Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląski dom wiejski ;)

Recommended Posts

Katti przede wszystkim dużo, dużo zdrowia i wypoczynku :).

Bardzo Ci dziękuje za fotki Twojego wkładu. Mam wrażenie, oglądając zdjęcia ,że od góry i po bokach da się go całkowicie zabudować. Nęci mnie ten 980, a właściwie już się na niego nastawiłam :cool::D.

Demonie, można go zabudować całkowicie (zlicować z zabudową). Nasz będzie dodatkowo obudowany blachą (powiedzmy rama szerokości 12cm), nie miał się licować więc wpuściliśmy go dosłownie kilka centymetrów w obudowę.

:) fajnie, że mogłam trochę pomóc ...

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u nas? Wycinamy otwory w suficie pod oprawy podtynkowe.

Lampy mają 1,20 i półtora metra długości, a na tej fotce z przymiarki, jedna z nich wyszła jak jakiś mały wypierdek :)

http://images50.fotosik.pl/1878/e640bbb1e535ab73med.jpg

Wycięliśmy też pozostałe cierniste krzaczory. Jak zrobi się cieplej zaproszę koparkę do przekopania ziemi w tej linii. Musimy usunąć wszystkie korzenie.

Stojąc pod lasem domek też prezentuje się fajnie :)

http://images38.fotosik.pl/1972/54b3f635cbcc0416med.jpg

W piątek, czyli jutro kończymy wycinanie otworów, a w sobotę gruntujemy ściany i sufit :)

Zapomniałabym: chcemy też przesadzić kilka małych brzózek (dwie, może 3) w docelowe miejsca. Zobaczymy, czy się uda :)

Edytowane przez Katti

Ładny dom Katti. Pod wieloma względami mamy zbieżne upodobania. Dziękiuję za odpowiedź w wątku architekta. Niestety pomysł betonu na podłodze pojawił się po wylewce (mixokret). Także szukam technologii. Będę śledził z przyjemnością twoje poczynania.

Twaro, dziękuję! :) Witam w moich progach :)

W dzienniku Roberta (Architekta Dom z Prześwitem) wrzuciłam namiar na osobę, która rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości.

Oliwka, śledząc, co napisałaś :) raz jeszcze dziękuję :)

23 kwiecień - fundamenty zasypane, rury ułożone, jutro zalewamy B15.

<a href=http://images46.fotosik.pl/1480/e74e1a5d8414c23bm.jpg' alt='e74e1a5d8414c23bm.jpg'>

Witam!

Interesuje mnie orientacyjny koszt samych fundamentów. Jeśli mogłabyś się podzielić taką informacją była bym bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam

ktkasia

Witam!

Interesuje mnie orientacyjny koszt samych fundamentów. Jeśli mogłabyś się podzielić taką informacją była bym bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam

ktkasia

Witaj :) Przypomniałaś mi bardzo miły czas :) Chwilę później zalewaliśmy płytę i byłam mega szczęśliwa!

Koszty każdych fundamentów są inne. To przecież zależy od wielkości, materiałów i ich cen, robocizny, etc.

Napiszę Ci na prv.

Pracowity weekend.

Czuję się już lepiej, ale zdrowa jeszcze nie jestem, niestety.

Przez całą sobotę i niedzielę (tak, pracowaliśmy w niedzielę), udało się skończyć rozdzielnię, podpiąć skrzynkę pod panel sterujący inteligentnym domkiem, wzorcowo wyciąć aż cztery otwory pod lampy (masakra!) i założyć kilka gniazdek. Możecie to sobie wyobrazić? Tylko kilka gniazdek...

Została też zeszlifowana zabudowa kominka - wreszcie! Wymaga jeszcze BARDZO DUŻO PRACY. W kilku miejscach jest spartolona i szczerze mówiąc jeszcze nie wiemy, co z tym zrobić. Zabudowa musi być idealnie pokryta, bo będzie malowana na ciemny kolor. Obecnie mamy w czekoladowym kolorze zabudowę i widać na niej każdą maleńką nierówność. Nic, czeka nas trochę więcej pracy niż zakładaliśmy....

Czy w takim razie zrezygnowalas z obudowy kominka blacha? Czy na razie pomalujecie a blachę dasz pozniej?

Dawno Cię tu nie było, witaj :)

Nie, nie zrezygnowaliśmy. Blacha ma być tylko wokół kominka (szeroka na jakieś 12cm). Będziemy ją montować dopiero po malowaniu zabudowy.

Tuż po malowaniu nastąpi też montaż płyty zasłaniającej półki : ) Czekam z niecierpliwością na efekt!