Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląski dom wiejski ;)

Recommended Posts

Jaka biedna biała śnieżynka-kruszynka:(. Je coś, pije... czy udaje, że nie żyje?:rolleyes:

Kuchnia piękna!!!:cool: Wszystko piękne... aż nudne;):lol2:...

Jaki planujesz stół i krzesła?

hehe, cały czas śpi... w pierwszym dniu nie była w stanie wstać, więc podjadała z mojej dłoni i piła wodę ze strzykawki.

Dzisiaj już wstaje i dumnie kroczy do misek... Liże rany i ma już same strupy na dupsku :)

Stół i krzesła: nie zastanawialiśmy się jeszcze. Mamy na razie stary, drewniany, rozkładany stół po babci z krzesłami, w których jakiś czas temu wymieniliśmy siedziska na skórzane. Jeszcze trochę z nami pobędzie :) ;)

Chodzi mi coś oryginalnego po głowie, ale sama nie wiem jeszcze co. Znając życie siądę z ołówkiem i to narysuję, żeby później ktoś mógł to wykonać. Podobnie jak stolik pod tv. Też muszę coś naszkrobać... :(

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Katti, czy fronty kuchenne są szare i czarne na jednej ścianie? Czy to światło robi psikusy?

Jest pięknie, brawo za odważne zielone drzwi :)

Fronty są w całości szare. Nawet patrząc na nie w tej chwili wyglądają identycznie, jak na zdjęciu. Jedna strona ciemniejsza od drugiej, ale to spowodowane jest kątem padania światła. Jak stanę od strony kominka jest odwrotnie. Psikus słoneczny ;)

Tak, zielone drzwi spowodowały u mnie sraczkę z jednego powodu. Jak można wybierać kolor z takich małych próbników??

Masakra. Na szczęście udało się. Kolor różni się nieco od mebli w łazience (mimo, ze to ten sam RAL), ale różnice widzę tylko ja :) Dla odwiedzających nas są niezauważalne więc jest good :D

jeju kiedy Ty te zdjęcia wstawiłaś nooo? :( ale ze mnie gapa ehhh

Wiesz co najbardziej to chyba zazdroszczę Ci braku rdestu :) (dzikiego rabarbaru) ehhh jak fajnie go nigdzie nie widzieć :)

Poza tym pięknie już masz choć i tak teraz czas będzie urozmaicał Twoją działkę z Twoim udziałem oczywiście :)

Drzewko jednoroczne dla Ciebie wystawiłam już na balkon bo rośnie jak na drożdżach i muszę w końcu zawitać u Ciebie :) na kawę - oczywiście hi hi hi no chyba, że z Adą i Michałem to na drina :)

... a teraz idę u siebie wstawić zdjęcia z kolejnego etapu :p

P.S.

Kika boooooska :)

Kasiu,

Przepiękna okolica - a w szczególności stawy i las koło domu:yes:

Świetna kuchnia, Ciekawi mnie czy czarne szafki w kuchni będą łatwe w utrzymaniu czystości?

Beatko, dziękuję !

Fronty są szare.

Bałam się śladów paluchów na meblach, ale obawy były nieuzasadnione.

Brudzą się każde fronty, a tu wystarczy delikatny ruch ściereczki z płynem do szyb i są jak nowe :) Oczywiście trzeba przecierać, tak samo jak trzeba CZĘŚCIEJ MYĆ JASNĄ PODŁOGĘ. Przynajmniej w sytuacji, gdy tak jak ja, ma się hopla na punkcie czystej podłogi. :)

jeju kiedy Ty te zdjęcia wstawiłaś nooo? :( ale ze mnie gapa ehhh

Wiesz co najbardziej to chyba zazdroszczę Ci braku rdestu :) (dzikiego rabarbaru) ehhh jak fajnie go nigdzie nie widzieć :)

Poza tym pięknie już masz choć i tak teraz czas będzie urozmaicał Twoją działkę z Twoim udziałem oczywiście :)

Drzewko jednoroczne dla Ciebie wystawiłam już na balkon bo rośnie jak na drożdżach i muszę w końcu zawitać u Ciebie :) na kawę - oczywiście hi hi hi no chyba, że z Adą i Michałem to na drina :)

... a teraz idę u siebie wstawić zdjęcia z kolejnego etapu :p

P.S.

Kika boooooska :)

Cztery dni bez faceta w domu siedzę, zapraszam i zapraszam. Myślałam, że się zalejemy razem w trupa i co? Cztery dni minęły :D, Tomek wraca, robota rozplanowana na najbliższych kilka dni, Ojca zabieram na tydzień do siebie.... teraz poczekacie :D hihi

Możesz przyjechać zawsze sama, zawsze z Mężem i zawsze z Adą i Miśkiem... ZAWSZE

Tylko zadzwoń, że jedziesz :) PROSZĘ

Edytowane przez Katti

Ehhh widzę, że pojawiło się sporo zdjęć, a tu z niewiadomych przyczyn moja przeglądareczka ich nie wyświetla :bash: Być może moja kompany blokuje, bo wie, że na FM można się zwiesić na godzinkę, a robota leży :p

Może wieczorem uda mi się zobaczyć co ta nasza KEJT uchwyciła na fotach :D

BTW, ledwo przeczytałem, że jakiś kocur się pojawił, potem zaginął i teraz doczytałem, że celebrujemy wielki COMEBACK!

Sporo się dzieje, tempo lightspeed, tak trzymaj KEJT :cool:

Pozdrawiam, weekend na horyzoncie...

ENDO

Alicjo, dziękuję! :hug:

Hesperius, zawsze miło mi witać nowe buzie :) Zaglądaj i odzywaj się częściej. Fajnie też, że domek Ci się podoba! :)

Lady, hmmm... chyba nie mam co pokazać !

Cały czas coś się dzieje, mimo, że pogoda nam specjalnie nie dopisuje! Właśnie przez deszcze przesunęły się prace nad elewacją. Jeśli aura będzie sprzyjająca ruszamy za tydzień :D

Nie wybraliśmy jeszcze ani tynku, ani grubości ziarna, ani docelowych kolorów. Mam nadzieję, że zrobimy to do końca tego tygodnia.

Nie mogę doczekać się już końcowego efektu z drewnem na elewacji.

Wywieźliśmy 14m3 śmieci, gruzu i innych pozostałości budowlanych. I to nie był jedyny kontener wywieziony przez ten rok budowania.

Było więc co robić przez długi weekend.... Masakra.

Tak naprawdę porządkujemy plac wokół domu.

Zamówiłam też dodatkową szafkę do łazienki i udało mi się ustalić szczegóły największej szafy.

Czekamy teraz na przyjazd naszego Pana Stolarza :) Może wtedy będzie okazja wrzucić parę fotek :) :D

Ściskam WAS Wszystkich ...

aaaa.... i mamy telewizję! I zamknięte rozdzielnie! Pracujemy nad gniazdkami, etc w garażu. Światło już jest :)

Były też przymiarki do ledów wewnętrznych. Wybraliśmy ciepłą barwę światła, ponieważ maja pomóc budować klimat, a nie doświetlać pomieszczenia.

Zastanawiamy się też nad kolorem led na zewnątrz domu, ale to trudniejszy temat. Jakby, mniej oczywisty :D Po wykonaniu elewacji zrobimy próby z różnymi źródłami światła - będziemy szaleć :)

w końcu pokazują mi się zdjęcia :)

Drzwi i kuchnia wyszły świetnie.

A z białą podłogą to niestety jest zabawa... ale jest tak piękna, że warta poświęcenia :)

Dziękuję Spireo!

Masz rację, jest piękna i warta poświęcenia! ...ale dopóki nie będziemy mieć zrobionego ogrodu : JAJCO ZNIOSĘ :D :)

Dodam, że wiedzieliśmy, że będzie zabawa, do czasu skończenia wszystkich prac.

Odkryłam też, że WSZYSTKIE PLAMY z płytek i brud z fug bez najmniejszego wysiłku można usunąć jednym środkiem. Psikasz, zostawiasz na chwilę, wycierasz! REWELACJA... Fugi mamy bielusieńkie (oczywiście te, które do tej pory umyłam :) ), a plamy, których nie umiałam domyć zeszły jak po dotknięciu magicznej różdżki: CILIT BANG pomarańczowy Kamień i Brud.

Kurcze, przyroda mnie ciągle zaskakuje :)

http://i1.fmix.pl/fmi2780/70933ac2000ea46e51aca3ac/zdjecie.jpg

Wykluły się u nas w magazynie :D Jak się usamodzielnią, musimy pozatykać wszelki szczeliny.

Już wiem, że porobimy pod samym lasem, jakieś budki lęgowe dla ptaków. Jedno wypadło z gniazda i zaklinowało się pomiędzy zabudową w magazynie. Musieliśmy zdejmować dechy, żeby wyciągnąć maleństwo i oddać go mamie. Mam nadzieję, że go albo jej, nie odrzuci :)

http://i3.fmix.pl/fmi2949/6b0f7466002bd63851aca3a2/zdjecie.jpg

Śmieszny puchatek, co nie? :D

Edytowane przez Katti

Ale cudne maleństwo:lol:... moi sąsiedzi zza płota kupili budkę lęgową z kamerką... zagnieździły się w niej sikorki właśnie... teraz rodzice odchowują i dokarmiają piątkę piskląt, a sąsiedzi, ich dzieci i wszystkie dzieci ze wsi dookoła mają nieopisaną radość niosącą naukę jednocześnie z podglądania sikorek 24 godziny na dobę:cool:.

Fajne widoczki Katti wstawiłaś :yes:.

Tez mnoży nam się ptasi zwierzyniec na budowie. Niestety 2 małe chyba czyżyki nie przeżyły ( zamokło im gniazdo kompletnie :(), a trzeciego Paweł zawiózł do ptasiego azylu w zoo. Pani przyjęła maleństwo i powiedziała, że ma szanse na przeżycie pod ich opieką. Teraz mamy gniazdo jaskółek w garażu.

Wykluły się u nas w magazynie :D Jak się usamodzielnią, musimy pozatykać wszelki szczeliny.

Już wiem, że porobimy pod samym lasem, jakieś budki lęgowe dla ptaków. Jedno wypadło z gniazda i zaklinowało się pomiędzy zabudową w magazynie. Musieliśmy zdejmować dechy, żeby wyciągnąć maleństwo i oddać go mamie. Mam nadzieję, że go albo jej, nie odrzuci :)

http://i3.fmix.pl/fmi2949/6b0f7466002bd63851aca3a2/zdjecie.jpg

Śmieszny puchatek, co nie? :D

Fajne widoczki Katti wstawiłaś :yes:.

Tez mnoży nam się ptasi zwierzyniec na budowie. Niestety 2 małe chyba czyżyki nie przeżyły ( zamokło im gniazdo kompletnie :(), a trzeciego Paweł zawiózł do ptasiego azylu w zoo. Pani przyjęła maleństwo i powiedziała, że ma szanse na przeżycie pod ich opieką. Teraz mamy gniazdo jaskółek w garażu.

więc sezon lęgowy w pełni :) u nas z kolei w pustakach sytropianowych które służą za podpory nadproża do garażu (są nie zalane betonem) zagnieździły się pliszki. Małych jest trzy sztuki i właśnie dziś zaliczyły swoje pierwsze loty... Jedynym minusem jest to że wszystkie samochody pozostawione na budowie na czas jakichkolwiek działań zostają dokumentnie "zanieczyszczone" przez dorosłe osobniki donoszące pokarm młodym :D