Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląski dom wiejski ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Katti, świetna kuchnia, drzwi zielone wyszły czadersko. Ja początkowo chciałam dać na górze każde drzwi w innym kolorze. Siedziałam kilka wieczorów i dopasowywałam kolory. W końcu stwierdziłam, że moje wyboru i tak nie mają znaczenia, bo nie wiadomo, jak wyglądają próbli konkretnych farb. I dałam sobie spokój z kolorami (miały być różowe u córki, ale w końcu zostały białe i sobie ponaklejała naklejki od wewnętrznej strony).

Bardzo ładnie wygląda bryła i też czekam na Twoją elewację. U nas też leje. Jutro mamy mieć montowane barierki na górnych oknach, tynk już kupiony i stoi w garażu, a Pan od elewacji nie odbiera telefonu :(

Nie pamiętam czy gratulowałam przeprowadzki, więc gratuluję :)

Katti, u kogoś polecałaś firmę Ekodrewno z Psar. Rozmawiałam dzisiaj z nimi i chcę zwrócić się o wycenę tarasu drewnianego. Wiesz coś więcej o nich?

Dzięki Spireo!

Trudno wybiera się kolory drzwi patrząc w paletę RAL. Te małe kwadraciki niczego nie oddają, a wybierając kolory mniej popularne, nie ma szans na zobaczenia nawet zdjęcia z realizacji. Pisałam już wcześniej, ze miałam niezłego stracha przed montażem, że to nie będzie jednak to, co chcieliśmy :)

Ekodrewno.

Nic z nimi ostatecznie nie zrealizowaliśmy. Bardzo dobry kontakt i pomysły.

Mieli również dobre ceny, ale zdecydowaliśmy się na zakup drewna w innym miejscu i samodzielną pracę nad drewnianą elewacją.

Niestety Ci nie pomogę ...

KEJT robisz ładne zdjęcia ptaszków ja chcę więcej! A domek no cóż... czekam na elewację bo ta koncepcja jest meeega. Fajne-proste rozwiązanie oświetlenia dla MAMY - zapewne będzie bardzo pomocne.

ENDO

ENDO, ruszyłeś już?

Słyszałam, że chcesz sam zrobić fundament.

Macie już pozwolenie na budowę? Napisz coś .. :) Uchyl rąbka tajemnicy :D

Ja też czekam na elewację.... a dzisiaj znowu PADA DESZCZ... założę chyba gumowce, kurtkę przeciwdeszczową i wyjdę poważnie porozmawiać z tym cholerstwem!

Edytowane przez Katti

Witaj :)

Dzieki za namiary i opis systemu. Mysle, ze polaczenie obu czujek byloby optymalnym rozwiazaniem :D

Piekna kuchnia, swietnie zestawione faktury :) Mnie sie marzy biala, ale odkad mam bialy blat marzenie jakos wyblaklo ;) Mam nadzieje, ze bedziesz miec inne odczucia.

Wizualizacja fasady obledna!

Masz jakieś problemy z białym blatem?

Mój tymczasowy mdf sprawuje się niesamowicie dobrze :) Jestem zszokowana, bo obawiałam się bieli na blacie i to jeszcze bieli w tanim wydaniu :)

Naczytałam się, że lubią zostawać ślady po burakach, winie, kawie, etc, a tu taki suprise :D

Nawet jeśli coś zostanie na blacie (u mnie - zdarza się! :D nie zawsze jestem w stanie zmyć coś szmatką, szczególnie w weekendy ;) taka jestem niepoprawna pani domu! ), to na drugi dzień pięknie się zmywa :)

Biała kuchnia wygląda bosko. Długo zastanawiałam się, czy nie wymieszać w kuchni szarości z bielą na frontach, ale ponieważ nie współpracujemy z żadnym architektem wnętrz, a nasz stolarz to złota rączka, działająca bez użycia współczesnych ani żadnych innych programów komputerowych, pozostała jedynie wyobraźnia! - a z tą było w tym przypadku krucho i niepewnie! :D

ENDO, ruszyłeś już?

Słyszałam, że chcesz sam zrobić fundament.

Macie już pozwolenie na budowę? Napisz coś .. :) Uchyl rąbka tajemnicy :D

Ja też czekam na elewację.... a dzisiaj znowu PADA DESZCZ... założę chyba gumowce, kurtkę przeciwdeszczową i wyjdę poważnie porozmawiać z tym cholerstwem!

Jarek zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie i jestem pewien, że robota byłaby zrobiona na tiptop, problemem dla mnie była jednak cena, która moim zdaniem jest zbyt wysoka, stąd różne próby przemeblowania oferty ;) Niebawem coś się zacznie dziać, ale puki co zostają ptaszki przy wiejskim domu na Śląsku.

BAJ

Nie przejmuj się. Ludzie tam komentujący są bardzo specyficzni: każdy z nich zna się na architekturze najlepiej i zrobiłby to sto razy lepiej - tylko nikt mu nie chce zlecić :)

Nie ma zdjęć? Bo jeszcze nieskończone. Ja zazwyczaj wolę nie chwalić się samymi projektami a poczekać do realizacji i zrobienia porządnej sesji zdjęciowej. No ale to wybór Twoich architektów. A co robi tam ten gepard???

Pokazali nas na Bryle, ale same wizualizacje :( żadnych zdjęć z realizacji.

Nawet na takim portalu widzę, że domki z płaskimi dachami i trochę bardziej przemyślaną architekturą znajdują swoich przeciwników :)

To witaj w klubie :) nasz domek też był na Bryle ale już chwilę temu ... Katti, powiesili już dechy na elewacji ?? wszak pogoda ku temu wyborna :D :D

Dzięki Kochani! :)

Mam do tego, co tam piszą duży dystans. Niektóre wpisy budzą nawet WIELKI UŚMIECH, hehe, np. ten, w którym mowa, że wybudowaliśmy sobie krematorium albo garaż na dwa czołgi :D Warto wejść i poczytać dla poprawy humoru :) - polecam! Dom bez dachu, szklarnia do hodowli pomidorów, bunkier deweloperski, to przy wpisach na bryle, pikuś :D

Z innych rzeczy:

- ruszyliśmy ze stelażem pod drewno, a za dwa tygodnie jedziemy z pozostałą częścią elewacji... mamy 14dni żeby skończyć stelaż, położyć wełnę, membranę i kontr łaty :)

Witaj Katti!

Na poczatek rowniez przekazuje serdeczne gratulacje dla Poli :))))

Ja rowniez nie naleze do szczegolnie poprawnych pan domu, ale lubie miec porzadek (gorzej ze sprzataniem;). Na bialym blacie (tanim - zaznaczam) kilka razy "mordowalam sie" z sosem curry, ktore zawiera intensywnie barwiaca kurkume. Na bieli wszystko widac bardziej, wiec postanowilam, ze nastepnym razem bede miec ciemniejszy blat, zeby nie bylo tak widac "roboty".

Sadze, ze efekt kolorystyczny, ktory uzyskalas w kuchni jest bardzo dobry. A jesli bedziesz miala ochote na zmiane, to za kilka lat mozesz wymienic same... fronty :)

Niepewnosc odnosnie wyobrazni nieuzasadniona!

PS Nie przejmuj sie, wpisami anonimowych ludzi. Krytycyzm, w ktorym brakuje rownowagi oceny to nasza smutna wada narodowa...

Najwazniejsze, ze lokatorzy sa zadowoleni!

Dobrego tygodnia! :)