Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląski dom wiejski ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Katti bardzo długie te linie swietlne .Ja u siebie w korytarzu mam tez ponad 10 m i elektryk mowil ze trzeba bedzie zalozyc przynajmniej 2 transformatory .Czy u Ciebie tez tak bedzie roziwazanie zasilanie czy masz moze jais inny "patent"?

Pakowanie to bardzo ekscytujace zajecie bo to juz oznaka rychłej przeprowadzki wiec nie dziwie sie ze jestes happy :D

Mozesz mi jeszcze podac jak "gleboko" masz osadzony wkład kominkowy tzn ile poza wkłąd wystaje jego zabudowa? Czy te zabudowe masz z plyt g-k czy krzemianowo -wapiennych?

Bardzo podobaja mi sie Twoje wnetrza i osatnio znow wrociłam do opcji ze moze dam u siebie jasne płytki :yes:

Katti, ja już finiszuję z tynkami (w sensie wyboru) - Caparol ThermoSan - jakaś nowa (w Polsce, w Niemczech od ok. 3 lat) technologia NQG. Został tylko kolor - Granit 50 albo 60. Zakładam, że nowe cechy tynku umożliwią utrzymanie jasnej elewacji przez dłuższy czas w większej czystości.

Katti, ja już finiszuję z tynkami (w sensie wyboru) - Caparol ThermoSan - jakaś nowa (w Polsce, w Niemczech od ok. 3 lat) technologia NQG. Został tylko kolor - Granit 50 albo 60. Zakładam, że nowe cechy tynku umożliwią utrzymanie jasnej elewacji przez dłuższy czas w większej czystości.

Śledzę każdy Twój wpis w tym temacie i mam nadzieję, że dzięki temu będzie nam łatwiej.

Przyznam, że odkładam ten moment na jak najpóźniej, ponieważ zawsze znajdzie się coś pilniejszego. Nieubłaganie jednak zbliżamy się do finału tej decyzji i będę musiała lada dzień zająć się tym w pierwszej kolejności :) Pisaj zatem jak najwięcej :) Dziękuję :)

Robert, marzy mi się to! Szczerze i jak najbardziej uczciwie: nienawidzę wyjazdów na budowę! Jestem już tym zmęczona. Chcę wreszcie tam pojechać i zostać... za każdym razem, jak człowiek pada już na pysk, musi się zebrać, wpakować w samochód i jechać znowu te xkm do domu. Brakuje mi już siły :)

Umówiłam się już z sąsiadką, że w każdą sobotę, zanim wszyscy domownicy wstaną widzimy się u nas na tarasie z filiżanką kawy :)

Czekam na taką sobotę!

Katti bardzo długie te linie swietlne .Ja u siebie w korytarzu mam tez ponad 10 m i elektryk mowil ze trzeba bedzie zalozyc przynajmniej 2 transformatory .Czy u Ciebie tez tak bedzie roziwazanie zasilanie czy masz moze jais inny "patent"?

Pogadam z moimi chłopakami dzisiaj wieczorem i Ci napiszę. Wydaje mi się, że ten problem rozwiązaliśmy inaczej, ale pewna nie jestem. Wiem, że mocno dyskutowali z przedstawicielem jednej współpracującej z nami firmy odnośnie właśnie tej długości stałego światła LED.

Jutro najpóźniej będę coś wiedziała.

Pakowanie to bardzo ekscytujace zajecie bo to juz oznaka rychłej przeprowadzki wiec nie dziwie sie ze jestes happy :D

Mozesz mi jeszcze podac jak "gleboko" masz osadzony wkład kominkowy tzn ile poza wkłąd wystaje jego zabudowa? Czy te zabudowe masz z plyt g-k czy krzemianowo -wapiennych?

Można ten wkład zlicować zpłytą, u nas płyta odstaje na 3cm od wkładu. Zabudowę mamy wykonaną z płyt g-k

Bardzo podobaja mi sie Twoje wnetrza i osatnio znow wrociłam do opcji ze moze dam u siebie jasne płytki :yes:

:) dziękuję

Nasze białe matowe płytki są super! Znika z nich wszystko. Nie łapią brudu. Jestem z nich bardzo zadowolona. Żałuję, że nie weszliśmy z nimi do łazienki i wucetu. Tam mamy płytki w połysku. Nie narzekam, są piękne, nie miałam jeszcze z nimi problemu, ale zakochana jestem w tych matowych...

Adk, dziękuję :)! My tez się cieszymy :) tylu rzeczy z domu nie wyrzucilam jeszcze nigdy :)) hihihi

Kakusku, odnośne linii ciagłej led: mamy kosmiczną rozdzielnię. Panowie planują podpiąc te trzydzieści metrow pod nią i sprawdzić, jaki będzie spadek napięcia. Jeżeli zbyt duży będziemy wpinać i chować trzy transformatory :) liczą jednak na to, że być może nasz statek kosmiczny to udźwignie :)

Drzwi: BOSKIE! Ciężar, struktura, kolor, wykonanie, detale WSZYSTKO! Zadne zdjęcie tego nie odda :) jestem dzisiaj i jutro bez netu - jakaś awaria uciazliwa dla uzytkownikow neostrady ( potrwa tez jutro do 17ej:( ). Zdjęcia wrzucę po pełnym montażu ... Fajnego dnia!

Uwaga!

Jednak będzie wpis: dla mnie, dla wszystkich, dla potomnych.

Przeprowadzka, to KOSZMAR! Jeśli ktoś ma zły dzień, proszę nie czytać...

Nienawidzę pudeł! Tego, że nic nie można znaleźć, unoszącego się kurzu i pudła w każdym kącie!

Gdzie ta pozytywna energia, która bije ze wszystkich wpisów poświęconych przeprowadzce do nowego, jakże wymarzonego, wytęsknionego domu??!!

Dla mnie to męka… Dzisiaj wraca z kilkudniowej nieobecności w domu mój Mąż. Pozna swój dom??

Dodatkowo: wyrzuciłam więcej niż tonę rzeczy. Całą gorę TON :D Zastanawiam się, jaki obrać klucz?! Wyrzucać wszystko, czy może iść tropem „a może się przyda?” ???

Każdym kawałkiem skóry wychodzi ze mnie zmęczenie. Czy tylko dla mnie ten etap jest taką nieprzewidzianą udręką? Wczoraj w rozpaczy z niemocy upchnęłam nogami wszystkie rzeczy, które wyciągnęłam z szafki do jej środka! :D Zerknęłam na to i powiedziałam do siebie „NO WAY” :D

Tym pozytywnym wpisem pozdrawiam WAS serdecznie, dodając, że … czekam na moment wyłożenia zwłok na tarasie jeszcze bardziej niż kiedykolwiek wcześniej :) ! Cudownego, słonecznego weekendu!

[Katti!!! Dobra strona medalu przeprowadzki to moze pozbycie sie wielu rzeczy z serii" moze kiedys sie przyda" ja marze juz o tym oczyszczaniu,glosno krzycze,ze wszystko powyrzucam:)) i powiem Tobie,ze pomimo wszystko bardzo Ci zazdroszcze etapu prac!!! Pozdrawiam i cżekam na kolejne wiesci a najlepiej fotorelacje :)