hesperius 07.08.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Oj, zazdraszczam temperatury - mamy teraz na poddaszu jakies 40 stopni... Dobrego finiszowania, Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 07.08.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Katti, ale slicznie Mozna juz siac Lady Masz okazje, zeby zagospodarowac skarpy na skalniak albo zrobic tarasy - bedzie pieknie, byle udalo sie wszystko zrobic Pozdrawiam Was no właśnie jak się uda to będzie pięknie... będzie mi dane samej zaaranżować teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 13.08.2013 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Niebawem aktualizacja dziennika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 13.08.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Niebawem aktualizacja dziennika ... Noooo wypadałoby !! W kuluarach słychać pomruki, że nasza KEJT się coś rozleniwiła i zamiast wrzucać fotki to woli leżeć na swoim superhiper tarasie i popijać jakieś tam kubańskie conieco A więc czekam na coś nowego. Kwestie krajobrazowe mniej mnie ciekawią więc powrócę do wątku chłodzenia podłogowego. Czy, aby na pewno efektywność tego rozwiązania to -10 stopni vs. nic nie działanie? Jeżeli tak to czy ktoś z tu obecnych wie, czy bez PC też to tak dobrze działa? Konieczna jest studnia głębinowa dla dobrych osiągów? Przytoczone przez Ciebie koszty są zadziwiająco niskie w stosunku do uzyskanego efektu. Podpowiedz szwagrowi czy źle przeczytał i źle zrozumiał czy może jest to rozwiązanie warte grzechu i/lub 800zł Aha, nie zapomnij odpalić LEDA, pół FM na to czeka. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola433 21.08.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Co się dzieje? Dużoooooo.....! Kończymy elektrykę, podnieśliśmy taras o jakieś kolejne 10cm, obgadaliśmy sprawy elewacji. Za 14dni zaczynamy prace związane z ociepleniem i wykonaniem właściwej elewacji Mimo, że drewna jeszcze nie wybraliśmy Po wykonaniu wylewek wchodzi firma od posadzki zewnętrznej - będą zacierać na gładko ostatnią warstwę betonu. Mam nadzieję, że wyjdzie tak pięknie, jak sobie to wyobrażamy ... Skończyliśmy tez rekuperację (mimo, że nie ma zamontowanych wszystkich urządzeń - wjadą w chwili skończenia elewacji i wstawienia bramy garażowej). Ponieważ wokół domu wiecznie ktoś chodzi i ciągle mamy nieproszonych gości, postanowiliśmy już teraz podłączyć dwie kamery, które monitorują obiekt i nagrywają wszystko na twarde dyski. Więc... pierwsze elementy monitoringu już są Obiecałam kilka zdjęć więcej. Będzie ich trochę więcej, ponieważ na następne będzie trzeba zaczekać Trochę środka Nie ma tu wielkich przestrzeni, ale uważamy, że jak na zaplanowany niewielki metraż, architekci projektując funkcjonalność domu spisali się doskonale! Mała komunikacja i fajna przestrzeń w części dziennej domku http://images39.fotosik.pl/1728/467f6e74e537a2f7med.jpg http://images44.fotosik.pl/384/f4774ec31c312af6med.jpg http://images46.fotosik.pl/1744/04196d5fe742168cmed.jpg TARAS, dodam, że całkowicie zadaszony, był jedną z podstawowych wytycznych przy projektowaniu domu. Jest taką moją perełką. http://images42.fotosik.pl/557/4ba24afaadc49f1dmed.jpg http://images40.fotosik.pl/1768/c5ae9624ff25dc0emed.jpg No i domek z zewnątrz. http://images47.fotosik.pl/1527/72e69ba903056ba2med.jpg http://images35.fotosik.pl/1597/8bbf6f2abebb5e86med.jpg http://images44.fotosik.pl/384/9fb992b06c8a68f7med.jpg Witam, pięknie - dech zapiera. Mam pytanie odnośnie okien w salonie, jakiego rozmiaru jest to rozsuwane okno pół na pół ? Jak byś mogła podać firmę gdzie zamawiałaś okna. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola433 21.08.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Czy mogła byś napisać coś więcej na temat tego nagłośnienia ?Jak to działa ? z czym się takie głośniki podpina ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 26.08.2013 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Kochani Cały czas RUCH ... i nie mam na myśli NIEBIESKICH Jak skończymy prace przy elewacji, wstawię foty. Obróbki blacharskie są, magazyn wytynkowany. Dopieszczamy domek - chłopcy szlifują, poprawiają linie, gładzą już ponad tydzień. I BARDZO DOBRZE Karola, witaj Okna - Krywal Nowa Aluminium Studio z Katowic Głośniki są elementem domku inteligentnego. Nie wiem, co Ci napisać Jestem tak zmęczona, że nie umie dzisiaj podzielić 4 przez 2 Spróbuję później coś z siebie wykrzesać... kilka postów wcześniej coś pisałam o głośnikach. Może doczytasz, a ja postaram się coś więcej napisać Ci na prv - wieczorem. 3majcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 26.08.2013 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Jeszcze kilka słów. OKNA Zastanawiamy się z Mężem nad postawieniem od strony wschodniej betonowego płotu! Wolelibyśmy tego uniknąć, bo okolica jest rzeczywiście piękna i nie chcielibyśmy zasłaniać widoku TYM SĄSIADOM, których bardzo lubimy... ale do rzeczy... Nasz bezpośredni sąsiad, który "lubi kosić bardzo nisko" (to jego słowa) i wznosić przy tym tumany kurzu! (czego żaden z sąsiadów, nie tylko my, nie potrafi znieść!) zafundował sobie w ostatni weekend najdroższe koszenie w swoim życiu! Kamienie spod kosy uderzały nam w okna po stronie wschodniej jeden po drugim. Mąż wybiegł do naszego "kosiarza", puknął go w ramię i ryczy, że kosi za nisko i kamienie uderzają w szyby, że ma podnieść kosę wyżej, bo porozbija nam okna...a on na to "lubię kosić tak nisko!" Efekt: uszkodzone WSZYSTKIE OKNA NA ELEWACJI WSCHODNIEJ. Wszystkie do wymiany. Dziury po kamieniach wielkości ziarenek cukru i większe, a jedna szyba rozbita. Jedno miłe, rodzinne popołudnie, na działce, na której nie zaczęła się nawet inwestycja i co najmniej 10tysięcy wydane lekką ręką, ale "kto bogatemu zabroni"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek2009 26.08.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Dziękuję za przesłanie namiarów na fachowców na priv. Serdecznie współczuję rozbitych okien. A propos okien mam pytanie. Czy uwzględniliście wielkość okien w projektowaniu systemu ogrzewania domu? Rozumiem , że macie podłogówkę? Człowiek od ogrzewania twierdzi, że przy dużych oknach podłogówka może się nie sprawdzić i lepiej przy oknach zrobić grzejniki kanałowe. Ale te z kolei podobno kiepsko współpracują z pompą ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 26.08.2013 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Dziękuję za przesłanie namiarów na fachowców na priv. Serdecznie współczuję rozbitych okien. A propos okien mam pytanie. Czy uwzględniliście wielkość okien w projektowaniu systemu ogrzewania domu? Rozumiem , że macie podłogówkę? Człowiek od ogrzewania twierdzi, że przy dużych oknach podłogówka może się nie sprawdzić i lepiej przy oknach zrobić grzejniki kanałowe. Ale te z kolei podobno kiepsko współpracują z pompą ciepła. Darku, zmień fachowca Okna mają podobne parametry do ścian. Nie mieliśmy żadnych problemów zimą - już o tym kiedyś chyba pisałam. Podłogówka leci przy oknach i w tych miejscach podłoga ma taką samą temperaturę, jak w pozostałych. Wiem, bo sprawdzaliśmy miernikiem już kilkakrotnie Nasz Pan Marcin podchodzi do tematu bardzo profesjonalnie. Mam nadzieję, że tak będzie dalej... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 26.08.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Jak sąsiad woli zamiast gdzieś na wyspach się wylegiwać pod palmami, okna Wam wymieniać, jego broszka, ale jakby tak dziecko tam biegało i w oko dostało??? Głupota jednak powinna fruwać jak gołębica;). Współczuję sąsiada:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 26.08.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Witaj Katti, Bardzo mi przykro z powodu okien... Nie zazdroszczę sąsiada... Mam nadzieję, że weźmie odpowiedzialność za szkody... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 26.08.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Katti, współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 26.08.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Katii, Bardzo, bardzo mi przykro ....jakbyście mieli mało tematów do ogarnięcia ....:( Co za głupek z tego sąsiada, żeby nie powiedzieć dosadniej .... Brak słów !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BESZO 26.08.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Och Kasiu, ale pechowe masz te okna. Trzymam kciuki za bezkosztową i szybką wymianę. A jak skończyła się ta sprawa pękniętego okna jakiś czas temu? Na czyj koszt została wymieniona - ubezpieczyciela czy wykonawcy? Napisałaś kilka postów wyżej, że twoje okna mają podobne parametry jak ściany - faktycznie masz takie niskie współczynniki przy aluminium? Moje mają w granicy 1 a ściany o ile mi wiadomo mają przeważnie 0,3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 27.08.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Katti,najlepiej byłoby postawić ogrodzenie i odgrodzić się od TAKIEGO sąsiada, bo skoro tak podchodzi do sąsiedztwa, może być różnie w przyszłości.... Ale dlaczego Ty masz płacić za wymianę okien?Masz ubezpieczenie domu. Zgłaszasz szkodę, przyjeżdża rzeczoznawca, spisuje protokół, dokonuje oględzin, wycenia szkodę. Znasz sprawcę usterki, więc podajesz jego dane ubezpieczycielowi. On wypłaca Wam odszkodowanie z Waszej polisy, a potem ściga sprawcę i dochodzi zwrotu kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 27.08.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Kochani, bardzo krotko, bo teraz nie mogę : ) Nie będziemy płacili za tą wymianę. Zrobi to sąsiad jeżeli nie ma ubezpieczenia.Byli świadkowie, nie mógł się wywinąć. Daję mu jeszcze szansę : ) Może nie będzie wcale taki zły, na jakiego wygląda... : ) ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 27.08.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 ... i cała afera skończy się grillem przy ogrodzeniu Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.08.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 ... i cała afera skończy się grillem przy ogrodzeniu Trzymam kciuki! Żeby sąsiada oczy szczypały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 27.08.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Kasiek weź zrób ze dwa zdjęcia elewacji nooo bo jak nie to osobiście przyjadę popatrzeć jak to już wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts