest problem z usunięciem tej fugi. Niestety potwierdzam ja mam białe epoksydowe w dolnej łazience i też sie brudzą i też ciężko się czyści :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.02.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Kakusek, na ścianach się nie brudzi. Co do prysznica, to za wcześnie, żeby oceniać. Dopiero od tygodnia mamy zamontowaną kabinę i zaczęliśmy intesywnie używać natrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts