adk 10.02.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Będzie biały mat. Pamiętamy o dylatacjach, które są szczególnie ważne przy wybudowanym dopiero co domku, pamiętaliśmy o delikatnym wychłodzeniu wylewki, żeby woda z kleju za szybko nie odparowała, ale co z fugami?? Wiem, że będą, bo muszą być - płytka na podłodze z ogrzewaniem pracuje, rozszerza się i kurczy. Pytanie tylko JAKA fuga??? Jakie jest WASZE zdanie na ten temat???? Do białych płytek, biała fuga, ale jaką położyć, żeby za chwilę nie była brudna jak świnia.... ??? Epoksydową, która jest znacznie droższa i nie wiem, czy rzeczywiście tak skuteczna jak mówią, czy inną? Proszę WAS o pomoc w podjęciu decyzji Dziękuję Katti jak byłam kiedyś w sklepie z płytkami to babka powiedziała mi, że na podłogówce nie układa się fug epoksydowych. Gdzieś czytałam to samo. Zapytaj człowieka od płytek jak to jest. A fugi w każdym kolorze się brudzą niestety. Najbezpieczniejszy kolor - szary. Ja mam ciemne fugi i mają w niektórych miejscach białe naloty (nie wiem z czego). Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 11.02.2013 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Wszystkim WAM bardzo dziękuję! Nadal nie wiem , co robić, ale jestem już mądrzejsza i chyba docelowo bardziej nakierowana na fugę inną niż epoksydowa. Pomógł link przesłany przez Rasię Lucka uświadomiła mnie, że gres do łazienki i wc, który wybraliśmy na podłogę będziemy musieli impregnować. Dzisiaj będę dzwoniła do sklepu z płytkami z pytaniem, czy to konieczność Chcę być mądrzejsza…. Spireo , przeraziłaś mnie na maxa, ale nie wiem, co z tym strachem zrobić. Chyba zrzucę decyzję na chłopaków od gresu z notką : jak wyjdzie źle będziecie wymieniać Wiedziałam już wcześniej, że epoksyd kładzie się trudniej, ale to akurat dla chłopaków nie jest problemem. Problem widzę jednak w cenie. W chwili, gdy od dłuższego czasu budujemy z własnych środków i to takim tempem, płacimy za dwa mieszkania, kredyt i jeszcze prąd z wodą na budowie, osiągnęliśmy prawie finansowe dno. Marzę o tym, żeby się już przeprowadzić i złapać ODDECH. Większość pewnie wie, o czym mówię Renatko, mam na wszystkich ścianach tynk. Nigdzie nie mam płyt KG. Na wszystkie ściany poza łazienką i wc kładliśmy tynk. W tych dwóch pomieszczeniach zaciągnęliśmy ściany siatką i klejem, ale to ze względu na późniejsze położenie gresu. Ściany były proste więc mogliśmy je tak zostawić. Oczywiście wcześniej ustaliliśmy to z Chłopakami, którzy robią nam łazienkę. Malkul, dało mi to trochę do myślenia Po co kłaść epoksyd, jak i tak podobnie się brudzi i gorzej się myje. Chociaż są różne zdania na ten temat… Adk, gdybym mogła też dałabym ciemną fugę Mając więcej czasu pewnie miałabym 100% pewności, co do podjętej decyzji, a tak do końca nie będę wiedziała, czy będzie ok. Wszystkim dziękuję Edytowane 11 Lutego 2013 przez Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 11.02.2013 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Spirea a czy na scianach masz tez biala fuge i rowniez sie tak brudzi? Najbardziej boje sie bialej fugi pod prysznicem (podloga bedzie szara) . Kakusku, na ścianach raczej tego nigdy nie zauważyłam. Problem z bielą pod prysznicem możesz rozwiązać wchodząc płytkami gresowymi ze ścian w przestrzeń prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 11.02.