Katti 23.05.2013 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Jaka biedna biała śnieżynka-kruszynka:(. Je coś, pije... czy udaje, że nie żyje? Kuchnia piękna!!! Wszystko piękne... aż nudne;)... Jaki planujesz stół i krzesła? hehe, cały czas śpi... w pierwszym dniu nie była w stanie wstać, więc podjadała z mojej dłoni i piła wodę ze strzykawki. Dzisiaj już wstaje i dumnie kroczy do misek... Liże rany i ma już same strupy na dupsku Stół i krzesła: nie zastanawialiśmy się jeszcze. Mamy na razie stary, drewniany, rozkładany stół po babci z krzesłami, w których jakiś czas temu wymieniliśmy siedziska na skórzane. Jeszcze trochę z nami pobędzie Chodzi mi coś oryginalnego po głowie, ale sama nie wiem jeszcze co. Znając życie siądę z ołówkiem i to narysuję, żeby później ktoś mógł to wykonać. Podobnie jak stolik pod tv. Też muszę coś naszkrobać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.05.2013 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Polinka, Lully, dziękuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.05.2013 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Katti, czy fronty kuchenne są szare i czarne na jednej ścianie? Czy to światło robi psikusy? Jest pięknie, brawo za odważne zielone drzwi Fronty są w całości szare. Nawet patrząc na nie w tej chwili wyglądają identycznie, jak na zdjęciu. Jedna strona ciemniejsza od drugiej, ale to spowodowane jest kątem padania światła. Jak stanę od strony kominka jest odwrotnie. Psikus słoneczny Tak, zielone drzwi spowodowały u mnie sraczkę z jednego powodu. Jak można wybierać kolor z takich małych próbników?? Masakra. Na szczęście udało się. Kolor różni się nieco od mebli w łazience (mimo, ze to ten sam RAL), ale różnice widzę tylko ja Dla odwiedzających nas są niezauważalne więc jest good Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 23.05.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 jeju kiedy Ty te zdjęcia wstawiłaś nooo? ale ze mnie gapa ehhh Wiesz co najbardziej to chyba zazdroszczę Ci braku rdestu (dzikiego rabarbaru) ehhh jak fajnie go nigdzie nie widzieć Poza tym pięknie już masz choć i tak teraz czas będzie urozmaicał Twoją działkę z Twoim udziałem oczywiście Drzewko jednoroczne dla Ciebie wystawiłam już na balkon bo rośnie jak na drożdżach i muszę w końcu zawitać u Ciebie na kawę - oczywiście hi hi hi no chyba, że z Adą i Michałem to na drina ... a teraz idę u siebie wstawić zdjęcia z kolejnego etapu P.S. Kika boooooska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.05.2013 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Kasiu, Przepiękna okolica - a w szczególności stawy i las koło domu:yes: Świetna kuchnia, Ciekawi mnie czy czarne szafki w kuchni będą łatwe w utrzymaniu czystości? Beatko, dziękuję ! Fronty są szare. Bałam się śladów paluchów na meblach, ale obawy były nieuzasadnione. Brudzą się każde fronty, a tu wystarczy delikatny ruch ściereczki z płynem do szyb i są jak nowe Oczywiście trzeba przecierać, tak samo jak trzeba CZĘŚCIEJ MYĆ JASNĄ PODŁOGĘ. Przynajmniej w sytuacji, gdy tak jak ja, ma się hopla na punkcie czystej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 23.05.2013 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) jeju kiedy Ty te zdjęcia wstawiłaś nooo? ale ze mnie gapa ehhh Wiesz co najbardziej to chyba zazdroszczę Ci braku rdestu (dzikiego rabarbaru) ehhh jak fajnie go nigdzie nie widzieć Poza tym pięknie już masz choć i tak teraz czas będzie urozmaicał Twoją działkę z Twoim udziałem oczywiście Drzewko jednoroczne dla Ciebie wystawiłam już na balkon bo rośnie jak na drożdżach i muszę w końcu zawitać u Ciebie na kawę - oczywiście hi hi hi no chyba, że z Adą i Michałem to na drina ... a teraz idę u siebie wstawić zdjęcia z kolejnego etapu P.S. Kika boooooska Cztery dni bez faceta w domu siedzę, zapraszam i zapraszam. Myślałam, że się zalejemy razem w trupa i co? Cztery dni minęły , Tomek wraca, robota rozplanowana na najbliższych kilka dni, Ojca zabieram na tydzień do siebie.... teraz poczekacie hihi Możesz przyjechać zawsze sama, zawsze z Mężem i zawsze z Adą i Miśkiem... ZAWSZE Tylko zadzwoń, że jedziesz PROSZĘ Edytowane 23 Maja 2013 przez Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 23.05.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Ehhh widzę, że pojawiło się sporo zdjęć, a tu z niewiadomych przyczyn moja przeglądareczka ich nie wyświetla Być może moja kompany blokuje, bo wie, że na FM można się zwiesić na godzinkę, a robota leży Może wieczorem uda mi się zobaczyć co ta nasza KEJT uchwyciła na fotach BTW, ledwo przeczytałem, że jakiś kocur się pojawił, potem zaginął i teraz doczytałem, że celebrujemy wielki COMEBACK! Sporo się dzieje, tempo lightspeed, tak trzymaj KEJT Pozdrawiam, weekend na horyzoncie... ENDO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.05.2013 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 w końcu pokazują mi się zdjęcia Drzwi i kuchnia wyszły świetnie. A z białą podłogą to niestety jest zabawa... ale jest tak piękna, że warta poświęcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 27.05.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Gratuluje pieknego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.06.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Katti pięknie u Was jest, ale podbiłaś moje serce dodatkowo akcentami zielonymi w domu (np drzwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.06.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Kasiek a jakieś nowe zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 03.06.2013 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Alicjo, dziękuję! Hesperius, zawsze miło mi witać nowe buzie Zaglądaj i odzywaj się częściej. Fajnie też, że domek Ci się podoba! Lady, hmmm... chyba nie mam co pokazać ! Cały czas coś się dzieje, mimo, że pogoda nam specjalnie nie dopisuje! Właśnie przez deszcze przesunęły się prace nad elewacją. Jeśli aura będzie sprzyjająca ruszamy za tydzień Nie wybraliśmy jeszcze ani tynku, ani grubości ziarna, ani docelowych kolorów. Mam nadzieję, że zrobimy to do końca tego tygodnia. Nie mogę doczekać się już końcowego efektu z drewnem na elewacji. Wywieźliśmy 14m3 śmieci, gruzu i innych pozostałości budowlanych. I to nie był jedyny kontener wywieziony przez ten rok budowania. Było więc co robić przez długi weekend.... Masakra. Tak naprawdę porządkujemy plac wokół domu. Zamówiłam też dodatkową szafkę do łazienki i udało mi się ustalić szczegóły największej szafy. Czekamy teraz na przyjazd naszego Pana Stolarza Może wtedy będzie okazja wrzucić parę fotek Ściskam WAS Wszystkich ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 03.06.2013 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 aaaa....zapomniałam! Ruszyła rekuperacja! ..... Zupełnie inne powietrze jest teraz w domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 03.06.2013 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 aaaa.... i mamy telewizję! I zamknięte rozdzielnie! Pracujemy nad gniazdkami, etc w garażu. Światło już jest Były też przymiarki do ledów wewnętrznych. Wybraliśmy ciepłą barwę światła, ponieważ maja pomóc budować klimat, a nie doświetlać pomieszczenia. Zastanawiamy się też nad kolorem led na zewnątrz domu, ale to trudniejszy temat. Jakby, mniej oczywisty Po wykonaniu elewacji zrobimy próby z różnymi źródłami światła - będziemy szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 03.06.2013 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 w końcu pokazują mi się zdjęcia Drzwi i kuchnia wyszły