Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląski dom wiejski ;)

Recommended Posts

Katti, jesteś wielka i kochana! Dziękuję!

Pomocna dłoń na wagę złota. Siedzę jeszcze i myślę nad tymi kolorami... :bash:

Nie trafiłam na taką farbę... Zaraz poszperam po necie. Jeśli nie zapomnisz, to numer koloru bardzo chętnie :D

Z tymi szarościami można oszaleć... Mają tyle odcieni, że już nie mogę się połapać. Teraz zaintrygował mnie 7024 - "czysty" grafit, ale jest dosyć ciemny.

Ale dosyć marudzenia! Jeszcze raz dziękuję!

Będę zaglądać stale i mam nadzieję, że jak najdłużej!

Nazwo, jak idzie przeprowadzka? mieszkacie?? :) 3mam kciuki...

Kasiula :), miło Cię gościć :)!

Zerknęłam ;), ściany, meble w kuchni i drzwi do wucetu to Ral 7012. Farba Caparola - wymieszana. Podam Ci dokładne dane jak tylko dojade na budowe. Mozna wybrac opcje mat lub satyna. Wybralismy tą drugą. Na scianie wyglada jak mat, a nie widac wszelkiego typu sladow po paluchach :)

Dodam, ze mimo tego samego koloru Ral wszystkie te powierzchnie nie wyszly identycznie. Drzwi (matowe) sa nieco jasniejsze od scian, a zabudowa kuchni w zaleznosci od padania promieni slonecznych raz wyglada identycznie, innym razem duzo ciemniej lub jasniej...

Cos wiecej szkrobne pozniej:)

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Katti my się nie przeprowadzamy,my w naszym domku mieszkamy już 5 lat :D ale robiliśmy generalny remont,malowanie i czuję się jak w nowym :lol2: uwielbiam ten świeży zapach,zapach farb i nowych mebli :yes: jeszcze zostały takie drobnostki ale z gładzi już wyszłam,woda i ocet i załatwione nawet na panelach śladu nie ma po białych smugach,jeszcze tylko z 20 okien do umycia i gotowe :lol2:a ile śmieciorów wynieśliśmy to masakra jakaś z kąt się to bierze :mad: życzę Wam szczęścia na nowym domku :)

Niestety nie mamy jeszcze netu! Dzisiaj bede w starym mieszkaniu, to przy okazji powrzucam jakies foty :)

Ze srody na czwartek spalismy pierwszy raz, a wlasciwie nie spalismy! Nie mialam pojecia, ze kotek moze tak bardzo przezyc zmiane miejsca:( koszmar. Dopiero wczoraj zaczela w przykurczu poruszac sie po domku.

Pierwsza noc stresowa, a juz z rana mielismy pierwszych gosci-zostali do niedzieli.

Wspolnie mielismy okazje zobaczyc juz cale mnostwo ptakow, gniazda legowe, kormorany w locie i nie tylko!, sarny, ktore podchodza bardzo! blisko, byl nawet jelonek, ktory przyszedl polezec sobie w wysokiej trawie tuz pod naszym domem. Wieczorem zaby, a podobno w okolicach Nocy Swietojanskiej cale miliony swietlikow :)

Napisze pozniej wiecej i wrzuce kilka fotek :)

Qrde, nie wzięłam ze sobą karty z aparatu! Musi wystarczyć to, co mam w telefonie... chociaż nie ma zdjęć z ogniska, saren, ptaków etc ... :(

Mamy lampy wiszące (na razie testujemy wysokość zawieszenia) :)

http://images47.fotosik.pl/1819/89e034e69b666d10med.jpg

http://images41.fotosik.pl/2041/368b79a690f93091med.jpg

Widok z łóżka

http://images48.fotosik.pl/695/d1d110e10a6f3665med.jpg

19.30

http://images44.fotosik.pl/694/a8fe493e137beae0med.jpg

Wspolnie mielismy okazje zobaczyc juz cale mnostwo ptakow, gniazda legowe, kormorany w locie i nie tylko!, sarny, ktore podchodza bardzo! blisko, byl nawet jelonek, ktory przyszedl polezec sobie w wysokiej trawie tuz pod naszym domem. Wieczorem zaby, a podobno w okolicach Nocy Swietojanskiej cale miliony swietlikow :)

Katti gratuluję przeprowadzki:yes:

Domek bardzo w moim stylu więc podglądam:D Niestety u nas MPZP nie przewiduje cudownych budynków z płaskim dachem :no: i będę miała 30 stopni:rolleyes:

Okna REWELACJA! Salon macie przeszklony cuuuuudownie.

Z niecierpliwością czekam na dalsze fotki bo zapowiada się super .

:bye: