Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląski dom wiejski ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dawno do Ciebie nie zaglądałam a tu wprowadzka za pasem,trochę nadrobiłam Twój dziennik i jak już pisałam super domek :rolleyes:a czy nie obiło mi się o uszy że kuchnia miała być szary mat ? bo na tych zdjęciach widzę połysk,chyba że się mylę,a ja mam to samo poniedziałek,wtorek ostatki malowania i sprzątanie brrr też jestem padnięta,a remont już w zamieszkałym domu to koszmar,a zmęczenie robi swoje że wszystkiego się odechciewa i jeszcze do pracy trza iść,czuje że mieszkasz gdzieś blisko mnie bo zamawiałaś okna z Rybnika :) życzę szybkiej przeprowadzki i o fotki proszę :wiggle:

Jaki kolor RAL, nie pamiętam. Muszę zerknąć w swój zeszyt, którego nie mam przy sobie. Ściany, szare drzwi do wc i meble w kuchni, to ten sam RAL - chyba 7012. Upewnię się...

Zabudowa to pół mat, ale faktycznie wyszła prawie jak połysk. Nie jestem jednak zła. Podoba się..

Tak, jak pisałam: blat tymczasowy, a co za tym idzie -zlew również :) Efekt będzie dopiero, jak obok tej szarości pokaże się nam drewno...

http://images47.fotosik.pl/1808/9f4027af231845f0med.jpg

http://images39.fotosik.pl/2027/27d6113ee1770af7med.jpg

Głośniki, jak widzicie zamontowane, usb na dachu obcięta, rury do wentylacji zwulkanizowane :), czekamy na ciepłą wodę.

Będziemy też - po sobotnim wnoszeniu naszych starych, kochanych gratów :) - zabierać się za oświetlenie led ...

Kochani, w życiu nie byłam tak zmęczona, jak dzisiaj!, a czeka nas jeszcze ciężka praca prawie bez snu przynajmniej do poniedziałku ...

Wszystkim udanej majówki :)

Edytowane przez Katti

Dawno do Ciebie nie zaglądałam a tu wprowadzka za pasem,trochę nadrobiłam Twój dziennik i jak już pisałam super domek :rolleyes:a czy nie obiło mi się o uszy że kuchnia miała być szary mat ? bo na tych zdjęciach widzę połysk,chyba że się mylę,a ja mam to samo poniedziałek,wtorek ostatki malowania i sprzątanie brrr też jestem padnięta,a remont już w zamieszkałym domu to koszmar,a zmęczenie robi swoje że wszystkiego się odechciewa i jeszcze do pracy trza iść,czuje że mieszkasz gdzieś blisko mnie bo zamawiałaś okna z Rybnika :) życzę szybkiej przeprowadzki i o fotki proszę :wiggle:

Wiem, co czujesz :)

:)

Kochani, w życiu nie byłam tak zmęczona, jak dzisiaj!, a czeka nas jeszcze ciężka praca prawie bez snu przynajmniej do poniedziałku ...

Nie przesadźcie z tym nie-spaniem. Bo się zachetacie i zamiast się cieszyć z wprowadzki będzie długo koszmarem.

aaa...nie napisałam! Drzwi wewnetrzne mają tak krzywe ościeżnice, że nie mogliśmy ich zamontować! Zareklamowane wrócą do fabryki po weekendzie.

Szkoda. Tak się cieszyliśmy :(

Jednak będzie zasłona z serduszkiem :)

IloveYou!!!:hug::lol2:

Nadaje z telefonu :) z DOMKU!!

Dziekuje Wszystkim:) jak zawsze niezmiernie milo Was czytac!

Co u nas? Zmeczeni jak diabli, ale juz usmiechnieci! Jutro powinnismy przewiezc ostatnie graty i w srode max pierwsza noc w domku :)

Panowie pracuja jeszcze w tej chwili nad ciepla woda. Jutro konfiguracja z pompa ciepla i mozemy sie myc :) tylko z tego powodu jeszcze nie mieszkamy.

Bami, zdjecia frongow wstawie jutro :) pokaze Wam tez, jak cudownie jest o 19.30 w naszym pokoju dziennym :) ktory dzisiaj płonął od zachodzącego slonca!!! Ilosc i roznorodnosc ptakow mnie zachwyca! :)

Katti,

Dziś trafiłam na Twojego bloga poszukując szarości ... i nie wierzę swojemu szczęściu :D

Twój dom jest wspaniały i wiele pomysłów pokrywa się z moimi. Ja niestety po dwóch lata budowy wpadłam w zwątpienie i trochę zniechęcenie. Próbuję potwierdzić sama przed sobą, że pomysły i rozwiązania, które chcę zastosować są naprawdę fajne.

Dlatego błagam, proszę!... Zerknij do zeszytu i potwierdź proszę numer RAL, a jeśli uda się to zrobić jutro to będę wniebowzięta.... Dziś miałam zamówić drzwi do WC i próbuję skombinować kolor. Szafki w kichni mają być w tym samym kolorze, więc tym bardziej się przyda :yes: No i ściany - jaki to kolor farby i jaka firma? Czy z drzwiami i meblami to ten sam kolor, czy się różnią?

Również czekam na drewno, które udowodni, że moje szarości będą prezentować się wspaniale!

Z góry dziękuję! Będę się wdzięczyć w nieskończoność za pomoc!

Lecę czytać wcześniejsze wpisy.

Jaki kolor RAL, nie pamiętam. Muszę zerknąć w swój zeszyt, którego nie mam przy sobie. Ściany, szare drzwi do wc i meble w kuchni, to ten sam RAL - chyba 7012. Upewnię się...

Zabudowa to pół mat, ale faktycznie wyszła prawie jak połysk. Nie jestem jednak zła. Podoba się..

Tak, jak pisałam: blat tymczasowy, a co za tym idzie -zlew również :) Efekt będzie dopiero, jak obok tej szarości pokaże się nam drewno...

http://images47.fotosik.pl/1808/9f4027af231845f0med.jpg

http://images39.fotosik.pl/2027/27d6113ee1770af7med.jpg

Głośniki, jak widzicie zamontowane, usb na dachu obcięta, rury do wentylacji zwulkanizowane :), czekamy na ciepłą wodę.

Będziemy też - po sobotnim wnoszeniu naszych starych, kochanych gratów :) - zabierać się za oświetlenie led ...

Katti - gratulacje i bardzo zazdroszczę. Mam pytanie o drzwi - jakiego producenta wybrałaś? Bo z tego co pamiętam w grę wchodziło kilku?

Dziękuję :)

Drzwi Interdoor płaskie, bezprzylgowe. Malowane na wybrany Ral. Są piękne i dlatego jestem jeszcze bardziej zła z powodu tych krzywych ościeżnic! :( pocieszające jest to, ze za chwilę o tym problemie zwyczajnie zapomnimy :)

Nazwo, jak idzie przeprowadzka? mieszkacie?? :) 3mam kciuki...

Kasiula :), miło Cię gościć :)!

Zerknęłam ;), ściany, meble w kuchni i drzwi do wucetu to Ral 7012. Farba Caparola - wymieszana. Podam Ci dokładne dane jak tylko dojade na budowe. Mozna wybrac opcje mat lub satyna. Wybralismy tą drugą. Na scianie wyglada jak mat, a nie widac wszelkiego typu sladow po paluchach :)

Dodam, ze mimo tego samego koloru Ral wszystkie te powierzchnie nie wyszly identycznie. Drzwi (matowe) sa nieco jasniejsze od scian, a zabudowa kuchni w zaleznosci od padania promieni slonecznych raz wyglada identycznie, innym razem duzo ciemniej lub jasniej...

Cos wiecej szkrobne pozniej:)