świetnie. A z białą podłogą to niestety jest zabawa... ale jest tak piękna, że warta poświęcenia Dziękuję Spireo! Masz rację, jest piękna i warta poświęcenia! ...ale dopóki nie będziemy mieć zrobionego ogrodu : JAJCO ZNIOSĘ Dodam, że wiedzieliśmy, że będzie zabawa, do czasu skończenia wszystkich prac. Odkryłam też, że WSZYSTKIE PLAMY z płytek i brud z fug bez najmniejszego wysiłku można usunąć jednym środkiem. Psikasz, zostawiasz na chwilę, wycierasz! REWELACJA... Fugi mamy bielusieńkie (oczywiście te, które do tej pory umyłam ), a plamy, których nie umiałam domyć zeszły jak po dotknięciu magicznej różdżki: CILIT BANG pomarańczowy Kamień i Brud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 03.06.2013 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Kurcze, przyroda mnie ciągle zaskakuje http://i1.fmix.pl/fmi2780/70933ac2000ea46e51aca3ac/zdjecie.jpg Wykluły się u nas w magazynie Jak się usamodzielnią, musimy pozatykać wszelki szczeliny. Już wiem, że porobimy pod samym lasem, jakieś budki lęgowe dla ptaków. Jedno wypadło z gniazda i zaklinowało się pomiędzy zabudową w magazynie. Musieliśmy zdejmować dechy, żeby wyciągnąć maleństwo i oddać go mamie. Mam nadzieję, że go albo jej, nie odrzuci http://i3.fmix.pl/fmi2949/6b0f7466002bd63851aca3a2/zdjecie.jpg Śmieszny puchatek, co nie? Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 04.06.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Mysle, ze rowniez dla takich chwil ludzie sie buduja Czy ten ptaszek to sikorka? Pozdrawiam serdecznie, zyczac dobrej pogody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.06.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ale cudne maleństwo:lol:... moi sąsiedzi zza płota kupili budkę lęgową z kamerką... zagnieździły się w niej sikorki właśnie... teraz rodzice odchowują i dokarmiają piątkę piskląt, a sąsiedzi, ich dzieci i wszystkie dzieci ze wsi dookoła mają nieopisaną radość niosącą naukę jednocześnie z podglądania sikorek 24 godziny na dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 04.06.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Fajne widoczki Katti wstawiłaś . Tez mnoży nam się ptasi zwierzyniec na budowie. Niestety 2 małe chyba czyżyki nie przeżyły ( zamokło im gniazdo kompletnie ), a trzeciego Paweł zawiózł do ptasiego azylu w zoo. Pani przyjęła maleństwo i powiedziała, że ma szanse na przeżycie pod ich opieką. Teraz mamy gniazdo jaskółek w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 05.06.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Wykluły się u nas w magazynie Jak się usamodzielnią, musimy pozatykać wszelki szczeliny. Już wiem, że porobimy pod samym lasem, jakieś budki lęgowe dla ptaków. Jedno wypadło z gniazda i zaklinowało się pomiędzy zabudową w magazynie. Musieliśmy zdejmować dechy, żeby wyciągnąć maleństwo i oddać go mamie. Mam nadzieję, że go albo jej, nie odrzuci http://i3.fmix.pl/fmi2949/6b0f7466002bd63851aca3a2/zdjecie.jpg Śmieszny puchatek, co nie? Fajne widoczki Katti wstawiłaś . Tez mnoży nam się ptasi zwierzyniec na budowie. Niestety 2 małe chyba czyżyki nie przeżyły ( zamokło im gniazdo kompletnie ), a trzeciego Paweł zawiózł do ptasiego azylu w zoo. Pani przyjęła maleństwo i powiedziała, że ma szanse na przeżycie pod ich opieką. Teraz mamy gniazdo jaskółek w garażu. więc sezon lęgowy w pełni u nas z kolei w pustakach sytropianowych które służą za podpory nadproża do garażu (są nie zalane betonem) zagnieździły się pliszki. Małych jest trzy sztuki i właśnie dziś zaliczyły swoje pierwsze loty... Jedynym minusem jest to że wszystkie samochody pozostawione na budowie na czas jakichkolwiek działań zostają dokumentnie "zanieczyszczone" przez dorosłe osobniki donoszące pokarm młodym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts