Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląski dom wiejski ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Buziaki dla WAS Wszystkich :hug::hug: Uśmiecham się od ucha do ucha!

Szukam w tej chwili pilnie pochłaniacza/okapu do domków pasywnych, czyli takiego, który wyrzuca powietrze do środka, a nie na zewnątrz.

Podobno coś podobnego jest w Ikea, podjedziemy tam dzisiaj, ale gdybyście mieli namierzone jakieś urządzenia tego typu właśnie PROSZĘ PISZCIE :D

i tak na koniec mój mały pokój dzienny :)

http://images46.fotosik.pl/2017/ea2e8a98919ed73amed.jpg

o matko :D mały pokój dzienny ?? cudny :) taki "mały" i z takim pięknym widokiem, z pięknymi oknami tez chciałabym mieć :)

witam sie serdecznie, jako "podgladacz" ;)

wydaje mi sie, ze tu kiedys zagladalam ...........

piękny dom, piekne wnetrza :) cudna szarosc w lazience :)

Witam Cię ponownie Słonko i dziękuję :)

Wszystkich WAS miło u mnie gościć! :) Dziękuję, że zaglądacie!

Niestety jeszcze nie mieszkamy i czeka nas w ten długi weekend sporo pracy :)

Poniedziałek i wtorek:

- ostanie pociągnięcia wałkiem malarskim,

- zakończenie montażu drzwi wewnętrznych,

- montaż kuchni (wtorek!),

- montaż zabudowy w pokoju dziennym (wtorek),

- ciepła woda!,

- obcinanie płyt dachowych i montaż rury z rekuperatora (wyrzutnia) - chcielibyśmy wreszcie sprawdzić, czy instalacja działa :D ,

- regulacja drzwi i okien.

:) resztę dopiszę po powrocie z budowy :)

Demon, dzięki! Zawsze miło się tego słucha :)

Lully, Ty masz w domu kicię .... Jako, że ja niedoświadczona w tym temacie, więc skorzystam i zapytam: czy po sterylizacji (czy też u samców kastracji) moja piękna, szczupła sroczka, może zamienić się w grubą kocią kluskę? Wszyscy mnie straszą..., a ja muszę ją poddać zabiegowi lada dzień.

Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? :)

Kotów nigdy nie miałam, ale po sterylce moja Nitka zamieniła się w szpulkę i to całkiem pokaźnych rozmiarów:lol2:... teraz jest na diecie;), czyli na specjalnej karmie po sterylizacji.

Nie mogę się Twojej kuchni i zabudowy pokoju dziennego doczekać:cool:.

Katti ale fajnie ze juz tak blisko do przeprowadzki!!!! I zamieszkasz w swoim wymarzonym i pieknym domu! :)

Ja mialam kastrata - podawalam mu karme dla kastratow (trzeba taka karme podawac ze wzgledu na 'figure' ale przede wszystkim ze wzgledow zdrowotnych - chyba cos z nerkami :/ ) i troszke po kilku latach przytyl, ale latem i wiosna jak biegal po dworze calymi dniami to wracal do figury 'osy'

Rasiu, Polinko, Lully :) dziękuję WAM bardzo za info odnośnie kitki .... Będzie wychodziła na dłuuuuugie spacery, bo przecież przeprowadzamy się w miejsce, gdzie się urodziła. Pozwolę jej korzystać z wolności :) Muszę tylko zadbać o to, żeby nie wróciła do domu z maluchami w brzuszku...

Z nowych wieści: pojawiły się problemy, których się nie spodziewaliśmy. Byliśmy pewni, że wszystko mamy ustalone i poukładane, a tu taki zonk.

Problem dotyczy mieszkania, w którym obecnie przebywamy. To lokal w starej kamienicy należącej do wujka Męża. Wyremontowaliśmy calość, łącznie z rzeczami, które należały do obowiązków wynajmującego lokal. Ustaliliśmy podczas rozmowy związanej z budową domu i planowanym opuszczeniem mieszkania, że należy się nam kasa za wykonane prace. Znamy swoje prawa - tylko po co targać się po sądach i płacić adwokatom? I co? Teraz, kiedy mamy opuścić mieszkanie kolejny raz okazuje się, że powiedzenie "z rodziną na zdjęciu" jest w 100% adekwatne do sytuacji.

I chciałam od dziada jedynie równowartości 4czynszów (niespełna 3tysiące złotych) i to w formie wcześniej ustalonej, czyli nie regulowania miesięcznej należności za najem, a tak będziemy z nim walczyć o dużo grubszą kwotę, która się nam zwyczajnie należy. Właśnie z powodu tej jego durnej, chciwej postawy, oddamy sprawę do Sądu. Nie rozumiem takiego cwaniactwa. Nadal ludzie myślą, że wystarczy użyć słowa adwokat i każdy odpuszcza!

: )

..bardzo szybko, przy kawie, bo wszyscy jeszcze odsypiają... Drugi dzień z rzędu wróciliśmy z budowy po pierwszej w nocy, a od rana trzeba było być na nogach (wczoraj już od 6ej). Nie ma czasu na nic, dosłownie. Nawet czasami sikam w krzakach :D (sorry, jeśli co wrażliwszych uraziłam :D )

Ze specjalną dedykacją dla Rasi! :) ;)

Zabudowa w pokoju dziennym

(licuje się idealnie)

http://images42.fotosik.pl/853/df9ccb91739d03ccmed.jpg

http://images39.fotosik.pl/2025/9ca3d67f02e790b0med.jpg

http://images33.fotosik.pl/649/d594b2c12fc88ffcmed.jpg

http://images38.fotosik.pl/2033/a1ed733e83d293c3med.jpg