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Katti od dzisiaj zatem lecą u Ciebie z płytkami hmmm suuuuper... U mnie góry i doliny... obecnie doliny... Będę gadała z moją - Twoją ekipą mam nadzieję w tym tygodniu, będę dogadywała pozostałe sprawy.... Kasiek niech u Ciebie pięknieją ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 11.02.2013 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Katti od dzisiaj zatem lecą u Ciebie z płytkami hmmm suuuuper... U mnie góry i doliny... obecnie doliny... Będę gadała z moją - Twoją ekipą mam nadzieję w tym tygodniu, będę dogadywała pozostałe sprawy.... Kasiek niech u Ciebie pięknieją ściany Dzięki, Kasiu! Dla nas będzie pięknie .... Mam tylko nadzieję, że nie będę żałowała wyboru gresu zamiast żywicy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 11.02.2013 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Przez weekend posprzątaliśmy, wynieśliśmy wszystko z domku... jestem ciekawa jak idą prace, ale niestety dzisiaj nie uda się nam podjechać na budowę. Jutro za to jestem cały dzień Panowie poprosili, żebym była, aby dograć wszystkie szczegóły w łazience i wc. http://images39.fotosik.pl/1935/1da87cd90433d79dmed.jpg http://images42.fotosik.pl/763/d9b7373d1645ac92med.jpg http://images43.fotosik.pl/1730/937d22c306542ad5med.jpg http://images44.fotosik.pl/591/3ffde67ab11a833fmed.jpg http://images47.fotosik.pl/1716/d2032f1387da3e49med.jpg http://images41.fotosik.pl/1938/0bc70bf8e66f002fmed.jpg Wiecie, co lubię bardziej niż bardzo ? Te bloki ... inaczej tego nie umiem określić. Edytowane 11 Lutego 2013 przez Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.02.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 CUDNIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 11.02.2013 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 CUDNIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 11.02.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 O takim etapie marze.......jest naprawdę fajnie,a juz widzę oczami wyobraźni domek za kilka tygodni....do tego wiosna nadejdzie !!! Cud miód!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 12.02.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Czuć przestrzeń, a pisałaś chyba kiedyś że nie macie wielkiego metrażu (chyba że coś poknociłam). Jak czyściutko!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 13.02.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Kasieńko robi wrażenie i zaczynam wpadać w dołek z moim 27m2 salonem po prostu on utonie w Twoim a do tego u Ciebie jadalnia tyle metrów - normalnie pięknie Porządeczek też suuuper na medal:) Pokaż postępy ekipy walczącej w łazienkach:) U mnie dalej zmagania ze składami budowlanymi i rozeznawanie cen Seba miał się odezwać ale zamilkł i zapomniał o mnie do kierbuda nie dzwoniła ale jestem umówiona z jednym na piątek i chcę wiedzieć co wchodzi w skład jego usługi za którą sobie woła 100 złotych od wjazdu na budowę a ma ich być ok 7 i hmmm coś mi się to dziwnie widzi takie podejście do sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.02.2013 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Czuć przestrzeń, a pisałaś chyba kiedyś że nie macie wielkiego metrażu (chyba że coś poknociłam). Jak czyściutko!!!!! Adk, już nie jest tak czyściutko! Mamy niewielki metraż - z garażem 151m2, a bez 130m2 powierzchni użytkowej. Fajnie rozplanowana przestrzeń i mała komunikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.02.2013 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 O takim etapie marze.......jest naprawdę fajnie,a juz widzę oczami wyobraźni domek za kilka tygodni....do tego wiosna nadejdzie !!! Cud miód!!!! Miłośniczko, oczyma wyobraźni też go widzę! Przyznam się szczerze, że brakuje nam już sił i pieniędzy. Może gdyby były pieniądze, to siły też by się znalazły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.02.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Miłośniczko, oczyma wyobraźni też go widzę! Przyznam się szczerze, że brakuje nam już sił i pieniędzy. Może gdyby były pieniądze, to siły też by się znalazły ... Dodam jeszcze, że budowa w takim tempie jest wyczerpująca. Brakuje ODDECHU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.02.2013 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Kasieńko robi wrażenie i zaczynam wpadać w dołek z moim 27m2 salonem po prostu on utonie w Twoim a do tego u Ciebie jadalnia tyle metrów - normalnie pięknie Porządeczek też suuuper na medal:) Pokaż postępy ekipy walczącej w łazienkach:) U mnie dalej zmagania ze składami budowlanymi i rozeznawanie cen Seba miał się odezwać ale zamilkł i zapomniał o mnie do kierbuda nie dzwoniła ale jestem umówiona z jednym na piątek i chcę wiedzieć co wchodzi w skład jego usługi za którą sobie woła 100 złotych od wjazdu na budowę a ma ich być ok 7 i hmmm coś mi się to dziwnie widzi takie podejście do sprawy Nasz pokój dzienny ma prawie 40m2. Przyjedźcie do nas, to zobaczycie, jak to wygląda. Przestrzeń czuje się, ponieważ mamy fantastyczne okna , które otwierają dom na ogród z każdej strony (poza północą) Zapraszam, ale proponuję wizytę dopiero jak położymy płytki i posprzątamy. W tej chwili każde wejście do domu wiąże się z tym, że wychodzi się z niego pokrytym pyłem. Jest wstrętnie! Jeżeli chodzi o kierownika budowy, to wątpię, żeby 7wizyt wystarczyło. Poza tym, będziesz liczyła ile razy już był, ile wizyt WAM zostało, i który moment ważniejszy? Dla mnie to niedopuszczalne ale mówię wyłącznie za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.02.2013 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Łazienka i kibelek się robią ... nie obyło się bez niespodzianek Nie policzyliśmy płytek na wc Zupełnie o nim zapomnieliśmy i musiałam domawiać. Tym razem zmuszeni sytuacją wybraliśmy tę samą płytkę, co do łazienki, ale w jaśniejszym odcieniu szarości. Zobaczymy, jak to wszystko wyjdzie. Na razie Panowie walczą z każdym detalem. Cieszę się, że są tacy dokładni! Ale przecież wiedziałam kogo bierzemy do tego zlecenia! Niebawem się pochwalę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.02.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Jak tam łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Jak tam łazienki? No właśnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 16.02.2013 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 No właśnie.... Robią się! I nie łazienki, ale łazienka i wucet Łazienka jest gotowa. Brakuje lustra, mebli, blatu, szyby prysznicowej, misy wc i zabudowy szafki nad geberitem Nie wiem, czy można o niej powiedzieć "gotowa" - wykafelkowana. Kładzie się też podłoga w domku... Nic nie mogę pokazać. Syf, bajzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 16.02.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Na razie brak efektu, ale coś można chyba jednak pokazać... Wszystkie zdjęcia, to mmsy wysłane podczas pracy Chłopaków W łazience i wucecie jest taka sama płytka na podłodze (60x60) i ten sam model na scianie (30x60), ale w innym odcieniu Wszystko jeszcze brudne i bez fug ... Łazienka http://images37.fotosik.pl/1964/b591118cedbb58dbmed.jpg http://images34.fotosik.pl/560/169a9e0c142c48b5med.jpg http://images33.fotosik.pl/565/ec47a17414d216c7med.jpg Wucet http://images38.fotosik.pl/1948/e896ceb672ff870fmed.jpg I biały mat (60x60) na podłodze w pokoju dziennym (na jego części ) - niestety zdjęcie kompletnie nie oddaje klimatu http://images44.fotosik.pl/597/9aed09349f22d54bmed.jpg Musimy trzymać się dylatacji - nie ukrywam, że trochę to utrudnia prace ... Edytowane 16 Lutego 2013 przez Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts